Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  HGK-Županijska komora Virovitica

Zlatne kune za Drvo-trgovinu, Phoenix, Dam i Jan-Spider

  vn/foto Matija Rođak/ICV           13.12.2017.         2926 pogleda
Zlatne kune za Drvo-trgovinu, Phoenix, Dam i Jan-Spider

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Virovitica kojoj je bio nazočan potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić najuspješnijim tvrtkama na području županije dodijeljena su priznanja “Zlatna kuna”. U kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnici “Zlatne kune” su Drvo-trgovina Slatina i Phoenix Orahovica.

Tvrtka Drvo-trgovina uz proizvodnju piljene građe bavi se i proizvodnjom furnira i lamela za podove, a u 2016. godini prema rezultatima poslovanja nalazila se na 4. mjestu na području Virovitičko-podravske županije s izvozom od oko 9,5milijuna dolara. Firma posluje 8 godina, trenutno ima 212 radnika, a gotove proizvode izvoze sve europske zemlje te u Maroko, Alžir, Izrael i Jemen „Upravo smo u investicijskom ciklusu vrijednom desetak milijuna eura kojom bi do 2020. godine u Slatini izgradili novu tvornicu podova“, rekao je izvršni direktor Antun Štefanović.

Tvrtka Phoenix je 2015. godine proglašena najboljom malom tvrtkom izvoznikom u Hrvatskoj u konkurenciji 20 tisuća tvrtki, bavi se proizvodnjom opruga, obradom metala i izradom metalnih konstrukcija. Prošle je godine zauzela 20. mjestu po rezultatima poslovanja s izvozom od oko 2,5 milijuna dolara. „Sretni smo što su naši proizvodi i rad prepoznati u županiji. Za to treba puno vremena i truda, logičan je to slijed razvoja. Tvrtka datira od 1967. godine, imamo 62 zaposlena, puno ulažemo u razvoj, proizvode izvozimo po cijelom svijetu“, kazao je vlasnik i direktor tvrtke Dalibor Fofonjka.

U kategoriji malih trgovačkih društava priznanja su dobili tvrtka DAM iz Lozana i Jan-spider iz Pitomače. DAM je obiteljska tvrtka sa 48 radnika koja se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja, pretežito kamilice. U prošloj se godini prema rezultatima poslovanja našla na 62. mjestu s izvozom od oko 2,8 milijuna dolara. Tvrtka je osnovana 1998. godine, obrađuju 470 hektara vlastite zemlje, a sa tridesetak kooperantima iz Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije imaju ugovorenu proizvodnju na još 600 hektara. Na europsko tržište izvoze 98 posto proizvodnje. Ovo joj nije prva Zlatna kuna, osvojili su je i za rezultate u 2014. godini. „To nam je poticaj za daljnji, još kvalitetniji rad. Drago nam je što je naše poslovanje prepoznato, pogotovo je važno što dolazimo iz male sredine“, rekao je vlasnik tvrtke Marijan Mareković.

Proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja i proizvodnjom čajeva bavi se i tvrtka Jan-spider iz Pitomače, koja je u prošloj godini prema poslovnim rezultatima zauzela 9. mjesto s izvozom od oko 5 milijuna dolara. Tvrtka ima 120 stalno zaposlenih i 30 sezonskih radnika. Na svjetskom tržištu, od zemalja regije i Europske unije do Japana, Kine, Južne Koreje, Australije, Kanade i SAD-a završi 60 posto svih proizvoda. „Zlatna kuna je izuzetna nagrada za rad i drago nam je da je HGK prepoznala trud. Dokaz je to da dobro radimo i da smo na pravom putu“, zahvalio se Jurica Vuković, direktor prodaje u Spider grupi i naglasio kako će tako nastaviti i u 2018. godini koju su proglasili investicijom. „Planiramo uložiti 28 milijuna kuna u ovu tvornicu i program opremanja što će rezultirati povećanjem proizvodnih i skladišnih kapaciteta“, objasnio je.


Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica