Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Vjerski život

Židovska Općina Virovitica novi predsjednik Ljubo Ruben Weiss

        16.11.2013.         4743 pogleda
Židovska Općina Virovitica novi predsjednik Ljubo Ruben Weiss

ZAKLJUČCI izvanredne skupštine Židovske općine Virovitica, održane 14. studenog 2013.

1. Prihvaća se neopoziva  ostavka Željka Weissa, st. podnijeta 1. 11. 2012.

2. Za v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica imenuje se Ljubo R. Weiss,

3. Zadužuje se gosp. Predrag Ignjatović da o promjenama u vodstvu Općine obavijesti  rabina Luciana Mošu Prelevića i predsjednika Koordinacije židovskih općina Republike  Hrvatske,  dr. Ognjena Krausa,

4. Željko Weiss, st. kao povjerenik Židovske općine Virovitica, u dogovoru s Lj.R.Weissom, nastavit će poslove oko adaptacije i uređenja mrtvačnice na Židovskom groblju u Virovitici, koja ima postati memorijalni objekt Židova ovog dijela Slavonije,

5. Židovska općina Virovitica podržava Željka Weissa st. u namjeri osnivanja podružnice Hrvatsko-izraelskog društva prijateljstva,

6. Željko Weiss, st. nastavit će izradu materijala o financijskom poslovanju Općine za godinu 2012. i nakon podnošenja ostavke - specifikacija rashoda i izvijestiti članove Općine o specifikaciji rashoda,

7.  Gđa Danica Polak imenuje se predsjednicom Socijalnog odbora Židovske općine Virovitica,

8.  Ljubo R. Weiss sazvat će konzultativni sastanak članova Općine za deset  dana tj. najkasnije 25. 11. 2013., u pripremi  izborne skupštine Općine.

          Ljubo R. Weiss, v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica

                                                                           Virovitica, 15. 11. 2013.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
5.3.2014. 17:59
Naprosto mi je nevjerojatno da se objavljuju vijesti za koje se poslije pojavi sumnja u njihovu vjerodostojnost. Zato mislim da bi se Ljubo trebao oglasiti, jer kao što znamo opetovano se busa u neka portalska kolumnistička prsa!

Ajmo, ajmo, ajmo Ljubo bisri vodu koju si zamutio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Ljuuuuuuboooooo Rrrrrrr. Weeeeeeiiiiiissssssuuuuuu, javi seeeeee! icv.com.hr/2013/03/zeljko-weiss-o-nemilom-dogadaju-koji-se-dogodio-na-sjednici-skupstine-zidovske-opcina-virovitica/

@Ljubo što je to s tobom? Popapala Jafica jezik, ili papa guza gaće, jer nisi ono čime bi se rado okitioila tvoja persona non grata!
fitilj
5.3.2014. 17:55
Dolazim u tešku dilemu po pitanju vjerodostojnosti vijesti koje sse objevljuju na ovom portalu. Naprosto mi je nevjerojatno da se objavljuju vijesti za koje se vposlije pojavi sumnja u njihovu vjerodostojnost. Zato mislim da bi se Ljubo trebao oglasiti, jer kao što znamo opetovano se busa u neka portalska kolumnistička prsa!

Ajmo, ajmo, ajmo Ljubo bisri vodu koju si zamutio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Ljuuuuuuboooooo Rrrrrrr. Weeeeeeiiiiiissssssuuuuuu, javi seeeeee! icv.com.hr/2013/03/zeljko-weiss-o-nemilom-dogadaju-koji-se-dogodio-na-sjednici-skupstine-zidovske-opcina-virovitica/

@Ljubo što je to s tobom? Popapala Jafica jezik, ili papa guza gaće, jer nisi ono čime bi se rado okitioila tvoja persona non grata!
fitilj
28.2.2014. 9:33
@UooH zanimljivo je da se Ljubo ne oglašava ovdje na domaćem portalu, ali se je Ljubo oglasio na pollitika.com i tvrdi citiram:"Naravno, da je zaključak poništen jer je tzv. skupština održana van područja Židovske općine Virovitica, suprotno Statutu, i za v.d. predsjednicu je OKTROIRANA osoba koja je u međuvremenu istupila iz članstva, jer je ustanovljeno da osim židovskog prezimena, nema nikakve druge veze sa židovstvom."

ZANIMLJIVO: Pažljivom čitatelju sigurno nije promaklo da se na izvanrednoj skupštini Židovske općine Virovitica, održanoj 14. studenog 2013. pod točkom 7. gornjeg teksta gospođa Danica Polak imenuje predsjednicom Socijalnog odbora Židovske općine Virovitica.

Ljubi tada očigledno nije bio sporan status gospođe Danice Polak, ali kada je prema odluci skupštine održane 8. prosinca ta ista gospođa izabrana za v.d. predsjednice, nastaju problemi, o čemu je javno govorio i Željko Weiss predsjednik u ostavki

POGLEDATI POD: icv.com.hr/2013/03/zeljko-weiss-o-nemilom-dogadaju-koji-se-dogodio-na-sjednici-skupstine-zidovske-opcina-virovitica/ ali i www.virovitica.net/ljubo-r.-weiss-jos-jedna-zloupotreba-zidovstva/22379/ gdje sam Ljubo piše: "Do mene dopiru glasovi da se u Zagrebu ne slažu s tom odlukom, prve vijesti u medijima o održanoj skupštini nisu sasvim precizne, daje se riječ nepozvanima, bivši predsjednik virovitičke Židovske općine nažalost percipira okolinu hendikepiran teškim bolestima.i ne shvaća da je Parkinsonova bolest uznapredovala..." Dopis od 8. prosinca 2013. potvrđuje Ljubine strepnje i gospođu Danicu Polak kao novu v.d. predsjednicu.

@gvardijane zaboravljaš da je sam Ljubo ovdje na virovitica.net i drugim medijima išao otvoreno đonom i napadima na vlastitog brata za čega postoje dokazi i potvrda iz usta samog brata o čemu je virovitička javnost dobro upoznata icv.com.hr/2013/03/zeljko-weiss-o-nemilom-dogadaju-koji-se-dogodio-na-sjednici-skupstine-zidovske-opcina-virovitica/ Time je sam Ljubo probleme Židovske općine Virovitica i njezinih članova stavio na javnu raspravu. Istini za volju on je to učinio s namjeroma da se hvali kako je postao v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica, ali fakt je da je time otvorio javnu raspravu, a sada se uspostavilo da očigledno nije ono ćime se je hvalisao. Ako postoji dokaz da je onda je taj dokaz bez problema mogao objaviti, isto onako kao što je objavio gornju vijest i svoju kolumnu obračuna s bratom. No Ljubo to ni nakon 6 dana i opetovanih poziva nije objavio.
UooH
28.2.2014. 0:06
Ha ha ha paz ti to, pa gdje ste gospodine gvadrijan do sad bili sa apelima dok ljubo svima na nos nabijao da je on v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica i u sve uvlačio svoje židovstvo, i gotovo svaki dan ponavljao.
Jeli moguće da ste se sve do sad pravili gluhi i sad odjednom apelirate.
Ja mislim da bi najprije trebali apelirati kod vaših uvaženih članova.
gvardijan
27.2.2014. 23:02
Apeliram na sve komentatore da ostave Židovsku općinu Virovitica i njezine članove na miru. Vaši komentari nemaju smisla. Židovska općina Virovitica nije javna ustanova ili institucija. Njezini članovi nisu obnašatelji javnih dužnosti i njihov rad i njihovi problemi ne bi nikako trebali biti predmet javnih rasprava i komentara. Suum quique - neka se svatko brine za svoje.
fitilj
27.2.2014. 22:37
@UooH ma nezna Ljubo što je to sram, jer da zna onda bi se javio.

Kako virovitica.net ne podržava linkove ne mogu staviti direktni link, ali svi oni koji žele vidjeti citirani dopis mogu ga vidjeti kada na googlu napišu:
pollitika.com/izdajnicki-posjet-vesne-pusic-beogradu
komentar grdilin — Čet, 27/02/2014 - 22:52. pritisnuti link koji otvara dopis.

Ljubo možeš li odgovoriti na pitanje zašto nisi obavijestio javnost o tomu?
UooH
27.2.2014. 16:45
Vjerojatno ga sad sram se javiti jer toliko se hvalio tom titulom da ja jos nevjerujem da on nije v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica.
fitilj
27.2.2014. 15:35
Danas je PETI DAN od kada sam zamolio Ljubu R. Weissa da se očituje o autentičnosti dopisa Koordinacije Židovskih općina u RH broj:27/2013 od 8. prosinca 2013, godine, a iz kojeg se dopisa može zaključiti da se je Ljubo R. Weiss lažno predstavio kao v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica.

Naime u navedenom dopisu za čiju potvrdu, ili opovrgavanje autentičnost, PONOVNO UMOLJAVAM Ljubu R. Weissa da se očituje: Dali je v.d. dužnosti predsjednika Židovske općine Virovitica izabran kako je on to tvrdio, Ljubo R. Weiss, ili kako to u dopisu piše gospođa Danica Polak v.d. predsjednica Židovske općine Virovitica izabrana tajnim glasovanjem na rok za obnašanje vršitelja dužnosti predsjednice, a rok za obnašanje ove funkcije počinje teći od dana 8. prosinca 2013.

Gospođa Danica Polak je piše u dopisu dobila potporu ne samo članova Židovske općine Virovitica, već i Koordinacije Židovskih općina RH.

@Ljubo tvoje je šutnja potvrda autentičnosti dopisa i zato će taj dopis biti dostavljen medijima koji su objavili informaciju da si izabran za v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica.

Zahvaljujem na informaciji!
fitilj
25.2.2014. 7:43
Ljubo R. Weiss za zamolio sam te, a ti se nisi očitovao glede pitanja vezanog za dopis Koordinacije židovskih općina u RH broj:27/2013 od 8. prosinca 2013 godine zamolio bi Uredništvo, ili Ljubu R. Weissa da me izbavi iz nedoumice tko je aktualni v.d. predsjednika, ili kako bi prema navedenom dopisu ispravnije bilo navesti v.d. predsjednica Židovske općine Virovitica izabranana rok za obnašanje vršitelja dužnosti predsjednice, a rok za obnašanje ove funkcije počinje teći od dana 8. prosinca 2013.

Zahvaljujem na informaciji!

fitilj
23.2.2014. 21:12
Kako mi je u ruke došao dopis Koordinacije židovskih općina u RH broj:27/2013 od 8. prosinca 2013 godine zamolio bi Uredništvo, ili Ljubu R. Weissa da me izbavi iz nedoumice tko je aktualni v.d. predsjednika, ili kako bi prema navedenom dopisu ispravnije bilo navesti v.d. predsjednica Židovske općine Virovitica izabranana rok za obnašanje vršitelja dužnosti predsjednice, a rok za obnašanje ove funkcije počinje teći od dana 8. prosinca 2013.

Zahvaljujem na informaciji!
jedna.
20.11.2013. 11:30
gosp. ljubo čudan ste vi svat. svojim "kolumnama" i komentarima provocirate. potom prijetite tužbama svima koji se osvrnu na vaše provokacije. nema tu napada na obitelj i židovstvo. predmet ste vi i vaše ponašanje. vaši tekstovi komentari s kojima se može slagati ili ne. što je u tome sporno kada se kritizira i osuđuje napad brata na brata. po kojem osnovu uzimate sebi prava koja osporavajte drugima.
nadakon
19.11.2013. 23:31
E jedna. da ti imaš imalo nečega u sebi od pravog drugarstva bio pravi čovjek..imati pravog druga iliti prijatelja je veliko bogatstvo ali ti to nemaš pa zato prozivaš druge i ponizuješ ih jer ti fali to šta nemaš..nije lijepo nekoga nazivati JUDOM ILI JUDASOM ali je zato lijepo imati pravog drugara..pozz..
slavujj
19.11.2013. 23:29
Jedna je Hrvatska,
Lijepa li si!

Bravo Vatreni,bravo Niko ,sretno u Brazilu!
Ljubo R. Weiss
19.11.2013. 23:05
@SVIMA
U biti se radi da su neki anonimni antisemiti i nacional-šovinisti i moji politički oponenti ušli mi čak u obitelj, da bi poslijali i širili razdor! PRESTRAŠNO! NEĆE TO PROĆI! Sada sam već jako tužan, zgrožen napadima na mene, pa i na židovstvo! Da li je moj grijeh što lagano simpatiziram socijal-demokratske ideje?? Ponavljam, nezavisni sam novinar, nisdam član nijedne političke strane više od 25 godina. Pretpostavljam tko je "jedna. i zbog nekih upisa (kleveta, laži...koje traju godinama)ispod drugih mojih tekstova osoba je prijavljena Policijskoj upravi VPŽ!"
Savjetovana mi je tužba i dat ću zadnjih 200 kuna da saznamo tko me je to na ovom portalu označava JUDOM!, JUDASOM!?
Danas smo brat i ja sat vremena našli se u jednom restoranu, JAVNO i lijepo raspravljali... NIJEDNOM NIJE VIRILA DRŠKA NOŽA IZ LEĐA!l
Tko može neka pomogne u prevladavnju krize u djelovanju Židovske općine, neka ne odmaže! Mi smo ne politička stranka, već vjerska zajednica tako da je ovo inzistiranje na članarini anonimni (sada i neki "nicko??), nekog tko uopće nije član naše zajednice ČISTA PROVOKACIJA!
jedna.
19.11.2013. 20:18
drug nadakon krenimo o poštenju onih koji ne plaćaju poreze i članarine. takvi su umjesto da se pokloe ušim kao što vidim najglasniji cccccccccccccccccccccccc
nadakon
19.11.2013. 20:04
Jedna sa tačkom gos.LJubo je za tebe veliki gospodin nisi mu ni do koljena..pozz.
jedna.
19.11.2013. 19:53
ako se ne varam netko je napisao da je za izbor damira barića trebalo izbaciti stotinjak članova sdpeja. gosp. ljubo je priznao da je za mjesto predsjednika ponudio 50 kuna. kada mu brat to nije prihvatio napravio je kratki proces i krenio đonom na vlastitog brata. sada bi me zanimalo zašto se ne oglašava onaj nadakon da čujemo što ima za reći o tom poštenju gosp. ljube. što bi tek bilo da je novac u pitanju!
nicko
19.11.2013. 16:56
obrisan je članak na virovitica.info, ali ne dovoljno brzo da nitko ne vidi, u kojemu je vaš brat izjavio da niste plačali članarinu duže vrijeme, nego ste ju ponudili tek kada ste došli u mogućnost da postanete predsjednik, a plačanje članarine je bilo uvijet za da to postanete
u prošlom komentaru ste izbjegli direktno odgovoriti na postavljeno pitanje što povećava sumnju
zašto niste članarinu plačali kao i svi ostali?
po čemu ste bolji od ostalih koji redovno izvršavaju obveze prema svojoj zajednici?
jedna.
19.11.2013. 16:54
gosp ljubo pa otvoreno prznajete da niste plaćali čklanarinu. zašto onda ovdje prodajete muda pod bubrege o dušebrižnosti za židovsku općinu kojoj niste bili u stanju plaćato članarinu. nudli ste članarinu na izvanrednoj skupštini na kojoj ste svojim napadima i optužbama zabili rođenom bratu nož u leđa. ma dajte molim vas gospon ljubo. gdje su vam tu čast i poštenje. preko "leševa" samo da se dočepate bratovog mjesta. gdje su tu sada onaj nadakon i oni koji vas brane. gdje su oni koji u vama vide moralnu osobu a ne spletkaroša i smutljivca koji ne preza od izdaje vlastitog brata kako bi postigao nešto u svom promašenom životu. zar vjerujete da su članovi vaše židovske zajednice toliki sljepci da to neće prepoznati. zašto bi grad i županija pomagali ljubu u njegovom spletkarenju i podlostima kojima se želi domoći neke titule koju nij zaslužioi. ma dajte gosp. ljubo molim vas nisu oni iz grada i županije naivni kao damir barić da vjeruju u neke vaše sposobnosti. sramota živa što činite ne za židovsku zajednicu već za vaše bolesne ambicije. svaka čast virovitičkoj židovskoj zajednici ali budete li vi gosp. ljubo njen predsjednik onda je to propala stvar. kao i sve ono čega ste se do sada u svom životu dotakli! jadna je majka koja u svojoj starosti mora ovako što proživljavati da brat brata proglašava nemoralnim nesposobnim i kako pišete „šnorovcem". ne želim se više javljati jer vama gosp. ljubo u ostvarenju vaših ambicija ništa nije sveto.
Ljubo R. Weiss
19.11.2013. 16:23
Nisam isključen, jer u nas, i u svijetu iz židovske se općine rijetko isključuje. Meni je poznat slučaj ekskomunikacije (isključenja) iz židovske općine - filozofa Baruha Spinoze, davnih stoljeća. Ma dajte, pa nisam mu ni do gležnja!
I baš ako hoćete, davao sam mu na izvanrednoj skupštini članarinu od 50 kuna, i odbio je pred svima, primiti novac. I zanima me želi Grad i Županija pomoći li ćemo zanovijetati, kao ova "jedna", skrečući pažnju na sporedno! Ili nam se hoće pridružiti, tko zna??
jedna.
18.11.2013. 21:53
gosp. Ljubo dali ste vi redovno plaćali članarinu, ili ste zbog toga isključeni?
Nano-59
18.11.2013. 21:52
Želim svako dobro Vama i vašoj udruzi uz nadu za bolje i svjetlije sutra svima nama.
Ljubo R. Weiss
18.11.2013. 17:48
@jedna.
ma znamo mi tko si ti, vuk dlaku mijenja a ćud nikako! "jedna" je osoba s imenom i prezimenom, živi u Srbiji, majka joj je porijeklom iz našeg kraja! Bolje bi bilo da ne konfabuliraš i pomogneš u radu Židovske općine. Možeš biti pridruženi član, ako ispunjavaš kriterije i platiš članarinu! Predloži aktivnosti, a punopravnim članovima prepusti da izaberemo predsjednika Židovske općine u Virovitici. Pozdravljam te s tradicionalnim SHALOM!
jedna.
18.11.2013. 8:20
gosp. ljubo znamo da je jedna jedan od nikova pod kojim si pišete hvalospjeve i dižete si rep. sve ste vi dobro razumjeli pa nama potrebe pojašnjavati. ne vičite hop prije nego što ste skočili, vi niste predsjednik već samo v.d. hoće li biti dovoljno nerazumnih koji bi vas htjeli izabrati za predsjednika budemo vidjeli.
Ljubo R. Weiss
18.11.2013. 4:45
@jedna.
Kao prvo, ne kradi nick "jednoj" i na radi pomutnju ispod ove kolumne. Drugo, molio bih lijepo da objasniš u kojem je smislu upotrijebljeno ime JUDAS? Koliko znam Bibliju JUDAS se koristi kao ime u objašnjavanju IZADAJE! Stalo mi je da pokrenem rad Židovske općine Virovitica koja je imala predsjednika u NEOPOZIVOJ ostavci. moja je zadaća sazvati skupštinu Židovske općine i do tada sam v. d. predsjedniak Općine, a ne predsjednik! Stole, zahvaljujem na čestiotki, kao i drugima. Nikakva posebna čast nego posao, briga... Na netočne komentare, maliciozne i razne insinuacije nemam nammjeru odgovarati! Jedinio me zanima što znači JUDA, JUDAS i prije svega, na koji način možete pomoći da zvršimo započete poslove? Predložit ću javnosti ambiciozan program rada, prije svega vezan za kulturu i običaje Židova.
UooH
17.11.2013. 23:10
Hahaha nadakon jedna i jedna sa točkom su ti dvije različite osobe opet trčiš pred rudo.
jedna bez točke ti je drugi nick od Ljube kojim sam sebe hvali u ovom slučaju si sam čestita, moglo se to vidjeti u mnogo slučajeva prije.
nadakon
17.11.2013. 22:46
Jedna mislim da ova zadnja tri komentara dovoljno govore o vama..ma mislim ono stvarno ispod svih razina..nekoga tako ponvižavati i vrijeđati..i dobro baratate sa dva jezika..intelektualka vjerojatno..svaka čast..lijep pozdrav..
stole123
17.11.2013. 20:30
ljubo moja čestitka na imenovanju, pozdrav
jedna.
17.11.2013. 19:28
gosp. ljubo žalosno je da pišete ovu vijest i lažete u samom naslovu gdje se proglašavate novim predsjednikom židovska općina vrovitica. jadna je ta zajednica kojoj će predsjednik biti judas!
jedna.
17.11.2013. 12:55
gosp. ljubo stidjela bi se prihvatiti mjesta povjerenika na čelu židovske općine Virovitica. ne može biti bolje osobe od vašeg brata željka. on nije kao vi pobjegao u beć i ostavio svoju zajednicu. da je poštenja ostavili bi te ljude na miru! gosp. nadakon vi podcijenjujeta sami sebe svojim komentarima.
jedna
17.11.2013. 3:25
Napokon! Pravi čovek na pravom mestu...sve će od sada iću nabolje:) ČESTITKE...ne zamarati se malicioznim komentarima, samo biti pošten, vredan, radan i veliki čovek kao do sada...rezultati moraju doći!!!
Ines_Golić
17.11.2013. 2:15
+!
nadakon
16.11.2013. 23:58
Jedna ili jedan vjerojatno je tako od tebe samo podlosti..ali ako te to usrećuje nema problema samo udaraj..svatko od nas ima i mane i vrline zvao se on LJubo Weiss,bać joza,fitilj,slavuj,stole,mirovnjak i svi ostali komentatori na ovom portalu..sa nekima se razilazim u mišljenjim a sa nekima ne i to je normalno..pa tako i sa tobom ali molim te da me ne pocijenjuješ..lijep pozdrav..
MMMM
16.11.2013. 22:05
Cestitam. P. S. Dobra fotka! ;)
jedna.
16.11.2013. 20:37
treba li vazelina nadakon , ili ide bez njega?
Ljubo R. Weiss
16.11.2013. 19:50
@nadakon
Hvala na čestitkama! Da, časno i pošteno - trudit ću se maksimalno!
nadakon
16.11.2013. 13:18
Gos.LJubo moje čestitke na imenovanju..želim vam svu sreću i da to obavljate časno i pošteno..pozdrav..


Još iz kategorije Vjerski životVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.