Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Zlatna repa za najbolje proizvođače i poslovne partnere Vira i Sladorane

        23.02.2016.         3709 pogleda
Zlatna repa za najbolje proizvođače i poslovne partnere Vira i Sladorane

Proizvođačima šećerne repe koji su u 2015. godini ostvarili najbolje prinose i najbolju digestiju te dugogodišnjim poslovnim partnerima tvornica šećera Viro iz Virovitice i Sladorana iz Županje u utorak su dodijeljena priznanja Zlatna repa. Viro tvornica šećera dodijelila je šest priznanja. Tvrtka Belje iz Darde dobitnik je Zlatne repe u kategoriji proizvođača sa zemljištem većim od tisuću hektara.

U kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 hektara nagrađena je tvrtka Saboprodukt iz Karanca, dok je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 20 do 50 hektara Zlatna repa pripala Zvjezdani Milas. Damir Videc nagrađen je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 hektara, a u kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 hektara Zlatnu repu dobio je Miroslav Rukavina. Priznanje za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju dodijeljeno je Slavku Vukšiću.

Sladorana je Zlatnom repom nagradila osam kooperanata i poslovnih partnera. Tvrtka Vupik iz Vukovara proglašena je najboljom u kategoriji proizvođača šećerne repe sa zemljištem većim od 500 hektara, dok je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 100 do 500 hektara Zlatna repa dodijeljena tvrtki Agro-Tovarnik iz Tovarnika. Najbolji proizvođač šećerne repe u kategoriji od 50 do 100 hektara je tvrtka Arator iz Lovasa. Krunoslav Marjanović dobio je Zlatnu repu u kategoriji proizvođača od 20 do 50 hektar, a Branko Ničivojević dobitnik je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 ha. U kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 hektara Zlatna repa je dodijeljena Boži Dragičeviću. Priznanja za dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju primili su Stjepan Brčić i tvrtka Agro-Jakšić iz Slakovaca.

Priznanja su im uručili predsjednik Uprave Vira Željko Zadro, predsjednik Uprave Sladorane Dražen Robić i predsjednik Nadzornog odbora Sladorane Marinko Zadro

"Ovo je već trinaesta godina kako dodjeljujemo Zlatnu repu, a rezultati koji ostvaruju proizvođači daju nadu da u potencijal proizvodnje šećerne repe u Hrvatskoj. Prošle godine u obje šećerane prerađeno je nešto više od 700 tisuća tona šećerne repe što je poražavajući rezultat, ali opet znatno bolje od katastrofalne 2014. godine. Zato nam je prošla sezona donijela malo optimizma. Rezultati poslovanja još nisu izrađenu, ali znamo da nije bilo toliko gubitka i da se bližimo 'pozitivnoj nulu'. Proizvođači šećerne repe će iz Europske unije dobiti dodatni poticaj od 480 eura po hektaru što je s drugim poticajima osigurava profitabilnu proizvodnju i zaradu", rekao je predsjednik Uprave Vira Željko Zadro.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda