Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Politika

Želimo živjeti u sekularnoj zemlji, a ne u katoličkoj đamahiriji!

        10.11.2013.         5969 pogleda
Želimo živjeti u sekularnoj zemlji, a ne u katoličkoj đamahiriji!

Pozivamo sve da izađu 01.12. i zaokruže PROTIV na zadrtom, opasnom po daljnji razvoj društva u cjelini , civilizacijski neprihvatljivom klerofaštičkom referendumu inicijative "U ime obitelji".

Referendumom će se odlučivati o ljudskim pravima, odlučivati će se o nečemu zbog čega i postoji Ustav, da štiti prava manjina (slabijih) . Radi se o vrlo opasnoj praksi i moramo se zapitati što će biti u budućnosti; čija ljudska prava će se naći na referendumu slijedeći puta? Hoćemo li na ovakav način raspravljati o pobačaju ili pravima nacionalnih manjina? Kolika je moralna nakaznost na političkoj sceni može se isčitati iz toga da niti jedna državna institucija nije se očitovala vezano za ustavnost sadržaja referendumskog pitanja jer se radi o pitanju ljudskih prava i iz postupka Hrvatskog sabora koji prije odluke o raspisivanju takvog referenduma nije čak niti zatražio Ustavni sud za mišljenje o ustavnosti referendumskog pitanja.

Od 122 prisutnih saborskih zastupnika 104 je glasalo za to da se ovakav referendum održi 01.12. što govori o dodvorničkoj politici parlamentarnih stranaka prema Crkvi koja želi nametnuti teološke stavove (vrijednosti) društvu u cjelini. Političkoj "eliti" jedini interes je vlast i financijska korist koju donosi, dok su ljudska prava, kao i svaka druga prava, ostalih "smrtnika" za njih posve nebitna. 
Na nama je da spriječimo uspostavu katoličke đamahirije.
Izađite 01.12. i zaokružite PROTIV!


Pokret Occupy Croatia

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Nikola Huljak
26.11.2013. 7:18
4dportal.com/hr/politika/3657-stipe-petrina-pocinje-privatizacija-vode-a-mi-smo-zaokupljeni-gej-brakom
Prosvjednik8
25.11.2013. 8:33
Ako si PROTIV PEDERA zaokruzi PROTIV.shareajte moglo bi upaliti s obzirom na inteligenciju desnicarsku.
bać joza
23.11.2013. 23:58
Poštovani!

Neka moj isti komentar bude i na ovom članku.

Poštovani!

Ostalo je još osam (8) dana do referenduma. Sutra će se u crkvama Katoličke Crkve, u džamijama muslimanske vjeroispovijesti i svim crkvama Srpske Pravoslavne Crkve kao i svim bogomoljama ostalih kršćanskih crkvi kao i u molitvenim prostorima židovske vjeroispovijesti moliti za uspjeh referenduma te potaknuti vjernike da se odluče za život, da zaokruže "ZA"!

Zašto ću i ja zaokružiti "ZA"!

Ja kao lojalni građanin poštujem zakone RH, a po postojećem obiteljskom zakonu (kojega je btw donijela koalicija sdp-hns 2000-te godine) brak je definiran slijedeće: Obiteljski zakon članak 5. "Brak je uređena životna zajednica muškarca i žene". Sa radošću ću izaći na referendum 1.12.2013. i dati doprinos da takva odredba iz zakona uđe i u Ustav. Ne razumijem kako postojeća odredba u zakonu odjednom postaje nakon 13 godina rasistička samo zbog toga sto se pozitivna odredba iz zakona stavlja u Ustav. Vesna Pusić:""Nemojmo dopustiti diskriminaciju jer sutra bi to mogao biti svatko od nas jer svi smo po nekom kriteriju pripadnici neke manjine", poručila je predsjednica stranke Vesna Pusić.". Dakle, neka mi netko objasni, zar potpredsjednica Vlade ne bi trebala poštivati pozitivne zakonske odredbe ili to zavisi od trenutnog raspoloženja pojedinog ministra? Ako je jedna zakonska odredba, koja je nota bene već uvedena u zakon kroz obiteljski zakon "diskriminatorna" nije li po tome i postojeći pravni poredak u RH diskriminatoran, ili to postaje samo ako ga građani putem referenduma iz zakona prebace u Ustav? Ako ostane i dalje u obiteljskom zakonu onda neće biti diskriminatoran? Nije li dužnost svih državnih službenika poštivati i provoditi zakonske odredbe, a ne ih nazivati diskriminatornima? Ne razumijem.

Naravno da ja znam odgovor, a znate ga i vi, dragi komentatori! I to je to, bez obzira koliko me smatrali nazadnim, konzervativnim, i sličnim drugim imenima.

Pozdrav i blagoslovljena nedjelja.

Sulejman veliki
23.11.2013. 21:46
"Bizarno je slušati kako se Katolička crkva danas grčevito bori protiv pedera, dok je središnje mjesto te crkve Sikstinsku kapelu, gdje su zidovi krcati golim muškarcima, nacrtao Michelangelo u svojoj grozničavoj homoseksualnoj fantaziji".
Ante Tomić, Jutarnji list
Sulejman veliki
23.11.2013. 21:34
"Od koga budalaši iz građanske inicjative U ime obitelji danas tobože brane kršćansku civilizaciju? Isključimo li pedere i lezbijke i djela kojima su duhovno i materijano obogatili naš svijet, što će nam uopće ostati".
Ante Tomić, Jutarnji list
fitilj
23.11.2013. 17:00
"Svatko ima pravo na različitost i zbog toga tu nema dileme, treba izaći na referendum i zaokružiti ne" riječi su licemjerne i dvolične Vesne Pusić čime je jasno da građane smatra toliko glupim i ludim da oni neznaju da glas ZA nije glas protiv prava na različitost, već dapače za jasne i poštene odnose u društvenoj zajednici koja nema ništa protiv istospolnih partnera koji žive u zajednici koja ne može stvarati potomstvo i očuvanja ljudske vrste i žene i muškarca koji svoju vezu koja se naziva brak učvršćuju stvaranjem potomstva čime se brak i bračna zajednica žene i muškarca pretvara u obitelj.

I svi smo mi, ili bar većina od nas ptići iz obitelji čija definicija glasi: "Obitelj je osnovna društvena jedinica zasnovana na zajedničkom životu užeg kruga krvnih srodnika, u kojoj se sjedinjuju biološko-reproduktivne, ekonomske i odgojne funkcije. Obično se sastoji od jednog ili dva roditelja i njihove djece. Obitelj mogu sačinjavati i članovi koji nisu nužno u krvnom srodstvu, primjerice prilikom usvajanja djece.

U obitelj pripadaju: roditelji, djeca, unuci, djedovi i bake, tj. svi koji su rođeni u obitelji i svi koji su postali članovi obitelji preko sklapanja braka."

Prema tome ne treba nasjedati na floskule i jeftinu demagogiju licemjera tipa Vesne Pusić i CO, jer referendum o definiciji braka nije referendum o pravu na obiteljski život niti je usmjeren protiv prava na različitost svojih spolnih sklonosti.

U znanstvenom članaku gospođe Mire Alinčić sa
Pravng fakulteta, Sveučilište u Zagrebu se navodi:
U sustavima pravno uređenih država obiteljskopravne norme uređuju pojedine obiteljske odnose tako da određuju pretpostavke za njihovo zasnivanje te pravne učinke nastalog odnosa (braka, roditeljstva; srodstva po krvi i tazbini, posvojenja, skrbništva i, u novije vrijeme, izvanbračne zajednice žene i muškarca).

Po Ustavu RH obitelj je pod osobitom zaštitom Republike; brak i pravni odnosi u braku, izvanbračnoj zajednici i obitelji uređuju se zakonom (čl. 61). Ustavna norma o zaštiti obitelji načelne je naravi i zahtijeva od relevantnih društvenih čimbenika poseban obzir prema raznovrsnim potrebama članova obiteljske zajednice u svim područjima života. Ovdje se pod obitelji može razumjeti općepoznata pojava iz društvene zbilje, dok je stvar zakonodavstva hoće li taj pojam pobliže odrediti te koji će obiteljski odnosi biti pravno uređeni i na kojem će se sustavu vrijednosti to uređenje temeljiti.
Odredba o obitelji u Općoj deklaraciji o pravima čovjeka (UN, 1948), prema kojoj je obitelj prirodna i temeljna jedinica društva i ima pravo na zaštitu društva i države (čl. 16), također je za potrebe pravnog uređenja obiteljskih odnosa u zakonodavstvu pojedine zemlje načelne vrijednosti.

Prema gore navedenom bumeran se vraća u domenu manjkavosti zakona koji je definiciju da brak zajednica žene i muškarca mogao, ali nije htio jasno definirati u Obiteljskom zakonu i zato imamo referendum koji će tu definiciju unijeti u Ustav gdje joj možda i nije njesto, ali što je tu je kada politička oligarhija ne sluša bilo i glas vlastitog naroda, tj. plebiscitarne većine žena i muškaraca koji svoju spolnu orijentaciju žele definirati nazivom brak je zajednica žene i muškarca!
Lynx
23.11.2013. 16:55
@bać
rijetko, gotovo nikada nisam nekome rekao nešto stvarno loše, ali ti si talog čovječanstva, dno dna i moralna nakaza. Dosljedan jedino u svojoj ograničenosti i gluposti. Svaki je daljnji pokušaj komunikacije s tobom trošenje vremena i uzaludna nada da ćeš shvatiti makar i osnove svojeg propovjedanja. Zbogom.
nadakon
23.11.2013. 16:28
Nemoj se nadati sulejmane da će bać joza nešto reći u vezi pedofilije jer je to za njih jako bolna tema..ali slažem se da su pedofili ljudski izrod..pozz..
Sulejman veliki
23.11.2013. 16:25
Kako god bilo bać joza i njegova braća koja nemaju pojma šta je zajednica mušaraca i žena nemaju nam pravo ovdje soliti pamet.
Sada će nam takvi izaći na referndum i odlučivati.
Joooooooooooooooooooj, Bože. Siđi ša vidi šta ti djeca rade. U tvoje ime.Besramno!
Dobro kaže Rujana Jeger: Da Isus vidi u što se pretvorila crkva sam bi sebe još jedanput razapeo.
Sulejman veliki
23.11.2013. 16:20
Ja sam za zjednicu jedan muškarac cijeli harem žena. Zašto jedna mušakarac nebi imao dvije ili tri legalne žene?
I nikada ne bih osuđivao one koji iamju jednu ženu. Niti bih imao što protiv da zajedno žive u braku dva muša, ili dvije žene.
Jedino što što bih izričito branio je pedofilija. Doživotni zatvor za takve bih uveo.
nadakon
23.11.2013. 16:16
Daj molim te bać joza mene si upozoravao da te ja kao vrijeđam a ja ti npr.rekao tko zna šta se dešava iza crkvenih zidina,ili da štitiš kradeze ili sam te upozoravao na neke neke tvoje nelogičnosti..a ti pišeš za nekoga da je citiram-ISFRUSTRIRANA OLINJALA I NENORMALNA BABA ili NE SERI RECI KOJI JE SVEĆENIK KUPIO MERCEDES..molim te šta se dešava sa tobom i tko od nas dvoje više vrijeđa..ili ona izjava od don stojića-HOMOSEKSUALCI SU MONSTRUMI-..pa jel ti tako školovan i pametan znaš šta je monstrum..čovjeka da tako nazove jedan svećenik je dno dna..nadam se da si pročitao šta je papa Franjo izjavio za homoseksualce da ga ne interesira šta ti ljudi rade van crkve u svojim domovima i da to nije njegova briga..i nemoj nas koji se neslažemo sa tobom nazivati da smo zato bezobrazni i da te vrijeđamo te tako izigravati žrtvu i da te moraju takvi kao šta je stole koji vole da drugi upravljaju njihovom glavom štititi..ne izigravaj žrtvu jer mi se čini da si ti vuk u janjećoj koži..maska i blaženstvo izvana a bijes na sve koji ne misle kao ti iznutra..pozdrav..
UooH
23.11.2013. 16:10
Turcine ti si jedan mučki provokator. Tvrditi da nisi nikoga napadao je noturna laž. I na kraju sto je ta tvoja Vedrana nego olinjala baba.
fitilj
23.11.2013. 16:05
"Svatko ima pravo na različitost i zbog toga tu nema dileme, treba izaći na referendum i zaokružiti ne" riječi su licemjerne i dvolične Vesne Pusić čime je jasno da građane smatra toliko glupim i ludim da oni neznaju da glas ZA nije glas protiv prava na različitost, već dapače za jasne i poštene odnose u društvenoj zajednici koja nema ništa protiv istospolnih partnera koji žive u zajednici koja ne može stvarati potomstvo i očuvanja ljudske vrste i žene i muškarca koji svoju vezu koja se naziva brak učvršćuju stvaranjem potomstva čime se brak i bračna zajednica žene i muškarca pretvara u obitelj.

I svi smo mi, ili bar većina od nas ptići iz obitelji čija definicija glasi: "Obitelj je osnovna društvena jedinica zasnovana na zajedničkom životu užeg kruga krvnih srodnika, u kojoj se sjedinjuju biološko-reproduktivne, ekonomske i odgojne funkcije. Obično se sastoji od jednog ili dva roditelja i njihove djece. Obitelj mogu sačinjavati i članovi koji nisu nužno u krvnom srodstvu, primjerice prilikom usvajanja djece.

U obitelj pripadaju: roditelji, djeca, unuci, djedovi i bake, tj. svi koji su rođeni u obitelji i svi koji su postali članovi obitelji preko sklapanja braka."

Prema tome ne treba nasjedati na floskule i jeftinu demagogiju licemjera tipa Vesne Pusić i CO, jer referendum o definiciji braka nije referendum o pravu na obiteljski život niti je usmjeren protiv prava na različitost svojih spolnih sklonosti.

U znanstvenom članaku gospođe Mire Alinčić sa
Pravng fakulteta, Sveučilište u Zagrebu se navodi:
U sustavima pravno uređenih država obiteljskopravne norme uređuju pojedine obiteljske odnose tako da određuju pretpostavke za njihovo zasnivanje te pravne učinke nastalog odnosa (braka, roditeljstva; srodstva po krvi i tazbini, posvojenja, skrbništva i, u novije vrijeme, izvanbračne zajednice žene i muškarca).

Po Ustavu RH obitelj je pod osobitom zaštitom Republike; brak i pravni odnosi u braku, izvanbračnoj zajednici i obitelji uređuju se zakonom (čl. 61). Ustavna norma o zaštiti obitelji načelne je naravi i zahtijeva od relevantnih društvenih čimbenika poseban obzir prema raznovrsnim potrebama članova obiteljske zajednice u svim područjima života. Ovdje se pod obitelji može razumjeti općepoznata pojava iz društvene zbilje, dok je stvar zakonodavstva hoće li taj pojam pobliže odrediti te koji će obiteljski odnosi biti pravno uređeni i na kojem će se sustavu vrijednosti to uređenje temeljiti.
Odredba o obitelji u Općoj deklaraciji o pravima čovjeka (UN, 1948), prema kojoj je obitelj prirodna i temeljna jedinica društva i ima pravo na zaštitu društva i države (čl. 16), također je za potrebe pravnog uređenja obiteljskih odnosa u zakonodavstvu pojedine zemlje načelne vrijednosti.

Prema gore navedenom bumeran se vraća u domenu manjkavosti zakona koji je definiciju da brak zajednica žene i muškarca mogao, ali nije htio jasno definirati u Obiteljskom zakonu i zato imamo referendum koji će tu definiciju unijeti u Ustav gdje joj možda i nije njesto, ali što je tu je kada politička oligarhija ne sluša bilo i glas vlastitog naroda, tj. plebiscitarne većine žena i muškaraca koji svoju spolnu orijentaciju žele definirati nazivom brak je zajednica žene i muškarca!
bać joza
23.11.2013. 14:59
Poštovani "Sulejmane veliki!

Pod "moralnom nakazom" sam smatrao "index". Kao pametan čovjek si to morao videjti, shvatiti, prepoznati.

Da sam mislio na Sverinu, Vedranu Rudan, Matiju Babića, Milu Kekina, Danijelu Trbović i sve one ostale koji preferiraju istospolne zajendice, onda bi to izričito spomenuo. Ali da nabrojene osobe index nama stavlja kao uzore, to je strašno. E to je "moralna nakaza" od strane indexa.

Ali budimo još malo strpljivi pa ćemo vidjeti 01.12.2013. što o svemu tome misle birači u Republici Hrvatskoj.

Vi ste po svojim stavovima bliže razmišljanju ljudi kojima se sviđaju istospolne zajednice, a ja sam po svojim stavovima bliže onima drugima. I to je to!

Pozdrav!

Ja ću zaokružiti "ZA"! Naravno, "ZA" će zokružiti i svi moji prijatelji!
Sulejman veliki
23.11.2013. 14:52
Za Vedranu Rudan kažeš da je olinjala baba. I zbog ovog se možeš sramiti, ako srama imaš. Žalim te, lišen si tog osječaja.
Možda voliš dječake pa su ti dame olinjale babe.
Uostalom kako ti znaš kada je žena olinjala?
Sulejman veliki
23.11.2013. 14:46
Bać Joza,
Sram te bilo da te sram bilo.
Ljude nazivati moralnim nakazama.
Šta si onda ti koji svjesno obmanjuješ ljude i štitiš kriminal i lopovluk?
ZAšto bi istina bila bolestan napad?
Ako je netko ovdje bolestan onda si to ti.
Nitko ne dira čovjeće, nitko te ne napada, samo izražavamo svoje stavove a ti odmah da smo nakaze, bolesnici i mrzitelji svega što je hrvatsko.
Vidiš, ja smatam da ti mrziš sve što je ljudsko.

bać joza
23.11.2013. 8:59
Poštovani!

Upravo sam i napisao da je index to što je jer ne dozvoljava drugačije mišljenje. Toliko mržnje, toliko bolesnih napada na sve što je katoličko i hrvatsko me je ejdnostavno natjeralo tamo komentirati. I zato što sam zastupao katoličke stavove mi je nedozvoljeno dalje komentirati.

Dakle! Sve je time rečeno. Kada index za uzore moralnog života i naprednog razmišljanja stavlja Vedranu Rudan, samog Matiju Babića, Danijelu Trbović, udruge Iskorak i Kontra, Milu Kekina, Severinu, sve ti je jasno. Moralna nakaza do boli!

Pozdrav!
nadakon
23.11.2013. 1:39
Bać joza nadam se da ćeš uskoro ISKRENO iskomentirati ovo svoje pisanje po indexu šta sam ja malo potaknuo a nicko te je do kraja razotkrio..nadam se da ćeš ljudski priznati da si to napravio a ne opet lagati i optuživati me da te vrijeđam..poštovanje.lijep pozdrav i laku noć..
općinaSlatina
23.11.2013. 1:23
Poštovani!!

Slijedi li opet po običaju propovjed skrivanje iza crkve i slične poslanice.
Nažalost moja je sumnja da se radi o uhodanoj ekipi provokatora i nazovi spin doktorčića tako da je sram i pokajanje kad ih se razotkrije nepoznat pojam za takove likove.
Nepostoji sram kod nepostojećih likova.
Ne bi se iznenadio da je baš vobrado bio taj koji je prvi počeo seljaka s kravicom J. prozivati za svećenika i uskoro on to i postade među komentatorima.


Pozdrav!
nadakon
23.11.2013. 1:10
Stole nadam se da si sada pročitao šta tvoj uzor bać joza piše na indexu i kako se izražava..a ti meni držiš prodike kako je on svećenik i kako bih se ja trebao njemu kao uvlačiti..nadam se da sad vidiš kako se on izražava..ovo ti je samo jedan komentar o gos.Rudan..nadam se da sada shvaćaš neke stvari..pozz..
nadakon
23.11.2013. 1:04
Bravo nicko..svaka čast šta si ga razotkrio..da sam to ja rekao odmah bi me optužio da ga vrijeđam..bać joza gubiš se u svojim lažima..sramota jedna..jedno pričaš drugo radiš a nama držiš prodike o poštenju,moralnim vrijednostima itd..pozz..
nicko
23.11.2013. 0:43
p.s. sad i ako pomisliš obrisati profil i komentare, oni će za vijeke vijekova ostati dostupni pa si prišparaj trud

znači:
-ispod tvoje časti je komentirati na indexu
-komentiraš na indexu
-imaš žuti karton na indexu što uspjeva samo najbezobraznijima
nicko
23.11.2013. 0:37
@bać joza
ako je komentiranje članaka na indexu ispod tvoje časti, onda objasni ovo:

- tvoj profil na indexu
www.index.hr/profil/vobrado

-tvoj komentar na utakmicu (citiran je u prvoj objavi na linku, original je obrisan)
www.index.hr/indexforum/postovi/108141/niko-kovac-ovo-je-bio-najtezi-period-mog-zivota-uspjeli-smo-ali-ne-smijemo-zbog-toga-gurati-probleme/1

-tvoje vrijeđanje vedrane rudan: Tko uopće još čita tekstove Vedrane Rudan? Isfrustruirana i beskičmenjačka olinjala baba koju više nitko niti ne smatra normalnom, a kamo li relevantnom sugovornicom.
Prema tome! Ja sam za jedno veliko ZA!

www.index.hr/indexforum/postovi/107665/otvoreno-pismo-papi-franji-svratite-u-lijepu-nasu-sodomu-i-gomoru-gdje-pederi-uznemiravaju-ljude-vis/6

-tvoj riječnik: Ne seri nego daj podatke koliko župnika vozi mercedes!

www.index.hr/indexforum/postovi/67555/kaptol-ipak-nasao-uplatnicu-uplatili-smo-nori-5-000-kuna-/8

osim što konstantno lažeš, otvoreno vrijeđaš druge
iz tog zaključujem da ni sam ne vjeruješ u to što propovijedaš, jer ako raj i pakao postoje, ti si među prvima u redu za ovo drugo
bać joza
23.11.2013. 0:04
Poštovani!

Na svetoj misi koju slavi don Stojić u crkvi Sveta Mati Slobode okupi se oko 5000 mladih, a najviše studenata, i to svake nedjelje!

Sve ti je rečeno!

Pozdrav!
nadakon
22.11.2013. 23:37
Alo bać joza ovo nisu tekstovi nekog novinara sa indexa nego riječi tvojeg dona stojića..homofobne i uvrijedljive sa lažnim podacima..pa znao sam da i popovi lažu kao i mi obični mali ljudi ali brate mili tako lagati kao taj don da čovjek i ne povjeruje..i preporuka moja da malo više čitaš index..iako znam da to radiš i vidiš dobro kako novinari peru cijelu vladu i predsjednika tako da nemožeš govoriti da zastupaju samo jednu stranu..pozdrav..
Sulejman veliki
22.11.2013. 23:25
Ajde dobro bać joza bar vam ovdje nije ništa ispod časti. Sve što je napredno tebi je ispod časti, ne čudi me.
Bože, sačuvaj nas kometara tvoga sina. Kad ih pažljivije pročitam sve sam uvjereniji da je seks korijen svega.
bać joza
22.11.2013. 23:15
Poštovani "Nadokane"!

Stvarno bih vas molio da dobro razmislite prije nego što iza svoga komentara stisnete ENTER! Mislim da bi barem toliko poštenja i korektnosti trebalo biti u vama.

Pretpostavljam da znate koje stavove zastupa index i da ne dozvoljava nikakvo drugačije mišljenje. Prema tome. Komentirati index je ispod moje razine i bilo bi neprimjereno bilo što reći o kvaliteti tekstova, dobroj namjeri ili dobronamjernosti i pozitivnosti indexa!

Pozdrav!
UooH
22.11.2013. 22:56
I ja se nadam sad je 1-1 ..lijep pozdrav.
nadakon
22.11.2013. 22:24
UooH po drugi puta vrijeđanje od tebe..nadam se i zadnji put..lijep pozdrav..
UooH
22.11.2013. 22:08
Ha ha ha ha koji bolesnik. Stavlja linkove s index-a da bać joza komentira. Koja bolest ha ha ha ha.
nadakon
22.11.2013. 21:59
Bać joza..ajd molim te pogledaj ovo i ako smiješ iskomentiraj to..
Don. Stojić
www.index.hr/vijesti/članak/sokantni-inervju-kapelana-jos-uvijek-nisam-sreo-momka-koji-je-sretan-sto-masturbira-/712879.aspx nakon ovakvih izjava još sam više PROTIV..Pozz..
bać joza
22.11.2013. 21:40
Poštovani "atma"!

Ja znam da će te vi kao vjernik i sluga Božji pametno zaokružiti!

I ja također!

Pozdrav!
atma
22.11.2013. 20:07
@bać joza

Vi na referendumu glasajte kako hoćete i molim ne pokušavajte izvući od mene odgovor kako ću ja glasati. OK?
nadakon
22.11.2013. 16:47
Bać joza logika je to samo šta vi mislite..molim vas lijepo pa zar je tako..jednoumlje crkva-partija..bać,gos.markić,iljkići,josići mislim da ste promašili vremenski period od oko 70 god..vjerojatno je to onda bilo in ali osvijestite se i pogledajte u kojem stoljeću živite..totalno sam PROTIV!!!!
Sulejman veliki
22.11.2013. 11:50
- Obrazovani ljudi u ovoj sobi, a naročito austrijski i njemački zastupnik, čitali su Hannu Arendt i njen briljantni opis "banalnosti zla". To je definicija koja najbolje opisuje vas, gospođo Markić. Vi sjedite ovdje, u jednoj od soba ovog časnog zakonodavnog tijela Europske unije i pričate s mirnoćom i hladnoćom pravednika. Podsjećate me na Adolfa Eichmanna i njegovo suđenje. S istom je banalnošću on pričao o stvarima tako nepravednima, tako moralno nečasnima, tako odvratnima, tako neprihvatljivima sa stajališta civilizacije. Srećom, vi nemate moći da djelujete u skladu sa svojim pogledima, ali kada bi imali, siguran sam da bi se uskoro pretvorili u moralno posrnulog lika kojeg sam upravo spomenuo. Sramite se! Sramite se svojih akcija i svojih djela! Ako mislite da će vam naš Gospodin Isus Krist čestitati jednog dana za ovo što sada činite, pazite, jer ste u krivu!
Sulejman veliki
22.11.2013. 7:43
Crkva i logika?
bać joza
21.11.2013. 23:01
Poštovani!

Očito imate negativistički stav prema Katoličkoj Crkvi pa ne prihvaćate zdravu logiku.

Po tko govori o tome da vjernici mogu griješiti, a Bog će ionako oprostiti. pa tko ej to rekao ili kako ste to mogli uopće zaključiti.

Čovjek nije u mogućnosti sam se očistiti od grijeha. Pa kada bi to čovjek mogao sam učiniti, Isusa ne bi ni trebalo.

Čovjek je u situaciji da je ranjen grijehom i sam se ne može spasiti. Upravo zato je Isus, kao Božji Sin, rođen od Blažene Djevice Marije, postao čovjekom kako bi nas otkupio. I to je to.

Mi se moramo svaki dan popravljati. "Pa ako se tvoj brat ogriješi o tebe i do sedamdeset puta sedam, i ako te zamoli, ti mu oprosti!" Upravo i Boga nama tako oprašta ako ga zamolimo i pokažemo iskrenu želju za popravkom.

To je to moj prijatelju!

Pozdrav!

P.s. Da se ne odmaknemo od teme: ja ću zaokružiti "ZA". A TI?
nadakon
21.11.2013. 22:56
Pa bać joza zar istina toliko vrijeđa..očito da me želiš proglasiti da te vrijeđam samo zato šta sam ti se suprostavio i ne razmišljam kao ti..zar je to vrijeđanje..ako je ja se izvinjavam..iako znaš da ti govorim nešto šta svi znamo ali ti to hoćeš prikriti..želim ti sve najbolje unatoč suprotnim razmišljanjima..pozdrav i laku noć..
atma
21.11.2013. 22:55
@bać joza

S licemjerima poput Vas nije vrijedno raspravljati.
Vjernici dakle mogu i dalje griješiti, a jadni Isus će i dalje ispaštati za njih? Žao mi je, ali licemjerna je ta vaša vjera. Siguran sam da je Isus ne odobrava.
općinaSlatina
21.11.2013. 22:46
Poštovani!!

@bać joza
Prihvatit ću vašu ispriku da ste se u početku ovdje lažno predstavljali kao neki seljak s kravicom Jagodom iz ne znam nekog vica satire čega već i da ste zapravo ipak tu nekakav recimo svećenik.
Ne znam vas a nije mi toliko ni bitno i sve ok.

A do tad kravica Jagoda glasa PROTIV ja također!

("peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna orijentacija)


Pozdrav!!
bać joza
21.11.2013. 22:44
Poštovani Nadokane!

Molio bih vas da napišete samo jednu rečenicu bez vrijeđanja i sa suvislim sadržajem.

Marko nije jedini koji je sudskim putem dobio ovu mogućnost. Znam za nekoliko parova koji su dobili tu mogućnost, a dvjema osobama sam i sam svojim pravničkim zanjem pomogao da ostvare tu mogućnost. Za vašu informaciju, oni nisu iz svijeta glazbe, politike i glamura, nego su mali obični ljudi.

Poštovani "atma"!

Svojim stavovima ne izričite katoličko naučavanje i imate krivo. Vaš navod "Ni je te ne osuđujem. Idi i ne griješi više!" nikako ne pojačava vašu slijedeću tvrdnju.

Čovjek je grešnik i potreban je stalnog obraćenja. Čovjek na ovoj zemlji ne može biti apsolutno očišćen od grijeha, ali itekako može razvijati duhovni život. Kada bi bio apsolutno očišćen od grijeha, ne bi trebalo Isusove žrtve u Svetoj Misi. Ona više ne bi bila nužna ako bi svi ljudi bili čisti.

Glede referenduma o pitanju braka kao zajednice muškarca i žene. Obiteljskim zakonom je definirano da je brak zajednica muškarca i žene. No, mjenjanjem zakona po logici sadašnjih političkih stranaka na vlasti ne bi bio nikakav problem i oni bi mjenjajući zakon nadpolovičnom većinom i vezu istospolnih osoba definirali brakom. Ustav se može mijenajti 2/3 većinom u Hrvatskom Saboru ili referendumom. E to je već druga priča. To najčešće ne može skupiti niti jedna stranka.

Novac uplaćen od strane pričuve Ministarstva financija za održavanje referenduma će sigurno dobro doći i onima koji će sudjeloavti u organizaciji referenduma.

Nadam se da ste zadovoljni odgovorom.

Pozdrav!
nadakon
21.11.2013. 22:26
Tako je bać joza pošto je marko u pitanju crkva mu odmah iziđe u susret i njegov prvi brak proglasi ništetnim..pa tko bi ga odbio ha,ha..
atma
21.11.2013. 22:15
@bać joza

Da, Isus nas je svojim spasiteljskim činom otkupio. No, to ne znači da i dalje smijemo svjesno griješiti. Sjetite se prispodobe o bludnici kada joj Isus kaže:
"Nitko te ne osudi ženo? Ni ja te ne osuđujem. Idi i ne griješi više."

Duhovni život počinje od točke kada je čovjek očišćen od svih grijeha. To, međutim, ne znači da smijemo oponašati slona u njegovom kupanju. Slon izađe čist iz vode, ali se odmah potom posuje pijeskom. Nadam se da ste shvatili moju poantu.

Referendumsko pitanje već je definirano obiteljskim zakonom i stoga je referendum nepotreban i predstavlja samo dodatni trošak na teret poreznih obveznika.
bać joza
21.11.2013. 22:04
Poštovani!

Detektirali ste problem Jagode, i mislim da ga je smješno dalje upotrebljavati. (Iovako me neki non stop vrijeđaju na osobnoj i profesionalnoj razini, ali im ja to opraštam jer ne znaju što čine!)

Da ste malo bolje informirani o svojoj vjeri, vjerojatno bi znali da je moguće u Zakoniku Kanonskog Prava (CJC - codex juris canonici) neku ženidbu proglasiti ništetnom, tj. ako nisu zadovoljeni svi uvjeti za potpuno sklapanje sakramenta ženidbe, ta se ženidba proglašava neučinjenom ili kao da ženidbe nije ni bilo.

Ako to pravni stručnjaci ženidbenog suda u sudskom procesu utvrde, ona osoba može sklopiti ženidbu, jer, pravno, prve ženidbe nije ni bilo.

Ovo vam je mogao protumačiti i vaš župnik, ali mi je drago i da na ovom portalu možemo nešto pametno i korisno učiniti u produbljenju istina naše vjere.

Hvala vam na pitanju!

Pozdrav!
nadakon
21.11.2013. 22:02
Bać joza nemoj izmišljati za vrijeđanje..jedino ako te istina vrijeđa..koji će to marko perković glasati za..jel to možda onaj koji je dobio pola milijuna eura ali zato da nesmije svirati i koji je za takvu lovu kupio zgradu u zgb..objasni bać joza jel to možda taj tvoj prijatelj..svaka čast imaš zaista dobre prijatelje..imaš par prijatelja sa kojima se hvališ a oni pokrali ili pronevjerili milijune..hej zapitaj se kakav si ti to čovjek i sa kim se družiš??pozz..
općinaSlatina
21.11.2013. 21:54
Poštovani!

Naravno ni riječi o kravici Jagodi, nema iznenađenja.

Riječ dvije i o Marku: "Službeni se Vatikan oglasio prije dva tjedan kazavši da „razvedene osobe koje ponovno stupe u brak nemaju pravo primiti pričest“. Po čemu je to Marko poseban i veći od drugih da to ne vrijedi za njega??

Jagoda PROTIV ja također!

("peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna orijentacija)

Pozdrav!!
bać joza
21.11.2013. 21:46
Poštovani "Atma".

Kršćanska vjera je moj osobni izbor i neizmjerni Božji dar meni kao pojedincu. Naravno, da se ona mijenja u čovjeku ovisno o njegovoj moći spoznaje. Naravno, često je to vezano uz godine života, no nije nužno.

Dakle! Vaša vjera nije ovisna o vjeri drugih katolika. Vi živite svoju vjeru!

Tako vjeru pojednostaviti kako ju vi pojednostavljujete stvarno nema smisla. Ako polazimo od točke da je čovjek Adamovim grijehom ranjen i da je sklon činjenju grijeha, dolazimo do točke u kojoj je Isus nas svojim spasiteljskim činom otkupio. Da! On je milosrdni Otac koji oprašta grijehe i pun je milosrđa za grešnika. Ponavljam, pun je milosrđa za grešnika e ne za grijeh. Sjetite se tako prekrasne prispodobe o Milosrdnom Ocu - možda je vama poznatija kao prispodoba o izgubljenom sinu.

Poštovani "općina Slatina"!
Volio bih vas priupitati koji to obraćenici vama uskraćuju ulazak u crkvu. Jako ste to demagoški opisali. U crkvi ima mjesta za svaku osobu, osobito grešnike. O tome kako su se neki pojedinci obratili ili neobratili ne odlučujemo vi i ja. To je stvar pojedinca osobno i njegovog odnosa prema Bogu.

Za vas uvijek ima mjesta. Ako se sami isključujete iz Crkve Katoličke, to je vaš osobni izbor i stav. Nitko drugi ne može poljuljati vašu vjeru, naravno, ako je ona prava vjera. Labilne vjernike može sve srušiti.

Poštovani "Nadokane"!
Volio bih kada bi bili u mogućnosti napisati jednu korektnu i suvislu rečenicu, a da u njoj nikoga ne vrijeđate i ne omalovažavate. Žao mi je ako ste vi onaj za kojega vas je imenovao Siniša! Žao mi je ako ste toliko nisko pali da vrijeđate ono što je sveto vašoj obitelji, barem na papiru.

Pozdrav!

P.s. Da se ne udaljimo od teme, ja ću zaokružiti "ZA" kao i moj prijatelj Marko Perković! (Eto prilike da još napadate. Marko je otac petero prekrasne djece!)
atma
21.11.2013. 21:27
@bać joza

Za vašu informaciju, ne pripadam zajednici Hare Krišna, rođen sam i odgojen u katoličkoj obitelji. Što se mene tiče kršćanstvo pruža odličnu priliku za spoznaju Boga, no problem je što katolici ne slijede Božje zapovijedi. Već na prvoj zapovijedi je veliki kamen spoticanja, a da ne govorim o ostalim zapovijedima. Možete se Vi sada opravdavati koliko hoćete, no činjenica je da dok god čovjek koji krši Božje zapovijedi nikada ne može i neće spoznati Boga.

The End.
nadakon
21.11.2013. 21:25
Općina slatina istina je voda duboka kako se ono kaže ali za bać jozu je zaista preduboka i nemože nikako zaroniti do dna istine..ali samo zato šta je njegova istina u mutnim vodama..ali sad će on opet da ga se vrijeđa ili da nismo na njegovoj razini pa da nemože normalno sa nama komunicirati..pozdrav..nadam se da će ta njihova tzv.udruga u ime obitelji kad su svi tako pošteni i kad će nam već uzeti 50 milijunčića javno reći odakle se financiraju..vidjet ćemo tu poštenu udrugu tko ju financira iako sumljam da će to reći i ako će reći mislim da će lagati iako će prekršiti jednu božju zapovjed..baš me zanima..pozz..
općinaSlatina
21.11.2013. 21:21
Poštovani!!

@bać joza
Prihvatit ću vašu ispriku da ste se u početku ovdje lažno predstavljali kao neki seljak s kravicom Jagodom iz ne znam nekog vica satire čega već i da ste zapravo ipak tu nekakav recimo svećenik. Ne znam vas a nije mi toliko ni bitno i sve ok.

A do tad kravica Jagoda glasa PROTIV ja također!

("peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna orijentacija)
@siniša Nadam se da se ne ljutite kad kopiram ovaj dio od Vas. Hvala!!

Pozdrav!!
Sulejman veliki
21.11.2013. 21:03
Ovaj portal ovo, ovaj portal ono. A na kojem još portalu, bać joza, možeš polemizirati, razgovarati, komentirati?
općinaSlatina
21.11.2013. 21:03
Poštovani!!

Strah me ljudi koji malu djecu traže da u školu donose sliku svoje obitelji i na kojoj se moraju vidjeti svi članovi (privatno)

Strah me onih "učitelja" u Splitu koji pozitivnu ocjenu uvjetuju dokazom da su roditelji glasali da "ZA" (novine).

Čemu taj pritisak na njih i na te roditelje ako ste tako uvijereni u veliku moralnost i ispravnost tog suludog referenduma.

A sami ovdje tvrdite da je to već i tako u zakonu.

I ne vidim crkvu kao inicijatora već samo i jedino Karamarka i kliku a crkva je tu samo radi ispiranja mozga i da drži pod kontrolom masu.

I ne, više ne idem u crkvu, zašto piše u prethodnom komentaru,
kad su u prvim redovima pred oltarom bakice koje ni komunizam nije sprečavao da idu u crkvu zamijenili Veliki hrvati hadezeovci to više nije bilo mjesto za mene.
Al žilave su to bakice bile te ni u SFRJ nisu mogli izbacit iz prvih redova pa gdje će ovakvi pravovjernici.
Tako su za Velike hrvate hadezeovce morali donijeti stolice da bi bili u prvom redu.

Pozdrav!!
bać joza
21.11.2013. 20:45
Poštovani "općina slatina" i "nadokane"!

Nije isto kada se napada određenog pojedinca zbog njegovih slabosti i to onda pripisati cijeloj zajednici. To je vrlo neodgovorno.

Ovaj portal nije u mogućnosti voditi konstruktivne rasprave zbog pojedinaca koji nisu dorasli normalnoj i korektnoj korespodenciji. ("Bać joza ako sam ti rekao da bi trebao živjeti u braku da znaš šta je bračna zajednica zar je to vrijeđanje". Kakva je ovo izjava? Pa zar bi liječnik trebao bolovati od svih mogućih bolesti da bi ih mogao liječiti? Zar nismo svi mi rođeni u nekoj obitelji i zar nemamo iskustva obiteljskog života?)

To je ono što vam govorim, ali očito neki to ne mogu razumijeti.

Poštovani "atma"!

U religiozne rasprave s vama mogu ući po vašim komentarima, ali smo u dijametralno različitim vjerskim opredjeljenjima. Po mom instiktu pripadate zajednici Hare Krišna, no niste se izjasnili, pa prema tome ne vidim u kojem bi se smjeru odvijala naša rasprava.

Pozdrav!

P.s. Da se ne udaljimo od teme, ja ću zaokružiti "ZA"!
fitilj
21.11.2013. 20:38
Mišljenja sam da za sve one koji poštuju vlastiti brak i obiteljsku zajednicu sigurno nema nedoumice i zaokružiti će ZA!

Radikalizirati ovaj referendum uvlačenjem Crkve i njenog stava je samo podla igra onih koji žele Crkvu prokazati kao inicijatora ovog referenduma.

Čak i da je to tako, a NIJE, ostaje činjenica da se ne može samo tako ignorirati 750.000 građanki i građana.

Pitam se čemu strah od referenduma i instituta direktne demokracije koju referendum predstavlja!?
općinaSlatina
21.11.2013. 20:13
Poštovani!!

"Zar politika u crkvi?
Kao vjernici uvijek smo slušali da su Crkva i država-politika odvojene. Za prve izbore, razumjeli smo da svećenici govore i pomažu srušiti bivšu komunističku vlast. No, kod nekih oltar je postao politička govornica za kojim se kritizira, osuđuje i čak pogrdnim epitetima govori protiv ljudi koji nisu u stranci koja se dopada župniku. U našoj župi, kao i u okolici, nisu nastupi protiv stranaka samo uoči izbora, već kroz cijelo vrijeme, kad vlasti ne naprave kako župnik želi, s oltara se baca drvlje i kamenje. Zaključak: Sve bi trebalo biti kako župnik kaže. A on ne može smisliti druge već samo jednu stranku.
Pitamo se: Svi smo mi kršćani, svi idemo u crkvu, svako dođe u crkvu da se oslobodi od politike i ne dolazi tamo da sluša politički dnevnik ili miting, već da čuje Božju riječ: »Svi smo braća, opraštanje, jedni drugima - kako molimo u Očenašu...« Ili je sad po novome da su župe podijeljene stranački i svaka stranka mora ići svom župniku ili u svoju župu?
Po našem, stranka je osobna stvar čovjeka i ne bi smjela imati veze s vjerom u Boga. Vjerujemo da Bog nije učlanjen ni u jednu stranku - jer Bog nije pristran. Mislimo da svećenik može imati simpatije prema nekoj stranci, ali to ne bi smio unositi u crkvu. U crkvu mi iz svih stranaka dolazimo i tu želimo oslobođeni polemika čuti i slušati Božju riječ bez politike i političkog osuđivanja. Politike nam je svima dosta po novinama, radiju i televiziji, zar da idemo u crkvu na drugi dnevnik? Zar nam se radi toga svega crkve ne prazne? A tko je tome kriv? Umjesto da se govori Božje: volite se i opraštajte si - ljubite svoje neprijatelje, širi se s oltara razdor i mržnja, jer sve treba biti u politici »kako župnik kaže«."

"Svećenik kao građanin ima pravo zauzimati svoj osobni politički stav, ali ga nema pravo iznositi u crkvi, a još manje nametati ikome. Svoj stav svećenik može, kao i drugi građani, osobito izraziti na izborima dajući svoj glas onoj političkoj opciji koja mu se čini bolja. Svećenik svakako ne smije - kako pišete - »pogrdnim epitetima govoriti protiv ljudi koji nisu u stranci koja se dopada župniku«. Koju će vjernik stranku izabrati, njegova je osobna stvar, stvar njegove osobne savjesti."

Pozdrav!!
Sulejman veliki
21.11.2013. 20:08
Novi list je na YouTubu objavio snimku koja pokazuje kako je organizirana blokada, a glavni akter, koji je uputio ljude da `treba zaustaviti ovu kolonu nevukovarske Hrvatske` je Nikola Mažar, vijećnik HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću.


Screenshot / Screenshot YouTube (Foto)

Datum objave:
21.11.2013 19:01

Zadnja izmjena:
21.11.2013 19:25

Komentiraj
Pošalji prijatelju
Ispiši

Vezane teme

vukovar
ćirilica
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić danas je poručio kako nitko od sudionika vukovarske Kolone sjećanja, pa tako ni predstavnici državnoga vrha koje je nazvao `onom malom skupinom koja je krenula iz bolnice`, prije tri dana nije bio spriječen odati počast žrtvama Vukovara, piše Novi list.
nadakon
21.11.2013. 19:59
Bać joza ako sam ti rekao da bi trebao živjeti u braku da znaš šta je bračna zajednica zar je to vrijeđanje,kad sam ti rekao da mi neznamo šta se dešava iza zidina crkve zar je to vrijeđanje,kad sam ti rekao ako se ti želiš miješati i određivati u naš civilni život a mi se nesmijemo buniti protiv toga zar je to vrijeđanje,ako sam ja samo spomenuo da je taj tvoj viječni život možda samo iluzija zar je to vrijeđanje,kad sam rekao da su svećenici sa oltara agitirali otvoreno za hdz zar je to vrijeđanje,kad sam rekao da niti jedan svećenik nakon ovakve pljačke kakvu su nam tvoji priuštili niti jednom riječju nije prozvao svog kompanjona hdz zar je to vrijeđanje..vi smijete sve a mi obični smrtnici ništa..e pa neče ići..i ova tvoja konstatacija da ti nemaš sa kim pričati jer vjerojatno nismo na tvojoj razini obrazovanja..e pa šta je ovo..ovo je totalno podcijenjivanje moj baćko..tebi bi najbolje bilo da smo svi mi tvoje ovce i da nemamo mozga i da nas ti usmijeravaš u svemu..to bi ti htio..i čim ti se netko suprostavi ti okrećeš pilu da te se vrijeđa..pa šta ste vi zaštićena vrsta..e pa takvo vaše ponašanje vas udaljuje od nas običnih smrtnika..ima nas pa makar bili i manjina koja hoće da vam dokaže da i mi imamo sa čime razmišljati i da nam netrebaju takvi pastiri koji jedne štite a druge ponizuju..pozdrav..
općinaSlatina
21.11.2013. 19:37
Poštovani!!

Ozbiljno doživljavati nekog tko se poput kameleona a sigurno postoji i neki prikladniji izraz,
prvo ovdje prikazivao kao neki seljaka s kravicom Jagodom da bi se zatim počeo prikazivati kao neka velika moralna osoba i počeo ovdje prosipati pamet,
da s takvom osobom ovdje i nema tko raspravljati.
Samo jedan običan provokator i tomicin plaćenik i njegov drug također.

Povedi kravicu Jagodu na referendum!

("peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna orijentacija)

Pozdrav!!
atma
21.11.2013. 19:25
@bać joza, ovo ste Vi napisali!

"Ulaziti u dublje analize pitanja stvaranja čovjeka, njegovo usmjerenje dobiveno od Stvoritelja u svim religijama, a ne samo u kršćanstvu, stvarno na ovom portalu nemam s kim, uz dužno poštovanje svim komentatorima, pa i onima koji me cijelo vrijeme vrijeđaju na osobnoj i profesionalnoj razini."

Zar Vi stvarno mislite da na ovom portalu nema komentatora s kojima biste mogli ući u dublje religijske analize? Jeste li Vi doista toliko sigurni u svoje znanje?
fitilj
21.11.2013. 19:18
Siguran sam da će slobodnomisleće građanke i građani glasati ZA, a kako će zavedene prijatelji istospolnih zajednica ovce koje su ni vrit ni mimo glasovati i onako nije važno. jer je već 750.000 građanki i građana reklo što misli o nasilju onih koji svoju seksualnu orijentaciju svim silama nastoje nametnuti kao ugrožavanje njihovih prava.

Napadati Crkvu zbog toga što brani većinsku orijentaciju svojih vjernika je neukusno i degutantno, jer teferendum o braku nema nikakve veze sa po meni zastarjelim institutom celibata, lojeg bi trebalo ukinuti.

Svi napadi na svećenike i svaka diskriminacija svećenika i crkvenog klera po osnovi celibata je upravo najgrublje kršenje ljudskih prava, a to čine upravo oni kameleoni koji se uporno žele nametnuti kao veliki branitelji ljudskih prava.
bać joza
21.11.2013. 19:10
Poštovani Nadokane!

Budući da znam tko ste, ne bih više želio ulaziti u bilo kakve rasprave, jer se osobno poznamo. Nisam mogao očekivati da ste to vi, ali eto. Što je tu je.

Ponoviti ću još jednom da je akciju za referendum pokrenula građanska udruga "U ime obitelji" a ne vodstvo Katoličke Crkve. Budući da referendum ne podliježe niti izbornoj šutnji niti opredjeljenju za neku političku opciju, svi građani imaju pravo reći svoj stav, i to u najkdemokratskijem obliku, referendumu.

Javni mediji u rukama sadašnje vlasti mogu reklamirati akciju "PROTIV", A TO IM JE ZAKONOM IZRIČITO ZABRANJENO, ti to podržavaš. Kojekakvi izmišljeni likovi - Mile Kekin - moš misliti pametne i znajčajne glave, Danijela Trbović - jake i utjecajne persone - kojekakvi portali - svi oni mogu pisati protiv, a i ovaj portal se stavio u njihovu službu po svom habitusu, a da nitko ne smije isticati da je "ZA". Kada je ovaj portal spomenuo da su vrhunski znanstvenici - Davor Pavuna, akademici Vladimir Par i Slobodan Prosperov Novak - a treba spomenuti i vodstvo Hrvatske Biskupske Konferencije koju sačinjavaju biskupi koji su doktori nauka.

I vi gospodine Nadokane, sebe stavljate u rang tih školovanih ljudi i ljudi od značaja. Ne želim nikoga omalovažavati niti uzvraćati na osobne uvrede i omolovažavanja, no treba reći da se 750 000 potpisa birača ne može niti smije ignorirati.

Ulaziti u dublje analize pitanja stvaranja čovjeka, njegovo usmjerenje dobiveno od Stvoritelja u svim religijama, a ne samo u kršćanstvu, stvarno na ovom portalu nemam s kim, uz dužno poštovanje svim komentatorima, pa i onima koji me cijelo vrijeme vrijeđaju na osobnoj i profesionalnoj razini.

Narod će na referendumu 01.12.2013. reći svoje uz svu halabuku i teroriziranje od strane manjine, koja rezultatima ovog referenduma neće biti zakinuta u svojim pravima, ali će većina biti sigurna da neprirodna veza dvaju istih spolova neće biti izjednačena niti terminom niti u stvarnosti sa vezom muškarca i žene u braku.

Pozdrav!

P.s. SKROMAN PRIJEDLOG. Onima koji se ne razumiju u neka pitanja i u problematiku zakona pojedinih zajednica, bilo vjerskih ili drugih, bilo bi bolje da ne komentiraju!
općinaSlatina
21.11.2013. 18:20
Poštovani!!

Iako je Kravica Jagoda odlučila dići svoj glas i glasati PROTIV i odbaciti nakaradne stavove onih koji je muzu,
ovce su još u dvojbi,
postupiti po savjesti ili živjeti u strahu da osveta ne pogodi njihove janjce.

("peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna orijentacija)

Pozdrav!!
nadakon
21.11.2013. 18:12
Uooh nas dvoje imamo različite stavove i razmišljanja i nemožemo se složiti oko ničega i naš dijalog je završen i molim bez daljnjih provokacija..sve najbolje i pozdrav..
UooH
21.11.2013. 17:49
Evo nadakon nema potrebe bilo što da ti kažem jer fitilj ti je sve dobro rekao, mogu se sa njim složiti u cijelosti.
nadakon
21.11.2013. 17:46
Ja sam PROTIV i iza toga stojim a ti glasaš kako ti osjećaš..šta se tiče bać joze i njegovog svjetonazora to je njegova stvar..ali ako se opredijelio za to kako si onda uzima za pravo miješati se u politiku i otvoreno podržavati jednu opciju..znači crkva i on smiju se miješati u naš život a mi moramo šutjeti i slušati pa makar to bilo i loše po nas..kod mene to ne dolazi u obzir a tko tako voli neka izvoli..njegov problem a ne moj..pozdrav.
fitilj
21.11.2013. 17:31
@nadakone odakle ti ideja da je referendum pokrenut zbog toga što ta manjinska skupina nekome smeta, ili da se netko bavi njihovim međusobnim odnosima. To su gluposti bez ikakvih osnova.

Referendum je isprovocirala obijesna manjina koja bi odnos žene i muškarca poistovjetila sa svojim seksualnim sklonostima i opredjeljenjima, a protiv čega se je izjasnilo 750.000 građanki i građana, koji ne žele da se njihov odnos poistovjeti sa odnosom istospolnih partnera, i u tome ne vidim nikakvu diskriminaciju, dapače tek će referendum pokazati što o braku misle građanke i građani.

Inače kolega UooH je u pravu svojim komentarima ne treba voditi ratove, već izraziti različitost mišljenja, a o tome kakvi su nam svjetonazori i shvaćanje, te hoće li netko stupiti u brak, ili neće ne može poslužiti kao argumenta diskriminacije i kao što ti činiš diskvalifikacije bilo koga da izrazi svoje mišljenje o braku kojeg nije apsolvirao. Vidiš to što ti činiš bać jozi je kršenje ljudskih prava i nepoštivanje vjerskih i drugih svjetonadzora. Imamo masu muškaraca i žena koji žive u izvanbračnoj zajednici i nisu ništa manje kvalificirani izraziti mišljenje o braku i odgoju djece unutar bračne ili izvanbračne zajednice i obitelji.

Glas ZA na referendumu nije glas protiv nikoga, nikakvo proglašavanje katoličke, ili bilo kakve druge đamahiriji, već izražavanje želje da brak bude zajednica žene i muškarca, kao što je to od pamtivjeka vrijedilo u svim krščanskim vjerskim. običajima.
nadakon
21.11.2013. 16:50
Uooh o tebi sam rekao svoje mišljenje i to je završeno..ako sam rekao da iza svake svoje riječi stojim znači da ovdje govorim istinu a ne laži o sebi a to se najviše odnosi na tebe to dobro znaš u vezi tvoje izjave..ako želiš konstruktivnu raspravu ok iako se neslažem sa tvojim stavovima ali molim te bez laži o bilo kome koga ne poznaješ..ja znam zašto ja raspravljam sa bać jozom u vezi crkve..pošto me neznaš molim te nemoj me niti ocijenjivati jer vidim da upadaš samo sa provokacijama..očito da je to tvoj stil..ali molim te raspravljaj o temi iznad a ne o meni..ok..pozz..
UooH
21.11.2013. 15:42
nadakon i ti si taj koji vodi svoje ratove protiv svih koji ne misle kao ti, nisi ni malo drukčiji od bać joze.
Da te podsjetim
17.11.2013. 0:28:36 rekao si da ne želiš više polemizirati sa njim a u 22:39:05 si rekao "ja iza svake svoje riječi stojim sto posto"
Dalje se vidi o kakvoj je osobi riječ.
nadakon
21.11.2013. 13:30
Fitilj pa ajde mi onda odgovori zašto nama onda treba takav skupi referendum ako je to sve već zagarantirano zakonima rh kako ti kažeš..tko tu koga mulja..znam da bać joza stalno prodaje demagogiju ali čudi me za tebe jer vidim da si na višoj intelektualnoj razini od njega da si i ti za kao i ovi biskupi koji vrše nevjerjojatan pritisak na ljude šta je sramotno..meni nesmeta nitko tko je drugog svjetonadzora od mene..pa to nisu ljudi koji su meni ili tebi prijetnja..dokaži bać jozi da si daleko iznad njegove razine shvaćanja i napretka a on neka živi u srednjem vijeku i neka vodi svoje ratove protiv svih koji ne misle kao on..ali prije toga bi trebao konzumirati brak jer bi tada bio kompetentan objašnjavati šta je brak..ovako može samo nagađati šta je brak i to šta je pročitao u knjigama..lijep pozdrav..
fitilj
21.11.2013. 9:43
@nadakon zar je tako teško shvatiti da se unošenjem definicije da je brak zajednica žene i muškarca ne krše ničija ljudska prava jer su ona definirana u članku 3. i 40. Ustava, a u koji članak definicija da je brak zajednica žene i muškarca ne zadire?

Puno je gore što nam lupeži na vlasti nepoštivanjem i gotovo svakodnevnim kršenjem postojećih odredaba Ustava ljudska prava zagarantiranih člancima 12., 14., 44., 54., 55., 56., 69. i da ne nabrajam koje sve članke Ustava krše oni koji zlorabe odredbe članka 1 Ustava RH jer zaboravljaju da državu čini njen narod, a ne vlast koja bi trebala biti zaštitnik interesa općeg dobra, zajednice i naroda koji iju je izabrao, a ne mafije, mita, kriminala, korupcije, nepotizma i pohlepnosti u zaštiti vlastitih interesa kao što je to slučaj kod pripadnika hrvatske političke oligarhije koja nas je za judine škude prodala masonskom kapitalu, a sve to kršeči odredbe Ustava Članak 2.
Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u pod¬morju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.
Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
- o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
- o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
- o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.

I nikome ništa, jer narod kušuje i šuti, ali se po pitanju beznačajnih stvari uspije sakupiti 750.000 potpisa i od buve praviti slona i skrenuti pažnju s gorućih problema kao što je recimo rasprodaja države, njena stramputica u dužničko ropstvo, ili rak rana koja uništava mnoge obitelji, a zove se socijalna ugroženost i nezaposlenost.

Nezaposlenost koju lupeži na vlasti kažu da će riješiti do 2050 godine, a do tada je samo političkoj lupeži osiguran ugodan i bezbrižan život na državnim jaslama.

E MOJ NARODE, ČIME SE MI BAVIMO!
Sulejman veliki
21.11.2013. 6:54
I još nešto: Ne vežemo mi crkvu ni uz jednu partiju, ona se sama vezala.
Sulejman veliki
21.11.2013. 6:51
Ovaj bać joza je tipičan primjer bahatog i prepotentnog držača lojtri bahatih i prepotentnih političara.
"Ja ovdje nemam s kim razgovarati". Pa naravno kad si navikao klimati glavom lopinama na vlasti, s njim također ne možeš razgovarati. A razgovora nema ni sa nepismenim stadom, sve je kako ti kažeš.
A ti opet o braku. Ako je normalno da brak zajednica muškarca i žene zašto ti, molit ću te ne nađeš ženu? Ti prvi kršiš "prirodna pravila". Normalno je da čovjek ima nekog koga će voljeti i uz koga će živjeti, a ti to nemaš. I kojim ti prirodnim pravilima onda tu nama, tako bahato i bezobrazno, pričaš?
nicko
21.11.2013. 0:59
"crkva nikada nije branila i podržavala pljačku, palež, uništavanja."
Nikada?? Baš nikada? 100% nikada??
bać joza
20.11.2013. 23:36
Poštovani!

Budući da vas je Siniša imenovao, ne bi više!

Pozivam vas da u duhu tolerancije ne vežete Crkvu uz niti jednu stranku jer ona to i nije bez obzira što vi to non stop navijate. Crkva nikada nije branila i podržavala pljačku, palež, uništavanja. Dapače, uvijek je upozoravala i poučavala, no što je nisu neki pojedinci slušali, to je već druga priča. Ako niste dobro informirani, skrenuo bih vam pozotnost da su kršćani i dan danas najprogonjenija vjerska zajednica. Nemoje ostati neinformirani u današnjem vremenu. Ne vjerujte samo jednom mediji, osobito lijevima, nego pokušajte gledati sveobuhvatno. Žao mi je ako ispadate ovdje neinformirani i neuki. Znam da Bog prašta svima, i meni i vama, ali nas sve poziva na promjenu. Zar ne vidite da ste izigrani i od svojih. Žao mi je zbog toga jer to niste zaslužili.

Eto toliko. Da ostaneno pri temi, ja ću svejedno zaokružiti "ZA" po preporuci Hrvatske Biskupske Konferencije, ali i iz vlastitih uvjerenja i stavova.

Pozdrav!
nadakon
20.11.2013. 23:16
Bać jel u tim tvojim crkvenim knjigama piše nešto o zaštiti ljudskih prava ili samo piše o iluzijama od raja ili tako nešto..pozz..a i znamo da čim je crkva i hdz za nešto da to nešto ne štima..a jeste mangupi i manipulatori..domoljublje vam je samo paravan iza kojeg se krijete puno godina..lopovluk,krađe,prijevare nažalost su obilježile vašu vladavinu..nažalost bać joza..ali teško je to priznati znam jako teško..ali priznajte pobogu bać pa vi znate da je bog milostiv prema vama i da vas jako voli..nije valjda da ga se bojite da vam to neće oprostiti..evo ja ga molim da vam oprosti..pozdrav..
općinaSlatina
20.11.2013. 23:14
Poštovani!!

Čuda da se dese..

Kravica Jagoda odlučila na referendumu glasati PROTIV!!

Neočekivan obrat na životinjskoj farmi. Čeka se odgovor i ostalih životinja.
Izgledno je jedino da će i ovce krenuti putem Kravice Jagode.

Bravo Jagoda!!

Jagoda glasa PROTIV!!
Ja također!!

PROTIV jer je i Jagoda PROTIV!!

("peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna orijentacija )


Pozdrav!!
bać joza
20.11.2013. 23:04
Poštovani!

Svima nama je normalno da je brak veza muškarca i žene, ali nekima normalnijima to nije normalno. I zato je to to.

O svim drugim pitanjima vrijedilo bi razgovarati, ali nemamo s kim!

Pozdrav!
nadakon
20.11.2013. 23:03
PROTIV!!!!
Poštovani bać joza..
siniša prpić
20.11.2013. 22:49
@bać joza, ja sam protiv toga da trivijalne ( i opće poznate stvari ) ulaze u Ustav. Brak je za mene zajednica žene i muškarca, i ne osjećam potrebu da se ta opće poznata stvar unosi u Ustav. Istospolna zajednica je nešto drugaćija zajednica od braka.
Kao što sam već rekao, predlažem da se u Ustav unese 7.Božja zapovjed - "NE UKRADI", te da se povećaju kazne ( 20 godina ) za kriminal nad svojim narodom.

youtube.com/watch?v=QooJIP2QefU
siniša prpić
20.11.2013. 22:39
i da ne zaboravim....za mene je Coca-cola različiita od Pepsi..., što ne znači da ću razbijati Pepsi, ako konzumiram ono prvo. To je jednostavno "brend".
bać joza
20.11.2013. 22:37
Poštovani!

Krade se i dalje, a da o zaduživanju ne i govorimo! To je naš izbor. Naravno, gospodine Siniša, bilo bi tu tema, ali...........)

Prolazim danas kroz Viroviticu. Lijep grad, i u zadnjih 10 godina se jako, jako promijenio. Naravno, u lijepom svijetlu.

Naravno da će Siniša kao normalni građanin (mislim kao heteroseksualni tip čovjeka) Republike Hrvatske zaokružiti "ZA". Nadam se da će tako zaokružiti i gospodin Nadokan!

Tako ću zaokružiti i ja!

Pozdrav!
siniša prpić
20.11.2013. 22:30
Što se radilo gotovo dvije godine, a da se u Ustav nije stavilo "što ne smije biti predmet referenduma"....., moj Marinko.
I što će se promjeniti 02.12.2013. ?! I di je bila sva ta svita kad je "pederčina" pljačkala Hrvatsku ( "peder" je u Hrvata moralna kategorija, a homoseksualac seksualna oerijentacija )... ?!
Jad i bijeda od "važnih" tema.
siniša prpić
20.11.2013. 22:24
Mogli bi u Ustav staviti i "da je nogomet igra u kojoj sudjeluju 22 igraća, a obično pobjedi Njemačka....., ima se para, ima.
Pa da o toj "kolumni" tušimo jedno dva mjeseca.....
siniša prpić
20.11.2013. 22:10
Marinko, hočeš da vam kolumnu napišem na "tu temu"...ili imate svog kolumnistu .....
Nebi bili zadovoljni ni jedni ni drugi. Radni naslovi : stavimo u Ustav "ne ukradi", "stvarajmo radna mjesta", "plačajmo porez" itd....
nadakon
20.11.2013. 21:52
Siniša ovo je tema ove kolumne..nisam vidio da si se izjasnio u vezi referenduma..ne želiš ili..ipak si uvijek direktan ali sada te nema..
siniša prpić
20.11.2013. 17:01
Preporučam......, samo se malo otklonite od ovih "prevažnih" tema.....

virovitica.net/prijedlog-programa-ruralnog-razvoja-republike-hrvatske-od-2014.-do-2020./22392/
bać joza
20.11.2013. 15:11
Poštovani!

Pozdrav!
Nikola Huljak
20.11.2013. 14:49
Kad su se potpisi skupljali za referendumski ustanak gdje su bila krucijalna pitanja onda je bila medijska blokada i cenzura pa se nije mogao skupiti dovoljan broj potpisa. ali kada milijunski financirana inicijativa pokrene neka sasvim nebitna pitanja, vrlo brzo skupe potpise. Bitno da se nešto dešava i da ti koji su financirali imaju koristi od toga. Nevidim razlog čemu toliko raspravljati o ovome pored tolikog broja nezaposlenih i gladnih ljudi i nemoram slušati nikakvog biskupa da mi govori što da radim.
bać joza
20.11.2013. 14:30
Poštovani!

Isus je prisutan u svojoj Crkvi koju je osnovao. Kako bi glasala Crkva katolička u Hrvatskoj evo vam odgovora:

ZAGREB. Biskupi Hrvatske biskupske konferencije uputili su 18. studenoga poziv u povodu održavanja ustavotvornog referenduma o braku. Poziv, koji je objavio Tiskovni ured HBK, objavljujemo u cijelosti: "Draga braćo i sestre! Na temelju potpisa koje je prikupila Građanska inicijativa "U ime obitelji" Hrvatski sabor odredio je da se 1. prosinca 2013. godine održi narodni ustavotvorni referendum o definiciji braka. Mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca" - odgovore "ZA". To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana. A potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju se drugačija osobna opredjeljenja. I dok potičemo sve vjernike da iziđu na referendum, pozivamo ih neka mole za brak i obitelj, za mir i boljitak naše Domovine i svih njezinih građana."

I ja ću zaokružiti "ZA" jer sam katolik i slušam poziv biskupa Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj.

A vi?

Pozdrav!
Nikola Huljak
20.11.2013. 13:31
4dportal.com/hr/politika/3643-kako-bi-isus-glasovao-na-referendumu-o-braku
bać joza
20.11.2013. 11:40
Poštovani!

Svima nama je poznato da je veliki problem u Hrvata psovka. I svim silama pokušavam umanjiti taj grijeh hrvatskog naroda. I smijem reći, da ipak ima rezultata. Psovka je jedna velika ljaga na naš narod, ali ljaga koja se polako mjenja na bolje. Bogu hvala!

Ja sam "ZA"

Pozdrav!
nadakon
20.11.2013. 11:07
Poštovani bać joza nisi iskomentirao vlatka markovića..uzeo si od njega samo ono šta ti je odgovaralo ali one psovke nisi iskomentirao..no dobro sad spominješ ciganovića..samo da ti odgovorim na to da on nije moj uzor jer ja nisam naklonjen njemu ali baš me briga šta on radi i čime se bavi..ali ti dobro znaš da takvih kao šta je on najviše ima iza crkvenih zidina..pametnom dosta..lijep pozdrav..
bać joza
20.11.2013. 0:23
Poštovani Nadokane!

Pogledaj ti cijelu Hrvatsku! Neka tebi budu uzori Neven Ciganović Cigi i takvi!

Pozdrav!
slavujj
20.11.2013. 0:12
Lijepa li si!
Tu pjesmu pjeva cijela ponosna Hrvarska i svaki Hrvat ma gdje bio,
za koga će glasati Marko ili bilo tko drugi?
ma nije ne briga!
bać joza
20.11.2013. 0:00
Poštovani!

Čestitajući našim nogometašima kako ne primjetiti da su pustili ovu prekrasnu pjesmu. Mislim da vas ne moram podsjetiti tko je pjeva! I Marko će zaokružiti "ZA"!

Živjeli! Živjela lijepa naša domovina Hrvatska!


Kad se sjetim suza krene
Zamirišu uspomene
Svake stope rodnog kraja
I narodnih običaja

Prepoznah ljepotu tvoju
Što probudi ljubav moju
Kad sam s tobom srce moje
Kuca jače, veliko je

O Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
Jedna duša a nas dvoje
Pozdrav Liko, Velebita diko

Kad Neretva moru krene
Ti se tada sjeti mene
Mojoj pjesmi budi tema
Za sve one kojih nema

Ajde, Istro i Zagorje
Podignimo sve tri boje
Zagrlimo se pred svima
Neka vide da nas ima

Lijepa li si!Da! To je to! Pozdrav svim ponosnim Hrvatima!
nadakon
19.11.2013. 23:57
Bać joza ako je tebi vlatko marković uzor onda si sve rekao..pa zar zaboravljaš na one njegove sočne psovke koje je izgovarao novinarima..e moj baćko,baćko..kako se gubiš u svojim manipulacijama..pogledaj si na jubitu sve njegove ispade..pozz..
slavujj
19.11.2013. 23:32
Jedna je Hrvatska,
Lijepa li si!

Bravo Niko,bravo Vatreni, sretno u Brazilu!
nadakon
19.11.2013. 23:22
E moj stole ti zaista neznaš gdje bi na koju stolicu sjeo..malo vamo malo tamo..ćudan si i nedefiniran..pozz..
bać joza
19.11.2013. 23:20
Poštovani!

Čestitamo igračima nogometne reprezentacije Republike Hrvatske na pobjedi nad Islandom i izborenim nastupom na svjetskom nogomentnom prvenstvu u Brazilu.

Što bi rekao pokojni Vlatko Marković, u mojoj reprezentaciji neće igrati homoseksualci. I bi tako! Pobijedili su muškarci heteroseksualne orjentacije, ulavnom oženjeni i sa svojom ženom i djecom mogu večeras proslaviti pobjedu.

Ja zaokružujem "ZA" kao i većina, gotovo 90% Hrvata i građana Republike Hrvatske!

Pozdrav!

P.s. Naravno Siniša da je najveći problem nezaposlenost u Republici Hrvatskoj upravo zato što nas nema, nestajemo kao narod i premalo smo, neorganizirano i zapušteno gospodarstvo. Ali je sigurno jedan od najvećih uzročnika toga mortalitet.
siniša prpić
19.11.2013. 22:22
UHIĆENA ZDENKA PETERNEL ODLAZI IZ HGK Vidoševićevoj zamjenici 8000 kuna otpremnine.....
( Iako je optužena za milijunsku krađu iz Komore, Peternel ipak nije dobila otkaz )......

Doista ne znam koje je spolne orijentacije navedena gospođa, no ova vijest bi i na glagoljici bila loša.....
siniša prpić
19.11.2013. 22:13
Trenutačni broj nezaposlenih u R.H. - 351038 .....

