Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Županiji uskoro Certifikat regije pristupačne za strana ulaganja

        13.06.2011.         4239 pogleda
Županiji uskoro Certifikat regije pristupačne za strana ulaganja

Virovitičko-podravska županija i VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva provode EU projekt "Razvoj investicijskog okruženja" realiziran sredstvima pretpristupne pomoći IPA komponente III C kao nastavak dvije prethodne faze Programa certificiranja regija za ulaganja (ICPR). Program je osmišljen kako bi unaprijedio potencijale 20 hrvatskih županija za privlačenje inozemnih izravnih ulaganja u cilju poticanja gospodarskog razvoja te promicanja prednosti investiranja u Hrvatsku međunarodnim kompanijama koje traže lokacije za ulaganja u Europi. Ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna Eura, od čega EU financira 75 posto, a Republika Hrvatska 25 posto.

Program certifikacije regija za ulaganja (ICPR) dio je navedenog projekta, koji provode: Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka i Lička županija. Aktivnosti programa uključuju rad na razvoju kapaciteta spomenutih županija za privlačenje i poticanje novih projekata inozemnih izravnih ulaganja. Te se aktivnosti posebice odnose na razvoj međunarodno priznatog Informacijskog, Imovinskog i Marketinškog standarda putem edukacije i mentorstva koje irski projektni tim pruža županijskim službama i regionalnim razvojnim agencijama.

Nakon uspješne evaluacije Imovinskog standarda koji na jednom mjestu osigurava podatke o svim izvedenim i planiranim poduzetničkim zonama na području Virovitičko-podravske županije, voditeljica Jasna Baranjec-Keserica, Informacijskog standarda voditelja Igora Androvića koji osigurava sve relevantne podatke po raznim sektorima važnim za investitore, danas je s izuzetnim uspjehom izvršena i evaluacija Marketinškog standarda, voditeljice Nede Martić.

Marketinški standard obuhvaća izradu Marketing plana za ciljano privlačenje direktnih stranih investicija putem suvremenih marketinških alata a za željenu industriju u regiji, u našem slučaju prehrambenu industriju, izradu Internet stranice, proaktivnih kampanja za privlačenje investitora te povezivanje sva tri standarda.

Predstavnici projektnog tima Eamon O'Reily, Bill Vinning i Ljiljana Zajc, danas su ocjenili vrlo uspješnim čitavu prezentaciju susreta sa stranim investitorima. Naime, članovi Marketiškog i Informacijskog tima, uz stručno vodstvo Sanje Bošnjak, koordinatorice cjelokupnog projekta za Virovitičko-podravsku županiju, danas su odgovarali na mnogobrojna specifična pitanja investitora koja su od presudne važnosti za sigurnost i uspjeh potencijalne investicije, uz posjet potencijalnoj lokaciji-poduzetničkoj zoni Sjever - Grada Virovitice, kao i tvrtki "Šafram"d.o.o. Turanovac.

Prezentaciji susreta s potencijalnim investitorima sudjelovali su virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zdravko Dijaković. Predstavnici Marketiškog tima su: Neda Martić, Željka Obajdin, Emina Ciriković, Mario Čajkulić i Sven Jesenković. U Informacijskom timu su: Igor Andrović, Ana Maria Reider, Anita Tenžera, Andreja Dobrostal-Šegregur i Dubravka Repić, dok su u Imovinskom standardu: Jasna Baranjec-Keserica, Slobodanka Janeš, Marijana Ljulj Matošina, Ivana Filipović i Aleksandra Polak. Po završetku projekta, Virovitičko-podravska županija će dobiti međunarodno priznat Certifikat regije pristupačne za strana ulaganja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zenga2008
13.6.2011. 21:51
Iskrene čestitke na uspjesima koje je agencija postigla u zadnje vrijeme, no mislim da se treba pozabaviti i postojećim gospodarskim subjektima koji, na žalost, ne stoje najbolje..imamo najuspješniju razvojnu agenciju i gospodarstvo na koljenima..uz poneku časnu iznimku.. jeftinije je sačuvati postojeće radno mjesto nego stvarati novo..


Još iz kategorije Gospodarstvo