Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Prosvjeta

Županija u tri godine izgradila čak 15 novih škola, a ove godine tri

  Dragutin Šantoši/Večernji list           06.09.2010.         1282 pogleda
Županija u tri godine izgradila čak 15 novih škola, a ove godine tri

VIROVITICA - U osnovnim školama županije ove godine je 8700 đaka, među kojima 900 prvoškolaca, te 3700 učenika srednjih škola među kojima su 1052 učenika upisala prvi razred.

- Uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Virovitičko-podravske županije u svim školama stvoreni su potrebni uvjeti za rad pa je u svim školama nova školska godina počela bez većih poteškoća - potvrdila je Vesna Šerepac, županijska pročelnica za školstvo u Virovitici.

Osmogodišnji učenik Ivan Vuković pamtit će ovogodišnji prvi dan škole vrlo dugo jer je u njegovu selu Pčeliću izgrađena nova zgrada područne osnovne škole, a čast da u nazočnosti svojih prijatelja, roditelja, učitelja i brojnih gostiju prereže vrpcu i otvori novo zdanje pripala je upravo njemu.

Virovitičko-podravska županija po prosječnim plaćama jedna je od najsiromašnijih hrvatskih županija, ali kada su u pitanju djeca i obrazovanje, na tome se ne štedi. U posljednje dvije i pol godine na području županije izgrađeno je čak 15 novih škola, obnovljeni su mnogi dotrajali školski objekti, a jučer su nove školske zgrade otvorene i u Rušanima i Kozicama. Za tri nova školska zdanja županija je izdvojila 4 milijuna kuna, a važno je reći da će u 2010. godini županijska vlast gotovo dvije trećine proračuna potrošiti na školstvo.

- Prije dvije godine u staroj zgradi škole u Pčeliću na zidu od sirove cigle nije mogla stajati ploča, a oko škole trčali su štakori pa razumijem roditelje koji u takvu školu nisu htjeli puštati svoju djecu. To smo odlučili promijeniti pa danas i djeca Pčelića imaju školu kakvu imaju djeca u Virovitici, Zagrebu, Splita ili bilo kojemu drugom gradu. Školu u Pčeliću otvorili smo za svega 10-ak učenika, ali to nije malo. Ulaganje u djecu, škole i znanost ulaganje je u budućnost - izjavio je župan Tomislav Tolušić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ROKS
6.9.2010. 17:21
za svaku pohvalu, bravo Tomo! Mlad, pametan i ulaže u znanost, djecu i znanje


Još iz kategorije Prosvjeta