Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Zločinci s Papuka još uvijek bez kazne

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           18.01.2012.         2106 pogleda
Zločinci s Papuka još uvijek bez kazne

Na prigodnoj svečanosti održanoj sinoć u Hrvatskom domu u Slatini autor Miroslav Gazda, te Stjepan Gojmerac, ratni zapovjednik slatinske policijske stanice, stožerni brigadir Josip Černi, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade HV i Mato Bubaš, predsjednik UHVIDR-a Slatina, predstavili su knjigu 'Ratni zločin za koji nitko nije odgovarao'. Svjedočanstvo je to ratnih zbivanja i ratnih zločina koji su  1991. godine u selima: Ćojlug, Četekovac, Balinci i Voćin počini srpski pobunjenici prije nego što su napustili ovo područje. U masakrima su na mučki način ubijena 47 hrvatska civila i dva policajca, a katolička crkva u Voćinu srušena je do temelja. Za počinjene ratne zločine optužnica je podignuta još 1992. godine, ali je nekolicinu optuženika prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman abolirao. Protiv petnaestak optuženika vođeni su sudski postupci, a samo nekoliko njih je presuđeno pravomoćnim kaznama do velika većina zločinaca i danas nije kažnjena.  Prije dvije godine članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata peticijom su od državnih tijela Republike  Hrvatske zahtjevali brže procesuiranje ratnih zločina počinjenih pod Papukom, ali do još uvijek nije riješeno.  Pomoć u izdanju i predstavljanju knjige osigurala HVIDR-a Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
18.1.2012. 15:41
Točno, abolirao ih jugoslovenski general, otac i glavni pokrovitelj privatizacijsko pretvorbene pljačke Franjo Tuđman.

Ne samo da je pljačkaška lupež i ratni profiteri i zločinci na slobodi, već se ta srbočetnička lupež poput Vojislava Stanimirovića kočoperi u saboru.
freeman
18.1.2012. 12:58
kažnjeni su oni (većina iz tih sela)), ali ne perom, nego nečim puno jačim 3,5 godina kasnije, znaju neki o čemu ja pričam, malo njih bradatih spodoba može ovo pročitati, davno su ih crvi pojeli...


Još iz kategorije Slatina