Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Politika

Živi zid poziva na druženje

        14.02.2015.         3377 pogleda
Živi zid poziva na druženje

Aktivisti i članovi Živog zida iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije organiziraju u subotu 14.veljače, na Valentinovo, druženje s građanima i simpatizerima. Druženje je planirano na Trgu kralja Tomislava („pod satom“) u vremenu od 9 do 13 sati za prigodno ukrašenim štandom, ukoliko ga gradski oci odobre. "Ako Grad ne odobri štand to nas neće spriječiti da održimo akciju i bez njega", poručuju iz Živog zida.
Građanima i simpatizerima biti će podijeljeni prigodni poklončići, a moguće je dobiti i besplatan zagrljaj.

Sve informacije o programu, radu i aktivnostima Živog zida na području Virovitice i Virovitičko-podravske županije građani mogu pronaći na facebook stranici Živi zid Virovitičko-podravska županija. Tu će pronaći i sve bitne informacije ako se žele pridružiti aktivistima i članovima Živog zida. Radi se na dovršetku službenog prostora u ulici Josipa Runjanina 1 u Virovitici gdje će građani također moći dobiti sve informacije i iznositi svoje prijedloge i probleme.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slobodagovora
28.2.2015. 8:49
bać joza, ovdje si se dobro zapjenio pljujuči sve one koji su govorili o ovome što sada predlaže Kolinda?
tomy
16.2.2015. 17:40
Poštovani bać joza,
imate Vi dovoljno posla s vlastitim uvjerenjima pa se ne morate zamarati tuđima.
O prihvaćanju argumenata bi se dalo popričati ali nikako s Vama.
Pozdrav
Terminator
16.2.2015. 13:56
I Vama ugodan dan isto. I Vi ubuduće ponudite Vašima koji su Vas tako lijepo odgojili! LIjep pozdrav!
akcija=reakcija.
jedna.
16.2.2015. 11:24
gospodine terminator a da onu stvar ponudite osobama koje su vas tako lijepo odgojile?
Terminator
16.2.2015. 10:35
Poštovani živi zid,
nadam se da i za Vas bude nade kada u svojim akcijama pomognete Vašim novcem svim deložiranim osobama koji zbog Vašeg akcijsko-medijskog uplitanja sada i u ovom trenutku imaju dodatne ogromne troškove za plaćanje i po nekoliko desetaka tisuća kuna. Kako brinete sada o njima? Kako brinete o svojim članovima koje nagovarate na neplaćanje izrečenih im pojedinačnih kazni u iznosima od nekoliko tisuća kuna uslijed ometanja rada pravosudnih organa i sugerirate da im je bolji izbor izdržavanje zatvorske kazne? Lijepo je boriti se za neki humani cilj, no u ovakvoj konačnici za sve je to trenutno prava katastrofa. Žalim, no, braniti na ovakav način nešto je i pravno i financijski ne obranjivo.
Sretno! Pozdrav!
Živi Zid
16.2.2015. 9:39
Gospodine Terminator
Drago mi je da pratite našu službenu stranicu. Samo tako i dalje nastavite, možda ipak ima nade za Vas.
Terminator
16.2.2015. 8:50
zahvaljujem draga, a da Vi potražite "onu" stvar?
www.youtube.com/watch?v=hyj4mtJJL04&index=3&list=PLJw7BUiK0wK_Wom0eJKjVfkZQ0QBb77yh
jedna.
16.2.2015. 8:26
gospodine terminator kako bi bilo da potražite stručnu pomoći liječnika specijaliste?
Terminator
16.2.2015. 8:17
www.24sata.hr/sudbine/100-opasnih-sekti-u-hrvatskoj-price-zrtava-clanova-i-voa-300442
Terminator
16.2.2015. 8:06
@UooH,
eto i sami iz njihovog upisa vidite "da nisu skužili da bi trebalo tima ljudima pomoći na neki drugi način a ne im nabijati trošak". Pozivanje na nepoštivanje zakona RH i anarhiju im je osnova djelovanja. Kažu pomažu gladnima. Kada, gdje i kome? Ma dajte molim Vas!
Koju obitelj su upoznali sa stvarnim posljedicama velikih novčanih troškova uslijed njihovog protuzakonitog uplitanja u poslove deložacija? Priče samo priče. Što se tiče svojih članova, istima, koji "pokupe" novčanu kaznu od strane suda nalažu da takvu ne plaćaju, da se ista uvećava sve do izricanja zatvorske kazne. Drugim riječima svoje regrute šalju na izdržavanje zatvorske kazne, jer vođama plaćanje novčane kazne znači priznavanje zakona i države! Iz svog "novčanog fonda" (koji su zakonito pohlepno uzeli od države koju ne priznaju), nemaju namjeru nikome i za nikoga trošiti taj novac i plaćati. Na kazne gledaju kao na nagradu i priznanje za svoj "rad". Pogotovo neće plaćati ništa za članove koji nemaju nikakvih primanja! NJih ko yebe. I to nam je živa istina. Viva la revolucion! Živjeli!
www.youtube.com/watch?v=wVknaW5PH-g
Živi Zid
16.2.2015. 2:19
Poštovani UooH
Svaka obitelj koja nas zove da je branimo, bude upoznata sa svim mogućim ishodima i posljedicama. Nikad nismo nikome lagali niti skrivali istinu. Obitelji koje odluče da stajemo iza njih, spremne su na borbu protiv ovog ljudožderskog sustava bez obzira ne rezultate. Spremni su na otpor, jer oni više nemaju što za izgubiti. Njima su blokirani računi, oduzet im je dom, oduzeto im je dostojanstvo i oduzeto im je pravo na život. Pravo na borbu i pravo na nadu im nitko neće oduzeti.
bać joza
15.2.2015. 22:31
Poštovani "tomy"

Naravno, nekome tko ne prihvaća argumente, niti ne treba više objašnjavati. Živite i dalje u svojim uvjerenjima.

Pozdrav!
tomy
15.2.2015. 22:27
Poštovani bać joza.
Niste mi odgovorili uopće.
Inače, i na malo i na puno pitanja odgovara se jednako-jedno po jedno.
Ništa novo od Vas.

Pozdrav.
bać joza
15.2.2015. 20:40
Poštovani "tomy"!

Na vaš dodatno pitanje dao sam vam već odgovor. Crkva povrat otuđene imovine koristi za osnivanje novih osnovnih i srednjih škola, kao i drugih institucija iz područja školstva. Naravno, veliki dio povrata imovine koristi o socijalnoj skrbi o najpotrebnijima, što sam već također nekoliko puta odgovorio. Naravno, dio koristi u svojim drugim pastoralnim aktivnostima.

Baš me zanima što bi kulturno i vrijedno pokazali putniku namjerniku na proputovanju kroz Viroviticu. Pretpostavljam da je to crkva sv. Roka u Virovitici. Pretpostavljam da i tu kao i druge crkve, koje su najčešće spomenici kulture, netko treba obnavljati i održavati. Mislim da sam vam time sve rekao.

Pozdrav!
UooH
15.2.2015. 20:37
Onda ispada da su ovi iz živog zida kao uteg oko vrata osobi koja se utapa. Prave dobru reklamu sebi na račun drugih.
Slažem se sa njima da treba pomoći jadnim ljudima koji ostaju bez kuće ali oni im samo odmažu.
Kako to da nisu skužili da bi trebalo tima ljudima pomoći na neki drugi način a ne im nabijati trošak.
bać joza
15.2.2015. 20:34
Poštovani "tomy"!

Ponoviti ću još jednom. Postavljate toliko pitanja da jednostavno ovdje ne možete dobiti odgovor, jer je to jednostavno nemoguće.

Dakle! Crkva Katolička drži se propisa Republike Hrvatske i baš me zanima što vi tu vidite sporno. Zar se Crkva Katolička ne bi trebala držati propisa i zakona? Da se ne pridržava vjerojatno bi već bila kažnjena! Ajde to shvatite konačno, i vi i gospodin "jedna"!

Pozdrav!

P.s. Opširni odgovor o odnosima Republike Hrvatske i Crkve Katoličke kao i o svim sporazumima Republike Hrvatske i države Vatikan možete naći na web stranicama Vatikana kao i Hrvatske Biskupske Konferencije.
tomy
15.2.2015. 20:28
Poštovani bać joza,
slažem se s gospodinom jodom i,
pitao sam Vas već jednom (tad niste pozdravili i zbrisali nego samo prešutjeli) što će crkva sa svime materijalnim kad joj jednom bude vraćeno...da malo podsjetimo- `Ne gomilajte sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rdja unistavaju i gdje kradljivci potkapaju i kradu. Gomilajte sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rdja ne unistavaju i gdje ga kradljivci ne potkapaju ni ne kradu. Uistinu, gdje ti je blago, ondje ce ti biti i srce
atma
15.2.2015. 20:28
@tomy, svaka čast. I ja se također grozim svake rabote gdje nisu vidno istaknuti računi i pravila igre. Na to sam posebno osjetljiv i smatram da o tome treba puno više govoriti. Pozdrav!
tomy
15.2.2015. 20:19
Poštovani bać joza.
Pročitajte i Vi što sam ja napisao. Nisam se dotaknuo svih tema koje ste spomenuli već samo nekih. Nisam toliko "upućen u sve" kao Vi, a bez argumenata se ne želim upuštati u raspravu.Nekih tema se nikad neću ni dotaknuti iz jednostavnog razloga što u njih ne mogu biti dovoljno upućen. Kod mene nema lijenčina dok im se to ne dokaže. Meni ne pada na pamet s teološkog stajališta komentirati dijelove mise jer o tome nemam pojma dok je Vaše opravdanje za slično rečenica da je -to opće poznata stvar...ili tako nekako..i opleti po mlijeku, paprici, proizvođačima, bankama i bankarima.... Kad Vam se postavi konkretno pitanje ili skrene rasprava na određenu problematiku Vi zaželite ugodan blagdan i -zbrišete. Razvodnjavate raspravu paušalno je proširujući umjesto da se držite teme dok je ne raščistimo do kraja.
Zašto bih ja javno objavljivao podatke koje će mi o župi predočiti moj župnik. Ne trošim ja javni novac nego on i ne pada mi na pamet činiti nešto što je posao i zadaća drugih.Svatko za sebe i o sebi.
Usuđujete se govoriti i pametovati o gospodarstvu i privredi više od stručnjaka čije je to područje a kad Vas se priupita nešto iz Vaše domene odgovarate kao student koji nije ni pogledao knjigu već je ispitu pristupio zato što je ispred škole čuo da se danas lako prolazi i da je profesor dobre volje.
Možete malo i o PDV-u i tko ga sve ne plaća i zašto, možete o biskupu Milovanu i Dajli, možete o brojkama...možete i o tome koliko vjerske zajednice novca dobiju a koliko ga i u što ulože..i gdje je razlika i ima li je...jel to tako teško, čist račun duga ljubav. Shvatite da nemam ništa ni protiv Vas ni protiv bilo koje vjerske zajednice ali imam protiv svake rabote gdje vidno nisu istaknuti računi i pravila igre. U magli je nestalo puno toga u ovoj zemlji a i u svijetu. Onome tko ništa ne skriva i ne muti temeljni je poriv sve istaknuti na dnevno svjetlo...
atma
15.2.2015. 20:18
Možda bi nam gospodin Schwarzenegger mogao elaborirati zašto policija nije tako uspješna u deložacijama lopova i bandita koji su pokrali Hrvatsku i uzrokovali ovakvo stanje u zemlji.
Terminator
15.2.2015. 20:09
Poštovani UooH,
evo odgovora na Vašu dilemu i vrlo dobro detektirani problem. Članak 14., stavak 4. Ovršnoga zakona vrlo je jasan, ovršenik (osoba koja se deložira), dužan ovrhovoditelju (onome koji provodi deložaciju) nadoknaditi sve troškove potrebne za ovrhu. Što više neuspješnih deložacija, tim troškovi veći. Vrlo, vrlo visoki. Prva uspješna deložacija i troškovi se zbrajaju i idu na naplatu onome kome se vrši deložacija. Nadalje, svim pojedinačnim sudionicima sprečavanja izvršenja postupka deložacije slijede novčane kazne nadležnog suda i sve se to obavlja u vrlo kratkom roku. Iznosi su zaista onakvi kakve ste naveli, a za pojedinačne iznose, oni se kreću od 1-30 tisuća kuna. U to se ne računaju i eventualna kaznena djela. Pojedinci koji su bili sudionici sprečavanja deložacije, sami plaćaju novčane kazne, ako imaju novaca ili volje da ih podmire, ako ne, slijedi im ovrha ili kazna zatvora i do nekoliko mjeseci... Pretpostavljam da se kolovođe namire novcem iz pokreta otpora, a ostali nayebu uz besplatan zagrljaj. Dajte si malo mašti na volju.
Znate što je tu iritantno i najgore, to je da udruga sebi tako pribavlja reklamu i medijski prostor, a ovršeniku ogromni troškovi uslijed nesavjesnog postupanja "vlastitom" krivnjom!
Pozdrav!
joda
15.2.2015. 19:35
@ bać joza, pa nije baš sve tako čisto i jednostavno kako vi to oslikavate. Istini za volju plaće i mirovine za svećenstvo ne isplaćuju se direktno iz proračuna države, no država daje godišnje po ugovoru s vatikanom prilična sredstva katoličkoj crkvi koja ona raspoređuje na penzije i plače svojih djelatnika i na još puno toga, bez obveze polaganja računa u što su dodijeljena sredstva utrošena. A vezano na otetu imovinu u vremenu nakon drugog svjetskog rata država je mnogima nacionalizirala imovinu i tu je crkva dijelila sudbinu svoga naroda. No kod povrata te iste imovine s obzirom da se radi o organiziranoj instituciji puno se bolje izborila za povrat svog vlasništva od države nego ostatak građana.
joda
15.2.2015. 19:04
Uooh država mora imati velik policijski aparat zbog zaštite vlasti od poludjelih građana. Sva ta silna policija ionako ne zna što bi od dosade, ovo im dođe kao vježba da ne zahrđaju. A plaćamo ih svi mi, u ovoj državi krive odluke i pojedinca i vlasti vrlo lako završe na teret svih građana.
bać joza
15.2.2015. 18:00
Poštovani "tomy"!

Molim vas da još jednom pročitate ovaj moj komentar.

Kada netko želi nešto komentirati, pokuša se upoznati s činjenicama kako svoje tvrdnje u komentaru ne bi postavljao na totalnoj iskrivljenim spoznajama. Naravno, to će učiniti kvalitetni i dobronamjerni komentator. Samodopadni komentator će postaviti stvari onako kako mu pašu i onda iz tih kvazi spoznaja stvarati neku svoju iluziju koje će mu se raspršiti poput balona od sapunice.

Konkretno. Kada bi bili upoznati s financiranjem vjerskih zajednica i drugih udruga koje se djelomično financiraju i iz državnog proračuna Republike Hrvatske, napisali bi sadržajniji i kvalitetniji članak.

Katolička Crkva je preživjela poratno razdoblje kada joj je bila oteta sva imovina. Preživjela je od doprinosa svojih članova. Djelomičnim povratom nepravedno oduzete imovine, Crkva Katolička je pokrenula mnoge projekte. Evo ih nekoliko:

1. Katoličko sveučilište u Zagrebu
2. Katoličke gimnazije u Osijeku, Slavonskom Brodu, Požegi, Virovitici, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku te u Zagrebu nekoliko katoličkih gimnazija.
3. Katoličke osnovne škole u Požegi, Zagrebu, Šibeniku.
4. Da li vam je potrebno spomenuti KARITAS kao socijalno-humanitarnu organizaciju Katoličke Crkve koja ima nekoliko kuhinja, prenoćišta, sigurnih kuća za zlostavljane

Pretpostavljam da znate da katolički svećenici nemaju plaću iz državnog proračuna Republike Hrvatske niti primaju mirovine iz istog proračuna kada dožive starosnu dob. Nagradu za svoj rad na župi dobivaju od samih župljana i niti od koga drugoga.

Naravno, ako ste korektni i pošteni prema sebi i ostalim komentatorima i ako ste član Katoličke Crkve, sve ove podatke ako želite možete provjeriti kod svoga župnika i onda ih i vi sami javno objaviti.

Govoriti i pisati neprovjerene stvari i uzimati ih kao provjerene samo daje lošu sliku o onome koji na takav način nastupa. Pretpostavljam da vi ne želite takvu sliku ostaviti o sebi kao komentatoru ovoga portala!

Pozdrav!
UooH
15.2.2015. 17:37
Tko plati onu silnu policiju što interventnu što običnu što mora da dođe kod deložacije da makne članove živog zida jer čuo sam da račun prelazi par desetaka tisuća kuna.
Kome to ide na teret živom zidu ili onome što ga se deložira.
tomy
15.2.2015. 17:12
Poštovani bać joza.
Ta zašto onda zašutiste?
Dajte istini da poteče putem tipkovnice.

Pozdrav.
bać joza
15.2.2015. 16:34
Poštovani "tomy"!

Tako je. Isto tako je dužnost svakoga od nas govoriti istinu! Samo da vas podsjetim!

Pozdrav!
tomy
15.2.2015. 16:23
Hvala lijepa, i ja Vama, još i više!

Pozdrav!
tomy
15.2.2015. 16:20
Poštovani bać joza.
Samo ću Vas još jednom podsjetiti, svjetovnjacima je dužnost i obveza zbližavati i spajati (ili barem ne dijeliti, zavađati) a Vama, osim navedenog, Vama je to i posao. I za propovjedaonicim i za tastaturom.
Pozdrav i svako dobro.
bać joza
15.2.2015. 16:14
Poštovani "tomy"!

Želim vam ovo ugodno blagdansko popodne!

Pozdrav!
tomy
15.2.2015. 16:03
Poštovani bać joza.
Moje pisanje (koje Vi nazvaste od nemila do netraga) odnosi se isključivo na tekst koji ste ovdje objavili Vi. Po tome je i on nemio i nedrag.....pa nemojte po sebi samom...
siniša prpić
15.2.2015. 15:46
Poštovani @tomi, dok Mamić vodi Dinamo, to je sve, samo ne plava boja.
Iluzorno je očekivati bilo kakvu pomirdbu između onih koji podržavaju nepravomočno presuđenu organizaciju, i svih ostalih koji nisu dio lopovskog stada.
Na jasle i krađu su se naučili još za vrijeme Yuge, potom promjenili dres, a tako i danas žive.
Samo teta Angela i papa Franjo tu pomažu.
No, i to će doći vrlo brzo.
bać joza
15.2.2015. 14:44
Poštovani!

Očigledno je da ste u ova tri komentara nepovezano šetali od nemila do nedraga, pa ne vidim smisla išta vam više objašnjavati.

Pozdrav!
tomy
15.2.2015. 12:13
Poštovani bać joza,
jesam li i jednom riječju rekao nešto protiv sveučilišta, gimnazija i karitasa? Navedeno crkvi može služiti na ponos. Kao što joj na ponos mogu biti mnogi pojedinci i grupe pojedinaca. Kao što joj na ponos mogu biti mnogi misionari ali i mnogi neznani pojedinci iza kojih stoje nebrojena plemenita i časna djela. Ni za Vas nisam rekao da ste loš ili dobar čovjek. Niti ću reći, jer Vas ne poznajem a ne osjećam se toliko "sveznajuć" kao Vi. Usprotivit ću se kad napišete nešto što po mom sudu nikako ne pije vodu. Moje kompetencije nisu dostatne za izreći tako kompleksan sud, niti je moje da osuđujem, bilo koga. Ne zanima me ni tko pripada kojoj crkvi, grupaciji, stranci, narodu, rasi....na mene ostavlja dojam priča o milosrdnom Samaritancu koji nije razmišljao ni o čemu drugom- nego kako najbolje i najučinkovitije pomoći...bez potrebe da mu itko ikada uzvrati ili da to naplati. Kao i svi ljudi tijekom života prošao sam kroz svakakve situacije...sad ću citirati jednog poznanika, "malog" ali ipak veeeelikog čovjeka koji jednom zgodom dok smo zajedno bili u ratu reče (bilo je zatišje nakon granatiranja kad smo skoro svi psovali omraženog neprijatelja što nam ne da mira i što po nama puca iako smo na svojemu)...znaš što, tebi vjerujem pa ću ti reći, ali nemoj to razglasiti jer ću imati problema, ja psujem na njih zato što svi psuju ali u srcu u svakom trenutku mogu reći "dao mi bog ono i onoliko što uistinu osjećam prema svom najljućem neprijatelju, i mislim da je taj moj osjećaj ujedno i moj najveći doseg, da je to ono najvrijednije što sam naučio i dokle sam došao, to sam zapravo ja". Pogodit će te da nema mirovinu a nije je ni tražio, bio je tehnološki višak u firmi koju je za sitan novac kupio veliki domoljub i poslije prodao..znate kako to ide. On je jedan od "lijenčina" koje sam spomenuo. I radi njega i takvih reagiram na nesuvisle izjave. Ali i dan danas kad uđete u kuću tog čovjeka osjetit će te nešto smirujuće. Sve će ugostiti jednako, i kralja i skitnicu, i za svakog će imati lijepu riječ.
Mišljenja sam da svaki pojedinac treba raditi na "sjedinjavanju boja"-i plave i crvene, i svake druge, a ne na pravljenju razlika.
Nama laicima je to u "opisu savjesti" a vama bać joza u opisu posla
tomy
15.2.2015. 11:35
Naravno, ako ste korektni i pošteni prema sebi i ostalim komentatorima i ako ste član Katoličke Crkve, sve ove podatke ako želite možete provjeriti kod svoga župnika i onda ih i vi sami javno objaviti.- zašto bih trebao biti član ikoje crkve ...porezni sam obveznik i imam pravo znati gdje se i kako troše proračunska sredstva. A i da nemam, Vi, i svatko tko se ne boji oka javnosti bi to trebali učiniti javno dostupnim podatkom. I ne samo Vi, nego svaki pa i najbeznačajniji korisnik proračuna. Ako vas na to nitko ne obvezuje napravite to (ili se borite da to tako u budućnosti bude) za primjer svima. Tek tada će te otkloniti svaku sumnju u eventualne maglovite radnje. Brojke poštovani bać joza, ne tražimo ništa do li brojke.
Načinite iskorak i dajte primjer, pa Vi ste posrednici između savršenstva i nas neukih i nepovjerljivih (spominje takve i biblija, a ime jednog se ponosno ističe na katoličkom kalendaru, ako on koji se danas diči predznakom sveti nije vjerovao dok nije vidio, ne zamjerite nama koji smo daleko od njegovih vrlina)...brojke naše svagdanje, molim
tomy
15.2.2015. 11:22
„Kada netko želi nešto komentirati, pokuša se upoznati s činjenicama kako svoje tvrdnje u komentaru ne bi postavljao na totalnoj iskrivljenim spoznajama. Naravno, to će učiniti kvalitetni i dobronamjerni komentator. Samodopadni komentator će postaviti stvari onako kako mu pašu i onda iz tih kvazi spoznaja stvarati neku svoju iluziju koje će mu se raspršiti poput balona od sapunice“ - bez imalo srama ispali dobronamjerni, nepristrani, (za sve) kompetentni produhovljeni pastir koji je ne tako davno izveo revolucionarni zaključak kako nam polja stoje obrasla a paprika se uvozi jer seljaci neće raditi, aludirajući da je situacija takva zbog njihove lijenosti. Iste te lijenčine pune i proračun na koji je on neraskidivim svezama pričvršćen, i biti će zauvijek, jer institucija kojoj pripada nema u svojim planovima nešto proizvoditi. Ona je zamišljena kao korisnica proračuna (ne oduvijek naravno, na počecima je to bilo drukčije, ali na žalost samo na počecima, nisu je „osnivači“ takvom zamišljali ni u najotkačenijim snovima)
Na kojem ste Vi brdu doživjeli prosvjetljenje i dosegli spoznaju i što je bilo ključno da Vas uvjeri kako je baš ona prava, a nije iskrivljena ostavljamo Vašem dokazanom osjećaju za pravičnost i nepristranost, većina nas to ionako ne može dokučiti,i nećemo žaliti zbog toga

slavujj
15.2.2015. 11:02
@bać joza,ja vjerujem i siguran sam da ste napravili mnoga dobra djela,na koja možete biti ponosni.
Međutim postavljam pitanje: osjećate li možda da ste napravili ili još uvijek činite nešto čime se n bi trebali ponositi.
Ljudi smo,svi griješimo ali moramo se boriti da griješimo što manje,da ne podupirmo nekoga tko ne čini dobro,ni sebi ni drugima.
Ima li toga čime se ne ponosite?
bać joza
15.2.2015. 10:47
Poštovani "mirovnjak"2"!

Ne želim se hvaliti svojim djelima, jer mi to nije namjera. ali ovo što sam spomenuo da čini Katolička Crkva u Hrvata je jasno svima. Ja sam član Katoličke Crkve. I ja sam itekako pridonio svemu onome što čini Katolička Crkva.

Isus je rekao da će nas ljudi prepoznati po našim djelima. ja se svojih učinjenih djela ne sramim, dapače, ja se njima ponosim, jer su iza mene ostala vidljiva djela.

Pozdrav!
Živi Zid
15.2.2015. 10:01
Umijeće komuniciranja i način izražavanja nekih komentatora dovoljno govori o njima samima, i najbolja je promocija njihovih mentora. "Šišmiš udruga" sa veseljem iščekuje svaki novi komentar i unaprijed se zahvaljuje na istom. Ukoliko ponestane inspiracije slobodno posegnite za indijskom konopljom, uskoro više nećete morati odgovarati zbog toga, ali za pljačku i kriminal nad vlastitim narodom nema abolicije.
mirovnjak2
15.2.2015. 9:19
Bać Joza!
Nemaš se pravo pozivati na učinjeno od strane katoličke crkve jer su tvoji istupi na ovom portalu u kojima braniš ne obranjivo upravo sramota za tu crkvu jer to čini njen dužnosnik.
Crkva jest svetinja, ali ne i pojedinci koji zaklanjajući se i za nje čine ovo što ti činiš.
slobodagovora
15.2.2015. 0:50
stole,stole svakim danom toneš dve dublje.
Zajedno s bać jozom.
Tommy samo pokušava objasniti da ne branite ono što je izravno rušenje Republike Hrvatske, a vi to radite.
Nemoj se sa svojim budalaštinama pozivati na vjeru i naciju, svojim postupcima ih upravo sramotiš, baš kao oni koje branite.
Vjerujem da će vam Bog prosvjetloti pamet pa nećete reći da se svi "Prgometi " sele gdje im je mjesto.
stole123
15.2.2015. 0:18
bać joza to nemorate objašnjavati hrvatima i katolicima, takvi vas ni ne napadaju, imate problema sa onima koji su agnostici i koji nisu katolici.
bać joza
14.2.2015. 23:39
Poštovani!

Kada netko želi nešto komentirati, pokuša se upoznati s činjenicama kako svoje tvrdnje u komentaru ne bi postavljao na totalnoj iskrivljenim spoznajama. Naravno, to će učiniti kvalitetni i dobronamjerni komentator. Samodopadni komentator će postaviti stvari onako kako mu pašu i onda iz tih kvazi spoznaja stvarati neku svoju iluziju koje će mu se raspršiti poput balona od sapunice.

Konkretno. Kada bi bili upoznati s financiranjem vjerskih zajednica i drugih udruga koje se djelomično financiraju i iz državnog proračuna Republike Hrvatske, napisali bi sadržajniji i kvalitetniji članak.

Katolička Crkva je preživjela poratno razdoblje kada joj je bila oteta sva imovina. Preživjela je od doprinosa svojih članova. Djelomičnim povratom nepravedno oduzete imovine, Crkva Katolička je pokrenula mnoge projekte. Evo ih nekoliko:

1. Katoličko sveučilište u Zagrebu
2. Katoličke gimnazije u Osijeku, Slavonskom Brodu, Požegi, Virovitici, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku te u Zagrebu nekoliko katoličkih gimnazija.
3. Katoličke osnovne škole u Požegi, Zagrebu, Šibeniku.
4. Da li vam je potrebno spomenuti KARITAS kao socijalno-humanitarnu organizaciju Katoličke Crkve koja ima nekoliko kuhinja, prenoćišta, sigurnih kuća za zlostavljane

Pretpostavljam da znate da katolički svećenici nemaju plaću iz državnog proračuna Republike Hrvatske niti primaju mirovine iz istog proračuna kada dožive starosnu dob. Nagradu za svoj rad na župi dobivaju od samih župljana i niti od koga drugoga.

Naravno, ako ste korektni i pošteni prema sebi i ostalim komentatorima i ako ste član Katoličke Crkve, sve ove podatke ako želite možete provjeriti kod svoga župnika i onda ih i vi sami javno objaviti.

Govoriti i pisati neprovjerene stvari i uzimati ih kao provjerene samo daje lošu sliku o onome koji na takav način nastupa. Pretpostavljam da vi ne želite takvu sliku ostaviti o sebi kao komentatoru ovoga portala!

Pozdrav!
tomy
14.2.2015. 23:21
Čemu komentirati sadržaj koji nema puno veze sa stvarnošću a još manje s istinom. Upravo svojim komentarima dajete do znanja koliko poštujete mišljenje drugih.Ne doživljavate ih a još manje poštujete.
Stvarnost je da "firma" u kojoj ste zaposleni nije plastično a još manje elestično zakačena za proračun , naprotiv, stegla ga je stiskom koji će prije udaviti nego li se od njega odlijepiti. A zašto i bi, to je pipa iz koje će uvijek curiti.Ne znam koliko će biti za druge, ali za Vaše se je uvijek našlo a po svoj prilici će se nalaziti i dalje
Kakav li je to osjećaj kad cijeloga vijeka samo uzimaš a nikad svoje ne daješ. Ako i daješ, ne daješ svoje nego ono što si od nekog dobio ili vješto sročenim ugovorom "zaslužio". Pecka li savjest ikad zbog toga..il se izgubila u bespućima površnih komentara sa još površnijim i nekompetentnijim analizama....budi li se ikad duh avanturizma koji normalnu čeljad goni na stvaranje nečega vlastitog u svjetovnoj neizvjesnosti gdje pozitivan rezultat lako izostane unatoč svom trudu, radu i dobroj namjeri.
Poštovani bać joza, jedan vaš suvremenik jednom prilikom je rekao- čovjek može izdržati sve samo ne vječno dobro. ....ako mu ničega ne nedostaje izgubi doticaj sa stvarnošću pa promišlja, zaključuje i piše upravo ovako kao i Vi.
Kad se podvuče crta od vas je iluzorno očekivati više i drukčije.
bać joza
14.2.2015. 20:33
Poštovani!

Svojim vrlo plastičnim izričajem samo ste izrazili svoju nemogućnost konkretnog komentiranja moga komentara. Naravno, to je odraz vašega razmišljanja, znanja i prihvaćanja stvarnosti i to poštujem.

Pozdrav!
tomy
14.2.2015. 20:18
"Zbog svoje mladosti mnogi od njih nisu bili u prilici suočiti se sa stvarnim životom nego i dalje žive na grbači svojih roditelja"- oplete poštovani bać joza Živo zidaše neposredno nakon javno obznanjena završnog računa, uredno plaćenog PDV-a i podijeljene 13. plaće u skoro svim proizvodnim pogonima od pamtivjeka proizvodne tvrtke kojoj s ponosom pripada. Skoro sve što su proizveli po dobroj cijeni su prodali i zaključili obećavajuće ugovore za iduću godinu. Od nikog centa nisu uzeli, nikom na grbači bili, skromno i samozatajno živjeli...po uzoru na prve kršćane...suvišak razdijeliše potrebitima pa ih sad ne mori briga što će sa pokretninama i nekretninama, a novac je ionako preveć zemaljska izmišljotina te oni svoje svete ručice odlučiše ne prljati njime...dobro došao nam raju na zemlji, pa nama neba ni ne treba
Živi Zid
14.2.2015. 20:12
Zahvaljujem od srca svim građanima Virovitice koji su učestvovali i podržali akciju Živog zida za Valentinovo. Vama kolege živozidaši sam posebno ponosan što ste svojim radom, zalaganjem, entuzijazmom i financijskom pomoći učinili ovaj dan posebnim. Posebna zahvala i Virovitica.netu što je sve medijski popratio.
stole123
14.2.2015. 17:11
terminator nisi dobro razumio bać jozu, mislio je na manjine da neće određivati sudbinu većini pozdrav
Terminator
14.2.2015. 16:47
www.youtube.com/watch?v=69tobnadCSg
mika
14.2.2015. 15:55
sretno vam valentinovo!
Terminator
14.2.2015. 15:17
Neće mi sljedbenici neke sekte zabranjivati ili dozvoljavati kako da mislim i što da pišem.
Sviđalo se to pojedincima ili ne.
Amen!
atma
14.2.2015. 12:59
@Terminator
@ bać joza

Budući da sam po prirodi pristojna osoba, poslušati ću molbu @slavujj i poželjeti vam obojici dobro zdravlje, i fizičko i psihičko.
Terminator
14.2.2015. 10:17
@bać joza
jednostavan točan i bez previše kompliciranja komentar.
Svidjelo se to nekome ili ne.
Amen!
Terminator
14.2.2015. 10:13
Neće mi sljedbenici bilo koje sekte zabranjivati ili dozvoljavati kako da mislim i što da pišem. Napisana je živa istina. Sviđalo se to pojedincima ili ne.
bać joza
14.2.2015. 10:08
Poštovani!

Najlakše je detektirati probleme u društvu. Na prvi pogled ih je lako riješiti revolucijom. No, pravo rješenje nalazi se u podrobnoj analizi uzroka problema. Kada se uzroci problema uvide i riješe, riješili smo sve.

Npr. kod uzimanja kredita, ljudi na sve moguće načine pokušavaju dobiti kredit, pa i onda kada im banka kaže da nemaju nikakvih uvjeta za dizanje kredita. Tada se nađi kvalitetni jamci i da se kuća na hipoteku samo da se dobije kredit. I uspije se.

Kada se kredit ne može otplaćivati, stradaju jamci, popucaju prijateljstva i onda ode kuća pod ovrhu. I tko je tu kriv. Banka? Pa ona opravdano gleda svoju korist i profit. I to je njihovo legitimno pravo. Onaj tko je digao kredit snosi posljedice.

Kada dođe do rastave braka, imovina se dijeli na zakonom propisani način. Najlakše je imovinu prodati i podijeliti novce. E kada se podijele novci, e onda je pitanje gdje stanovati. I onda se ne da van iz svoje kuće, jer to nije pravedno riješeno.

Najlakše je braniti neobranjivo, i onda podviti rep. To je anarhija. To nije rješenje.

Pozdrav!
atma
14.2.2015. 9:25
@Terminator, molim te smanji malo doživljaj! Živi zid ipak ukazuje na negativnosti u društvu koje su za dvojac bez kormilara tabu teme. Način djelovanja im je diskutabilan, ali puno toga o čemu govore je gola istina.
Terminator
14.2.2015. 9:12
djeca revolucije
www.youtube.com/watch?v=eV2YytfbYUg
Terminator
14.2.2015. 9:08
Anarho populi šišmiš udruga neradnika koji su još uvijek financijski zavisni od roditelja i za koje su kao šišmiši pandžama prikačeni, opstrukcijom deložacija svjesno nabijaju troškove ovršenicima, (time im valjda "pomažu"), budući da zakon kaže da je ovršenik dužan ovrhovoditelju nadoknaditi sve troškove potrebne za ovrhu (Članak 14., stavak 4. Ovršnoga zakona). Što više pokušaja ovrhe, tim veći troškovi deložacije. Šišmiši sebi tako reklamu i medijski prostor, a ovršeniku ogromni troškovi uslijed nesavjesnog postupanja "vlastitom" krivnjom! Baš lijep zajeb od strane šišmiša. Isto se odnosi i na mlade šišmiše, I njima stižu sudske presude sa novčanim kaznama. Tko to njima sudske kazne plaća? Šišmiš udruga? Malo sutra. Kama sutra...najvjerojatniji im je put do zatvorske kazne koju će morati odležati u nekom od naših lijepih zatvora, osim, ako im šišmiš udruga od pohlepno zakonito uzetog novca iz državnog proračuna, to ne uplati za njih. Tisuće kuna pojedinačnih kazni. Da, da, platiće im, malo sutra.. kama sutra! Poza 69 i pol! Ugodno druženje uz besplatno grljenje na Valentinovo!
Pozdrav!
Terminator
13.2.2015. 18:08
U zdrav mozak:
www.youtube.com/watch?v=tT1oYSM8s_4
bać joza
13.2.2015. 17:56
Poštovani "slobodagovora"!

Navedite riječi kojima zagovaram zlo, nagovaram narod na loše odluke.

Pozdrav!
atma
13.2.2015. 17:32
Samo za ŽIVI ZID!

youtube.com/watch?v=tnFy1luxL0A
slobodagovora
13.2.2015. 16:46
@jedna , slažem se sa vašim komentarom.

@bać joza, svojim komentarima zagovarate zlo, nagovarate narod na loše odluke.Nešto kao što je Eva nagovarala Adama to vi radite svakodnevno hrvatskim građanima.
bać joza
13.2.2015. 14:03
Poštovani "Živi zid"!

Nitko ne namjerava s vama voditi određeni rat, ali komentirati određeni stavove iznesene na ovom portalu, e to da.

Pripadnici tzv. Živog zida su često mladi ljudi zadojeni anarhizmom, oportunizmom i borbom protiv svih institucija. Zbog svoje mladosti mnogi od njih nisu bili u prilici suočiti se sa stvarnim životom nego i dalje žive na grbači svojih roditelja. Isto tako, zbog svoje mladosti, nisu se uspjeli probiti u društvene sfere redovitim putem pa to pokušavaju učiniti revolucijom. Svi mi stariji znamo da revolucija jede svoju djecu.

Grčki scenarij je poticaj mnogim mladim ljudima da krenu istim putem, putem bezvlašća, putem neodgovornosti, no očito je da takav scenarij neće proći niti u Grčkoj. Posuđeno treba vratiti, ovako ili onako ili više neće biti posudbi. A Grčka bez posudbi ionako nije sposobna nešto sama napraviti. Ta iluzija će se ionako jako brzo Grcima razbiti o glavu.

Poštovani "jedna"!

Koji je svećenik direktno pozivao ljude da otvoreno glasaju za neku političku opciju? Nisu svi svećenici Crkve Katoličke pobornici samo jedne stranke. I oni kao slobodni građani mogu izreći svoje privatno mišljenje na izborima ili u društvu u kojem žive, ali definitivno nisu niti mogu s oltara pozivati ljude da glasaju za neku opciju. No, po preporukama svojih biskupa, mogu preporučiti da vjernici katolici ne daju svoj glas onoj stranci koja u svom programu zastupa anti vjersko ili anti katoličko naučavanje o životu čovjeka. To im je čak i dužnost. Najlakše je nekoga oklevetati pa neka se onda on brani.

Uostalom, u opisu djelovanja svećenika nije propagiranje određenih političkih stranaka, nego nešto drugo, što vi možda ne razumijete jer, po vašim izrečenim stavovima, niste čest posjetitelj katoličkih župnih crkava.

Pozdrav!
Živi Zid
13.2.2015. 11:55
Inače nemam namjeru odgovarati raznim plaćenim HDZSDP harangašima, ali kad već "svojim" komentarom blati časne ljude kojima ne može prikačiti nikakve kriminalne radnje "terminator" nas proziva za 400 000 kn proračunskog novca koji je po zakonu pripao našem predsjedničkom kandidatu. Zašto "svojim" pod navodnicima? Zato jer je samo prekopiran iz "Jutarnjeg". Dalje, otkud pravo na toliko licemjerje? Samo jedan "njegov" saborski zastupnik, "sveti" Jopa košta državni proračun 480 000 kn godišnje samo za plaću, naravno i to je po zakonu. Ono što nije po zakonu su milijuni proračunskog novca izvučeni kroz razne "Fimi medie" u što je između ostalih bio uključen i njegov aktualni gradonačelnik, u korist HDZ-a, i za vlastite đepove. Koliko su Kolinda i Josipović potrošili za predizbornu kampanju? Kažu svaki po 8 000 000 kn. Znate li koliko je Ivan Sinčić? 25 000 kuna u novcu, i nešto manje od 100 000 u uslugama. Koliko su oni dobili iz državnog proračuna za prvi i drugi krug? Da skratim. Kad bi tih famoznih 400 000 kn pomoglo 860 000 tisuća građana koji su po svim statističkim mjerilima siromašni, Živi zid bi to sigurno učinio. Vjerujem da toliko poznate matematiku da znate da bi to bilo manje od 50 lipa po siromašnom građanu. Dakle tih "ogromnih" 400 000 kn uložiti ćemo u organizaciju naše mlade stranke, da se ustrojimo po cijelom teritoriju R. Hrvatske i da vas na sljedećim izborima pošaljemo u arhivu Hrvatske politike. Na taj način hrvatski građani dobiti će puno više od tih 10 lipa po glavi stanovnika.
jedna.
13.2.2015. 11:31
gospon bać joza vaše je pravo da se što ono narod kaže pravite "grbavi" kako tobože ne razumijete o čemu se radi kada se ustvrdi da "poslušnici sa oltara uvelike otežavaju posao". gospon bać joza okanite se ćorava posla i providnih pokušaja da poričete zlouporabu oltara koju čine pojedinci u crkvenoj odori. pogotovo oni koji kao što to činite vi ovdje na virovitica.netu idu i korak dalje i postaje aparatčik hdzeja koji braniti političare i politiku koja je opljačkala i na prosjački štap svela vlastiti narod i državu.
bać joza
13.2.2015. 10:50
Poštovani "jedna"!¨

Svatko od nas ima pravo iznositi svoje mišljenje o određenoj temi koju želi komentirati i na način na koji misli da je najprihvatljiviji. To treba poštivati. No, smijemo li koga svojim komentarima vrijeđati na osobnoj ili profesionalnoj razini?

Molio bih vas da protumačite ovu svoju izjavu: "poslušnici sa oltara uvelike otežavaju posao". Tko su i čiji su poslušnici sa oltara? Da li ste ikada razgovarali s kojim katoličkim ili pravoslavnim svećenikom? Navedite u kojim prilikama su oni poslušnici ove ili one stranke.