Anketa Jutarnjeg lista : "Najveći problem u Hrvatskoj je:
Referendum o braku - 2,07%
Ćirilica u Vukovaru - 10,59%
Nezaposlenost - 36,87%
Kriminal u državnim službama - 28,55%
Pad BDP-a - 4,31%
Štrajk doktora - 0,43%
Ljudska prava - 2,23%
Siromaštvo - 13,88%
Ekologija - 1,06
stole123
19.11.2013. 21:41
nadakon postavi si pitanje dali misliš da su hdzeovci blokirali prdstavnike vlade u vukovaru da nemogu proći. danas mi je bio prijatelj koji je bio tamo i priča ide drugačije, narod je blokirao ne hdzeovci nego narod, a time je želio pokazati koliko poštuju ovu današnju vlast, pokušaj to na takav način pogledati, jer tamo se nisu stranački opredjelili i podjelili nego su pokazali vladi koliko pravi problema sa ćiriličnim pločama, a isto tako i za ovaj referendum vjeruj da ćete biti u manjini i da će vas poslije biti sram kad vidite kako je završio, ja ću i ovaj put glasati kao i većina onih koji misli dobro svome narodu i vjerujem da ćeš se kasnije morati opravdati fitilju ,bać jozi i mikešu koji su rekli što misle o svemu tome . pozdrav
fitilj
19.11.2013. 20:12
Čudni su ti ljudi koji nakon 2 godine javašluka i političkog nasilja za događanje u Vukovaru prozivaju žločinačku organizaciju, a ne one koji su dobili izbore i prisegli da će povesti hrvatske građanke i gređane u bolju budućnost, a ne ne burzu rada na kojoj se svakog broj nezaposlenih povećava za preko tisuću nezaposlenih.
www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-na-burzi-ima-vise-od-351-tisucu-nezaposlenih-stvarni-broj-jos-veci/711958.aspx
www.index.hr/vijesti/clanak/crne-brojke-i-bit-ce-jos-gore-u-blokadi-vise-od-290-tisuca-gradjana-a-nezaposlenih-hrvata-svakim-danom-tisucu-vise/712176.aspx

A ovo su oni koji su naš uništili
www.index.hr/vijesti/clanak/oni-su-nas-unistili/712256.aspx

Dok luzer Milanović i lupeži uživaju kao bubrezi u loju i iz dana u dan postaju sve bogatiji, narodu je dogorilo do noktiju.
nadakon
19.11.2013. 19:59
Uooh tvojem bezobrazluku nema kraja..znaš da si jadan da jadniji nemožeš biti..zar bih se ja spuštao na takvu razinu da lažem na ovom portalu da sam bio branitelj..zar bih se sa takvim lažima služio na ovom portalu..sram te može biti..a i svakoga komentatora tko širi laži ovdje..neću dalje jer me takvi jadnici nemogu uvrijediti..
mikeš07
19.11.2013. 18:45
100 000 ljudi okaljalo žrtvu Vukovara jer nisu dopustili da državni vrh ,sa čijom politikom postavljanja čirilice u Vukovaru se ne slažu,bude na čelu kolone.Ma dajte molim vas...
Da poginuli heroji danas ustanu i vide čirilicu u svom gradu,bili bi stvarno oduševljeni.....
josip
19.11.2013. 18:25
Što god zaokružili to će biti pokazatelj u kojem smjeru ide Hrvatska. Ovo su sve pokušaji skidanja ove vlade s vlasti. Za vrijeme Hdza su šutili svi kao bubice. Sad dižu balvan revoluciju po Vukovaru, raspisuju referendume a čelnici hdzea čiji su članovi popljačkali ovu državu zajedno s tim anti-demokratima stupaju u ritmu. Ma prozirni ste i to ljudi vide.
fitilj
19.11.2013. 14:40
@općinaSlatina kutija cigara ti je jeftinija od motanja oko mojih nogu!
općinaSlatina
19.11.2013. 14:09
Poštovani!

Prije bih prihvatio da me zovu srbinom nego lopovom i ratnim profiterom ili ne daj bože zaštitnikom takvih..

Pozdrav!
UooH
19.11.2013. 13:22
nadakon da si ti bio branitelj ovdje bi sad općina Slatina i njemu slični kolo vodili, na našu sreću to se nije dogodilo.
nadakon
19.11.2013. 13:17
Bać ti si onda nostradamus kad proričeš budućnost..ovo nije u tvojoj i kirinoj režiji kao na prošlim izborima..on naručio 2 vola da se ispeku na ribnjacima a ti vabio vjernike u crkvi da glasaju za hdz..iako je i ovo u režiji kaptola zna se..
općinaSlatina
19.11.2013. 11:23
Poštovani!!

Ima ovdje kandidata čak i za Nobela,
uspjeli kravicu Jagodu naučiti da poput papagaja viče za za..
zzzzzzzz....

Pozdrav!
bać joza
19.11.2013. 11:11
Poštovani!

Birači će na referendumu reći svoje. Kao što sam sa velikom sigurnoću komentirao izbore u Virovitičko podravskoj županiji i gradu Virovitici, sada sa još većom sigurnošću mogu najaviti rezultate referenduma. Hrvatski biraći će zaokružiti "ZA" koliko god javni mediji u rukama tzv. naprednih navijaju suprotno.

Prema tome! Ja ću zaokružiti "ZA"!

Pozdrav!
općinaSlatina
19.11.2013. 9:33
Poštovani!

Tzv. bać joza dobro razumije da je njegovo tipkanje satira ili se bar trudi tako pisati a vulgarnost i ostale natipkane gluposti iz tog komentara su više opis njegovog partnera za tipkovnicom tzv. fitilja.

Pozdrav!
Sulejman veliki
19.11.2013. 8:06
Niti je vulgarna, niti je bezobrazna. To što vi ne razumijeta ili se pravite da ne razumijete o čemu ona piše je vaš problem.
Isto tako i ja vama mogu prigovoriti neodgovornost za javno izrečenu riječ.
bać joza
18.11.2013. 22:31
Poštovani!

Satira je jedno, ali vulgarnost, bezobzirnost, podlost i neodgovornost za javno izrečenu riječ je ipak nešto drugo!

Pozdrav!
Sulejman veliki
18.11.2013. 22:27
Potcjenjute nas bać joza, ali to Vam je posao, na to ste navikli. Nismo mi Vaše stado da nas tako omalovažavate.
Da, nadakone za shvait satiru treba imati nešto u glavi.
nadakon
18.11.2013. 22:23
Fitilj mislim da su tamo došli zaista iskreno..tko nije bolje da nije jer sa takvim potezom samo nanose strašnu bol i poginulima i preživjelim herojima Vukovara..koliko čujem i ti si bio branitelj kao i ja pa onda dobro znaš šta se na bojištima dešavalo..netko bio 2 dana i bjež u bolnicu po bolovanje i po mirovinu..e to me fitilj boli..a koliko je takvih..i još dok mi bać joza drži predavanje o ratu u kojem nije sudjelovao nego je ga je gledao na tv..moš mislit..pozz..
nadakon
18.11.2013. 22:15
Vedrana je zakon..kroz satiru u srž problema..to zna samo ona bez dlake na jeziku ali sa istinom koja pogađa mnoge..mislim da znam koga će sad ovo stresti..
bać joza
18.11.2013. 22:14
Poštovani Sulejmane Veliki!

Upravo zbog Vedrane Rudan i takvih sličnima njoj sam ti poslao onaj tekst da pročitaš. Očigledno nismo na istoj intelektualnoj razini kako bi prepoznali sav jad i čemer Vedrane Rudan i sličnima njoj. Poslao sam ti tekst sveučilišnog profesora i dekana Katoličkog Bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. I ti se toliko ponizio da takv tekst uspoređuješ s tekstom Vedrane Rudan.

DNO DNA! iskreno, razočarao si me jer sam od tebe više očekivao. Baš mi je žao!

Ja sam na referendumu "ZA". A ti!

Pozdrav!
atma
18.11.2013. 22:11
@siniša prpić, jedna od najvažnijih dužnosti lidera u društvu je da stvori uvjete da svaki građanin ima posao i dostojanstven život. Dakle, u ovom trenutku imamo 350 018 razloga da budemo duboko nezadovoljni našim "liderima".
Sulejman veliki
18.11.2013. 22:06
Sveti Oče,

moje ime je Rudan, Vedrana Rudan. Nevjernica sam i pišem vam iz zemljice Hrvatske. Kako živimo, mi ovdje? Sve ću vam, Sveti Oče, napisati. Dječica u vrtićima vrište od gladi, tridesetoro siročadi na jednu tetu. Spavaju na podu a uši ih grizu. U mnogim školama nema vece papira, grijanja, vode, neke su i bez krova. Oko bolnica šeću bezdlake mačke jer su u kontejnerima same sebi dale kemoterapiju. Pred njima ne bježe štakori jer su od njih i deblji i brži.

U bolnicama nema vate, zavoja, tople vode, vece papira, posteljine, lijekova, u posljednje vrijeme ni liječnika. Ljudi koji imaju posao rade od jutra do sutra u nadi da će dobiti plaću koju ne dobivaju. Sveti Oče, sigurno ne znate da je Hrvatska 107% katolička. Zbog toga naši ljudi od usta otkidaju, uz pomoć političara koji im u tome pomažu, da bi katolički svećenici živjeli u dvorcima od oniksa.

Ne plaćaju porez, njima ne trebaju fiskalne kase, redovito od države koja nije katolička primaju plaću, tucaju dečkiće i dečke iako su protiv homoseksualaca a časne sestre su jedine žene u mojoj zemlji koje imaju pravo na besplatni abortus. Koliko ga plaćaju žene koje nisu časne ne znam jer sam već trideset godina djevica.

Čitala sam, živite u skromnom stanu, vozite se u krntiji. O, kako biste se začudili u čemu se voze naši političari, bankari, svećenici i ostali mafijaši. Audiji, džipovi, mercedesi…Svi oni vjerojatno o vama misle da ste, oprostite mi na izrazu, glupan koji vjeruje u carstvo nebesko i Božju strijelu koja će ubiti sve koji ljudima čine zlo.

Oče moj, ne znate a morali biste znati, Božja strijela u Hrvatskoj baš nikoga ne pogađa. U rukama zločinaca su novine, televizije, policije, sva odvjetništva i sve crkve. Ugledni građani, ne biste vjerovali, predragi Franjo, imaju na desetke kuća, ukradenih slika, punjenih bijelih i smeđih medvjeda a sva njihova zlodjela svetom vodom škrope vaši dečki.

Da, s pravom se pitate, zašto Vam pišem? Ako je narodu tako teško neka krene u rat protiv zlotvora. Oče premili, ne poznajete moj narod. Njega u srce pogađa što u Ustavu ne piše da je brak zajednica muškarca i žene. Čak 720 tisuća građana umire od želje da se to uvali u Ustav iako znaju da će referendum koštati milijune. Uzalud. Više ih uznemiravaju, oprostite mi na izrazu, pederi, nego činjenica da oni, njihova djeca i njihovi roditelji umiru od gladi.

Vojskovođe hrvatske bitke nad bitkama vaši su svećenici jer misle da se istostpolno smije općiti samo u crkvama i samostanima u društvu razapetog Krista i gledajući u tople oči Majke Božje koja drži djetešce na sisi. Oče premili, jeste li ikad čuli za tako nešto?

Znam, dobivate tisuće pisama dnevno zato ću prijeći na stvar. Vaša Svetost je nedavno progovorila o korupciji. Ipak ste čuli za Hrvatsku? U ovoj zemlji ne možeš živ dobiti izvod iz matične knjige rođenih ako ne platiš. A izvod iz matične knjige rođenih star najviše šest mjeseci moraš imati i kad ti rodbina organizira pogreb. Franjo moj premili, svi koji svijetom šire korupciju doktorirali su je u mojoj zemlji.

Zato, zato, zato Vas molim kao Boga, svratite u Lijepu Našu Sodomu i Gomoru. Nedavno ste rekli da bi svima koji su korumpirani trebalo objesiti kamen oko vrata i baciti ih u more. Franjo mili, mi imao MORE. Mi imamo KAMEN. Mi imamo KONOPAC. Dođite, ništa ne morate donijeti sa sobom osim sebe. Sebe nam donesite! Ovdje ne žive ljudi koji bi uzeli kamen u ruku, svezali ga našim zlotvorima oko vrata i zatim ih gurnuli u more. Dođite, o, dođite, Oče dragi. Bog je od nas davno digao ruke. Vi ste nam jedina nada.

Volim vas i preklinjem i očekujem. Ako dođete poljubit ću vam prsten. Ako dođete bacit ću se pred Vas. Ako dođete, oprat ću Vam noge. Ni mami ih nisam prala. Ako dođete otići ću u samostan i postat ću časna sestra Rudan, Vedrana Rudan.

Hvaljen Isus i Marija, Spasitelju naš!

nadakon
18.11.2013. 22:05
Sulejmane u istoj smo situaciji i potpuno te razumijem..također me kao branitelja pogađa sve ovo a bać joza mislim da nema pojma šta se dešavalo u ratu..da ima istinita saznanja mislim da bi malo promijenio retoriku prema nekima koji su mu sadašnji uzori..šta se tiče Vlade Gotovca to je to..bio je pravi čovjek,političar i humanist..nema na današnjoj političkoj sceni takve osobe ali i nitko ga se niti ne sjeti..žalosno..pozz..
fitilj
18.11.2013. 22:03
@nadakon zar si ti toliko naivan da vjeruješ da su oni koji silom postavljaju ploče s dvojezičnim natpisima u Vukovar došli s iskrenim namjerama odavanja počasti žrtvama četničke agresije?
bać joza
18.11.2013. 21:57
Poštovani!

Ako imate malo vremena pročitajte ovaj tekst. Vrijedilo bi.

www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/otvoreno-pismo-don-toncija-matulica-papi-franji

Poštovani Nadokane! Jaću kao i većina građana Republike Hrvatske ipak zaokružiti "ZA".

Želim vam ugodno veče!

Pozdrav!
atma
18.11.2013. 21:56
@Sulejman veliki

Isus Krist je savršeni učitelj i uzor, ali njega gotovo nitko ne slijedi. Njegova izjava "Tko tebe kamenom, ti njega kruhom" je naoko jednostavna izjava, ali je ustvari potpuno na duhovnom nivou.
Sulejman veliki
18.11.2013. 21:40
Oprosti bać joza prešao sam na ti. Malo me cijela ta situacija oko Vukovara izbacila iz takta. Hrvatski sam branitelj koji smatra da je rat završio prije dva destljeća i stvarno me boli kad vidim podijeljenu zemlju i taj nedostatak sućuti za ratne stradalnike od onih koji se busaju u svoja hrvatska prsa. Žao mi je što vam uzor nije Isus Krist i Papa iz crkvenog života i Vlado Gotovac iz svjetovnog. Duše bi vam bile mirnije, voljeli bi ljude i ne bo organizirali referendume i paralelne kolone. Mir s Vama. I oprostote zbog nonog da niste normalni iz prethodne poruke.
nadakon
18.11.2013. 21:35
Ma daj sulejmane da je bać joza školovan čovjek nebi ovakve nebuloze govorio i lopove branio..ali to je njegov problem kako on to kaže..bać nadam se da ćeš na referendumu zaokružiti PROTIV kao i ja i da ćeš konačno progledati..pzz..
siniša to šta si rekao je strašno slažem se..
Sulejman veliki
18.11.2013. 21:24
Sorry bać joza, ali ti stvarno nisi normalan.
Školovan si čovjek, učen. načitan, radiš odgovoran posao i nakon tvojih objava jeini što mogu napisati da nešto s tobom nije u redu.
Kolene u Vukovaru svih ovih godina organizirala je vlast, ma koja ona bila. Tako je i ove godine. I tko se onda izdvojio iz kolone? Čija je ovo sramota?
bać joza
18.11.2013. 21:04
Poštovani Nadokane!

Da li ste vi pročitali moj komentar! Očito niste! E vidite, to je vaš problem. Ali nema veze! Niste vi tome krivi!

Ja sam za referendumski odgovor i izbor: "ZA". Zaokružite i vi "ZA"!

Pozdrav!
siniša prpić
18.11.2013. 21:04
U Republici Hrvatskoj na današnji dan je evidentirano 350.018 nezaposlenih osoba.
Čini li se to nekome važnim ?
slobodagovora
18.11.2013. 21:00
Baciti takvu mrlju na spomen Vukovara mogu samo primitivci,a spada li baćo među njih neka sam odluči.

Pokazali su koliko im je stalo do pieteta prema žrtvama Vukovara i ne samo Vukovara.

Pokazali su svoje pravo lice.
nadakon
18.11.2013. 20:51
Stvarno bać joza bitno je da je cijeli vrh tvog kradezea bio na čelu kako oni to kažu PRAVOG VUKOVARA..ali ne samo to oni su organizirali autobuse iz svih dijelova hrvatske a tko zna možda su dobili i dobre dnevnice za to..ništa ćudno od tvojih jer to je njihov sistem..opet ponavljam obit će im se to o glavu na izborima jer su pokazali demokraciju i svoja prava lica braneći vladi rh prolaz prema spomen obilježjima da se poklone žrtvama strašnog terora..pozz..
bać joza
18.11.2013. 20:21
Poštovani!

Ako ste dobro gledali prijenos iz Vukovara mogli ste primjetiti da su gospoda Mile Dedaković Jastreb, Branko Borković - Mladi Jastreb i Tomislav Merćep bili s članovima državnog izaslanstva u bolnici Vukovar i da su se poslije pridružili koloni vukovarske Hrvatske. To vam sve govori. Nitko nije branio Fredu Matiću i Bojanu Glavaševiću kao i drugima da se pridruže koloni. Oni su svjesno napravili skandal da im je prolaz zabranjen. Nisu oni bili omogućeni nego se njima nije išlo, jer su znali da nisu dobrodošli, a i ne bi bili na čelu kolone kako su žarko željeli To je istina.

Svoja privatna saznanja i informacije koje imam nisu za javnost.

Pozdrav!
Sulejman veliki
18.11.2013. 19:36
Kakve to veze ima tko gdje živi. Ja sam Vas zamolio da komentirate riječi sina poginulog branitelja koji nije dobor doša u svoj grad.
nadakon
18.11.2013. 19:26
Ok bać pa onda recite javno šta znate ali molim samo ISTINU..za mene su oni časni i pošteni ljudi makar mi prijatelj nije njihov kum a i Sinišina žena ne živi pokraj mene..pozz..
bać joza
18.11.2013. 19:10
Poštovani!

Osobni sam prijatelj vjenčanog kuma gospodina Freda Matića, a žena Siniše Glavaševića živi 7 kuća dalje od mene! Dali vam to nešto znači?

Pozdrav!
nadakon
18.11.2013. 19:03
Kakva podlost bać.-citiram-Pretpostavljam da ne znate situaciju Siniše Glavaševića i njegove obitelji!Ja,eto,slučajno znam iz prve ruke kao i djelatnost gospodina Freda Matića..mogu si misliti šta ćeš sada izjaviti za sina jednog heroja Vukovara i za jednog od heroja obrane Vukovara..sigurno ćeš ih sad popljuvati samo zato šta nisu na strani onih tvojih koji rh vode unatrag umjesto da idemo naprijed kao i sve moderne države..tjerate nas unatrag ali neće vam uspijeti jer su građani rh skužili šta radite i koji vam je cilj..tako će vam i referendum propasti jer će većina biti PROTIV..POZZ..
slobodagovora
18.11.2013. 19:02
Nekima ni sok ne pomaže.
Tko to pametan brani gluposti i sramotu,neki misle što duži komentar pa da će njime obraniti budalaštinu ,svašta.
bać joza
18.11.2013. 18:36
Poštovani!

Pretpostavljam da ne znate situaciju Siniše Glavaševića i njegove obitelji! Ja, eto, slučajno znam iz prve ruke kao i djelatnost gospodina Freda Matića. Zato vam toplo preporučam da prijeđete na sok prije nego što počnete nešto kvalitetno komentirati.

Branitelji i vukovarci su danas rekli svoje. Bila je jedna kolona sjećanja i bila je dostojanstvena. To što je nekima bila muka da budu na začelju kolone, to je njihov problem. Vjerojatno su to mjesto i zaslužili.

Referendum ide dalje. To što javni mediji koje plaćaju svi građani ne dozvoljavaju isti tretman onima koji su "za" i "protiv" samo pojačavaju inat onima koji su "ZA" te se ja ne bojim za rezultat referenduma.

Sam nisam dobio nikakav SMS, ali ovaj koji vi navodite: "Isus želi da izađeš na referendum i zaštitiš obitelj, da u Njegovo ime zaokružiš DA, i da tako širiš Njegovu slavu." jako lijepo zvuči i odražava mišljenje svih katolika, pravoslavnih, protestanata, židova i muslimana. Jako dobar SMS i ja ga naravno podržavam. Hvala vam što ste ga i vi predočili čitateljima ovoga portala. Vidim ja da ste i vi za uspjeh ovoga referenduma.

Ne gubim živce, ali koji put čovjek ne zna kako bi određenim pojedincima mogao što jednostavnije i kvalitetnije dati odgovor pa onda shvatiš da neki ne razumiju istinski i pravi govor, nego samo govor sličan svome.

Pozdrav!
Sulejman veliki
18.11.2013. 18:08
Možda bać joza zna odgovor:

"KOLIKO onih koji su mi danas priječili put i nazivali me `nevukovarskom Hrvatskom` ima člana obitelji koji je završio na Ovčari?", zapitao se na Twitteru Bojan Glavašević, sin Siniše Glavaševića i pomoćnik ministra branitelja Predraga Matića Freda.

Bojan Glavašević danas je u Vukovaru bio u koloni kojoj je prepriječen put i nije joj dozvoljeno polaganje vijenaca na groblju. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je, podsjećamo, organizirao alternativnu kolonu sjećanja u kojoj pripadnici vlasti, kako su najavili, nisu bili dobrodošli.

"Nitko mi ne može oduzeti Vukovar. On je moj, koliko god to nekome smetalo. U svome gradu ne trebam ničiju `gostoljubivost` jer nisam gost", poručio je nakon svega Glavašević putem Twittera.
nadakon
18.11.2013. 17:53
Bać pomalo gubiš živce..istina boli znano je..ali znaš zašto te boli?.zato šta skrivaš istinu i nećeš ništa priznati..ili možda nesmiješ..tko zna..pozz.
Sulejman veliki
18.11.2013. 17:38
uuuuuuuuuuuuuuuuuuu bač joza,
Ako ćemo se vračati u daleku prošlost nauk koji ti propovijedaš i braniš loše bi prošao.
Ostavimo se povijesti, okrenimo se sadašnjosti:
Današnju Hrvatsku nisu opljačkali ni Turci ni Srbi. Činjenica da su lopovi ljudi svih fela, nacija i stranačkih pripadnosti, ali je među njima najviše HDZ-ovaca i katolika iz prvih redova.
bać joza
18.11.2013. 17:34
Poštovani!

Opet izmanipulirano veliko mnoštvo ljudi! Makar nije moj riječnik, ali daj konačno sjašite!

Pozdrav!
Sulejman veliki
18.11.2013. 17:33
Mobitelima kruži SMS sljedećeg sadržaja:

Isus želi da izađeš na referendum i zaštitiš obitelj, da u Njegovo ime zaokružiš DA, i da tako širiš Njegovu slavu.

Što bi Bać Joza rekao pametnome dosta.
nadakon
18.11.2013. 17:06
Bać joza tvoji šefovi i karamarko ste danas dobro izrežirali obljetnicu stradanja u vukovaru..producent-kaptol..režiser-hdz..glavni glumci-josić,iljkić i com..ali upamti obit će vam se to o glavu jako brzo vjeruj mi..danas je sigurno dogovoren u vukovaru još jedan referendum..pozz..
bać joza
18.11.2013. 16:20
Poštovani!

Turci ne samo da su krali, nego su ubijali i mučili hrvatski narod, a vi kao njihov vođa ste sigurno u tome prednjačili.

Krađa i lopovluk nisu vezani niti uz jednu stranku i niti uz jednu vjeroispovijest ili pripadnost nekoj religiji. Oni koji kradu su umreženi bez obzira na vjeru, naciju i političko opredjeljenje.

Prema tome!

Pozdrav!
Sulejman veliki
18.11.2013. 14:22
E moj bać joza...
Profesori, doktori i ostala uzorita svita o kojima vi zboriti su večinom tipa Sanader i Vidošević. I njima e Bog bio na prvom mjestu. U našoj državi oni nisu izuzetak. Kralo se i krade... jednom rukom se križaju, drugom stavljaju sebi u džep. Imalu su podršku od države i crkve, a u narodu ste stvorili dojam da onaj koji ne ukrade nije vrijedan.
nicko
18.11.2013. 12:03
www.index.hr/vijesti/clanak/zeljku-markic-sponzorira-firma-koja-proizvodi-kontracepcijske-pilule/711977.aspx
još jedna velka vjernica pokazala svoje pravo lice: ako se mogu okoristiti, nije nemoralno
a mi baš povjerovali da se bavi glupostima zbog svojih fanatičkih uvjerenja
očekujem da će se pravdati da nije imala pojma o ovom, jer je najnormalnija stvar da ti drugi daju novce i nema potrebe zamarati se time tko je dao
bać joza
18.11.2013. 9:02
Poštovani!

Očito niste pratili različite portale i medije. Gledati samo tzv. lijeve medije koji nam stavljaju relevantne sugovornike kao što su Danijela Trbović, Neven Ciganović i njima slični koji su protiv referenduma i koji su načelno "Protiv" i njih uspoređivati s akademicima i ljudima priznatim u svijetu koji su za referendum i općenito "ZA" brak muškarca i žene samo je znak vaše neinformiranosti i izmanipuliranosti.

Doista relevantni i kvalitetni ljudi na svim područjima su "ZA" brak muškarca i žene što god vi govorili ili vrijeđali. To je jednostavno tako i tako će narod na referendum i reći.

O vašim vrijeđanjima ljudi koji idu u crkvu je iluzorno bilo što reći. Znamo barem da u Virovitici u crkvu idu profesori, liječnici, doktori nauka. Da li je moguće njih izmanipulirati, ne znam baš.

Pozdrav!
Sulejman veliki
18.11.2013. 6:52
Poštovani bać joza
U zemlji krhke demokracije kojom vladaju mutikaše, spletkaroši i manipulanti referendum je najopasniji oblik upraljanja državom.
Dati priliku neukom i još k tome izmanipuliranom puku da odlučuje o ozbiljnim temama može imati dalekosežne negativne posljedice za život nas i naših potomaka.
Sulejman veliki
18.11.2013. 6:43
Da nadakon, klimavce i dupelizce...
Ne zamjeram nepismenim bakicama, one ne spadaju u ovu kategoriju, njih bać joza i slični manipuliraju i koriste njihovu neukost.
Klimavci i dupelizci su najopasniji. Oni ne ljube Boga zato što ga štuju i vole, zato što posštuju nauk Isusa Krista nego zato što je danas moderno i zato da preko prvih klupa do oltara ušičare nešto za sebe i svoju obitelj i prikriju svoja nečasna djela i lopovluk svake vrste.
Takvi imaju podršku onih za oltarom jer njima pašu dvoličnjaci i više vole one koji se mole s figom u džepu i sjede u prvim redovima nego nas.
A po životima i djelima možda smo veći vjernici od svih njih zajedno.
bać joza
17.11.2013. 23:24
Poštovani!

Čekajmo rezultate referenduma! On će biti 01.12.2013. To će biti praznik demokracije kada će građani Republike Hrvatske prvi puta imati priliku potaknuti svojim potpisima građanskoj udruzi "U imke obitelji" iskoristiti svoje pravo upravljanja svojom domovinom te će reći svoje o tome treba li u Ustav Republike Hrvatske unijet činjenicu da je brak jedinstvena veza muškarcca i žene. Tim činom hrvatski narod će reći tko je i što je, a to znaći da je kršćanski i katolički. To ne znači da ne prihvaća drugačije mišljenje i drugačiji način života. Ali brak je prirodni, naravni i Božji plan veze muškarca i žene.

Dakle! 01.12.2013. svi mi dobronamjerni i ozbiljni ljudi svjesni svoga prava i odgovornosti za sudbinu i budućnost Republike Hrvatske zaokružiti ćemo "ZA".

Pozdrav!
nadakon
17.11.2013. 22:39
Uooh nisi vrijedan komentara..ovo šta si rekao vjerojatno misliš na sebe..ja iza svake svoje riječi stojim sto posto..ako sam u o bilo čemu iznio pogrešne podatke ja se izvinjavam..ali sve šta sam rekao to i dalje mislim jer crkva voli klimavce i one koji se nikad u životu ne upitaku jeli to sve istina ili samo zabluda..ako se tko ikada usudi to zapitati tog proglase za nevjernika i neprijatelj crkve..ja klimavac ničiji ne želim biti pa tako niti crkveni..i zato sam PROTIV!!!!svih segregacija..svatko od nas ima pravo na svoj život da ga proživi kako i gdje hoće...
fitilj
17.11.2013. 19:41
Važno je izići na referendum i glasovati ZA i time staviti jasno do znanja da je brak svetinja i da je brak zajednica žene i muškarca, a ne pedera i lezbača!
bać joza
17.11.2013. 7:57
Poštovani!

Pa ja sam to već puno puta rekao. Čekajmo rezultate referenduma!

Pozdrav!
josip
17.11.2013. 6:50
bać joza,

čekaj rezultate referenduma prvo. Vjeruj da građani hrvatske nisu tako zatucani kako misliš. Glas koji dopire do tebe je glas manjine koja je ekstremna u svemu.
UooH
17.11.2013. 0:53
Ajde hvala Bogu nadakon da ti je dosta polemiziranja iako nevjerujem jednostavno nisi ti čovjek od riječi.
nadakon
17.11.2013. 0:28
Kao prvo bać joza ja mislim ako nismo istomišljnici pa zar moramo biti neprijatelji..i opet čim nemate argumente izjednačavate sve..jako podlo od vas da kažete da ja optužujem 89% građana rh..vidim da i dobro spletkarite..zadnji put vam govorim da optužujem vas crkvene pastire kako vi to slikovite znate reći iako i tu ima podlosti jer se zna šta pastiri rade i koga čuvaju za koaliranje sa zna se kime..to je cijela bit našeg razgovora ali vi stalno izbjegavate direktan odgovor nego namjerno miješate kruške i jabuke..moj dragi bać vi stalno iritirate ljude sa skrivanjem istine i zato me ne čudi da vam i fitilj onako odgovara jer stalno provocirate sa svojom propovijedima i iznošenjem neistine štiteći time zna se koga..ma sad je stvarno dosta tog našeg prepucavanja i ne želim više sa vama polemizirati..lijep pozdrav i laku noć..
bać joza
17.11.2013. 0:08
Poštovani Nadokane!

Kao što vam je poznato. U Republici Hrvatskoj vlada demokracija od 1989. godine. Prepotentno je optuživati crkvu - a u Republici Hrvatskoj ima jako puno crkvi kao zajednica - da je nekoga držala i još uvijek drži u zabludi. Mi smo otvoreno društvo gdje može svatko iznositi svoje stavove, pa tko ga podrži. Vidimo da je akciju građanske udruge "U ime obitelji" podržalo svojim potpisom 750 000 građana Republike Hrvatske. To definitivno nije zanemariva brojka, morate priznati.

Bilo bi lijepo da vi kao svesrdni ljubitelj pravde i poštenja imenujete ljude koji sada kradu ili su krali. Ponoviti ću da Crkva Katolička koju non stop u svojim komentarima bezrazložno optužujete nisu samo biskupi i svećenici, nego svi vjernici koji su u njoj kršteni i iz nje nisu javno istupili. To znači, da vi zapravo optužujete 89% građana Republike Hrvatske da su oni krivi za sve zlo koje je snašlo našu domovinu. U isto vrijeme ne pronalazite sebe u toj zajednici. Pitam se zašto vi niste prijavili one koji su pljačkali, jer imam osjećaj da ipak imate godine u kojima ste i sami bili dio tog vremena. Pitam se, ako imate argumente i dokaze, zašto ne prijavite one koji sada tako nemilice pljačkaju našu domovinu.

Crkva Katolička nikoga ne tjera iz svojih redova, pa niti vas, iako se skromno pitam da li ste ikada bili njezin član. Da ste bili njezin član u inkriminiranom vremenu, pljuvali bi i na sebe.

Očito je da ste izgubili kompas jer ovi koje ste vi očigledno sada birali da vladaju u Republici Hrvatskoj nastavljaju još veću pljačku preostalog kolača. Nije potrebno pisati vam o Croatia Osiguranju, o Hrvatskoj Poštanskoj Banci, o svim malverzacijama i namještanjima koje obavlja sadašnja legitimno izabrana vlast.

Iz svih vaših komentara očito je da neku materiju ne poznate dovoljno, a željeli bi svojim komentarima dati legimitet, pogotovo kada vas brani vaš ljuti i zakleti neprijatelj. Očito je došlo do nekog teškog poremećaja u sustavu vrijednosti.

Pozdrav i svako dobro.
nadakon
16.11.2013. 23:36
Fitilj slažem se za bać jozu..čovjek brani nešto neobranjivo..jedna molim bez provokacija..nikad u životu nisam nikoga mrzio jer to nije moj stil..mogu se sa nekim ne slagati ali ga zato sigurno ne mrzim..znaš što mrzim?.mrzim nepravdu i zablude..a mislim da nas je crkva držala u zabludi a i još nas drži..kao prvo javno su sa oltara pozivali da se glasuje za hdz i plašili ljude sa komunizmom..kao drugo vidjeli su i znali da nas ovi pljačkaju i pustoše da nas drže u jednoumlju ali nitko od crkvenih krugova se niti jednom riječju nisu ogradili od njih niti su ih imenovali tko su oni..tako to radi i bać joza koji svaljuje pljačku na sve ali mi znamo da nije tako..evo zato sam protiv crkve koja je za sada podla i neiskrena iako nema takvo poslanje..i dok god bude takva tjera ljude od sebe a tako i mene..jedna molim te lijepo da mi ne podmećeš da mrzim nekog..ta izjava ti uopće nije na mjestu..lijep pozdrav..
bać joza
16.11.2013. 22:38
Poštovani!

Ponavljam da nisam stručnjak za Hinduizam, Budizam, Hare Krišna. Nisu mi poznate svete knjige ovih religija. Živimo u okruženju monoteističkih religija: židovstvo, kršćanstvo, islam kojima je Biblija sveta knjiga - Kuran Časni je malo prerađen. Logično je da mi je ta tematika bliža, jer isočnjačke religije Hinduizam, Budizam ili Hare Krišna niti nisu dio zapadnjačkog mentaliteta kojega ne branim, ali je tu.

Bilo bi možda korektno s vaše strane reći da zastupate Budizam ili Hare Krišna! To je plod demokracije i to vam nitko ne brani prakticirati.

S ljudima koji napadaju ljude i vrijeđaju na osobnoj razini nije vrijedno komunicirati jer ne prihvaćaju argumente nego u njihovom nedostatku vrijeđaju osobnost onoga koji drugačije misli.

Pozdrav!
atma
16.11.2013. 21:41
@bać joza, nemojte se ljutiti, ali niste odgovorili na moje pitanje vezano uz citirani stih. Znajte da Biblija nije jedina sveta knjiga i da sve religije svijeta imaju zajednički cilj - oslobođenje od bijeda materijalnog postojanja. Mogao bih Vam citirati na stotine stihova iz drugih svetih spisa, ali to nema smisla činiti putem ovog portala.

Međutim, sve ljudske gluposti, koje su inače beskonačne, okončavaju ovako:

"Ostavi sve vrste religija i samo se predaj Meni (Bogu). Oslobodit ću te svih grešnih posljedica. Ne boj se." (Bg. 18.66)

Pozdrav i svako dobro!
fitilj
16.11.2013. 21:38
@bać joza previše ga palamudiš s tvojim prevaziđenim i logičnim razmšljanjima proturičnim litanijama.

Ostavi si to za prodike sa oltasra i ne pokušavaj na internetskim portalima prodavati crkveni nauk jer je to kontrapodiuktivno, a pogotovo onda kada to čini osoba koja baš i ne uživa ugled na ovom potralu, već naprotiv ga je branjenjem HSZ- a totalno srozala, pa samim tim i ugled Crkve!

Zato bać joza budi s mirom, jer time nejbolje koristiš stvari za koju se zalažeš!
bać joza
16.11.2013. 21:17
Poštovani!

Malu poteškoću malo kvalitetnijim čitateljima glede prekogrobnog života mogu učiniti budisti i hinduisti, tzv. istočnjačke religije. U shvaćanju ovih religija duša je selilačka ali vrhunac seljenja doživljava u tzv. "nirvani". No, treba reći da većina stručnjaka kaže da je duša jedinstvena osobnost koja se ne može transfomirati u novu dušu, jer bi time izgubila osobnost. No, ne bih želio nekoga poučavati hinduizmu ili budizmu, jer nisam dovoljno dobar stručnjak za to područje, ali očito je da i budisti i hinduisti u dubini duše sanjaju vječnost, ovako ili onako!

Hvala na razumijevanju!

P.s.

Obitelj je, dakle, platforma na kojoj su se ujedinile sve vjerske zajednice, bez obzira na sve međusobne teološke i dogmatske razlike. Nevjerojatno je da se tvrdi da društvo ne može prihvatiti isti taj stav, koje one u svojim različitostima mogu, a još nevjerojatnije zbog spomenute činjenice da to isto društvo gotovo stopostotno čine isti ti ljudi, građani, tj. vjernici tih istih vjerskih zajednica. Ludo da luđe ne može biti, zar ne?

Očito je riječ o nečemu drugome kada se napada ideja o obitelji kao zajednici muškarca i žene. Kombinacija je to svojevrsnog pomodarstva i modernog zaglupljivanja najširih masa, a sve uvijeno u oblandu zaštite manjina, među kojima je mnogo onih koji i ne pomišljaju na brak kao takav jer je jednostavno izvan kruga njihovih interesa i načina življenja.

Dakle: I papa Franjo bi na referendumu bio ZA!

Pozdrav!
atma
16.11.2013. 20:46
@bać joza, ovo je mala digresija od teme, ali napisali ste da sve religije svijeta vjeruju u prekogrobni život. Možete li to malo pojasniti?

"Duša se nikada ne rađa niti umire. Nije nastala, ne nastaje i neće nastati. Nerođena je, vječna, uvijek postojeća i prvobitna. Nije ubijena kada je tijelo ubijeno." (Bg. 2.20)

O kakvom se to onda "prekogrobnom životu" radi?
jedna.
16.11.2013. 20:34
nešto mi se mlogo puno javlja taj nadakon nešto je previše protiv hrvata i njihove crkve!
bać joza
16.11.2013. 20:04
Poštovani!

Vidim po vašem pisanju da imate suprugu. Očito joj nije lako, ali to je vaš izbor. Ne brinite za moj izbor kao što niti ja brinem za vaš izbor. Niste nažalost stekli dovoljno obzira pa vam sve opraštam. Laku noć!

Pozdrav!
nadakon
16.11.2013. 17:57
Važi bać joza ali evo ja i moja supruga ćemo onda uzvrati kumstvo kad se ti budeš ženio pa makar to bio i muškarac kako vi to meni nudite jer znam ja da vi to nećete dugo izdržati u celibatu..ipak ste i vi od krvi i mesa i ja vam to ne zamjeram..a što se tiče crkvenih objekata sagrađenih kroz povijest tu se još jednom vidi koliko je crkva bila bogata a šta mislite kako je živjela ona sirotinja koja vas je financirala i koja je prolijevala krv da bi to gradila..svi se uvijek divimo tim velebnim sakralnim objektima ali i tu ima druga crna strana priče tko ih je gradio i kako je ta sirotinja živjela u bijedi i neimaštini dok se privilegirano svećenstvo častilo,gostilo i uživalo u obilju jer..pa zar su se tako spremali za viječni život..ali normalno šta bi vi to priznali zar ne..pozdrav..
bać joza
16.11.2013. 13:50
Poštovani Nadakon!

Ja vama a niti ovaj referendum ne zabranjujemo da živite s osobom istog spola. Ako ste muškarac, nitko vam ne brani da živite s nekim muškarcem. Isto tako, ako ste žena, nitko vam ne brani da živite s drugom ženom. Ako bude potrebno, ja ću djetetu koje se bude rodilo iz te vaše veze biti kum.
Toliko o istospolnim brakovima.

Sve religije svijeta: kršćanstvo, islam, židovstvo, hinduizam, budizam, konfucijonizam - sve one vjeruju u prekogrobni život. Vaše je pravo da vi ne vjerujete i to vam pravo nitko ne uskraćuje. Ali bi bilo dobro podsjetiti vas da je i u Evropi i gotovo u čitavom svijetu prvo školstvo, prva sveučilišta, prve bolnice, prve staračke domove, prve sanatorije osnivala i vodila Katolička Crkva. I za vašu informaciju, i danas Katolička Crkva i u siromašnim ali i u bogatim državama svijeta vodi i sveučilišta, i bolnice, i osnovne i srednje škole.

Za vašu informaciju, prošle školske godine najbolje rezultate na području virovitičko podravske županije od srednjih škola postigli su učenici Katoličke Gimnazije iz Virovitice, i to na državnoj razini: prvak Hrvatske iz Hrvatskog jezika učenik Katoličke Gimnazije, prvak Hrvatske iz Grčkog jezika učenik Katoličke Gimnazije. Dobitnik Goranovog vijenca za mlade pjesnike učenik katoličke Gimnazije iz Virovitice.

Pametnome dosta!

P.s. Ako budete imali mogućnost otići na neko turističko putovanje u Rim, Milano, Beč, Paris, Madrid, Barcelonu, Zagreb ili u Viroviticu, ako niste iz Virovitice, nemojte slučajno posjećivati nazadne, konzervativne i zaostale katedrale i crkve u tim mjestima ili nemojte slučajno pogledati djela Leonarda da Vincija, Mikelanđela i drugih vrhunskih, ali zaostalih umjetnika: Rim - crkva sv. Petra, sv. Ivana Lateranskog, sv. Pavla izvan Zidina, Svetu Mariju Veliku; Milano - prekrasnu katedralu; Beč - prekrasnu katedralu Sv. Stjepana; da ne nabrajam dalje. Nadam se da ste posjetili crkvu sv. Roka u Virovitici koju su napravili i oslikali i napravili oltare nazadnji franjevci, svećenici Katoličke Crkve.

Pozdrav!
nadakon
16.11.2013. 13:14
Bać joza ako vam kažem da se crkva i desnica skriva iza ovog referenduma zar nisam jasan..ali ti nisi jasan zato šta nesmiješ govoriti sa svojom glavom i sa svojim razumom iako znam i vjerujem da ponekad pomisliš drugačije,ponekad poželiš vjerojatno da si priuštiš i malo uživanja i razonode sa suprotnim spolom ali ti to nesmiješ javno reći nego skrivećki to napraviš..e to ti je tvoja partija-crkva i njezino jednoumlje..stalno tepete jedno te isto i obmanjujete ljude sa vječnim životom..samo ti bać živi stoljećima u vječnosti..možda jednom i sam sebi dosadiš..ovo su moja razmišljanja ali nemoj to shvatit kao vrijeđanje..uooh nemoj se ti sekirati za mene jer ovo su dva različita stajališta a ti svoje nisi rekao pa ako želiš uključi se u raspravu i reci otvoreno šta misliš iako znam odgovor ali to je tvoj problem..pozdrav.
Lynx
16.11.2013. 12:50
@bać
Niti jednom niste dali neki argument protiv mojih argumenata. Toliko o dosljednosti i traženju drugih da to ne čine.
Dovoljno govori o vama kako ste zapravo slabo potkovani i kako ste mali čovjek, sitna duša.
Nisam potpisao peticiju za raspisivanje referenduma, a do sada znam njih 6 koji jesu a koji će na ref glasati protiv. Mada to možda ne znači puno - to daje nadu da je i više ljudi počelo razmišljati svojom glavom
UooH
16.11.2013. 10:25
Hahahahajaj ovo je već postalo smiješno. Bac Joza nemojte vise jadnik nanadakon ce dobiti slom živaca sav se uzje....
slavujj
16.11.2013. 6:39
Kakav narod,takva vlast!
općinaSlatina
16.11.2013. 0:59
Poštovani!!

Kakvi svećenici takva vjera.
I to je to o crkvi.

Pozdrav!!
bać joza
16.11.2013. 0:56
Poštovani!

Očito niste baš bili najbolji đak jer niste shvatili bit. I danas se na vjeronauku uči o vjeri i kako spasiti svoju dušu! Očigledno da ste stali s proučavanjem svoje vjere, a to definitivno niej dobro!

Pozdrav!
općinaSlatina
16.11.2013. 0:52
Poštovani!!

Imao sam sreće pa sam dio vjeronauka pohađao i u onoj ex YU gdje je kao što danas tvrde Veliki hrvati crkva bila zabranjena a dio i u demokraciji dok je vjeronauk bio u crkvenom dvorištu. I tamo se učilo o vjeri a ne kao danas o politici i sličnim glupostima.

Pozdrav!!
bać joza
15.11.2013. 23:52
Poštovani!

Najveći nevjernici su se ipak obratili. Takvi su "izgubljeni sinovi" Bogu najdraži, a i Crkvi Katoličkoj. Prema tome, ima nade za vas iako niste dobro svladali vjeronauk kojeg ste, kako sami kažete, prošli.

Nažalost, iako ste komentirali moje komentare, niti jednom niste dali neki konkretan komentar na moje izlaganje. Dakle! Vi nemate nikakvih argumenata, pa prema tome, posežete za osobnim vrijeđanjem, no to vam nisu nikakvi argumenti.

Pozdrav!
nadakon
15.11.2013. 19:56
Općina Slatina slažem se sa svim rečenim..bać joza ako ti nešto šta je istina smatraš vrijeđanjem to je tvoj problem..vjerunauk mi netrebaš diktirati jer sam to prošao..život vječni preporuči nekom drugom i ja ti želim da ga živiš vječno i sretno..ja vjerujem u ovaj jedini život i želim ga živjeti po svojim uvjerenjima skromno i pošteno i tako to i radim i ne štitim lopove koje ti ispovjedaš u svojoj crkvi..sramota jedna..a šta se tiče referenduma od prvog dana govorim da je ta suluda ideja potekla iz vaših crkvenih krugova..ipak očekujem da su hrvatski građani progledali i da shvaćaju da ih crkva nemože držati u svojim zaostalim okovima i da će reći PROTIV..a nakon referenduma ja bih vama ispostavio račun za raspisivanje referenduma + PDV tako da vam više nikada ne padaju napamet takvi suludi referendumi..sa ovim je naš dijalog završen u svezi ovoga..nadam se da se čujemo nakon referenduma..lijep pozdrav bać joza..
bać joza
15.11.2013. 19:20
Poštovani!

Ne bih vas želio uvrijediti na osobnoj razini kao što vi mene vrijeđate, ali je očito da niste pročitali moj komentar. Naravno, vrijeđanje na osobnoj razini dio je kulture određenog pojedinca i time daje osobnu iskaznicu o sebi.

Nisam na tom nivou i nemam vas namjeru vrijeđati niti uvjeravati, ali eto, čekati ćemo rezultate referenduma.

Bog je stvorio ovaj svijet i kao vrhunac stvaranja stvorio je čovjeka na svoju sliku i priliku, sebi slična. Jedini čovjek ima slobodnu volju i može slobodno donositi odluke, pa vas molim da mi vi tu slobodu ne oduzimate.

Najveći svjetski umovi tijekom povijesti čovječanstva, pa i dan danas su vjernici i vjeruju u Boga. Vjeruju zato što su svjesni svojih ograničenosti i nedostataka, ali imaju želju produžiti svoj život u vječnosti. Vjeruju da im to može omogućiti samo Bog koji nas je i stvorio.

Eto vam malo vjeronauku pa da i sami uvidite slabosti i nedostatke svoga ljudskog, ograničenog znanja.

Pozdrav!
općinaSlatina
15.11.2013. 19:09
Poštovanje!!

Par riječi o tzv organizatorima za ovo sramotno ZA:
Markići, Ilčići i Planinići povezani su kumstvom. Imaju vlastite tvrtke, vile i stanove te prisne odnose s biskupima.
Svi su vezani uz stranku Hrast.

Zašto onda tvrde da nemaju pojma gdje im je udruga registrirana ni tko joj je predsjednik?

Zanimljivo je da je najgorljivija aktivistica `U ime obitelji` u razgovoru za Globus ustvrdila kako nema pojma na kojoj se adresi nalazi udruga koju zastupa.
Također, navodno ne zna ni da je predsjednik udruge Ivan Munjin, student Katoličko-bogoslovnog fakulteta koji se u ime inicijative oglasio možda dva, tri puta.

A uz bliske veze s Kaptolom, još bolje povezan s HDZ-om.

Nakon što je shvatila da je previše rekla dotična se pokupila i prekinula razgovor s novinarkom ili joj je prijateljica koju je vodila sa sobom lupila nogom ispod stola i upozorila je da ne priča više gluposti i ne otkriva svoje pravo lice.

Nešto i o ovih 750 000 ovaca:
Spominje netko ovdje 100 000 krivotvorenih potpisa. Ako u tom ima istine nisam iznenađen.
A ono što vjerujem je da većinu ovaj umišljeni "problem" ni ne zanima imaju svojih problema, platit račune kupit knjige, nemaju za kruh i mlijeko svaki dan.
Njihov potpis se tamo našao jer su izloženi jednom skandaloznom pritisku i prozivanju od crkve.
Nema potpisa nema ocjene iz vjeronauka a možda još pokojeg predmeta.
Rasipništvo i skandalozno ponašanje crkve tjera vjernike s oltara = crkva gubi profit zato treba postojeće vjernike zadržati u crkvi koje kakvim prisilama i ispiranjem mozgova.

PROTIV jednoumlja i PROTIV GLUPOSTI!

Pozdrav!!

nadakon
15.11.2013. 18:56
Bać joza tvoje pisanje je toliko providno i podlo..ali šta čovjek može i očekivati..sve govore tvoja pisanja gdje braniš lopove i crkvene domoljube ali ovako samo štetiš svojoj crkvi..a šta se tiče boga ti sa njim imaš veći problem nego ja..on je tvoj problem iako priznaj koliko puta si se zapitao dali postoji ili je to samo crkvena mašta da ljude iskorištavaju i drže pod kontrolom..ja to smijem priznati jer je moj život samo moj a sa tvojim životom upravlj tvoja crkvena partija..pozdrav..
Lynx
15.11.2013. 18:34
@bać i dr.
Kao što ne razumijete što je i zašto krivo da bude dio Ustava, ne razumijete i što je tko u lancu od početka trebao napraviti. To što je Ustavni sud napravio jeste odluka da referendum ide 1.12. a ne da je referendumsko pitanje u skladu sa Ustavom. Da li je ili nije u skladu sa Ustavom, to je trebao priupitati Sabor, a ne neke grupice ljudi (nema veze tko su). To je Sabor propustio učiniti i po njihovom traženju da Ustavni suci potvrde dan održavanja ref. to su i učinili. Da se raspravljalo o valjanosti pitanja, vjerujem da bi donijeli odluku da se sa takvim pitanjem ref. ne može održati jer, kao što sam prije naveo, Ustav dolazi u sukob sam sa sobom.
Ovako je učinjena pogrješka u koracima, a mi ćemo najvjerovatnije imati ustavnu krizu.
Oni koji su ZA, meni nekako izgleda da ne razumiju pojam jednakosti i osobnih sloboda, jer među onima koji su za, a isto tako onih koji su protiv, ima i onih koji su deklarativni kršćani, ne pridržavaju se zakona, preljubnici, problematični, seksualni prijestupnici i stvarno ne znam koliko treba nabrajati pa da shvatite. Treba li ući u Ustav da sve njih novim ref. izopćimo iz države? Kako ćete znati koji su koji?
Zašto su se hrvatine tako uplašile homoseksualaca? Zar su toliko nesigurni u svoju heteroseksualnu dominaciju da trebamo ref. oko toga?
Ja se njih ne bojim i dječije je to tako napisati jer mene ne ugrožavaju, moja je obitelj moja tvrđava.
Ima još svakojakih mogućih pitanja.
Homoseksualci nisu tražili da se njihove veze ubace u Ustav.
bać joza
15.11.2013. 18:29
Poštovani!

Kao prvo Bog kao osobno ime piše se velikim slovom. To bi elementarno znanje trebali iamti svi koji ovdje pišu.

Lopovluk i krađe se ne prepisuju kolektivu nego pojedincu. Kolektivna krivnja je bila u komunizmu, ali u demokarciji nema kolektivne krivnje. Pojedinci koji su krali su pojedinci bez obzira kojoj stranici pripadali, a najčešće seu pripadali sebi jer su krali ono koji su bili bliži vatri, a znamo tko su bili bivši i sadašnji direktori.

Unošenej u Ustav Republike Hrvatske članak da je brak jedinstvena veza muškarca i žene ne ugrožava ničija prava. Istospolne veze svoju vezu koju im nitko ne brani mogu nazvati kako god hoće, ali eto neće je moći nazvati brakom. I to je to.

Vi poštvani homoseksualci i lezbijke jedite se koliko god hoćete, ali će to biti tako.

Pozdrav!
nadakon
15.11.2013. 17:47
Bać joza ja imam samo nemir u sebi i nepravdu šta ste mi stvorili u ovih 20 godina jedna bagra(crkva,hdz,razni sanaderi,vidoševići,šeksovi,čobankovići,polančeci,glavaši,rojsovi,jelavići,kalmete,protege,barišići) i mogao bih ovako nabrajati do ponoći..e vidiš moj bać joza to je moj nemir a to je tvoj mir jer si ti glasao za ovakve i javno ih podržavao i još ih podržavaš..a za ustavne suce sam ti rekao da su oni ostaci starog sistema i jao državi koja ima takve ustavne suce koji ne štite ljudska prava i slobode..e sada ti je valjda jasno koji je moj problem..a sad ti meni reci koji je tvoj problem osim šta se uvjeravaš da vjeruješ u boga..pozdrav..
josip
15.11.2013. 17:18
To ti samo govori da je ova zemlja totalno u banani. Pa što vam onda nije odgovarala bivša Jugoslavija? Tamo je milicija pendrečila homoseksualce a mislim da bi to odgovaralo većini od ovih 750 000 osoba. Uostalom nije bilo ni dvojezičnih natpisa??? Zašto sav trud oko demokracije i slobodne države koja je majka svakom građanu. A uz svu muku koju nam je donijela sloboda još smo dobili i lopove koji su opustošili privredu do temelja. Razmisli malo ti bać joza što pišeš i što uopće želiš!
bać joza
15.11.2013. 16:58
Poštovani!

Očito imate neki svoj unutarnji problem. Pročitajte još jednom moj komentar. Pa vi brišete potpise 750 000 birača, brišete odluku Hrvatskog Sabora i odluku Ustavnog Suda!

Pa daj još jednom razmislite što pišete.

