Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Županija kreće u borbu protiv "partizanke"

        23.05.2003.         1076 pogleda
Županija kreće u borbu protiv "partizanke"
SUHOPOLJE, 23. svibnja - S Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije kojemu je ovaj puta domaćin bila Općina Suhopolje, pa je održan u suhopoljskom, bivšem restoranu, danas caffe baru "Park", krenula je i službeno incijativa za borbu protiv ambrozije, biljke poznatije u narodu kao "partizanka", koja je sve češći uzročnik alergija i na području Virovitičko-podravske županije. Općinskim načelnicima i gradonačelnicima je sugerirano da u odluke o komunalnom redu ugrade odredbu o tome da je uništavanje ambrozije obveza, ali će se program uništavanja izraditi u suradnji sa stručnjacima kako se ne bi napravilo više štete nego koristi.
Ambrozija je, istina, bila samo sporedna tema četverosatnog "maratona" na čijem je dnevnom redu najčešće spominjane riječi bile "šuma" i "šumarstvo", a konkretno se govorilo o eksploataciji tog prirodnog bogatsva, njegovoj zaštiti, prije svega od požara.
Naravno da se opet najviše "zapelo" na raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem jer, iako je Virovitičko-podravska županija prva donijela Programe raspolaganja zemljištem, još uvijek nije raspisan niti jedan natječaj. Po tko zna koji puta pokušalo se otkriti tko je za to kriv, a zaključak je bio porazan - krivim se putem zapravo u cijeli posao krenulo!
U razgovoru o stanju nakon proglašenja elementarne nepogode zbog suše, najzanimljiviji je svakako stav Županije da će sada više pažnje posvetiti onima koji navodnjavaju svoja polja ili to namjeravaju činiti, jer podaci o vodnom resursu ovoga područja pokazuju da do suše uopće nije trebalo ni doći jer je vode za navodnjavanje dovoljno.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija