Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Zločin bez kazne: Fuck off, Andrej

  Mate Vukušić           09.02.2021.         3070 pogleda
Zločin bez kazne: Fuck off, Andrej

Planet Zemlja. Stari kontinent, Europa. Hrvatska, 2021. godina. Kuščević. Marić. Kujundžić. Krstičević. Žalac. Tolušić. Murganić. Barišić. Dalić. VIRO. Burilović. 17 milijuna. Dalić. Stado janjaca. 14,5 milijuna. Covid 19. Žinić. Potres. Plenković-ja mogu što hoću. Kerum. Tuđman jr. Srednji prst. Matija Gubec. Mate!

Sve ovo iznad moglo bi se pretočiti u naziv – brojalica. Brojalica čega? Svega i svačega. Uglavnom kriminala milijunskih razmjera, protuzakonitih radnji, teškog nemorala. Sve pod kontrolnom palicom Andreja Plenkovića. Što je u tome zanimljivo? Pa upravo to da u Hrvatskoj ovo nikome nije zanimljivo jer je postalo normalno. Svakodnevno. Evo, rečenica-dvije o stavkama brojalice.

  • Kuščević. Marić. Kujundžić. Krstičević. Žalac. Tolušić. Murganić. Barišić. Dalić. I njih još pet. Sve ministrice i ministri po osobnom izboru Plenkovića. I svi smijenjeni zbog osnovane sumnje u kriminalne radnje, sukobe interesa, pogodovanja zlouporabom svoje pozicije (prije svega sebi pa onda kumovima i rodijacima…). Što je rekao tzv premijer? „Ja mogu što hoću“.
  • VIRO. Tvornica šećera u Virovitici čija gradnja je počela 1976.godine. Nakon 40 godina proizvodnje zatvorena je. Lošom poslovnom politikom (u zadnjih 20 godina) privatnog vlasnika te nezainteresiranošću lokalne vlasti. Nekada 400-500 zaposlenih, do prošle godine 180, do prije par dana 55. Danas NULA. Premijer? Nije ni spomenuo nestanak slatkog dijela VPŽ.
  • Luka Burilović. Šef HGK. Mjesečna primanja ( za koja se zna ) 60.000 kuna. Mrtav hladan izjavi da će se „nekome, možda“ to činiti puno, ali ja radim 30 godina“! U Hrvatskoj Burilovića ima koliko ima komora, agencija. A premijer? Može što hoće.
  • Točno 611 dana od kako je, obješen, pronađen pročelnik za financije grada Virovitice Siniša Palm. Nema naznaka što bi bio razlog ovoj zamagljenoj i do danas nerazjašnjenoj smrti mladog čovjeka. Bez nepotrebnog ( ili ipak potrebnog?) ponavljanja svih okolnosti ovog slučaja, važno je istaknuti da rješenja ovog strašnog događaja nema i ne nazire se. Netko nije odradio svoj posao. I ne radi ga. 609 dana od kao smo saznali da je iz gradske blagajne nestalo 17 milijuna kuna. Objašnjenje koje se moglo čuti u gradu neću napisati jer zvuči nevjerojatno. Nalaz revizije pokazao je brojne nepravilnosti. Uvjeren sam da će se o ovom slučaju tek čuti.
  • Martina Dalić, predsjednica uprave uspješne koprivničke prerađivačke „legende“ Podravke. Osoba koju je Andrej frknuo iz svoje Vlade. Na njen zahtjev. Bilo joj je dosta. Naravno da joj je bilo dosta. Svak normalan u Hrvatskoj zna da je potjerana zbog pritiska javnosti i medija na kriminalne radnje grupe Borg. Posao mjeren milijardama kuna. A Plenković? Veli čovjek „ ja mogu što hoću“..
  • Stado janjaca. Naime, toliko je smazao načelnik općine Jasenice skupa s drugovima iz općine i zaslužnim partnerima. A nije platio. A zašto bi? On je iz HDZ-a, i on može što hoće.
  • 14,5 milijuna kuna je presudio Sud da mora vratiti HDZ. Moraju vratiti oko 14 milijuna kuna koje su stekli kaznenim djelima. KAZNENIM DJELIMA!! Halooo! Stranka koja upravlja Republikom Hrvatskom. KAZNENIM DJELIMA protiv države, kojom upravlja, mora vratiti. Isti dan osuđen je i bivši premijer zbog sličnih kaznenih djela. Plenković? „To nije ovaj HDZ, današnji“! Vjerojatno je iz stoljeća sedmog.
  • Covid 19. Žinić. Potres. Plenković. U svibnju prošle godine tzv premijer slavodobitno je izvjestio naciju da je Covid 19 pobijeđen. Pobijedio ga On, HDZ, Vlada RH. Tim redom, važno. Taj pobijeđeni virus od tada je usmrtio više od 5000 građana Hrvatske do danas. U međuvremenu se desio strašan potres u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na sreću bez velikog broja smrtno stradalih. Potres koji je ogolio stanje u državi kao malo što prije toga. Prvo, i najvažnije, da Andrej nije sposoban upravljati kriznom situacijom, da nema kontrolu ama baš niti nad bilo kojim dijelom sustava koji se u sretna vremena zvao ONO i DSZ. Drugo, donekle poznato od devedesetih, da je senzibilitet građana RH za potrebite i unesrećene na iznimno visokoj razini. Da se čekalo 7 dana da tzv premijer proglasi katastrofu tragedija na tim područjima bi bila nesaglediva. Na ondašnjeg župana Žinića i gradonačelnika Gline samo ću podsjetiti jer nisu vrijedni više od dvije rečenice. „Moralne vertikale“. HDZ. Dovoljno.
  • Slučaj Kerum, Ivica Mornar i pet-šest sudaca je najočitiji primjer kako funkcionira Ljepuškasta naša. Čovjeku, koji ima stotine sudskih sporova, na noge ili pred noge dolaze suci općinskog, županijskog suda na žderačinu, pijančevanje. Neki od njih koji sudjeluju u sporovima u kojima je Kerum. Isto se dešava i s najvećim domoljubom, bjeguncom Mamićem. Ručkovi sa sucima, predsjednicom RH nisu bili iznimka nego pravilo. Poveznica? Opet HDZ. Kerum nije u HDZ-u? Ma nebitno, on i tako igra ulogu sitnog igrača. Kršenje protupandemijskih mjera je i tako nebitno u ovoj priči, marginalno.
  • Sprovod Tuđmana juniora obilježio je bezobrazluk neviđenih razmjera oslikan u drskom kršenju uputa Stožera CZ o sprječavanju širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Teško pljuvanje građanima RH u facu s ciljem dokazivanja da „ja mogu što hoću“ a vi, građani, možete me lagano…kaže Plenković. Dan prije poduzetnik koji je otvorio teretanu dobio je kaznu 30.000 kuna zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti. Na sprovodu su bili svi koji su donijeli ovu uredbu, i svi koji trebaju kažnjavati one koji je ne poštuju. I Plenković, naravno.

Zajedničko za sve ove "zločine" je da nitko niti za jedan nije kažnjen osim političke smjene i par tisuća za sukob interesa.

Na žalost, ova brojalica je samo mikro-djelić postotka od onoga što se događa u trideset godina samostalne Hrvatske. Danas je u "Stubakima" po tko zna koji put Matija Gubec pokazao kako treba prema takvima. I držao se svih mjera, bilo ih je samo 25. Istovremeno, studenti su sinoć, kao i preksinoć, organizirali tulum na kojemu je bilo, na par lokacija, nekoliko tisuća ljudi. Policija je nadgledala, bez intervencije. Iz MUP-a je priopćeno da nije bilo kršenja mjera. Ma daj..svi bez maske, zagrljeni. Kažu, ako može Beroš i političari možemo i mi.

Događaj koji je veći nego li se čini onako, „na prvu“. Za razliku od starijih, za razliku od svih političkih struktura, stranaka, pokazali su stožeru srednji prst ali i da imaju muda suprotstaviti se teroru. I da ne žele biti stoka sitnog zuba. I da je Plenkovića te dvije noći obuzeo STRAH. Nije primijećena reakcija ministarskog BB dvojca. Čini se da će mjere otpustiti prije plana…

Na kraju, još jednom, Mate kuhar Janković.. „isto tako javnosti treba reći da sustav ne postoji, vidjeli ste na primjeru, a ne možete preko leđa ugostitelja tražiti nekakve promjene, sustav se mijenja parlamentarnim izborima svake četiri godine“.

U Hrvatskoj predugo traje ZLOČIN BEZ KAZNE, i zato FUCK OFF, ANDREJ, čini se da ipak ne možeš što hoćeš.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lrae Snommis
23.2.2021. 18:58
bravo gos, vicko ovakvo štivo dugo nisam čitao
Franjo Knežević
15.2.2021. 18:52
Dragi moj velečasni, Obradović, iznenađen sam vašom misli, korektna i do bola u svojoj čistoći poštena. Da je ne viđah danas, vjerujte mi od srca, bio bi uskraćen na ugodnom i lijepom iznenađenju. Zbog svega navedenog pozivam Vas na kavu kad budete u našoj lijepoj varošici, pod brdom Bilogore, gdje počinje ili završava Slavonija, ovisno o smjeru kretanja. Lijepi pozdrav, uz napomenu za naklon podržavanja istoga.
Milan Bojtor
13.2.2021. 17:06
Poštovani gosp. Obradović !
Ne mogu vjerovati da je vaša oštrica ipak malo otupila. Ako se varam , demantirajte me. No, ipak mislim da vuk dlaku mijenja ali ćud ne. Skidam kapu obrazovanju, vokabularu , ali ipak mislim da je bolje da se "vratite" samo kleru. Neću pomagati gosp. Mati Vukušiću jer vam je on već sve rekao na ovom portalu. Postoji i ona otrcana fraza - pametnom dosta.
Pametni
12.2.2021. 23:13
Vlast je jaka , koliko je oporba slaba.
Survive
12.2.2021. 11:15
Jako je neobično da se kontra tzv. lijevoj opciji uvijek javlja svećenik koji, osim što je bio u službi u jednoj našoj župi, nema ama baš nikakve druge veze s našom županijom. Još je čudnija njegova retorika radikalnih političkih opcija. Nisam mjerodavan ocijenjivati, a kamoli suditi, pastirsko poslanje crkve kojoj pripada, i kojim bi trebao biti u službi smanjivanja podjela i konfrontacija u društvu u duhu evandjelja. Članak ne bih komentirao jer je dosta jednostran i ne otvara neke nove perspektive.
Helena Falco
10.2.2021. 9:14
Mi smo taoci kradezenjarske mafije i nema nam pomoći! 30 godina rade šta im se hoće, neće to odstupiti osim ako ih ne sve po redu je strelja za izdaju naroda!
Ali, taj narod ih je izabrao...i opet će!


Još iz kategorije Aktualnosti