Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Prosvjeta

Župan Tolušić položio temeljni kamen za Sportsku dvoranu Osnovne škole u Voćinu

        25.04.2009.         1623 pogleda
Župan Tolušić položio temeljni kamen za Sportsku dvoranu Osnovne škole u Voćinu

Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, u Voćinu je položio temeljni kamen i otvorio radove na izgradnji Sportske dvorane pri Osnovnoj školi Voćin, ukupne vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna i koju će financirati Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Virovitičko-podravska županija i općina Voćin.  «Uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, načelnika općine Voćin Viktora Andrejevića, velike zasluge za ovu dvoranu ima i gospodin Predrag Filić. Oni koji kažu da ovaj temeljni kamen stavljamo samo zbog predizborne kampanje, varaju se. Ovaj projekt, ove dvorane, ne radimo zbog sebe već za svu djecu u Voćinu i buduće generacije. Nisam od onih koji olako daje obećanja, ali u roku od dvije godine, a vjerujem i prije, odigrat ćemo u novoj dvorani nogometnu utakmicu. Nama u Virovitičko-podravskoj županiji je cilj ravnomjeran razvoj i davanje istih uvjeta svima i onima u Virovitici i Slatini i ovdje u Voćinu», rekao je tom prigodom župan Tolušić.

Nazočnima se obratio i saborski zastupnik Josip Đakić: Zli jezici su bili sumnjičavi kada smo gradili dvorane u Gradini i Špišić Bukovici, a mi ćemo ih ovih dana otvoriti. Tako će biti i ovdje u Voćinu. Ovdje u Voćinu i u drugim mjestima, stanovnici tih mjesta moraju imati iste uvjete kao i djeca u Zagrebu. Posebno to važi za ovu općinu koja je teško stradala u Domovinskom ratu i koja zaslužuje još više sredstava za bolji i ljepši život svih svojih stanovnika», kazao je između ostalog saborski zastupnik Josip Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mišo111
25.4.2009. 22:49
E moj Roks evo samo nekoliko podataka, mene amatera jer ti očito primaš plaću u Županiji.
1. Dvorane u Gradini i Špišć Bukovici, plaćeni projekti u mandatu 2001-2005, čekalo se čekalo i konačno nastavljeno raditi. Zato vrijeme u Hrvatskoj napravljeno po Primorcu 260 nović škola u prosjeku 13 po županijinaše sve izuzev slatinske strukovne koštaju manje od jedne osmorazredne nove škole, naprimjer treća osnovna škola u Virovitici koštala bi više od svih ovih.
2. Program beterment od 2001 do 2004 napravljeno ulaz u Viroviticu od Viržinije do Kladara i od Mikleuša do Feričanaca, pa se čekalo 4 godine obećavalo, obečavalo između ostalog i Slatina Čađavica pa mjesec dana pred izbore počelo samo 10 km.
3. škola u Slatini 2002 godine ministarstvo darovalo vojarnu gradu naredne dvije godine napravljeni projekti i saniran krov pa čekalo i novcima EU završeno.
No nije mi namjera na ovaj način polemizirati već te ponovo pitam dvije stvari:
1. Ako su obezbijeđeni kompletni novci za dvorane u Mikleušu, Voćinu i Čačincima u 2009 i 2010 godini zašto nisu ugovoreni komplet radovi kako to određuje i to izričito zakon već samo temelji ili župan hoće nove kamione to jest direktne pogodbe ili je ovo zaista predizborna prevara.
2. Jednog dožupana je otpustio a drugi mu svakodnevno drži škare i sa njim otvara i ceste dužine po 300 m`, u općini mMkleuš otvarane 3 ceste ukupne dužine 800 m`, svakodnevno hoda po terenu, tko onda i kada radi posao župana. Tu ću stat.
ROKS
25.4.2009. 21:36
30. Mislim da je VPŽ za uređenje poljskih puteva izdvojila PO PRVI PUTA U POVIJESTI 500.000 kn.

