Capak: Zaraženo 17 djece do devet godina, ukupno 41 mlađi od 20
Vrdoljak: Vladin paket gospodarskih mjera u četvrtak
Agencija za elektroničke medije okupila radijske spotove za borbu protiv epidemije
Sindikat i Matica umirovljenika traže dostavu mirovina poštom
Nedostatak osnovne zaštitne opreme u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
Zavod Andrija Štampar uveo drive in dijagnostiku koronavirus
SDP predlaže jednogodišnji moratorij na otplatu kredita

  Turizam

Županijske turističke zajednice morat će biti prvenstveno promotivno usmjerene

  hrturizam.hr           19.01.2017.         773 pogleda
Županijske turističke zajednice morat će biti prvenstveno promotivno usmjerene

Ministar turizma Gari Cappelli održao je sastanak s direktorima turističkih zajednica županija s područja Hrvatske kako bi s njima razgovarao o budućoj suradnji i ulozi turističkih zajednica županija u promociji hrvatskog turizma. Kako ističu iz Ministarstva turizma, u pripremama je set zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma, boravišnoj pristojbi i turističkoj članarini koji će redefinirati uloge turističkih zajednica u budućem razvoju turizma - donosi portal hrturizam.hr

Ministar je naglasio kako je način rada i pristup tržištima vrlo dinamičan, a marketinški pristup se mora mijenjati praktički svakih pola godine, stoga ćemo u hodu morati brže mijenjati neke pristupe promociji. „Županijske turističke zajednice morat će biti prvenstveno promotivno usmjereni i aktivni prema nižim razinama turističkih zajednica. Na tome ćemo morati maksimalno raditi, stoga je danas prvenstveno sastanak da se svi skupa povežemo i poboljšamo komunikaciju. Posjetit ću sve županije u Hrvatskoj jer želim biti operativniji i razgovarati s vama kako bismo riješili izazove koji su pred nama.“, naglasio je ministar Cappelli.

Ministar je podvukao odlične rezultate turističkog prometa u 2016. i naglasio da nam je glavni cilj povećanje prihoda na 14,3 milijarde eura do 2020. godine. „Kvalitetu i konkurentnost imamo u odnosu na bilo koju zemlju Mediterana. Ove godine otvorit će se novih 40 hotela, svi visokih kategorija, a znamo da su hoteli s 5 zvjezdica popunjeni 20% dulje od ostalog hotelskog smještaja. Na vama je da kvalitetno promovirate svoje destinacije, a želim bolju suradnju županijskih turističkih zajednica i sa Ministarstvom turizma“, istaknuo je ministar Cappelli. Direktori turističkih zajednica županija su se predstavili ministru rezultate rada na svojim destinacijama, te na koji način vide užu suradnju s lokalnim turističkim zajednicama.

Ministar je naglasio kako je rast turističkog prometa na kontinentu u prosjeku 30%, te se na tom poslu intenzivno radi kako bi se ravnomjernije razvio turizam u Hrvatskoj. Posebna sredstva osigurana su za razvoj turizma na kontinentu, uz implementaciju CRO kartice koja će se najviše osjetiti na kontinentu te na moru izvan glavne turističke sezone.

Opredjeljenje prema razvoju kontinenta dokazujemo i posebnim projektima, kao što su utakmica Davis cupa koja će se odigrati za tri tjedna u Osijeku. Što se tiče Fonda za razvoj turizma, kojim se financira javna turistička infrastruktura, natječaji koji će se raspisivati ove godine ići će u smjeru dosadašnjih, dok će se što prije definirati sadržaj javnog poziva za financiranje programa i projekata na kontinentu, koji će se raspisati u ožujku. „Na specifičnostima svojih destinacija trebate graditi svoju promociju i upravljanje destinacijama. Želim s vama otvoren odnos, jer tako možemo graditi prepoznatljive proizvode naše zemlje. Mi ćemo vam pokušati zakonodavstvom stvoriti uvjete da biste uspjeli u onome što želite. Otvaram vam vrata i dajem vam na važnosti da ste krucijalna karika u razvoju turizma. Okrenite se i EU fondovima, pomoći ćemo vam u narednom periodu i u potpori u razvoju projekata i u financiranju učešća“, zaključio je ministar Cappelli istaknuvši važnost javno – privatnog partnerstva u razvoju turizma.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.