Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Književnost

„Živi mi se“ i Ingrid Divković u Noći knjige

  Sandra Pocrnić Mlakar           24.04.2018.         3319 pogleda
 „Živi mi se“ i Ingrid Divković u Noći knjige

Elektronski mediji i blogovi podrška su knjizi i pridonose širenju informacija o knjigama, a autorima olakšavaju komunikaciju s publikom – zaključak je rasprave u kojoj su u Noći knjige u Gradskoj knjižnici Virovitica sudjelovali okupljeni čitatelji, gošća iz Rijeke blogerica i spisateljica Ingrid Divković te ravnateljica knjižnice Višnja Romaj.

Ingrid Divković, kao blogerica koja iza sebe ima već tri objavljene knjige tražene i izvan granica Hrvatske, potvrdila je kako publiku elektronskih medija ne treba podcjenjivati jer ona vrlo brzo prepoznaje blogera koji je autentičan i ima što reći, stoga njegovu aktivnost na blogu nagrađuje. Mladi blogeri koji tek otvaraju svoje blogove trebaju ustrajati i bez straha otvarati teme koje ih zanimaju jer samo na taj način doći će do svoje publike, preporučila je Ingrid Divković.

Razgovor s Ingrid Divković u Noći knjige bila je svojevrstan nastavak rasprave započete prilikom prošlogodišnjeg posjeta Ingrid Divković Virovitici, kada je Ingrid u naš grad stigla sa Alis Marić, također jednom od najpopularnijih blogerica u regiji. Između prošlog i ovogodišnjeg posjeta, Ingrid Divković objavila je roman „Živi mi se“ u kojem je opisala tri žene različite dobi koje se svaka na svoj način nalaze na životnim prekretnicama koje trebaju pozitivno riješiti. Roman zaokružuje mudri, blagonakloni i sveznajući lik Život koji sve razumije i sve odluke i postupke svojih protagonistica dopušta i poštuje u interesu njihova razvoja.

Nakon dva publicistička hita – „J*be li vas ego“ i „Knjiga za divlju ženu“ – Ingrid Divković romanom „Živi mi se“ hrabro je iskoračila na teren beletristike i predstavila se kao spisateljica koja je zadržala svoju prepoznatljivu poetiku. Za jednu od najpopularnijih blogerica, izazov pisanja romana bio je dvostruk, jer je njime trebala zadovoljiti kriterije publike koja je prati na blogu i osvojiti novu publiku, a sudeći po popularnosti romana „Živi mi se“ oba je zadatka Ingrid Divković uspješno ispunila.

U razgovoru s čitateljima u Gradskoj knjižnici Virovitica Ingrid Divković potcrtala je nit vodilju knjige i životni stav „živi mi se“ na primjeru romantične epizode u kojoj se najmlađa od tri junakinje susreće s Mavrom, mladićem koji je nekada živio tražeći izazove sa stavom „samo jednom se živi“, da bi nakon prometne nesreće shvatio da se život sastoji od dopuštanja i tolerancije i promijenio životni stav u „živi mi se“.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Književnost