31.Potpisani ugovori za izgradnju pružnih prijelaza. pružni prijelazi u Bukovačkim vinogradima, Sladojevačkom Lugu, Jugovom Polju i Karlovcu Feričanačkom cca 5 milijuna kuna.

32. izmjena krovišta na školi u Orahovici, 1.000.000 kuna, ništa, sitno

33. Broj županijskih stipendija povećan za 300%, stipendiraju se i učenici srednjih škola, njih 50-ak koji se školuju za deficitarna zanimanja

34. Min.poljoprivrede dalo županiji više od 1.000.000 kn za poticanje ruralnog razvoja...

35. PO PRVI PUTA U POVIJESTI županija financira podizanje mreža protiv tuče, za voćare na području VPŽ

36. PO PRVI PUTA U POVIJESTI plaća otvaranje novih obrta

37. posebne stipendije za studente medicine, sufinanciranje kamata za stanove za liječnike...
DA PONOVIM JOŠ JEDNOM, OVO SU DOGAĐAJI OD ZADNJIH 6-7 MJESECI!!! IMATE ARHIVU OD ZADNJIH 8 GODINA NA NETU PA VIDITE ŠTA JE RADIO ŠIMIĆ ILI SDP-OVCI DOK SU BILI U ŽUPANIJI.

Meni je ovo sasvim dovoljno da vidim da nitko prije Tomislava nije radio svoj posao nego je samo ubirao plaću. Drago mi je da su to prepoznali i građani sudeći po 10.000 potpisa potpore u 2 dana. Moj glas ima.
ROKS
25.4.2009. 21:33
20. Obilaznica oko Grada Slatine, cca 100 milijuna kuna, radovi počinju za 10ak dana. DI STE BILI KAD JE GRMILO GOSPODO CRVENA I CRNA???

21. Napravljen laboratorij za tlo, cca 500.000 kn + oprema oko 2 milje kuna. JEL TO PANKRETIĆEVO MINISTARSTVO??

22. Rekonstrukcija ceste Virovitica-Suhopolje cca 20 milijuna kuna. To je došlo samo od sebe u županiju

23. Opremanje kabineta srednjih škola cca 1,5 kuna nove opreme. Ništa, sića, prije smo dobili 0 kuna, to je puno više

24. Mislim da su izgrađene i radionice za tehničku školu u VTC, samo 3,5 milijuna kn, ništa, sitno

25. Mislim da su ovi podovi u dvoranama česta tema ovog foruma. Promijenjen pod u tehničkoj školi u VTc, u Kumičićima i Marka Marulića u Slatini, podovi se inače plaćaju u žirevima, tako da su ova tri poda koštala preko milijun žireva.

26.Mislim da je FOnd za zaštitu okoliša dao županiji cca 7,5 milijuna kuna za raznorazne projekte. Ništa, to je puno manje od dosadašnjih 0 kuna koliko smo dobivali.

27. novi ct uređaj, novi rentgen, novi ultra zvuk, cca 5 milijuna kuna. Sitnica, puno manje od prijašnjih 0 kuna. Jel to daje Milinović? Pa nije vrag da i taj voli župana? Ma nije moguće? To je valjda zato što su HDZ-ovci.

28. Katastarska izmjera u Virovitici, Orahovici, Zdencima, Novoj Bukovici, Pitomači, Špišić Bukovici, Čačicima... Ništa, sitno, cca 10 milijuna kuna udjela županije a udio geodetske uprave oko 60 milijuna kuna. Malo, bolje da je 0 kuna.

29. krediti za poduzetnike i poljoprivrednike, plasirano do sada 20 milijuna kn
ROKS
25.4.2009. 21:30
12. Početak radova na izgradnji škole u Kozicama, cca, 2 milijuna kuna, radovi počinju 28.04.2009, barem tako najavljuju

13. Početak radova na izgradnji škole u Rušanima, cca 1,5 milijuna kuna, škole trebaju biti gotove za 8 mjeseci

14. Početak radova na izgradnji škole u Pćeliću, cca 1,5 milijuna kuna, škole trebaju biti gotove za 8 mjeseci

15. Početak radova na dogradnji škole u Novoj Bukovici, cca 3,5 milijuna kuna, počinje za 10-ak dana

16. Početak izgradnje opće bolnice Virovitica, cca 100 milijuna kuna sa opremom, radovi konačno krenuli, sve stajalo dok nije došao TOlušić, nabavio lovu i radovi krenuli punom parom

17. Dogradnja doma zdravlja, cca 3,5 milijuna kuna, TOlušić ili TOle nabavio lovu, radovi gotovi za tjedan dana

18. Ceste u Lukavcu, Gradini, Čačincima, Suhopolju, Orahovici, cca 10 milijuna kuna, sve gotovo

19. Informatizacija osnovnih i srednjih škola cca 1.000.000,00 kuna od čega dobar dio izvučen iz ministarstva znanosti. NE ZNAM U ČEMU JE TRIK, MALI JE OČITO UMJETNIK:)
ROKS
25.4.2009. 21:27
6. Srednja škola u Slatini, 12 milijuna kuna, počelo za vrijeme Fekija, Tolušić nije puno napravio, samo oslobodio županiju plaćanja 4 milijuna kuna kroz 3 godine, nagovorio Primorca da plati sve. To je valjda zato što ga Primorac ne Voli :)

7. Završene škole u Velikoj Črešnjevici i Otrovancu, cca 4 milijuna kuna

8. Počeli radovi na izgradnji škole u Velikom Polju, cca 1,5 milijuna kn, škola već pod krovom

9. Počeli radovi na izgradnji škole u Brezovici, cca 1,5 milijuna kn, škola već pod krovom

10. Potpuna rekonstrukcija i adaptacija škole u Ilmin Dvoru, cca 800.000 kn, gotovo za par dana

11. Potpuna rekonstrukcija i adaptacija škole u Crncu, cca 1.100.000 kn, gotovo za par dana
ROKS
25.4.2009. 21:24
AJMO REDOM: OVO JE ONO ŠTO JE DONEKLE BITNO U ZADNJIH 6 MJESECI A NALAZI SE NA WEB STRANICAMA VIROVITIČKO-PODRVASKE ŽUPANIJE:

1. Dvorana u Gradini, skupio lovu i radove otvorio Tolušić i Čobanković, 12 milijuna kuna, otvara se u srijedu, otvara ju Tolušić i Čobanković, napravljena za manje od godinu dana

2. Dvorana u Špišić Bukovici, skupio lovu i radove otvorio Tolušić i Čobanković, 12 milijuna kuna, otvara se za 15 dana, napravljena za manje od godinu dana, otvorit će ju Tolušić I Čobanković. OČITO JE DOBAR SA ČOBANKOVIĆEM...

3. Počeli radovi na izgradnji dvorane u Čačincima, cca 9 milijuna kuna, radove otvorili Tolušić i Čobanković, gotova do svibnja 2010. Opet Čobanković, pa šta je to, gdje je taj Čobi prije bio?

4. Počeli radovi na izgradnji dvorane u Mikleušu, cca 7 milijuna kuna, radove otvorio Tolušić, u roku godine dana treba biti gotovo. Vidjet ćemo, ali ja danas bio u Mikleušu, kopaju sve u 16.

