Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Prosvjeta

Župan Andrović posjetio OŠ Josipa Kozarca Slatina: Edukacija je najveće i najznačajnije ulaganje u budućnost naše djece

  vpž/foto Kristijan Toplak           13.11.2017.         1366 pogleda
Župan Andrović posjetio OŠ Josipa Kozarca Slatina: Edukacija je najveće i najznačajnije ulaganje u budućnost naše djece

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović sa svojim suradnicama, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te direktorom Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, Bojanom Mijokom, posjetio je Osnovnu školu Josipa Kozarca u Slatini gdje se provodi projekt koji je pokrenula Virovitičko-podravska županija „Osnove korištenja BBC micro:bit mikroračunala“.

Ovaj projekt koji se provodi u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, obuhvaća učenike petih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija. Njime će s učenicima omogućiti pristup novim tehnologijama, usvajanju znanja i razvoj vještina potrebnih za njihovo korištenje kako bi se pripremili za tržište rada. Korištenjem mikroračunala, učenici će razvijati digitalne vještine, logičko razmišljanje i sposobnost rješavanja problema.

„Projekt se sastoji od trideset školskih sati osnova korištenja BBC mikro:bit mikroračunala s osiguranim predavačima edukatorima, po dva sata tjedno iduća četiri mjeseca“, istaknuo je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak koji je i idejni inicijator ovog projekta.

Predavanja će se održavati u prostorima osnovnih škola, poslije ili prije redovne nastave, kao izvannastavna slobodna aktivnost. Sudjelovanje učenika je dragovoljno.

„Predavači su prošli edukaciju organiziranu od Croatian Makersa, a Virovitičko-podravska županija je nabavila dostatan broj BBC micro:bit mikroračunala za potrebe provođenja edukacije. Virovitičko-podravska županija je nositelj ovog projekta, jer za nas je edukacija najveće i najznačajnije ulaganje u budućnost naše djece“, naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta