Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Županija u suradnji s MINGORP-om nudi poduzetničke kredite s najnižom kamatnom stopom

        20.04.2010.         1323 pogleda
Županija u suradnji s MINGORP-om nudi poduzetničke kredite s najnižom kamatnom stopom

Sa svrhom razvoja gospodarstva i zapošljavanja na ovom području, Virovitičko-podravske županije u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva nudi poduzetničke kredite s trenutno najnižim kamatnom stopom na tržištu, s kamatom u prosjeku od 4 posto. Naime, Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je 96.500.000,00 kuna kreditnog potencijala za poduzetničke kredite, a sve temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske o prihvaćanju Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Podsjetimo, ugovor o provedbi projekta potpisali su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, koji je donio Odluku o visini kreditnog potencijala za poduzetničke kredite Virovitičko-podravskoj županiji u iznosu od 96.500.000,00 kuna za poduzetničke kredite te župan Tomislav Tolušić uz sljedeće poslovne banke: Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zagrebačka banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Hrvatska poštanska banka, Raiffeisenbank Austria d.d., Erste Steiermarkische Bank d.d., Slatinska banka d.d., Croatia banka d.d.. Navedeno ministarstvo subvencionira kamatu na Poduzetničke kredite sa dva postotna poena, dok Virovitičko-podravska županija subvencionira kamatu s jednim postotnim poenom. Do sada je iz navedenog programa, poduzetnicima koji su se javili na Javni natječaj za Poduzetničke kredite, nadležno Povjerenstvo dodijelilo 16.000.000,00 kuna poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije, a u procesu odobravanja novih kreditnih linija trenutno je šestero poduzetnika s područja VPŽ u iznosu od novih 14.000.000,00 kuna. Prema tome, poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije, kojima je dodijeljeno ili je u fazi dodjele do sada ukupno 30.000.000,00 kuna, još je na raspolaganju 65.000.000,00 kn kreditnog potencijala. I na ovaj način Virovitičko-podravska županija nastavlja s razvoj gospodarstva na ovom području, jer dobivena kreditna sredstva, umnogome će pomoći, kako u daljnjem razvoju gospodarstva, tako i u dobivanju novih ali i očuvanju već postojećih radnih mjesta. Rok otplate za navedene kreditne linije koje mogu iznositi od 200.000,00 do 5.000.000,00 kuna biti će 10 godina uz poček od dvije godine. Sve to moglo se čuti na konferenciji za novinare na kojoj su uz župana Tomislava Tolušića nazočili i njegovi zamjenici Zvonimir Koić i Zdravko Dijaković

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kika
21.4.2010. 11:26
kada priložite bankama sve mjere osiguranja onda vidite da vam kredit i ne treba
Feral
21.4.2010. 9:31
Točno, bitno je znati da sav rizik ipak snosi poduzetik a banke su ( u odnosu na prošlu godinu ) dodatno postrožili instrumente osiguranja.
Survive
21.4.2010. 8:10
To su krediti navedenih poslovnih banaka, a ne županije ili MINGORP-a koji subvencioniraju samo kamate. Iz naslova i članka zainteresirani mogu imati krivu percepciju ovog aranžmana.


Još iz kategorije Gospodarstvo