Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravstvo

Župan Tolušić virovitičkom rodilištu darovao umjetničke slike Gordane Čurik

        13.07.2009.         5982 pogleda
Župan Tolušić virovitičkom rodilištu darovao umjetničke slike Gordane Čurik

VIROVITICA - Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić darovao je Općoj bolnici Virovitica desetak umjetničkih slika, rad slikarice Gordane Čurik iz Suhopolja, koje će osvježiti i uljepšati prostor Odjela za ženske bolesti i porode. Uručujući slike Tolušić se zahvalio umjetnici i pozvao ostale slikare s područja Virovitičko-podravske županije da se povedu njezinim djelom. «Virovitičko-podravska županija je i do sada skrbila za Opću bolnicu Virovitica, brinući se za bolju uslugu. Ako financije budu dozvoljavale, u skoroj budućnosti obnoviti ćemo sanitarne čvorove. Želja nam je nabaviti 3D odnosno 4D ultrazvuk kako naše trudnice više ne bi trebale ići u Zagreb. Sve ostalo na Odjelu za ženske bolesti i porode je na visokoj razini, od stručnog kadra do zdravstveno-medicinskih uvjeta», rekao je Tolušić.

Kroz Odjel, naglasio je njegov šef, dr Tvrtko Kovačević, godišnje prođe oko 800 rodilja i 3000 žena. «Mnogo se u proteklih godinu dana napravilo za uređenje ovog prostora.  Uredili su se podovi, uz pomoć Virovitičko-podravske županije, klimatiziran je odsjek rodilišta, u s TVIN-om odjel je dodatno opremljen namještajem. Dobili smo i robicu za djece, benkice, kapice i slličmo. Opremljen je i prihvat za novorođenčad, a uz pomoć mnogobrojnih poduzetnika, dodatno smo opremili prostore našeg odjela. Trenutno imamo dva najmodernija kreveta za rađanje. Imamo nove monitoringe, instrumentarije, a gradi se i nova ginekologija», kazao je Kovačević.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
16.7.2009. 7:56
Mene zanima dali gđa Ćurik ima svoj web site i jel ona priučena ili akademski obrazovana slikarica. Tu podjelu ne smatram osobno bitnom ali naša psihologija ja takova da se uvijek pita za papir, imaš diplomu-uvijek se pita bez obzira dal iza diplome stoji nešto ili ništoa.
Survive
16.7.2009. 7:35
Kakav naslov i tekst? Župan darovao tuđe slike! Pa, valjda je gđa Čurik darovala slika, a županija je vjerojatno platila (ako je platila?) samo opremanje. Ovakvi agitpropovski stil ne služi novinaru na čast.
tomislav
15.7.2009. 8:20
Naš župan jako dobro zna koja je funkcija umjetnosti a ta je da čovjeka pročisti iz nutra i kao znalac očito je imao razloga za ovakav potez. Župan želi da i umjetost pomogne u liječenju.
Deer
14.7.2009. 23:41
"u skorije vrijeme ako budu financije dozvoljavale promijenit ćemo wc školjke i lavaboe" pa majko mila jel ovo moguće???? ma ne trebaju ni klime u sobama niti barem minimalni ljudski uvjeti,sad kad će im visiti slike!!


Još iz kategorije Zdravstvo