Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Aktualnosti

Žene HNS-a Orahovice donirale namirnice Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru

        18.11.2014.         1418 pogleda
Žene HNS-a Orahovice donirale namirnice Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru

Ženska inicijativa HNS-a Orahovica, u pratnji Vlade Karakaša, predsjednika orahovačkog HNS-a,  posjetile su grad Vukovar. Domaćin posjeta bila je potpredsjednica HNS-a Vukovar, Zdenka Poljak.

Razlog posjetu bila je predaja donacija Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru i samim time okončanje humanitarne akcije ŽI HNS-a Orahovica „Ako imaš mnogo daj od svog bogatstva, ako imaš malo daj od svoga srca“.

U prostorijama socijalne samoposluge dočekala su nas osnivačice humanitarne udruge Duga, Tamara Mikulić, Irena Rajšić i Jasna Solin, koje su ujedno i pokrenule projekt socijalne samoposluge.

 „Socijalna samoposluga u Vukovaru počinje s radom 04.04.2014. Željele smo učiniti promjene, reagirati i pomoći ljudima. Primijetile smo da postoje ljudi koji žive na rubu egzistencije, te smo odlučno krenule u akciju. Radi se o volonterskom projektu i ponosno možemo reći da danas imamo 28 volontera“, počela je priču Irena Rajšić.

Na priču se nadovezala Tamara Mikulić, govoreći o broju korisnika i samom načinu funkcioniranja socijalne samoposluge „Trenutni broj korisnika je 393 obitelji, što znači više od 1000 ljudi. Radi se najčešće o obiteljima koje primaju neke od oblika socijalnih pomoći ili čak o onima koji preživljavaju bez ijedne kune jer čekaju ostvarivanje prava. Namirnice raspoređujemo po broju članova u obitelji te visini primanja unutar obitelji na način da jednom mjesečno obzirom na navedene čimbenike obiteljima dodjeljujemo pakete.“

Predsjednica ŽI HNS-a Orahovica, Katica Garačić, čestitala je djevojkama na njihovom aktivnom i nesebičnom djelovanju u zajednici, jer je mjera napretka nekog društva upravo odnos prema  njegovim najslabijim članovima.

Posjet Vukovaru, članovi i članice HNS-a Orahovica, završile su paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti