Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Aktualnosti

Županija, gradovi i općine potpisali “virovitički model”

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           29.03.2017.         1330 pogleda
Županija, gradovi i općine potpisali “virovitički model”

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici potpisan je sporazum o sufinanciranju rada s Virovitičko-podravskom županijom te gradovima i općinama s područja županije, poznat kao “virovitički model”. Uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak te gradonačelnike i načelnike s područja Virovitičko-podravske županije, ugovor je potpisao dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić, a svečanosti je nazočila i saborska zastupnica, donedavno dekanica VSMTI – Vesna Bedeković. Ove godine ukupni iznos sufinanciranja potpisnika iznosi 257.000 kuna.

“Virovitički model” jedinstven je u Hrvatskoj, a postoji od 2009. godine, od kada sve jedinice lokalne samouprave na području županije, uključujući i Županiju, sufinanciraju rad Visoke škole. Jedinicama to nije zakonska obveza, nego to čine dobrovoljno.

– Riječ je o jedinstvenom modelu, koji je prepoznat i od Ministarstva znanosti i obrazovanja te od reakreditatora tijekom postupka reakreditacije Visoke škole. Ova sredstva nama mnogo znače i služe nam za razvoj, to su sredstva za doktorske studije i nova radna mjesta – rekao je, između ostalog, dekan Visoke škole Oliver Jukić.

– Cilj je stvoriti županiju znanja. Mi doista povećanjem visokoobrazovane i konkurentne radne snage povećavamo i samu konkurentnost županije, a tako pomažemo i samim gospodarstvenicima, jer će dobiti kvalitetnu radnu snagu - kazala je Sanja Bošnjak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti