Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  SDP

Županovo pozivanje da oporba podmetne leđa najobičnija demagogija i provokacija

        23.06.2009.         1950 pogleda
Županovo pozivanje da oporba podmetne leđa najobičnija demagogija i provokacija

Tijekom sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, održane 19.06., mi, vijećnici SDP-a, HNS-a, HDSSB-a i HSU-a nakon druge točke dnevnog reda zatražili smo  prekid te se povukli na konzultacije. Nakon petnaestak minuta predsjedniku Županijske skupštine priopćili smo da sjednicu napuštamo. Razloga za takav postupak bilo je više, navesti ćemo samo neke. Sjednicu Županijske skupštine predsjednik je sazvao ne poštujući rokove i način koje propisuju, i obvezuju, Statut i Poslovnik ovog tijela. 

Dnevni red vijećnici su dobili na samoj sjednici. Kod usvajanja dnevnog reda upozorili smo na te propuste i ipak ostali sudjelovati u radu. Niti nekorektno obraćanje vijećnicima SDP-a tijekom aktualnog sata od strane župana nije utjecalo na našu odluku da napustimo sjednicu.

Međutim, nakon što je predsjednik Kluba vijećnika SDP, HNS, HDSSB,  Ivan Blažinčić, upozorio da kod točke o „donošenju odluke o izmjenama i dopunama odluke o ustrojstvu upravnih tijela Virovitičko-podravske županije" ponovno nije poštovana procedura propisana Statutom i Poslovnikom, te nakon što je predsjedavajući i ovu primjedbu neargumentirano odbio, bili smo prisiljeni sjednicu napustiti.

Pokazalo se, na žalost, da županovo pozivanje oporbenih vijećnika da „podmetnu leđa" skupa s vladajućima nije ništa drugo do demagogija i provokacija neprimjerena funkciji koju obnaša.  Koliko im je stalo do konstruktivne suradnje govori i podatak da predstavnici svih stranaka nisu pozvani na konzultacije oko važnog dokumenta kao što je rebalans Proračuna županije. Jasno je i iz ostalih točaka dnevnog reda da vladajuća ekipa mora zadovoljiti apetite koalicijskih partnera za određenim pozicijama, što je pravo izbornih pobjednika, ali za sve je nužna procedura. Ili možda nije?

Na kraju, želimo poručiti građanima koji su nam dali povjerenje na ovim izborima i obvezali nas na sudjelovanje u radu Županijske skupštine da je ovaj odlazak sa sjednice bio način da se javnosti pokaže nekorektnost i netolerantnost županijskih čelnika koja je, nadamo se, samo privremenog karaktera. Svoju vijećničku obavezu izvršiti ćemo korektno i konstruktivno u interesu svih građana naše županije te podmetnuti leđa kada god se za to ukaže potreba.

Klub vijećnika SDP, HNS, HDSSB u Županijskoj skupštini

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kritika
1.7.2009. 20:39
Možda su komunjarčići kao što kaže Dragon I otišli, ne vjerujem da imaju išta sa komunistima, ali možda. No jedno je sigurno "KOMUNJARČINE SU OSTALE" prvenstveno u liku dvoje prvih ljudi skupštine. Naprimjer ostao je 20-godišnji komandir milicije, koji je 20 godina privodio one koje koji drukčije misle. Pitati ćete se u kojoj je on stranci? "ZNA SE"
marshall
29.6.2009. 23:48
bdp u padu za 6,7% !! biti će barem novca za vpž!! ili...
zzzz
25.6.2009. 11:50
EVO JO MALO O USPJESIMA OVE VLADE:
Uzmi lovu i bježi: Igrajte loto jer Hrvatska je pred gospodarskim krahom

"POSTOJI i više nego realna šansa da se do kraja godine ugasi više hrvatskih tvrtki. Štoviše prijeti nam potpuni krah gospodarstva, a sve zbog toga što Vlada još nije počela provoditi vlastite antirecesijske mjere" poručili su danas iz Hrvatske udruge sindikata argumentirajući kako se unutarnji dug popeo na oko 16 milijardi kuna.

Idemo dalje do 20 milijardi, a onda ćemo pući
Naime, sindikati su izračunali kako se dug mjesečno povećava za dodatnih 600 milijuna. Ako se nastavi dosadašnji trend rasta, a sve indicije govore da hoće, dug će do kraja godina biti veći od 20 milijardi kuna.
"Onda kada dođe do tih 20 milijardi kuna, onda znamo što će se dogoditi. Raspad!", rekao je danas Ozren Matijašević iz HUS-a dodajući kako od države očekuju hitno provođenje antirecesijske mjere plaćanja unutar 60 dana, i to posebice u velikim javnim poduzećima. Ukoliko to ne naprave, u opasnosti je 237 tisuća zaposlenih, odnosno njihova radna mjesta.

Može i gore
Prema Novom listu, stanje je još i gore, jer prema njihovim podacima,objavljenim prije tjedan dana, 16 milijardi kuna koje danas spominje HUS odnosi se na prva tri mjeseca, a realno dug bi mogao biti još i puno veći.
Treba svakako napomenuti kako od deset antirecesijskih mjera, koje su donesene po hitnom postupku još početkom ožujka samo se provela jedna i to rebalans proračuna, a sve ostale su još uvijek, "samo i jedino" na papiru.
Vlada se kroz mjere obvezala kako će raditi na rasterećenju gospodarstva, odnosno neporeznih davanja no to se još uvijek čeka. Štoviše, broj parafiskalnih nameta povećao se s 245 na 253 koliko ih danas ima. "Osiguranje likvidnosti javnih poduzeća i privatnog sektora", bila je treća mjera koja se ne provodi, a koja bi mogla biti uzrok kraha hrvatskog gospodarstva upravo zbog neplaćanja javnih tvrtki.
A GDJE NAM JE KRAJ????????????????????????????????????????????????????
zzzz
25.6.2009. 11:35
Treba razumjeti i hdz, sve je teže, para je sve manje i noramalno je da su nervozni. pogledajmo kako se sada odnose prema Crkvi iako je to do sada bilo nezamislivo:

Vlada bahato o Kaptolu: Malo je vjere u Sanadera i Šukera prema Crkvi

Sanader će pitati Mehuna tko je stručnjak među svećenstvom?

No, nakon što su lokalni izbori iza nas, a Crkva se već izborila za neradnu nedjelju ministar Šuker kao i premijer Ivo Sanader dozvolili su sebi "luksuz" maksimalnih umanjivanja ikakve ozbiljnosti zahtjeva Crkve.

Tako zvuči gotovo pa nevjerojatna izjava Sanadera koji je umjesto komentara na biskupe, rekao kako će pitati svog glasnogovornika Zlatka Mehuna da mu podrobno objasni koji su to ekonomski stručnjaci među svećenicima pa da mogu davati takve ocijene. Na gotovo istom tragu izjava je i Šukera, koji "na prvu" nije htio ni razglabati o nekakvim financijskim mjerama svećenika.

Hvalili Rohatinskog umjesto Sanadera

Plaha Crkva koji godišnje iz proračuna RH-a isisa oko 380 milijuna kuna, u svojoj kritici nije htjela biti konkretna, pa je tako bez odgovora na posebnoj konferenciji za novinare predstavnika Komisije, ostalo pitanje misli li možda svećenstvo na gradnju Pelješkog mosta?

Katolička crkva također predlaže odnosno traži da se mladima beneficiraju kamate ili se da moratorij na otplatu i to za oni koji su se zadužili za obrazovanje, kupnju stana ili su se odlučili na otvaranje tvrtki te da se napravi sve za hrvatsku brodogradnju. Štoviše iz usta hrvatskih biskupa mogla se čuti snažna kritika Sanaderove Vlade, a jedine riječi hvale biskupi su našli za prvog čovjeka Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog.

No, SANADER baš kao i kada je riječ o kritikama oporbe odgovorio je na isti način - BAHATO.

KAKAV ŠEF, TAKVA I STRANKA!
marshall
24.6.2009. 22:34
šmrc će biti i vama ( iako ste se potkožili )
xxll
24.6.2009. 14:20
Možda je bolje žaliti kolaciju na čelu sa HDZ-om jer naša županija je zadnja u RH, a i dolazi petak. Stanje nikada gore u državi, jučer smo vidjeli na TV-u.
ŠMRC, ZASLUŽNI SU ZA DOBRO ALI I ZA ZLO??
ALI PUNO VIŠE JE ZLO NEGO DOBRO.
DA LI SU HDZ I HSS OSIGURALI SREDSTVA ZA ŽITO?????
dragon
24.6.2009. 13:56
jao baš vas žalim komunjarčići šmrc šmrc
Zvijezda
24.6.2009. 7:38
Šmrc,šmrc


Još iz kategorije SDP