Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Županija

Županija u petak pristupa međunarodnoj neprofitnoj udruzi PARTENALIA AISBL

        18.03.2013.         1079 pogleda
Županija u petak pristupa međunarodnoj neprofitnoj udruzi PARTENALIA AISBL

Virovitičko-podravska županija potpisivanjem ugovora 22. ožujka 2013. postaje punopravna članica udruženja Partenalia. Ugovor za pristupanje udruženju Partenalia AISBL (Association Internationale Sans But Lucratif) u petak će na prigodnoj svečanosti u Parizu potpisati župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, a uz župana potpisivanju će biti nazočna i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Sanja Bošnjak.

Glavni cilj potpisivanja ovog ugovora je teritorijalna suradnja među lokalnim vlastima u Europskoj uniji kroz stvaranje partnerstva i suradnje u raznim razvojnim projektima koji doprinose razvoju gospodarstva, poticanju inovacija, civilnog sektora i rješavanju socijalnih pitanja a financiraju se iz fondova Europske unije.

Udruga Partenalia postoji od 1993. godine, a danas ima ključnu ulogu u izgradnji više integrirane Europe, kao što je to glas intermedijarnih lokalnih uprava i nudi im povlaštenu radnu platformu u cilju promicanja inovativne inicijative i razmjenu najbolje prakse na transnacionalnoj razini. Partenalia se sastoji od 18 punopravnih članica i dvapromatrača članova iz Francuske, Španjolske, Belgije, Italije i Hrvatske.

 Virovitičko-podravska županija uspostavila je suradnju sa ovom asocijacijom tijekom 2012. godine koja je prepoznala mogućnosti ove Županije da se još više okrene ka eurointegracijskim procesima, posebno u kontekstu skorog ulaska Hrvatske u EU. Više o udruzi Partenalia možete vidjeti na službenoj Internet stranici na adresi www.partenalia.eu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija