Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Tomislav Tolušić

Župan seljacima: Spriječite donošenje Zakona koji će potezom crvenog pera izbrisati vaš trud

        15.02.2013.         3049 pogleda
Župan seljacima: Spriječite donošenje Zakona koji će potezom crvenog pera izbrisati vaš trud

Na kućne adrese svih poljoprivrednika Virovitičko-podravske županije ovih je dana iz ureda župana stiglo pismo naslovljeno „Obavijest poljoprivrednicima Virovitičko-podravske županije" u kojem župan Tomislav Tolušić izražava zabrinutost nad sudbinom seljaka, a sve povodom donošenja novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Župan piše:

Jedan od strateških odrednica Virovitičko-podravske županije je razvoj poljoprivredne proizvodnje, prije svega kroz obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja smatram najčvršćom karikom u tom lancu.

Vi ste ti koi svojim svakodnevnim radom i trudom činite da poljoprivreda, a samom tim i ova županija opstane i preživi u ova teška vremena. Županija kao institucija i ja kao župan činimo sve što je u našoj moći da Vam olakšamo rad i život iako smo svjesni da sva naša nastojanja ponekad nosu dovoljna da Vas spase od problema koji Vas zahvaćaju.

Iako teška vremena za poljoprivredu i poljoprivrednike traju već više od jednog desetljeća nažalost bojim se Vam se uskoro sprema „smrtna presuda" i moja je dužnost i obveza, kao župana ali i stanovnika ove županije upozoriti Vas na opasnosti koje Vam prijete.

Naime, upravo ovih dana u saborsku proceduru dolazi NOVI ZAKON O POLJOPRIVRENOM ZEMLJIŠTU kojeg slobodno možemo nazvati i Zakonom o propasti slavonskog i podravskog seljaka.

Želim Vas upozoriti na nekoliko velikih opasnosti koje se kriju u ovom prijedlogu zakona.

 

  1. Ovim zakonom briše se pojam OPG i on zauvijek nestaje iz upotrebe. Na natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta može se javiti bilo koja fizička ili pravna osoba KOJA SE UOPĆE NE MORA BAVITI POLJOPRIVREDOM.
  2. Prednost pri dodjeli zemljišta u zakup VIŠE NEMA DOMICILNO STANOVNIŠTVO što znači da netko iz Zagreba, Splita ili Pule ima isto pravo na zemlju u Vašoj općini/gradu kao i Vi. I do sad nije bilo dovoljno zemlje za sve stanovnike općine/grada a zamislite što će biti sada.
  3. DOSADAŠNJI ZAKUPCI VIŠE NEMAJU PREDNOST.
  4. Odlučivanje o dodjeli zemlje oduzima se Vašoj općini/gradu i prelati u ruke Agencije za poljoprivredno zemljište tj. u Zagreb.
  5. Glavno mjerilo pri dodjeli zemlje bit će gospodarski program koji će nositi 60 posto ukupnih bodova. To je, dragi moji poljoprivrednici, najpodmukliji članak od svih jer svu Vašu i našu zemlju gura u ruke tajkuna. Mešetara i velikih korporacija.

 

Nitko od Vas  koliko god bili stručni i koliko god Vam mi pokušali pomoći, neće moči napisati gospodarski program bolje o „velikih igrača" koji već danas imaju desetke tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta u svojim rukama. Vi imate jedan traktor, oni 100. Vi čete podignuti farmu sa 50 krava oni će napraviti farmu sa 1000 grla. I ti veliki igrači dobit će vašu zemlju koju ste upravo Vi priveli svrsi i kultivirali zadnjih 10-20 godina.

Što god Vi napravili i koliko god se Vi trudili, ovaj Zakon je rađen isključivo za krupni kapital i njegovim usvajanjem poljoprivreda u Slavoniji više neće biti u rukama pedesetak tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava nego u rukama njih pedesetorice velikih.

Ja sam osobno pokušao sve što je u mojoj moći da spriječim donošenje ovakvog strašnog zakona, bezbroj puta smo razgovarali s ministrom poljoprivrede koji nije pokazao ni trunke razumijevanja za probleme OPG-a, pisali smo svim mogućim institucijama, medijski upozoravali na nesagledivu štetu koju će donijeti ovaj zakon, ali na žalost vladajući imaju dovoljno ruku da u Hrvatskom saboru izglasaju ovako nešto, a veliki lobiji su očito dovoljno moćni da ovako nešto proguraju.

Ovaj dopis shvatite kao zadnji apel i molbu  Vama da i Vi pokušate učiniti sve što je u Vašoj moći da spriječite donošenje Zakona koji je vaša propast i koji će jednom zauvijek izbrisati trud  svih Vas i Vaših predaka jednim potezom crvenog pera.

Kao Vaš župan bit ću uz Vas kao i u svim dosadašnjim bitkama i nadam se da ćete i iznova izaći kao pobjednici.  poljoprivrenici, e bit će gospodarski program koji će nositi 60 posto ukupnih bodova. tO mljište  u Vašoj oipćini

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
17.2.2013. 15:05
dobro je da si shvatio da nema potrebe ,
tvoje "kumrovečke fore" više neprolaze,
pa već je i vrijeme da to shvatiš!
nadakon
17.2.2013. 14:45
Pošto vidim da se bojiš direktno odgovorit na pitanje GDJE SI ZAPOSLEN tako da ljudi imaju bolju sliku o tebi da jedno govoriš a drugo radiš neću više sa tobom raspravljati..pozz..
slavujj
17.2.2013. 14:45
nadakon
radim za "pokret protiv jednoumlja"
poglavito "kumrovečkog",bilo bi dobro da i ti počneš!
nadakon
17.2.2013. 14:17
Slavujčić veliki pa nisam te pitao ništa za narod..pitao sam te otvoreno..ajd reci ako imaš m..a gdje si zaposlen tako da te narod bolje shvati..prepreden si jako kad zabilaziš direktna pitanja..
slavujj
17.2.2013. 13:25
nadakon
iako si ti previše dana proveo "čitajući kumrovečke materijale" sve je bilo uzalud ,narod "pročita" bolje nego što ti i tvoji mislite,samo se ti trudi,time ćeš ljudima olakšati "čitanje",
voli vas slavuj i takve kakvi jeste,
znam ja da se vas "popraviti" ne može!
nadakon
17.2.2013. 13:23
Pa kad se već ne sramiš zašto onda ne kažeš gdje si zaposlen..frka te je jelda..kužim te..pa ja sam ti za sebe rekao a da sam negdje član bilo koje partije kako ti kažeš već bi me zbrinuli negdje..e vidiš velika je razlika između nas dvoje..ja govorim istinu a ti širiš laži i parole i skrivaš se..
slavujj
17.2.2013. 13:14
Ja se zbog svoj posla ne moram niti bojati niti sramiti,kao ti "nezaposleni branitelju",
doći će i tvojim lažima kraj,crveniš li se ?
naravno, ako ti znaš što je to sramota?
nadakon
17.2.2013. 13:02
Slavujčiću pa vidiš i sam da si pročitan od svih pomalo na šta sam ja upozoravao već odavno..pročitali su oni lažnog demokratu koji se sa svojim parolama skriva iza naroda..kad si tako narodnjački nastrojen reci iskreno naravno ako smiješ gdje si zaposlen..ajde reci skrivaču ako smiješ..ma znam da nesmiješ i da se bojiš reći i da odrađuješ posao za koga ti to znaš i sam najbolje..
slavujj
17.2.2013. 12:53
vidiš nadakon,
ja u životi nisam čuo niti vidio uvreda kao što tvoja"pametna glavica" u koaliciji sa mirovnjakom može izreči u širenju "sdp-ove demokracije",pa samo je ostalo da sve koji se ne slažu sa vama počnete "u interesu partije",prvo osuditi,pa poslje "tražiti" dokaze,
ja ne želim demokraciju "na zagrebački ni istarski naćin"
ne želim se crveniti zbog vas i vama sličnih "umjetnih demokrata"
ali proći će i vaše vrijeme,narod se budi!
nadakon
17.2.2013. 12:39
Vlaado ne isplati ti se sa slavujom ići u polemiku jer on odmah počne vrijeđati ako nije kako on kaže..čovjek jednostavno nije demokrata iako ga želi glumiti a to jako loše radi..izmislio čovjek neku svoju foru i na to se fura iako me ta njegova parola podsjeća na onu smrt fašizmu a sloboda narodu..tako da samo rasprava sa njim je gubljenje vremena i doživjet ćeš samo uvrede ako nije po njegovom..
nadakon
17.2.2013. 12:33
Hvala druže Siniša netrebam se ja raspitivat nigdje..a ovo za drug to je za mene prijatelj i dobar čovjek tako da ne zamjeriš..
vlaado
17.2.2013. 9:37
eto, vidiš slavuj, znaš ti i smireno ali znaš se i pjeniti i malčice vrijeđati kao sada. i u pravilu se okomiš na krivu stranu, sve više "bacaš" na kiru i toleta, retorikom. joj, joj..
slavujj
17.2.2013. 8:29
vidiš kako lažeš,naravno da si ti to jako dobro razumio,
samo što se bojiš hoće li narod razumiti,
naravnoo da hoće,"no sikiriki"
siniša prpić
17.2.2013. 8:28
@vlaado, bilo je kao i obično...., iskreno i " u rašlje".
Najbolje će se to vidjeti po reakcijama tajnih agenata na ovom portalu. Na vijestima ICV-a je "najlepršavije" izostalo. Novinar je ok., no "drugovi iz komiteta" drže još uvijek uzde u svojim rukama.
Bilo je jučer puno posla za novinare, tako da valja shvatiti i "Uredništvo" Vtc.net-a. Malo strpljenja.
@nadakon, raspitaj se malo o potrebnoj većini u Gradskom vijeću Virovitice. Kada spoznaš tu činjenicu i uzmeš digitron, ako ti je potreban, biti će ti jasno da bi svakojakih "igrokaza" moglo biti u novom sasivu vijeća. O već viđenim igrokazima možeš se informirati kod drugova i drugarice. Znaš kojih.
vlaado
17.2.2013. 1:07
slavuj, opet ti kažem-no sikiriki. tvoja opcija je ok, štoviše ispravna, dobra ali da bi napravila korak dalje nedostaje joj samo 35%. ali, tko zna, nekad..
a što se tiče crvenila, sve tri vodeće opcije imaju se od čega crveniti, garant.
slavujj
17.2.2013. 0:56
a ja mislim da se ti upravo toga bojiš
dobro ti to razumiješ,zato je frka,
virovitičani se crveniti neće!
vlaado
17.2.2013. 0:42
slavuj, no sikiriki, kažem samo da si previše neutralan pa onda naglo pristran, naravno, ti kažeš da nisi....za ankete si u pravu-olovka će reći svoje za dva tri mjeseca.
( nisam razumio što znači "crvenijeti"? )
slavujj
17.2.2013. 0:36
mikeš07
ja ne znam jel bilo ili nije bio tiskovne,to nije moj problem,
samo sam zelio reći kako bi to "profesionalac" odradio,

vladek,
ja nisam nerrvozan,niti tražim krivca,niti me zanimaju rezultati anketa,za mene je najbolja anketa raspoloženje građana ,
a kad smo kod toga tu mnogi osjećaju strah,građani vam kroje sudbinu,a ja mislim da se oni više crvenijeti neće!
vlaado
17.2.2013. 0:12
uh, slavuj, počeo si se koristiti hdzovim oružjem - ako nije po tvome onda krivce tražiš kod svih i u svačemu. ne valja biti nervozan. ili si htio reći da je hdz naštelao anketu a sinišina je, ono, prva liga? a u stvari ima isti rezultat!! čudno, zar ne?
mikeš07
17.2.2013. 0:10
Kojih stvarnih događanja?
Pa jel bilo te tiskovne ili nije?
slavujj
16.2.2013. 23:29
pa gospodine Prpić jeste li Vi obavjestili ove sa icv-a,to bi kristijan odradio kao "profesionalac",kod njih izvještavaju sa nepostojećih događaja,kao ova izmišljena anketa,kako li tek sa stvarnih događaja?
slavujj
16.2.2013. 23:03
ako im je tiskovna kao ona sramotna sdp-ova,u kojoj poručuju hdz da ih neće "šerifi ni pipnuti" ,onda i bolje da nema vijesti
nego takve sramotne sdpove
stole123
16.2.2013. 22:58
vlado pa ima jedna stara izreka. tko se zadnji smije naj slađe se smije.
nadakon
16.2.2013. 22:56
Pa da vlado tako je nismo dobili niakve informacije u vezi toga..ili je nije ni bilo..pa znaš da to Siniša voli malo napraviti igrokaz od ničega pa mu nije za zamjeriti..ali nije loš čovjek..
vlaado
16.2.2013. 22:44
a šta bi sa tiskovnim konferencijama? ništa na portalu, vijestima? otelo se kontroli? ili nije bilo? autogol?
nadakon
16.2.2013. 22:33
Pa slažem se sa nekim tvojim stavovima ali stalno ponavljaš taj neki slogan pa mi malo pobliže objasni šta to znači..
slavujj
16.2.2013. 22:25
nadam se da se slažeš!
slavujj
16.2.2013. 22:22
ja sam rekao što mislim o tome,ako netko treba da se crveni to je njegov problem i ja se iskreno nadam da se više nikada
Virovitica crvenijeti neće!
nadamse da se lažeš i ti .
nadakon
16.2.2013. 22:13
Slavuj pa taj šima je sudjelovao u vlasti kao i hdz i sa njima bio u kompi sve ovo vrijeme pa prema tome dali ima čistu savjest..ne bih rekao a ti..
slavujj
16.2.2013. 22:05
gospodin Šimić je ipak koalirao sa hdz prije svih ovih uskokovih istraga i presude za ratno profiterstvo, za mene je to puno poštenije i moralnije nego ovo današnje sramoćenje gospođe Tomašići potpisivanje suradnje s nekima koji se nalaze pod nekoliko istraga i sudskih procesa,za mene to nije isto,barem se to gospodinu Šimićun ne može zamjerati.
stole123
16.2.2013. 22:00
nadakon pa daj pročitaj što sam pisao, niti ga branim niti mi je simpatičan samo sam napisao da treba provjeriti dali govori istinu ili laže, o tih pet točaka,niti tražim da ga napadam,a niti tražim da ga branim, bitno je onih 5 točaka a sve ostalo me ne zanima ,čak ni tko ih je objavio,
čistač
16.2.2013. 17:59
slavuju
da mi je danas vidjeti Šimu, da li mu se nakostriješio brk, mislio je da je trgovac prodavajući svoje članove, danas je vidio što je trgovina očajnika
čistač
16.2.2013. 17:56
mirovnjak
ma nevrijedi o tom superaktivnom k.... više trošit riječi
slavujj
16.2.2013. 17:51
Pa nisu valjda svii novinari otišli na ono sramotno "sljubljivanje" gospođe Tomašić(koja se bori za poštenje i moral) sa ovim "otimačima novca" od hrvatskih građana ,
pa nisu valjda na vas zaboravili?
MMMM
16.2.2013. 17:40
Ako je novinarska konferencija onda će valjda novinari reći, ne?
siniša prpić
16.2.2013. 17:29
Sve po redu. Prvo snijeg, a na proljeće - smeće.
mikeš07
16.2.2013. 15:40
Strpi se malo.
Još snijeg čiste.
vlaado
16.2.2013. 15:16
Štovani mr Prpiću, ne bi li ti ovoj klijenteli na forumu rekao štogod o toj anketi i tvojoj današnjoj novinarskoj zabavi iliti konferenciji? Baš bi šteli znati.
mirovnjak
16.2.2013. 15:03
Po meni je suština u slijedećem, čak je bitnije na koji način dužnosnik reagira od problema na koji reagira, jer je on situaciji da stvari popravlja dijalogom i u okviru sustava.
Čak i kad je u pravu dužnosnik reakcijom može nanijeti neprocjenjivu štetu.
Župan upravo to radi. On ili šuti kada su u pitanju njegovi, naprimjer prometna izoliranost županije ili se svađa sa cijelim svijetom.
Evo nekoliko primjera:
1 ROKS: Svaki od nas može pod svojim NIkom komentirati i nebiti u pravu, bez da vrijeđa osobno, ali prvi čovjek županije to ne smije raditi i vrijeđati sve oko sebe.
2. Dođe ministar graditeljstva u županiju. župan ne izrazi volju da se sretne već javno poziva policiju da ga uhapsi.
3. Ministar zdravlja ponudi sanaciju županijskih bolnica u cijeloj Hrvatskoj samo naš župan to ne prihvati i umjesto da ode u Zagreb i to pokuša riješiti on javnim priopćenjem proziva ministra i poručuje mu "Nećeš ti meni imenovati ravnatelja. To što je naprimjer plućni odjel ispod svih nivoa a nova zgrada zjapi prazna nema opreme dugovi bolnice do grla briga njega on se sa ministrom svađa tko će imenovati ravnatelja.
4. Ministar poljoprivrede dođe u županiju i ne napravi grešku kao ministar graditeljstva već protokoli dogovore boravak, bez da ministar i svrati recimo u stranku, gdje ministar u zgradi žuapnije drži sastanak sa udrugama, a župan ode u Repićevu klet u Slatinu na janjetinu za dan grada i ne sačeka ga, a sada ponovo javno komunicira.
5. Privredna komora Srbije dogovori da bude zemlja partner na Viroexpu i pozove naše poljoprivrednike u goste na Novosadski sajam najveći ove vrste u regiji, župan javno napadne visoke srpske dužnosnike za stavove iz visoke politike i srpska komora otkaže dolazak svojih izlagača i gostoprimstvo našim.
Mogao bi još puno puno ali je i ovo dosta da se vidi tko je naš župan. On je Slon u staklani i takav će ostati.
zagreb
16.2.2013. 13:25
Županova ekipa je seljake dovela do očaja i oni su zadnji da pametuju , uništili su sve što su mogli , uzeli što su htjeli i što sad?
nadakon
16.2.2013. 0:41
Stole pa znaš onu narodnu da pas ne laje radi sela nego radi sebe..očito da se oko njega nemožemo složiti ti i ja ali zdrava diskusija sa argumentima bez vrijeđanja je za mene ok..ja mislim da ga ti štitiš a ti misliš da ga ja napadam..ali nemožemo svi isto misliti i ja to poštujem bez ikakve zamjerke..
stole123
16.2.2013. 0:33
nadakon opet ja u klin ti u ploču. pa opet ti ponavljam nije bitno dali je tih 5 stavki objavio nadokan,stole,bič božji ili bilo tko drugi . bit je u tome dali su tih 5 stavki točni ili ne, opet ponavljam ako su točni hvala mu za informaciju,ako nisu točne treba ga prijaviti državnom odvjetništvu za uznemiravanje građana i poziv seljacima na blokade prometnica. pozdrav
nadakon
16.2.2013. 0:17
Stole gos. Nada je na takvom položaju da to mora raditi a za nju nisam čuo da kupuje stanove..a roksovu pokvarenu ruku sam osjetio na svojoj koži tako da ne pričam prazne priče..
stole123
16.2.2013. 0:10
nadakon pa ja poznajem jako puno malih poljoprivrednika koji su bili zakupci,ali ima i onih jako veliki koji su dobili zemlju po nekoj liniji, nije bitno kojoj, sad je bit,da oni mali više neće moći dobiti zemlju,a isti su podizali kredite i kupili mehanizaciju za obradu te zemlje,(one velike traktore) pa zar bi sad po tvom razmišljanju trebao doći netko sa strane i dobiti tu zemlju u zakup a ne naši mali i veliki poljoprivrednici, koji tu zemlju sigurno bolje poznaju od stranaca. razmisli,pozdrav
stole123
16.2.2013. 0:05
nadakon lijepo sam napisao netreba gledati tko je napisao,nego što je napisao ,pališ se na župana a nisi pročitao tekst, pozivaš nadu čavlović da intervenira,zar misliš da je ona bezgrešna,kao i svi ostali za koje se nezna,gdje su prevrnuli sirće(ocat) provjeri dali je to istina tih 5 točki ako jeste hvala županu na obavjesti, ako nije istina natovariti mu na leđa državno odvjetništvo za uznemiravanje građana (poljoprivrednika)
nadakon
16.2.2013. 0:05
Stole mislim da ga najviše bode ono da DOSADAŠNJI ZAKUPCI VIŠE NEĆE IMATI PREDNOST PRI ZAKUPU..pametnom dosta kad zna tko su bili u večini slučaja dosadašnji zakupci..
nadakon
15.2.2013. 23:58
Pa jel je tebi normalno da dok netko nema skoro za kruh da drugi kupuje stanove pa bio on i župan..Gos.Čavlović šta ćekate ne samo u vezi roksa nego i svih ostalih roksova šta voze BMW-ove petice i šestice po virovitici..pozovite ih na razgovor u poreznu upravu i da vidimo tko će proći taj test..tako ćete ispuniti ono obećanje da ćete sav taj nesrazmjer iskontrolirati..
stole123
15.2.2013. 23:50
ljudi moji nesviđa mi se župan a bogami ni ovih 5 točaka koje je naveo. moje mišljenje je da to treba provjeriti ako su tih 5 točki istiniti onda treba zahvaliti županu na obavjesti a ako nisu onda ga treba osuditi za lažno uznemiravanje građana, ali treba dobro razmisliti prije napada na župana.
siniša prpić
15.2.2013. 23:48
@nadakon, znam što govorim. I što radim. Vjeruj mi.
A zna to i župan. I još neki. Slatko snivaj.
nož
15.2.2013. 23:45
što se tiće zakona o poljoprivredi ima tu i istine.A što se tiće županovih stanova koje kupuje pa neka državno odvjetništvo provjeri dali je sve legalno.Porezna uprava ima alate kojima može da utvrdi njegova primanja i koliko troši ili koliko kupuje.
nadakon
15.2.2013. 23:30
Siniša nije mi samo jasno zašto si za roksa napisao da bi mogao biti kolateralna žrtva..ispada da on to nije zaslužio..ja mislim da je itekako..da ima imalo karaktera kad su ga otkrili na portalu dao bi bezuvjetnu ostavku..
siniša prpić
15.2.2013. 23:15
Dragi forumaši, nemojte tako oštro na župana. Što da radi..., gore visoko ( Karamarko ), a dolje tvrdo ( Japa ). Pa mora i on nešto prozboriti.
Nemojte samo da vam na dan izbora i vlaga smeta..., jer anketa nije daleko od istine....., glasove sakupljati.
Tako, naši gorski tiči. !!
vuk22
15.2.2013. 21:18
nakon toliko nepravdi koje su pocinili u ovoj drzavi drugovi hdz-ovci najedamput postali posteni. sdp je stranka nesposobnih, to je definitivno vidljivo, ali me stvarno smeta kada vidim da hdz ekipa prica o postenju i zauzimanju za seljaka nakon sto su selo i seljaka ( i ne samo njih) doveli ovdje gdje je (sdp samo zakucava cavle u poklopac lijesa).
medutim gledajuci da je u stvarnosti za sve kriv svaki onaj glasac koji je podrzao ove dvije stranke i njihove prirepke zelim nam svima da nam jos dugo i "uspjesno" vladaju da dovrse ono sto vec 23-u godinu uspjesno rade a to je razbijanje hrvatima sna o vlastitoj drzavi. pa zar nas na koncu ne prodadose euslaviji koja sada sve vise lici na bivsu yugoslaviju
fitilj
15.2.2013. 16:02
Što kazati osim, očajnički potez jednog luđaka koji ne shvaća da mu je vrijeme isteklo!
dr. evil
15.2.2013. 15:51
Sidro!
Tema od koje bi se zatresla VPŽ. (I šire!). Banda lopovska. To ih čeka!
OPG-
15.2.2013. 14:32
Bože dragi,siđi pa vidi,nećeš ni sam vjerovati za što naš župan smatra ljude koji se bave poljoprivredom.
Seljačinama,koje bi trebale popušiti ovaj njegov proziran pokušaj.
Pitam se kako nitko od forumaša nije primjetio najbitniju stvar u slanju županovog pisma,a to je da je"pokušao"iskoristiti prosvjede seljaka,računajući da će se stvoriti dovoljna kritična masa seljaka na ulici,ali se gadno preračunao.

run-dmc...apsolutno si u pravu da su se kukurikavci izgubili,ali nemisliš valjda da to znači da narod želi nazad HDZ,daj se molim te spusti na zemlju,prestani vrijeđati zdravu pamet građana ove države.
SIDRO
15.2.2013. 14:00
A milioni koji su oprani kroz sanaciju selskih smetlišta?
nadakon
15.2.2013. 10:57
E moj roks kako te nije sramota sada se oglašavati kad gubite ti i tvoja svita lopovska tlo pod nogama..zašto se nisi recimo prije oglasio kad je zemlja dijeljena vašoj partiji hdz-ovskoj šakom i kapom a i vašim poltronima iz hss-a..pa dijeljena je zemlja gdje se upisivalo po dva do tri vlasnika samo radi poticaja i dobivali na stotine tisuća kuna..nisi se za to javljao..zašto se nisi oglsasio kad ste zapošljavali samo članove vaše stranke a i svog oca si uhljebio znaš i sam gdje..kad ste gradili te fantomske industrijske zone gdje se isto zna čija je supruga na čelu svega toga..kad su se gradile stanice za tehnički pregled i još puno,puno gadosti koje ste radili a to ti i sam znaš sve dobro..vjerojatno se nadaš da će ti bog oprostiti kad se ispovjediš u crkvi..bog možda hoće ali narod neće sigurno..i sad ti upozoravaš seljake na nekakvu crvenu opasnost..pa najveća opasnost i nepogoda ste bili vi koji ste sve uništili i srozali našu županiju do dna..bolje da šutiš jer bi i tebi uskoro moglo na vrata pokucati državno odvjetništvo a bogme imaju i zašto..
peroblagajnik
15.2.2013. 10:11
Pozdrav forumašima.
Novi sam ovdje, ali već dugo pratim tj. čitam komentare i vjerujte mi ljudi, ništa ne razumijem.
Je li ovaj forum tu da bi ljudi mogli slobodno izraziti svoje mišljenje i konstruktivno komentirali određenu temu, bila ona politička, privredna, poljoprivredna, kulturna ili neka druga, ili da se tu isnose grozne prljavštine, vrijeđanja i omalovažavanja ljudi, samo zato što su druga (prvenstveno) politička opcija.
Ajde ljudi (ako to jeste) ...dosta je više toga.

Šta imate od toga da pljujete po bilo kome, i iz bilo koje stranke ili opcije, kad nam tako svima pa i njima, sutra neće biti bolje, već mnogo, mnogo gore.

Primimo se posla, bilo koje vrste, komentirajmo i savjetujmo se kako dalje, da lakše preživimo ovu kriznu situaciju
mirovnjak
15.2.2013. 9:11
Što se Župan nije javio na statistiku da nam svaki drugi građanin u županiji živi u bijedi, nema što jesti, daleko smo najsiromašnija županija u državi, ljudi mu gladuju, on kupuje stan za stanom i bogati se. Sve je svoje zaposlio kada bi nabavio kućnog ljubimca i on bi radio u županiji ili nekoj njenoj ustanovi i iamo stan recimo u Zagrebu.
Stati ću jer ovo je prestrašno ovakve laži i da su od "ROKSA" srtrašne su. Tole srami se ovo je za državno odvjetništvo ili bolje rečeno za neku od zdrastvenih ustanova.
No nakon svega kada se smirim ja te ipak ŽALIM jer kad mlad čovjek oboli treba ga žaliti, a ti si ozbiljno bolestan.
maky_horzic
15.2.2013. 8:49
tebe treba utamničiti Tole, i to hitno, siješ strah i paniku, možda i opravdano, no i ti si izdajniče sudjelovao na montiranju svega ovog prilikom vikanja da smo mi EU, zato si zaslužio tamnicu.
Ti nemožeš sebe spasiiti, a ne mene i moj opg, sram te može biti.
Pa ti neznaš kako maslačak izgleda, i usuđuješ se obratiti poljoprivrednicima.
Da ti samo naglasim kako u Hrvatskom, pazi izdajniče, Hrvatskom sudu u Virovitici na monitorima/ekranima suda stoje naljepnice EU, i ti češ meni dizati paniku na drugoj strani, smeće kvislinško.
Nečeš razbojniče, NEČEŠ!
run-dmc
15.2.2013. 8:46
Što se vi Kukurikovci toliko pjenite na župana? Nije ni čudo što Hrvatskoj ide tako dobro jer po vama ni to što nas smještaju u smeće nije strašno! Ali zato vam je strašno kad se župan Tolušić zauzme za poljeprivrednike i njihova prava. Što bi trebao? Sjediti mirno i gledati kako uništavate sve čega se dotaknete? Pa razvoj poljeprivrede je jedan od strateških ciljeva ove županije.

Što je ova Vlada učinila pozitivnoga za hrvatsku poljeprivredu, školstvo, gospodarstvo ili bilo što drugo. Nažalost, Hrvatska je doživjela samo eksploziju novo nezaposlenih, rast cijena i sve više novih poreznih opterećenja građana!

Katastrofa za katastrofom u režiji premijera sliku svoju ljubim Milanovića & Co. To što ne znaju kako voditi državu nije bitno, jer kasu ne treba puniti investicijama nego pražnjenjem džepova hrvatskih građana! Kada raste nezaposlenost oni tješe građane s onom može biti još gore, itd. itd. itd.
njofra
15.2.2013. 8:01
Nema nitko pravo na ovakve letke iz bilo koje blagajne poreznih obveznika. Ovo je za svaku osudu.
Dragi naš župane, plati ovakve obavijesti iz svog đepa pa češ biti frajer, inače se isčitava da je ovo samo jeftino politikanstvo na trošak poreznih obveznika.
Pa sad dragi sugrađani glasajte Vi i dalje.
Zna se za koga. Al ima samo mali problemčić, vuk čud nije promjenio i nikad ni neće. Jedna ruka na srcu a druga u džepu poreznih obveznika!
Fabijan
15.2.2013. 7:50
Predizborna kampanja županijskim novcem. Tobože brine o poljoprivrednicima... sdp mora regirati na ovako jeftin štos i trošenje našeg novca jer i druga strana ima pravo na svoje letke iz zajedničke blagajne.
njofra
15.2.2013. 7:44
Baš me zanima na trošak koga je išla ova obavijest?
Da li možda na trošak poreznih obveznika?
Iz proračuna VPŽ.
Netko bi se trebao pozabaviti na koji način se troši novac poreznih obveznika.
čistač
15.2.2013. 4:59
Župan mi je neiscrpna tema, mogao bi napisati roman . Ma gledajte forumaši na što on poziva da poljoprivrednici provale u Sabor i spriječe donošenje Zakona. On bi htio da ga ponovo biramo, a priznaje da je nemoćan, da je svima pisao, a bokca nitko ga ne sluša.Točno je da kukuriku neće još dvije godine preuzeti vlast,treba za to vremena no ovakove prikaze kao naš župan trebamo maknuti sa političke scene. Ja znam da je provodio jedan natječaj u gradu Virovitici za poljoprivredno zemljište, koji je propao, e to je narcisoidnom tipu neprežaljena stvar, ministar bio Čobanković a Tole pripravnik
čistač
15.2.2013. 4:41
Vidiš dragi župane, da sam ja državni odvjetnik, sad bi te procesuirao, za uznemiravanje javnosti i pozivanje na ŠTO. Kako poljoprivrednici mogu spriječiti donošenje zakona to ? TO nije prvi put, sjećam se kako si prijetio "Zdenki" . Očito ti nisi shvatio riječi stranačkog šefa : o odstranjivanju crvene peronospore iz Hrvatske, to se odnosilo na HDZ.
Dragi župane napravio si toliko gluposti za svog mandata, pa te molim da se pokriješ sa svojom pročelnicom i šutite do izbora. A možda si se javio zato što sam te na ovom portalu prozvao da ne smiješ, jer tvoj stožer misli da sam vam ja
politički protivnik, ma ja sam obična seljačina.
općinaSlatina
15.2.2013. 1:21
Da li je istina ili netko zna da se može ili mogla dobit zemlja a da se nema ni motika a o traktoru da se ne priča? Da se prijavim i ja, pokupim poneki poticaj dok se dijeli poslije dobro prodam i evo odmah obećajem platim bar pdv a ostalo kad stignem i sve štima.
Selo priča po gradu se šuška a nitko da potvrdi gdje se treba prijavit.
mikeš07
15.2.2013. 0:42
Sve štima.Ired je da naš župan upozori na nevolje koje nam se spremaju.Još više mi je drago da se nešto poduzima da se stanje olakša .Pisao sam već o tome,ali na ovom portalu očigledno ne mogu biti prenesene dobre vujesti iz županije.
Naime Županija je potpomogla osnivanje zadruge povrtlara,u koju će se moći učlaniti svi povrtlari županije.Takova organizacija je nužno potrebna da bi svi povrtlari mogli ostvariti svoje interese.POsebno je pohvalno što je župan obečao pomoći sa 100 000 kn za najam prostora za rad zadruge.
Drago mi je da riječi prate i djela,a vi kumrovčani se žderite od jada.


Još iz kategorije Tomislav Tolušić