Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Zona III: Grafiti Becker, Herbea i Drvo exkluziv grade nove proizvodne hale; Grad nastavlja s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu

  vn           31.01.2018.         2426 pogleda
Zona III: Grafiti Becker, Herbea i Drvo exkluziv grade nove proizvodne hale; Grad nastavlja s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice usvojena je Odluku o prodaji građevinskih parcela i objekata u Poduzetničkim zonama. Tvrtkama Grafiti Becker, Herbea i Drvo exkluziv odobreno je zemljište Poduzetničkoj zoni III. Prve dvije tvrtke planiraju proširenje postojeće djelatnosti te izgradnju poslovnog objekta - Grafiti Becker halu za proizvodnju papira i proizvoda od papira, a Herbea halu za preradu i prešanje ljekovitog bilja.

Drvo exkluziv pokrenuti će liniju za proizvodnju i preradu ogrjevnog drva. Planirana vrijednost svih ovih investicija je oko 9,5 milijuna kuna, a olakšice koje ove tri tvrtke temeljem Programa poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice ostvaruju prilikom kupnje zemljišta su od 80 do 100 posto.

Kako bi stvorio odgovarajuće preduvjete za ulazak novih investitora u Zonu III, Grad Virovitica nastavlja s opremanjem zone, odnosno ulaganjem u komunalnu infrastrukturu. Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju ceste, nogostupa, biciklističke staze, kružnog toka, raskrižja i druge komunalne infrastrukture u predmetnoj zoni. Unutar zone postoji izgrađena prometna infrastruktura u Ulici Ote Horvata te cesta u Ulici fra Fortunata Pintarića, dok je ostatak u naravi obradiva poljoprivredna površina. Cilj je na ovaj način stimulirati gospodarske aktivnosti u gradu stvaranjem povoljnih uvjeta za realizaciju investicija zainteresiranim ulagačima.

Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina u drugoj fazi, nakon opremanja zone, Grad nudi potencijalnim investitorima olakšice u skladu s Programom olakšica i poticaja razvoja gospodarstva Grada Virovitice, a tu je i gradska Razvojna agencija VTA koja im stoji na raspolaganju što se tiče ostvarivanja raznih poticaja za nabavu nove tehnologije i unaprjeđenje poslovanja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo