Banner
Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
INA donirala 900.000 kuna dječjim odjelima zdravstvenih institucija
Sabor: Rasprava oko hitnosti zakona kojim se osiguravaju besplatni obroci u školama
Jutarnji list: Za pripreme osmaša za nacionalne ispite traže i do 2900 kn
Večernji list: Privatnici - za isti novac obavili bismo 25 posto više pregleda
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
Državne nekretnine: Popunjenost državnih stanova 88 posto, 629 prazno

  Zdravlje

Županijski preventivni program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ Siniša Brlas predstavio na Sveučilištu u Varaždinu

  vn           28.09.2022.         1937 pogleda
Županijski preventivni program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ Siniša Brlas predstavio na Sveučilištu u Varaždinu

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i voditelj programa predstavio je županijski preventivni program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ 24. rujna 2022. godine na Sveučilištu Sjever u Varaždinu u okviru Psihošpancira, jednog od najprestižnijih stručnih skupova psihologa i ostalih suradničkih struka u našoj zemlji.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije od 2021. do 2023. godine u Virovitičko-podravskoj županiji provodi ovaj preventivni program te ga promovira u okruženju kao primjer dobre prakse o tome kako se u lokalnoj zajednici mogu provoditi na istraživanjima utemeljeni preventivni programi koji su istovremeno usklađeni s europskim standardima kvalitete u prevenciji. U okviru svojega izlaganja profesor Brlas je predstavio i publikaciju „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ koja je izrađena za potrebe provedbe edukacije mladih i dodana je vrijednost programu jer doprinosi trajnosti preventivnog djelovanja među mladima i nakon što program završi, interdisciplinarne je skupine autora (psiholog, liječnik, pedagog, socijalni pedagog i prometni stručnjak) te je u formi vodiča za mlade džepnog formata podijeljena mladima tijekom provedbe aktivnosti u programu. Svima je besplatno dostupna u elektroničkom obliku na www.zzjzvpz.hr.

Preventivni programi iz Virovitičko-podravske županije često se prikazuju kao primjeri dobre prakse, što je pokazatelj kako se u našoj županiji provode kvalitetne preventivne aktivnosti usmjerene zaštiti zdravlja, osobito djece i mladih.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Zdravlje