5. Počeli radovi na izgradnji dvorane u Voćinu, cca 7 milijuna k
tomislav
25.4.2009. 18:10
Toletu pisalo je u biografiji na ovom netu da je radio na radnom mjestu cuvanja zupanijskog pecata prije nastupa na mjesto zupana i da je strucnjak za europske integracije kao dipl pravnik a sa posebnim naglaskom da mu je otac upravitelj doma za nemoccne i starije osobe.
mišo111
25.4.2009. 18:00
Ponukao me Tomislav da kažem i ovo. Prestrašno je da župan u opće ima vremena raditi ovo što radi, pa on je župan on mora otvarati tvornice, privlačiti grinfild investicije, dovlačiti novce za kapitalne projekte, a ovo je prestrašno. Sportska dvorana Slatina popravak poda stotinjak tisuća kuna, Župan otvorio radove, prekjuče obišao gradilište možda još jedan obilazak pa onda otvaranje. U cijelom svijetu radni dan župana nebi smio biti ispod 50.000,00 kn znači u obilasku Slatinske dvorane utrošio 200.000,00 kn, investicija 100.000,00. Strašno!
Pero
25.4.2009. 18:00
Da dok je bilo šime nešto se i kretalo u pozitivnom smjeru i na pozitivan način, sve ovo je samo farbanje, nagledali smo se kamena temeljaca i otvarnja radova krajem devedesetih a gle slučajnosti i tada smo brojali minuse u gospodarstvu pa na dalje.
mišo111
25.4.2009. 17:54
U ovoj centraliziranoj državi župani moraju od 5 radnih dana biti 4 u Zagrebu, naš tamo ne smije niti otići, pogledaj koliko gradova sjedišta županije nema obilaznicu, Nijedan, Koliko županija ima da nema ni km suvremene ceste, 2 naša i požeška, a naš župan izmješta promet iz centra Virovitice kroz sporedne ulice i pravi kino od regulacije, vidićeš kakav će tamo biti kolaps u ljetnim mjesecima.
Narod kaže besposlen pop i jariće krsti, tako naš župan radi poslove nadzornih inžinjera, 3 puta je obišao gradilište škole u Ilmin dvoru, investicija 700.000,00 kn. Ne smije raditi svoj posao ili ne zna svejedno pa vi koji se u to ne razumijete stvarno mislite da dobro radi. To je vaša stvar i pravo. Ja neću glasati ni za jednog možda za Šimu jer je on jedini bar uspio dobiti studiju utjecaja na okoliš za brzu cestu Virovitica-Slatina, otišao Šima sve stalo.
tomislav
25.4.2009. 17:52
Jos me zanima kad se zbroje sve dnevnice zupana oko tih raznih otvaranja ucionica itd sa njegovim ostalim `prinadleznostima` dal taj kosta jadnu zadnju vpz i preko 20,000 krznasa.
tomislav
25.4.2009. 17:49
Aktualnog Zupana (ne zupnika-zupana) poceli su zvati od milja Tole, kao ono Djole, Bole, pa kako su ga tako orijentalizirali trebalo bi dodati jos i `bre` a moze i `be` i uzviknuti Bravo Tole bre na sakupljenim potpisima. To se pokazao kao odlicni izbor, koliko je samo ucionica otvorio, pa i to je nesto.
ROKS
25.4.2009. 17:43
Mišo, reci svaka čast našem županu što se toliko trudi i dajem mu glas a ne trkeljaj gluposti. u roku 1,5 godine tamo će niknuti dvorana a ti se požderi. Hajde budi pošten i reci, da li ćeš radije glasati za Tolušića ili Blažinčića? TOmo se do sada pokazao kao odličan izbor i to moraš priznati. Hajde, svejedno ne znamo tko si, znamo ti samo nick. Reci da za TO JE TO! Pusa Miško...
mišo111
25.4.2009. 13:59
Ako imate 7.500.000,00 kuna zašto ste ugovorili samo temelje, znači stvorili ste uvjete za kamen temeljac. Članak 7 zakona o nabavi roba i usluga izrijekom zabranjuje dijeljene objekta u više faza i izričito kaže da se mora ugovarati cijeli objekt čak i ako se financira kroz više proračunskih godina. Vi tvrdite imamo komplet novce grubo kršite zakon i ugovarate samo temelje. Netko tu nešto skriva ili na taj način na mala vrata uvodite direktnu pogodbu, znači još jedne kamione, ili lažete da imate novce.


Još iz kategorije Prosvjeta