Pozdrav!
jedna.
13.2.2015. 8:49
gospon bać joza u svojim komentarima iznosim samo svoja zapažanja i mišljenja, tako da ne vidim razloga zbog kojih me špotate i pozivate "budete korektni". što se tiče vašeg "ne vrijeđate" mislim da je to vaš problem, jer ste onu narodnu "istina boli" izopačili u istina vrijeđa.

gospodine slobodagovora u pravu ste kada tvrdite da se baćko najčešće služi nekakovim otrcanim floskulama i frazetinama, što je naravno samo dokaz da se ispod svećenićke odore krije aparatčik hdzeja, što je uostalom iz mase njegovih komentara postalo svima jasno. ljutio se gospodin bać joza ili ne ali istinski sluga Božji ima samo jednu misiju, a to je služiti Bogu znači slušati Boga, a to znači služiti ljudima ili, na većoj razini čovječanstvu, a ne braniti političare i politiku koja je opljačkala i na prosjački štap svela vlastiti narod i državu.
Terminator
13.2.2015. 6:50
Dragi ljudi ne dopustite da vas iz dana u dan drogiraju razni dušebrižnici i anarhisti svojim moralnim lekcijama
tražeći zabranu financiranja aktivnosti političkih stranaka iz proračuna, dok gaze svoje ideje i prvom prilikom uzimaju 400.000 kuna iz proračuna. Po tome se ne izdvajaju iz prosjeka hrvatske političke scene. Jedno govore i pišu, drugo rade! Dosad smo od njih čuli samo političke parole rušilačko-anarho predznaka.
"`Ako treba, podijelit ću novac građanima na trgu`, poručio je njihov vođa u Otvorenom. Nažalost, nije objasnio što znači ta ograda - `ako treba`. Time je potvrdio da je postao političar, i to sistemski. Za svako njegovo pravilo postoji iznimka. Za svako njegovo obećanje postoji uvjet. Za svaki narušeni princip vrlo brzo se pronađe neki drugi. A njihov vođa je, osim političara, postao i elita, i to ona popularno rečeno, odnarođena elita". Baš tako. Svidjelo se to nekome ili ne.
www.youtube.com/watch?v=Kd4jwUSvws8
Živi Zid
13.2.2015. 1:49
Dragi ljudi ne dopustite da vas iz dana u dan drogiraju razni dušebrižnici, kvaziljevičari i kvazidesničari svojim moralnim lekcijama. Oni će učiniti sve da se sadašnje stanje u kojem oni beskrupulozno grabe iz narodnog kazana nastavi. Ne dopustite da vas uvjere kako moramo biti gladni i na cesti, kako se to podrazumijeva, bez stana, automobila, interneta, posla, bilo čega. Pridružite se otporu. Pomozite nam da ih sve skupa pošaljemo tamo gdje im je i mjesto. Neka tako "vrijedni, sposobni i pametni" traže posao na burzi rada, neka se zapošljavaju u perspektivnim industrijskim zonama kod uspješnih privatnih poduzetnika koji će za njih tako sposobne sigurno imati razumijevanja i gdje će uživati zaštitu mnogobrojnih sindikata. A one ogrezle u kriminal, mito i korupciju smjestimo jednom za svagda iza čvrstih rešetaka.
slavujj
12.2.2015. 23:48
Mislim da ćemo stvarno teško nači izlaz iz ove situacije.Ma kako on za mnoge bila teška i mučna dobar dio ljudi(političkih bezkičmenjaka) upravo u tome vidi svoju priliku da dobar život.Takvi će grebati i rukama i nogama(a glavu ne koriste) da se stanje ne mijenja.
Pa to se daje vidjeti i po komentarima nekih ovdje.
bać joza
12.2.2015. 21:58
Narod? Ljudi? Masa?
atma
12.2.2015. 21:16
@bać joza, da bi se dogodilo to o čemu govorite morao bi se desiti popriličan "tektonski poremećaj" u glavama ljudi. U stvari, ljudi se samo ne bi smjeli dati prevariti. To je suština svega. Ne smiju više željeti biti prevareni.
bać joza
12.2.2015. 21:09
Poštovani "slobodagovora"!

Pa što sam loše rekao. Eto, vi napravite svoju listu pravednih, poštenih, kvalitetnih i perspektivnih ljudi. Naravno, i sebe ubrojite među te. Ili još bolje, sebe stavite na prvo mjesto. Ne znam tko ste, ali ako ste prihvaćeni kao vrlo kvalitetan kadar, zašto vas onda narod ne bi izabrao.

I to je to!

Poštovani "jedna"!

Gospodin Siniša Prpić je već nekoliko godina u politici i valjda mu ljudi vjeruju. Toliko koliko mu vjeruju, toliko su mu glasova i povjerili. Pozivam vas još jednom da budete korektni i da ne vrijeđate.
slobodagovora
12.2.2015. 20:38
@jedna,u pravu ste.Upravo se baćko najčešće služi nekakovim otrcanim floskulama i frazetinama.Zamislite sami cinizma kada govori izaberite korektne,pravedne ,istinoljubive a vrlo dobro zna da takvih neće bit na tim stranačkim listama,bolje reći "listama srama".Imati ćemo opet lopuže,lažove,klimoglavce,otimače proračunskih sredstava,osobe protiv kojih se vode sudski postupci,zaljubljnike u Remeetinec itd,itd....

baćko samo odrađuje posao za Karamarka ,Vasu,Jandrokovića,kiru i ostale.
Terminator
12.2.2015. 19:59
Pretpostavljam da će na druženju biti podijeljeno građanima onih 400 tisućinki kunića koje je Sinčić u emisiji "Otvoreno" i obećao... da da malo preksutra ;)
jedna.
12.2.2015. 19:20
gospon bać joza ima sijaset onih (kao što je na primjer gospodin siniša prpić) koji pokušavaju napraviti nešto pozitivno u ovoj našoj napaćenoj državi, ali im peti ortaci i poslušnici sa oltara uvelike otežavaju posao! ništa osobno bać joza samo reakcija na vaša hdzenjarsko djelovanje ovdje na viriovitic.net.
bać joza
12.2.2015. 19:11
Poštovani Mikeš09!

Pozivam i vas i sve one koji se tako busaju tim političkim floskulama da konačno naprave nešto pozitivno u ovoj našoj napaćenoj državi, da na slijedećim izborima izaberu korektne, pravedne i istinoljubive ljude koji će donijeti nove zakone, a sve one koji su činili zlodjela pravedno kazniti, vratiti svu opljačkanu imovinu i donijeti prosperitet našoj domovini!

Pozdrav!
Mikeš09
12.2.2015. 19:07
Dragi baćkojoza...sve ste dobro naveli i precizirali ali ste zaboravili najbitniju stvar a to je da je ova zemlja opljačkana do trećeg koljena i to unaprijed i da njom vladaju klijentelizam, partitokracija i natpolovičnanesposobnost + preveliki porezi...tu je suština stvari a ne puste tlapnje o industrijskoj proizvodnji i tehnologijama rada...
bać joza
12.2.2015. 15:36
Poštovana "jedna"!

Komentirajte članak ili nečiji komentar, ali ne vrijeđajte i ne omalovažavajte druge komentatore.

Pozdrav!
Terminator
12.2.2015. 15:08
@bać joza potpisujem zadnji Vaš komentar!
jedna.
12.2.2015. 9:27
gospon bać joza u pravu ste da se je svugdje promijenila tehnologija rada samo je đabalebarenje o trošku vjernika ostalo isto!
bać joza
11.2.2015. 23:00
Poštovani "Živi zid"!

Očigledno ste čovjek mlađih godina pa neke stvari ne možete shvatiti, ali bi morali.

Vjerujem da možete shvatiti da se promijenila tehnologija rada. U poljoprivredi se sve uglavnom radi strojno, jer ručni rad se ne isplati. U građevini se totalno promijenila tehnologija rada i više nitko ne treba običnog radnika. U automobilskoj industriji se sve robotizira. Popravaka automobila gotovo i nema osim redovitih servisa. Razbijeni automobili su uglavnom šteta 100 % i više se ne popravljaju. Popravljati staru krntiju se mora, ali automehaničari od stida ne mogu puno naplatiti jer je koji put popravak skuplji od same vrijednosti automobila.

Očigledno nikada niste radili izvan Hrvatske pa nemate uvid u rad u inozemstvu. Obični radnici u Irskoj, Švedskoj, Kanadi, Australiji nemaju vlastiti stan ili kuću. Cijeli život žive kao podstanari. Naravno, visokoobrazovani ljudi sve to imaju, kao i kod nas.

Morati ćete se bolje informirati o sustavu života!

Pozdrav!
Živi Zid
11.2.2015. 22:52
Baš zanimljivo. Pitam se kako je za sve te ljude prije 20-30 god bilo posla? Ne možete više obespravljenom narodu mazati oči svojim "gospodarskim" opravdanjima. Čudim se kako za sve te u Irskoj, Švedskoj, Kanadi, Australiji ima posla. Mora da tamo žive isključivo doktori i magistri.
bać joza
11.2.2015. 22:39
Poštovani!

Tko zapošljava ljude u privatnim poduzećima koji rade u Virovitici? Pa o tome ne odlučuje niti gradska niti županijska vlast. Radnike bira privatni poslodavac.

Svi bi htjeli raditi u gradskim ili državnim poduzećima. Svi bi htjeli rukovodeći položaj. Jesu li adekvatne stručne spreme za određeni posao. O tome nitko ne piše. Nitko ne piše o tome da su uglavnom ljudi s nižom naobrazbom bez posla ne potcjenjujući ničiju naobrazbu. Svima je jasno da posao u Virovitici ne mogu dobiti kuhari, konobari, prodavači, cvjećari, krojači, stolari. I unatoč svih tih jasnih činjenica, srednje škole svake godine izbacuju nova kadrove te struke.

Nabrojana poduzeća su propala jer su morala propasti: šivanje lohn poslova neisplativo i nekonkurentno, građevina legla jer nema investicija, prekobrojni kapaciteti za skladištenje pšenice i proizvodnja pekarskih proizvoda. Cijene tekstila pale, građevinska operativa neiskorištena i bez stručnih kadrova - zidara, tesara, armirača. Pekarskih proizvoda nam ne manjka. Trgovina nam također ne manjka. na prvi pogled teška vremena!

Nije to baš tako!

Pozdrav!
Živi Zid
11.2.2015. 22:30
Gospodine "bać joza" ničiji račun za telefon od 10000 kn ne opravdavam. Ali ako Vi mislite da u zemlji od pola milijuna nezaposlenih ima posla za sve, da žive život dostojan čovjeka, ili niste čuli da po svim standardima u Hrvatskoj živi 860 000 siromašnih, mora da ste zasljepljeni nekom od ideologija koje su nas u tu bijedu doveli, a takvi nikada više neće progledati. Pozdrav!
bazinga
11.2.2015. 22:24
"Lažu svi koji ne mogu naći posao, ali treba reći da su bez posla najčešće oni koji niti ne traže posao. "- kaže bać joza!
Ima i takvih, slažem se. Ali, dragi bać joza, gdje vi živite?! Koliko poduzeća radi? Virovitičanka - zatvorena, Ukus - zatvoren, Rad - zatvoren, Opeco _zatvoren, Silosi - Zatvoreni..trebam li ići dalje? Opustošeno, pokradeno, zna se od koga. A posao mogu naći isključivo stranački poslušnici!
bać joza
11.2.2015. 22:12
Poštovani "Živi zid"!

Kako nezaposleni mogu ostati dužni po 10.000 KN za telefon, struju, vodu, plin. Moj mjesečni račun za telefon iznosi 320 KN - flat Internet. Mjesečni račun za struju mi iznosi 170 KN. Istina, grijem se na plin, pa je račun malo veći, ali tko se ne može grijati na plin, uvijek se može naći drva po kanalima, rušenjem starih zapuštenih voćnjaka, itd. Lažu svi koji ne mogu naći posao, ali treba reći da su bez posla najčešće oni koji niti ne traže posao. Kako može od sramote netko reći sa 35 - 45 godina da živi od socijale.

Ma!!??

Pozdrav!
Živi Zid
11.2.2015. 22:01
"Naše su se dvije partijske oligarhije složile da je siromašan onaj tko je bez posla, stana, ne plaća račune, ovršen je, blokiran, možda i deložiran. Ja tvrdim da takav nije čovjek nego šugavi pas sa ceste. Ali veliki problem po oligarhije može biti kad od gladi i jada podivljali čopor pasa počne ujedati." (Gordan Stojić)
plavi
11.2.2015. 21:51
Inaće bilo bi stvarno zanimljivo danam likovi kao precrtani iz Alan Forda kroje sudbinu.Ja jedva čekam da počnu sa štampanjem novca, da vidimo kako će to izgledati.
Ti likovi bi mogli biti zanimljiviji od Prpića i njegove HSPD.
plavi
11.2.2015. 21:46
ono u Pitomači je stvarno bila sprdnja.Bilo je i tada par komentara i zanimljivo je da je glavna akterica saznala sve podatke o komentatorima na ovom portalu.Od mene nije saznala,a o vlasniku portala ne mogu tvrditi jer nemam podatke,ali ne znam tko bi još mogao obznaniti podatke o osobnim podatcima pojedinih komentatora.
Živi Zid
11.2.2015. 21:46
Živi zid je skupina osviještenih građana koja je shvatila neodrživost današnjeg monetarno-ekonomsog sustava koji uz pomoć korumpiranih političkih oligarhija uništava svako ljudsko dostojanstvo pretvarajući nas u roblje bankarskih moćnika, u gladne, siromašne, blokirane, ovršene i deložirane, u konačnici i bez domovine koja svakim danom prelazi sve više u ruke pohlepnih stranih banaka i korporacija.
Živi zid je prije svega nastao kao pokret otpora svega navedenom. Svakog dana ukazujemo na sve probleme i ujedno nudimo rješenje. Doslovce svakog dana radimo na tome da pomognemo najugroženijima, gladnima, deložiranima. Naravno da je to djelovanje bez mogućnosti donošenja pravednih i humanih zakonana ograničeno. Zbog toga je pokret prerastao u političku stranku koja će na idućim parlamentarnim izborima ponuditi jedinu pravu alternativu politikama HDZSDP-a i njihovih satelita koje su dovele Hrvatsku na rub propasti. Sve te stranke podržavaju isti ugnjetavački sustav, klijentelizam i korupciju, i među njima nema suštinske razlike.
MACAN
11.2.2015. 19:25
potpuno nerealna "organizacija" koja osporava sudkse odluke... a koje nisu povezane sa politikom... to je kao da netko "treći" ulazi u pravomoćnu sudsku presudu i remeti ono što je sud presudio... koje realno može se desit i da pogriješi al ne da ometa svaku deložaciju... ono u Pitomači je isto bila sprdnja tko je znao pravu istinu...
josip
10.2.2015. 17:37
Mogu misliti kako bi se ponašali na vlasti ako sad brišu svaki nepodobni komentar sa facebook stranice. Neistomišljenike ne podnose!
franjomrak@gmai
10.2.2015. 12:49
Još jedna u nizu prodaja magle uvijek naivnim Hrvatima.....


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.