Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Županijsko izaslanstvo u Sisku - počinje suradnja dviju županija koje more iste gospodarske i demografske brige

  vn           31.01.2018.         1255 pogleda
Županijsko izaslanstvo u Sisku - počinje suradnja dviju županija koje more iste gospodarske i demografske brige

Na drugom sastanku izaslanstva Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije prevođene županima jučer je u Sisku dogovorena mogućnost detaljnije suradnje od kojih je prva nastup Sisačko-moslavačke županije na Viroexpu.

Sisačko-moslavačka i Virovitičko-podravska županija susreću se sa sličnim problemima, ponajprije ekonomskim i demografskim, a razmjena iskustava i čvršće povezivanje dviju županija, smatranju njihovi čelnici, bilo bi od obostrane koristi pa je moguće partnerstvo dogovoreno već na prvom njihovom sastanku prije mjesec dana u Virovitici.

  "Čast nam je što nam je ponuđeno da naša županija bude prvi partner Međunarodnog sajma u Virovitici. Na radnom sastanku u Sisku razgovarali smo o sličnim problemima i njihovu prevladavanju. Svaki od nas ima određene prednosti i potencijale, pa vjerujemo kako ih suradnjom i razmjenom iskustava možemo brže rješavati. Obje su županije uspješne u povlačenju sredstava iz EU, ali po indeksu razvijenosti smo na začelju. Suradnja je moguća u iskustvima iz prometnog razvoja, visokoškolskog obrazovanja i u turističkom razvoju", rekao je sisačko-moslavački župan Žinić.

 Virovitičko-podravski župan Andrović, izrazio je uvjerenje da će se Sisačko-moslavačka županija dostojno predstaviti na sajmu u Virovitici. To će, ocijenio je, ujedno biti prigoda za povezivanje gospodarstvenika dviju županija u cilju ubrzanja gospodarskog razvoja.

 Dodao je kako je bilo riječi i o suradnji na području poljoprivrede te suradnji dvije razvojne agencije, Simore i Vidre, jer je u sadašnjim razvojnim mogućnostima presudno usmjerenje na sredstva iz fondova EU. Župan Andrović je najavio kako Virovitičko-podravska županija, uz postojeći, namjerava pokrenuti još tri poduzetnička inkubatora sredstvima EU. 

Za boravka u Sisku, gosti iz Virovitičko-podravske županije posjetili su trgovinu županijske Zajednice proizvođača na sisačkoj tržnici te tvrtku Applied ceramics i Poduzetnički inkubator PISAK.

"Htjeli smo kolegi županu Androviću pokazati i jedan dio onoga što mi u našoj županiji radimo, tako da smo posjetili jednu od prodavaonica iz našeg lanca „Kupujmo lokalno“ i došli ovdje u Poduzetnički inkubator i Applied Ceramics, jedinu tvornicu ovakve vrste u Europi. Moram ovdje zahvaliti svima koji rade, zapošljavaju mlade ljude, koji donose ovdje znanja, da i dalje ustraju i vjerujem da ćemo u budućnosti, kroz naše projekte omogućiti da ljudi mogu ovdje raditi", rekao je na kraju posjeta župan Ivo Žinić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo