Sabor glasuje o Vladinu paketu pomoći gospodarstvu
Podneseno šest kaznenih prijava za krivotvorenje propusnica
Plenković: Mjere relaksiranja ne smiju biti prenagle
Zbog velikog broja zahtjeva ranije izdane propusnice vrijede do srijede
Stožer: 40 novozaraženih, situacija i dalje dobra
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Poljoprivreda

Županija i Zagrebačka banka ugovorile najpovoljniju cijenu poljoprivrednih kredita u RH

  vpž/kt           12.04.2011.         1483 pogleda
Županija i Zagrebačka banka ugovorile najpovoljniju cijenu poljoprivrednih kredita u RH

Očekujući potencijal gospodarskog rasta posebno u jačoj proizvodnji voća i povrća te razvoju medarstva, Virovitičko-podravska županija je sa Zagrebačkom bankom ugovorila i  jedinstvenu subvencioniranu kreditnu liniju u Hrvatskoj koja će samo krajnjim korisnicima u ovoj županiji uz najpovoljniju cijenu kredita (2,8 posto promjenjiva, godišnje) omogućiti dodatna ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Ugovor su uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, člana Uprave Zagrebačke banke Milivoja Goldštajna, zamjenika župana Zdravka Dijakovića, predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije Josipa Novogradeca, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Maria Čajkulića potpisali predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Za navedenu kreditnu liniju očekuje se uskoro raspisivanje Natječaja na kojem se će se moći prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), trgovačka društva, poljoprivredne zadruge te poljoprivredni obrtnici. Posebna ponuda bit će namijenjena kreditiranju podizanja i unapređenja voćnjaka i vinograda, sustava za navodnjavanja, kupnje plastenika/staklenika s pratećom opremom te opreme za sortiranje/pakiranje proizvoda, izgradnje objekata i kupnje oprema za proizvodnju i preradu meda, izgradnje objekata i kupnja opreme za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja, opreme za primjenu najnovijih tehnologija u proizvodnji duhana te nabave rasplodnih grla radi proširenja matičnog stada. Godišnji kreditni potencijal je oko 20 milijuna kuna, rok otplate kredita do 5 godina, uz mogući grace period do 12 mjeseci kao i uz fleksibilne bankarske uvjete. Suradnja sa Zagrebačkom bankom nastavit će se i u iduće četiri godine tako da će ukupni kreditni potencijal, koji će se moći plasirati na području Virovitičko-podravske županije, iznositi 80 milijuna kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.