Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Prosvjeta

Župan Tolušić otvorio novoopremljeni kabinet ugostiteljstva u Industrijsko obrtničkoj školi Slatina

        26.03.2009.         1118 pogleda
Župan  Tolušić otvorio novoopremljeni kabinet ugostiteljstva u Industrijsko obrtničkoj školi Slatina

SLATINA - Uz nazočnost gradonačelnika Slatine Ivana Roštaša, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, velikog broja učenika i profesora, župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, otvorio je kompletno novoopremljeni kabinet ugostiteljstva u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini. Kabinet je opremljen je sredstvima Ministarstva turizma i Virovitičko-podravske županije (svaka sa po 50 posto od ukupnog iznosa).

Sredstva su dobivena na osnovu Javnog poziva Ministarstva turizma „Za sudjelovanje u Programu obrazovanja i obuke kadrova u turizmu, potpuno uređenje kabineta za praktičnu nastavu u srednjim školama za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu" za što se je javila Virovitičko-podravska županija.

Na području naše županije, od strane Virovitičko - podravske županije, za navedeni javni poziv bila su nominirana četiri projekta, te su sva četiri i prošla. Sredstva su dobili: Strukovna škola Virovitica za opremanje kabineta ugostiteljstva (pekarska i slastičarska oprema); Srednja škola Stjepan Ivšić iz Orahovice (kabinet ugostiteljstva); Industrijsko-obrtnička škola u Slatini (kabinet ugostiteljstva), te Srednja škola Pitomača (kabinet ugostiteljstva). Iznos koji su dobile navedene škole je oko 800.000,00 kuna od čega polovicu iznosa daje Ministarstvo turizma, a polovicu Virovitičko - podravska županija (svaka po oko 400.000,00 kuna). Navedeni Program ima za cilj podići kvalitetu hrvatskog turizma kroz obrazovanje novih i stručno usavršavanje postojećih kadrova, ali i pojačati interes mladih za stjecanjem zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu kroz podizanje standarda obrazovanja uređenjem kabineta za stručnu nastavu u školama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
27.3.2009. 18:45
A sta ce onda ovi manageri s visoke skole za turizam???
black
27.3.2009. 9:38
Jako lijepo od njih što u zadnje vrijeme se toliko daje za školstvo ali baš me zanima šta su smislili kuda će ta djeca poslije škole? Di će se zaposliti?
Više nas nitko ne treba ni kao sezonce...koma


Još iz kategorije Prosvjeta