Sabor u četvrtak o državnom proračunu za iduću godinu
Divjak: Jedini sustav u koji moramo ulagati jest sustav odgoja i obrazovanja
Mrak Taritaš: Rebalans proračuna prava slika Vlade - tri godine bez ozbiljnih reformi
Aladrović obećao pravedniji i objektivniji sustav plaća u javnim službama
Prosvjed sindikata obrazovanja: Nemamo pravo odustati, idemo dalje!
Ministar Marić hvali se odgovornim upravljanjem, oporba kritizira
Maras o sastanku Plenkovića i Bandića: "Ruka ruku koruptivnu mije"

Župan Andrović: Odlična suradnja s HGK – Županijskom komorom Virovitica


  Gospodarstvo           vn/foto Kristijan Toplak           15.02.2019.         1700 pogleda
Župan Andrović: Odlična suradnja s HGK – Županijskom komorom Virovitica

Na radnom sastanku župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića s predstavnicima HGK – Županijske komore Virovitica, novoizabranim predsjednikom Zlatkom Plešom i direktorom Milanom Vanđurom, održanom 14. veljače, razgovaralo se o aktualnoj gospodarskoj situaciji na području županije, kao i aktivnostima HGK – Županijske komore Virovitica.

Osobito je, u nizu gospodarskih pokazatelja istaknut izuzetan rast broja poduzetnika na području Virovitičko-podravske županije.

U 2017. na području Virovitičko-podravske županije bilo je 1.064 poduzetnika, što je za 21 posto više (881) nego li ih je bilo 2015., dok ih je 1995. godine bilo 480.

Izuzetnim se ocjenjuje kontinuitet pozitivnih rezultata vanjskotrgovinske razmjene Virovitičko-podravske županije, gdje je u 2017. godini sveukupna vanjskotrgovinska razmjena bila 267 milijuna eura, od čega je izvoz bio 172, a uvoz 95 milijuna eura. Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih hrvatskih županija koja godinama ostvaruje suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni, a on je za 2017. godinu iznosio 77 milijuna eura.

Župan Andrović je naveo niz pozitivnih refleksija na gospodarstvo radom Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, te novih koji će se izgraditi u Pitomači, Slatini i Orahovici, a Razvojna agencija VIDRA provela je i provodi niz EU projekata, kojima jača županijska gospodarska infrastruktura.

Osobito je istaknuo odličnu suradnju s HGK – Županijskom komorom Virovitica u nizu aktivnosti, a posebno u pripremi Viroexpa, međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 15. – 17. ožujka 2019, po 24. puta, a na kojem će Republika Slovenija biti zemlja-partner.

Predstavnici HGK - Županijske komore Virovitica su upoznali župana s radom Gospodarskog vijeća, Strukovnih grupa i Grupacija HGK – ŽK Virovitica, s preko dvadeset sajmova i ostalih promotivnih aktivnosti na kojima predstavljaju županijsko gospodarstvo u zemlji i inozemstvu, edukacijama kroz tridesetak  stručnih predavanja godišnje, poslovima koje obavljaju iz sfere javnih ovlasti: izdavanjem certifikata, vođenjem očevidnika nekretnina koje se prodaju u ovršnom postupku, usklađivanjem autobusnih županijskih linija, izdavanjem obrazaca ATA karneta.
Dali su informaciju o osam proizvoda s područja Virovitičko-podravske županije koji nose znak kvalitete HGK: Izvorno Hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, a intenzivno nastavljaju aktivnosti da još sedam tvrtki ishodi ove znakove za svoje proizvode. 

Osobito su istakli projekt HGK „Digitalna komora“, te ostale nove usluge.

Osim toga, predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica su izrazili zadovoljstvo članova poslovne zajednice izradom projektne dokumentacije i ostalim aktivnostima, koje doprinose izgradnji brze ceste Vrbovec II – Bjelovar – Virovitica – Barcs, što će dati impuls razvoju gospodarstva i pozitivno djelovati na demografska kretanja i sve ostale sfere življenja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: