Banner
Sabor u petak o izmjeni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama
Demografski plus najveći na Jadranu i sjeveru Hrvatske
Fuchs: Ne razmišlja se o zatvaranju škola i sveučilišta
Umro najstariji stanovnik Irana u dobi od 138 godina
Mogu li prva cjepiva protiv koronavirusa stvoriti imunitet krda? Stručnjaci dvoje
Istraživanje: Do 2050. 4 milijarde ljudi imat će prekomjernu tjelesnu težinu
Krajem listopada ovršeno 247 tisuća potrošača s dugom od 17,4 mlrd kn

  Gospodarstvo

Županija raspisala Javni poziv poslovnim bankama za kreditiranje u sklopu programa “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”

  vpž           22.01.2020.         1604 pogleda
Županija raspisala Javni poziv poslovnim bankama za kreditiranje u sklopu programa “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”

Virovitičko-podravska županija raspisala Javni poziv poslovnim bankama na ovom području za kreditiranje trgovačkih društava, obrta, zadruga i ustanova koje ovdje ulažu, u sklopu programa “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”.

Virovitičko-podravska županija, uz HBOR, time želi pomoći, ženama, mladima i poduzetnicima početnicima, kako bi se što prije snašli na tržištu rada. Županija će sufinancirati dva posto kamata, a oni tako imati besplatne kreditne linije. 

Javni natječaj se raspisuje na temelju točke II. Zaključka o sudjelovanju Virovitičko-podravske županije u programu “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” Hrvatske banke za obnovu i razvitak, donesenog na 12. sjednici Županijske skupštine održanoj 12. prosinca 2019. godine.

Županija će kredite subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 postotna poena godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita (razdoblje korištenja, počeka i otplate), a koja sredstva su planirana u Proračunu Županije za 2020. godinu, sve do iskorištenja potencijala za subvenciju kamatne stope do iznosa od 200.000,00 kuna.

Korisnici kredita su poslovni subjekti privatnog sektora – trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i ustanove, koji su mladi poduzetnici, poduzetnici početnici i žene poduzetnice.

Kreditna sredstva su namijenjena za ulaganja u osnovna sredstva (materijalnu i nematerijalnu imovinu) s ciljem pokretanja poslovanja, modernizacije poslovanja, uvođenja novih tehnologija, povećanja kapaciteta, uključujući i turističke, razvoja i uvođenja novih proizvoda ili usluga, poticanja novog zapošljavanja, te obrtna sredstva najviše do 30 % ugovorenog iznosa kredita. Županija i poslovna banka provode kontrolu namjenskog korištenja poduzetničkog kredita.

Krediti će se odobravati uz uvjete definirane kreditnim programom HBOR-a “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”, važećim na dan donošenja odluke o odobrenju kredita, osim za ulaganja u djelatnosti primarne poljoprivredne proizvodnje i sektor ribarstva, a koji se mogu vidjeti OVDJE.

Županija će s poslovnim bankama koje namjeravaju sudjelovati u odobravanju kredita sklopiti odgovarajući ugovor o suradnji kojim će se regulirati međusobna prava i obveze poslovne banke i Županije. Ovaj javni poziv je otvoren do iskorištenja potencijala Županije za subvenciju kamatne stope za predviđene kredite.

Javni poziv (preuzmi)

Obrazac prijave (preuzmi)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.