Pozdrav!
nadakon
15.11.2013. 16:43
Bać joza samo trabunjaš svoje..stalno se ponavljaš..božji zakon možeš ti provoditi u svojoj crkvi i u svojim zidinama gdje i trebaju važiti ti vaši božji zakoni a ne da provodiš teror nad nama svima ostalima koji se usudimo suprostaviti tim vašim zakonima..koliko hrvatska ima stanovnika a koliko potpisa imaš za taj tvoj homofobni referendum..i koliko je tu još krivotvorenih potpisa barem 100 000 tisuća..ja želim živjeti u državi u kojoj važe zakoni koji poštuju svakog građanina ma bio on bilo koje nacionalnosti ili rase i bio on bilo koje seksualne orijentacije..mene to ne zanima kako tko živi i šta radi samo neka poštuje zakone rh..šta se ti imaš miješati ili bilo tko drugi u nečiji život..svoje božje zakone primjenjuj u božjim odajama..molim vas da jednom za svagda ako imate imalo pameti u glavi vi crkveni ljudi prestanete razmišljati u naše ime i da se već jednom prestanete miješati u rad države..rekao sam ti da imaš veliku autosugestiju koja te drži i uvjeren si u nešto čega možda i nema ali ti o tome nesmiješ niti pomisliti a kamoli reći jer živiš u jednoumlju u kojem nekim ljudima nudiš vječni život a drugima hoćeš zabraniti da žive svoj život..ali ja sam uvjeren da taj suludi referendum neće proći jer vidim da se sve više ljudi budi,progovaraju i protive se tome..ljudi su tu udrugu u ime par obitelji smatrali benignom ali sada su shvatili da je to ustvari crkveno politički konstruirano..ali neće vam proći sto posto sam siguran..pozdrav..
UooH
15.11.2013. 12:56
@Sulejman veliki, kako te nije sram optuzivati bac jozu da mrzi manjine dok ti istodobno mrzis vecinu. Kad je bac joza za pedere i lezbe koristio rijeci "stado", "tor" koje ti stalno koristis za njegove vijernike.
bać joza
15.11.2013. 11:27
Poštovani!

Pročitajte dio koji sam napisao:

"A koji se, primjerice, ne libi falsificirati ni izjave samoga pape Franje koji bi, suprotno onome kako se konstruira, da mu je doći do referenduma, glasovao – za. Jer papa, kao i Crkva i ostale vjerske zajednice, ljubi čovjeka, a izgoni grijeh. U ime obitelji i ljubavi, dakako. Ljubavi koja sve liječi."

Pozdrav!
Sulejman veliki
15.11.2013. 11:20
Takozvani božji zakoni kažu ne kradi, a podržavate lopove.
Kažu ne ubij, a tolerirate zloćin.
Kažu ne mrzi, a mrzite manjine.
Da nabrajam dalje... došli bi do pedofilije, orgija, građenja dvora i vila za zlatnim okovima... ajme.. bolje mir.
Ispika svim pošetnim ljudima koji prate nauk Isusa Krista i Pape Franje. Takvih je na sreću više, vi politikanti ste ipak u manjini, ali dovoljno glasni da nas terorizirate.
Sulejman veliki
15.11.2013. 11:15
Kao prvi bojžji zakoni u našoj državi, na sreću, ne postoje.
Čitatelji itekako razmiju što je u priči oko referenduma glupost ne trebamo im objašnjavati ni ja vi.
Stoljećima se crkva borila protiv napretka i na kraju bivala pobijeđena, tako će i sada.
Možda naše generacije u Hrvatskoj to neće doživjeti, ali prije ili kasnije dvije lezbe ili dva geja u bračnoj zajednici nikome neće biti neobični.
To je sasvim prirodno, a što je prirodno vremenom postane prihvatljivo.
Sulejman veliki
15.11.2013. 11:09
Autor je Dietrich Bonhoeffer, osnivač Ispovjedne Crkve, teolog i borac protiv nacizma. Živio je između 1906. i 1945. godine. Pogubili su ga nacisti 9. travnja 1945. godine, tri dana prije oslobođenja Flossenburga, gdje je bio zatvoren u koncentracionom logoru.
Bog zna da nam pouka o gluposti treba, jer u ovoj disciplini svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo
bać joza
15.11.2013. 10:56
Poštovani!

Bilo bi mi drago kada bi čitatelji ovoga portala mogli razumijeti ovaj vaš tekst. Upravo ljudska glupost je uzrok navedenog referenduma. Manjina pokušava nerazborito, neprirodno i protuprirodno i protiv Božjeg zakona nametnuti neko svoje djelovanje većini. E pa ta glupost neće biti dozvoljena ovim referendumom koji ja zahjevom 750 000 potpisa građana proglasio Hrvatski Sabor i ustavnim proglasio Ustavni Sud republike Hrvatske.

Možda se sve ovo vama čini glupim, ali bi bilo jako preuzetno od vas smatrati 750 000 ljudi koji su svojim potpisom zatražili ovaj referendum kao i saborske zastupnike i suce ustavnog suda koji su potvrdili ove zahjeve.

Pametnome dosta.

Pozdrav!
Sulejman veliki
15.11.2013. 10:52
nastavak eseja

Kad bolje promatramo stvar, opažamo da svaki jači razvoj spoljašnje moći, bilo političke bilo religijske prirode, udara glupošću veliki broj ljudi. Čini se dapače da je to sociološko-psihološki zakon. Moć jednih ima potrebu za glupošću drugih. Pri tome se ne radi o tome da bi neke određene – dakle možda intelektualne – moći iznenada zakržljale i nestale, nego da pod prejakim utiskom razvoja moći čovjek gubi svoju unutrašnju samostalnost te se – više ili manje nesvjesno – odriče vlastitog odnosa prema određenim životnim situacijama. To što je glupak često puta tvrdoglav, ne smije nas zavesti na pomisao da je on samostalan. Upravo u razgovoru osjećamo da uopće nemamo posla s njim samim, njim lično, nego s krilaticama i s parolama koje su njime ovladale. On je u nekom izgnanstvu, on je zaslijepljen, zlostavljen u svom vlastitom biću. Postavši tako bezvoljnim instrumentom, glupak će biti sposoban za zlo i u isto vrijeme nesposoban da prepozna zlo. Tu leži opasnost đavolske zloupotrebe. Tako će ljudi zauvijek moći biti osuđivani na propast.

Zato je sasma jasno da se glupost ne može prevladati poučavanjem, nego jedino oslobađanjem. Pri tome se moramo pomiriti s time da je pravo unutrašnje oslobođenje u najvećem broju slučajeva moguće tek onda kad se dogodi spoljašnje oslobođenje; sve dotada morat ćemo odustati od svih pokušaja da uvjerimo glupaka. Zato se u takvim prilikama uzalud mučimo kako bismo saznali što zapravo ``narod`` misli, stoga je to pitanje tako suvišno za one koji odgovorno misle i rade. No, dakako, samo u datim okolnostima. Biblija kaže da je strah Božji početak mudrosti (Ps 111, 10), a to znači da je unutrašnje oslobođenje čovjeka za odgovoran život pred Bogom jedino zbiljsko prevladavanje gluposti.

Uostalom, ove misli o gluposti ipak su donekle i utješne. One nam ne dopuštaju da većinu ljudi držimo u svim okolnostima glupima. Zaista će sve zavisiti od toga da li vlastodršci više uspjeha vide za sebe od gluposti ili od unutrašnje samostalnosti i razboritosti ljudi.

Dietrich Bonhoeffer (Von der Dummheit)
Sulejman veliki
15.11.2013. 10:48
Esej pastora kojeg su objesili zbog čovjekoljublja

Glupost je opasniji neprijatelj dobra nego zlo. Protiv zla možemo protestirati, možemo ga raskrinkati, možemo ga, ako ustreba, silom spriječiti. Zlo nosi vazda u sebi klicu samoraspadanja, budući da ostavlja u čovjeku barem nelagodu. Protiv gluposti smo bespomoćni. Ni prosvjedima ni silom tu se ništa ne da učiniti; razlozi tu ne pomažu; činjenicama koje proturječe vlastitoj predrasudi jednostavno ne treba vjerovati – u takvim slučajevima i glupan postaje kritičar – pa iako su činjenice neizbježne, mogu se jednostavno zaobići kao beznačajni pojedinačni slučajevi. Pri tome je glupak za razliku od zlog čovjeka sobom do kraja zadovoljan; da, on postaje dapače opasan, budući da se lako razdraži i prelazi u napad. Zbog toga je potrebno više opreznosti pred glupakom nego pred zlim čovjekom. Nikad više nećemo pokušavati razlozima uvjeriti glupaka; to je besmisleno i opasno.

Da bismo znali kako s glupošću izaći na kraj, moramo nastojati shvatiti njenu suštinu. Jedno je sigurno, ona u suštini nije defekt intelekta, nego ljudskosti. Postoje ljudi izvanredno živahnog intelekta koji su glupi i ljudi veoma tromog intelekta koji su sve drugo prije nego glupi. To sa preneraženošću otkrivamo u nekim situacijama. Pri tome se manje dobija utisak da bi glupost bila neki prirođeni defekt, nego, naprotiv, da u određenim prilikama ljudi postanu glupi, odnosno da se daju učiniti glupima. Opažamo, nadalje, da ljudi koji žive odvojeno i samotno rjeđe pokazuju taj defekt nego ljudi i grupe ljudi koji su skloni i osuđeni da žive u društvu. Tako se čini da je glupost možda manje psihološki, a više sociološki problem. Ona je posebna forma djelovanja povijesnih situacija na čovjeka, psihološka nuspojava određenih spoljašnjih prilika.
Sulejman veliki
15.11.2013. 10:44
To možete pričati svome stadu, a meni ne.
Prije nego se bilo kome opbračate na takav način a pogotova nama koji nismo u vašem toru pročitajte ovaj esej o gluposti.

bać joza
15.11.2013. 10:27
Poštovani!

Očigledno ste svašta učili, no uvijek je pitanje svima nama što smo naučili.

Pozdrav!
Sulejman veliki
15.11.2013. 10:20
Poštovani bać joza,
Nemam namjeru polemizirati s Vama, ali dozvolit ćete i da i ja nešto znam i da imam svoje mišljenje stečeno na osnovu odgoja u obitelji, vrtiću, osnovnoj is rednoj školi, fakultetu, djelovanju u društvu, aktivnostima u raznim organizacijama pa i vjeronauku.
Baš tamo sam naučio da nema razlike izmuđe vjerske i komunističke dogme.
bać joza
15.11.2013. 9:34
Poštovani!

Ova vijest bi bila itekako važna ali je naši mediji - najčešće lijevo orjentirani - nisu obajvili, niti su je smatrali važnom, a ona je itekako važna i značajna.

Ovdje nitko nikoga ne mrzi nego jednostavno želi sebe i svoje uvjerenje zaštiti da kojekakvi egzibicionisti ne bi unosili nered u prirodni i Božji zakon glede braka.

Poštovani Sulejmane! Razmislite prije nego što stisnete ENTER nakon upisivanja svoga komentara. Lijepo bi bilo da nikoga ne vrijeđate bilo na osobnoj razini ili nekoj drugoj razini. To bi bilo čisto ljudski i korektno.

"Vijest da su se u utorak navečer, u zgradi Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru, sastali predstavnici svih većih vjerskih zajednica u Hrvatskoj i da su jednoglasni u vezi s izlaskom na referendum i podrške definiciji braka kao zajednice muškarca i žene, ostala je gotovo nezapaženom. Riječ je o kršćanima (katolicima, pravoslavnima i reformiranima, tj. protestantima), židovima i muslimanima. Dakle, formula brak = muškarac + žena nije ekskluziva katoličke zajednice, kako se u polariziranoj javnosti želi prikazati, već bračnu zajednicu istim duhom brane i ostale vjerske zajednice u Hrvatskoj.
Statistički gledano, one zastupaju gotovo 98 posto građana ove zemlje, koji su se na posljednjem popisu izjasnili kao religiozni.
Dakako, religijske zajednice na brak gledaju “božanskim očima”, što braku osim svjetovne dimenzije daje i onu drugu, tj. duhovnu. Takav pogled nije ni nazadan ni nakaradan, kakvim ga žele prikazati liberalni krugovi, a još manje želi diskriminirati neki drugi pogled ili stav. Jer, jednostavno je nemoguće, govoreći o vlastitom stavu, zastupajući ga i braneći, diskriminirati i ugroziti nekoga drugoga, zar ne? No, upravo takve optužbe pljušte sa svih strana o želji 750.000 građana da se u Ustav ove zemlje ugradi već spomenuta definicija braka jer će ta definicija ugroziti onu populaciju koja – pazi sada! – dosad nikada nije ni konzumirala brak kao takav. Doista apsurdno!
Obitelj je, dakle, platforma na kojoj su se ujedinile sve vjerske zajednice, bez obzira na sve međusobne teološke i dogmatske razlike. Nevjerojatno je da se tvrdi da društvo ne može prihvatiti isti taj stav, koje one u svojim različitostima mogu, a još nevjerojatnije zbog spomenute činjenice da to isto društvo gotovo stopostotno čine isti ti ljudi, građani, tj. vjernici tih istih vjerskih zajednica. Ludo da luđe ne može biti, zar ne?
Očito je riječ o nečemu drugome kada se napada ideja o obitelji kao zajednici muškarca i žene. Kombinacija je to svojevrsnog pomodarstva i modernog zaglupljivanja najširih masa, a sve uvijeno u oblandu zaštite manjina, među kojima je mnogo onih koji i ne pomišljaju na brak kao takav jer je jednostavno izvan kruga njihovih interesa i načina življenja.
Na djelu je teror mržnje uime ljubavi i nasilje isključivosti uime slobode, što aktualni apsurd dovodi do njegova savršenstva. I što je najgore – prijeti radikalizmom s obje strane jer se u javnosti mobiliziraju isključivo oni koji mogu jače i snažnije pljuvati po drugoj strani, tražeći potporu onog dijela javnosti i medija koji odgovara ideološkom i svjetonazorskom obrascu koji je potreban za što žešći obračun. A koji se, primjerice, ne libi falsificirati ni izjave samoga pape Franje koji bi, suprotno onome kako se konstruira, da mu je doći do referenduma, glasovao – za. Jer papa, kao i Crkva i ostale vjerske zajednice, ljubi čovjeka, a izgoni grijeh. U ime obitelji i ljubavi, dakako. Ljubavi koja sve liječi."

Pozdrav!
Sulejman veliki
15.11.2013. 9:24
Baš joza, oženi se.
Napravi nekoj ženi dijete, odgajaj ga pa nam se javi sa savjetima.
Ovako je tvoja priča šuplja, nema temelja.
Bog ti mogao da ne mrziš.
mastermind
15.11.2013. 9:05
Toliko je jada i bijede u ovoj zemlji, a ćirilica i gay brakovi su glavni problemi! Pa to je žalosno i tragično kakav je mentalni sklop u glavi prosječnih Hrvata. Ja ne znam čemu tolika hajka na definiciju pojma "brak", pa što mene briga kako će netko zvati svoju životnu zajednicu, kako to utječe na moj život?! Pa ako je svrha braka samo reprodukcija, šta je s parovima koji ne mogu imat djecu, ili s parovima koji se vjenčaju u starijoj životnoj dobi?
Kolika je samo količina mržnje i zatrovanosti u ovom našem okruženju, pa tko je otišao odavde spasio se!
UooH
15.11.2013. 7:11
@bac joza, mislim da nadakon nece procitati ovo jer po njegovim komentarima bih rekao da on cita samo naslove koji su vecinom izvuceni iz konteksta i onda neinformiran pise u potpuno krivom smijeru.
bać joza
14.11.2013. 23:56
Poštovani Nadokan!
Ustavni sud Republike Hrvatske čini trinaest sudaca koje bira Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova ukupnog broja zastupnika iz reda istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i sveučilišnih profesora pravnih znanosti, na način i u postupku propisanim ustavnim zakonom. Izmjenama i dopunama Ustava Republike Hrvatske 2010.g. ranija odredba koja je tražila nadpolovičnu većinu glasova svih zastupnika Hrvatskog sabora za izvor sudaca Ustavnog suda, postrožena je i sada Ustav propisuje dvotrećinsku većinu.
Mandat suca Ustavnog suda traje osam godina, a produžuje se do stupanja na dužnost novog suca u slučaju da do njegova isteka novi sudac nije izabran ili nije stupio na dužnost, a iznimno najdulje do šest mjeseci. Suci između sebe tajnim glasovanjem biraju predsjednika, kojemu mandat traje četiri godine, te može biti ponovno izabran.
Suci Ustavnog suda Republike Hrvatske ne mogu obavljati nijednu drugu javnu ni profesionalnu dužnost. Sveučilišni nastavnik (docent, izvanredni i redoviti profesor) pravnih znanosti izabran za suca Ustavnog suda može, izvan radnog odnosa i u smanjenom opsegu, nastaviti obavljati nastavu i znanstveni rad kao sveučilišni nastavnik pravnih znanosti. U smislu Ustavnog zakona ne smatra se javnom, odnosno profesionalnom dužnošću ni druga znanstvena i stručna djelatnost, niti člansko djelovanje u institutima i udrugama pravnika, kao ni u humanitarnim, kulturnim, sportskim i drugim udrugama.
Sudac Ustavnog suda ne smije biti član nijedne političke stranke niti svojim javnim djelovanjem i postupanjem smije iskazivati osobnu naklonost prema bilo kojoj političkoj stranci.
Trenutačni suci Ustavnog suda Republike Hrvatske su: dr.sc. Jasna Omejec - predsjednica Ustavnog suda, Snježana Bagić - zamjenica predsjednice Ustavnog suda (od 12. lipnja 2012.), dr.sc. Aldo Radolović, mr.sc. Mato Arlović, dr.sc. Marko Babić, Slavica Banić, dr.sc. Mario Jelušić, dr.sc. Davor Krapac, dr.sc. Ivan Matija, Antun Palarić, dr.sc. Duška Šarin, Miroslav Šeparović.
Od ovih sudaca meni ej poznato da su neki bili članovi HDZ-a, neki članovi SDP-a, neki članovi HSS-a.
Mene nitko ne slili što i kako pisati na ovom portalu, a po odluci Ustavnog suda očigledno da se s njima slažem jer su donijeli odluku i po mom opredjeljenju.
O don Ivanu Grubišuću i njegovom prijašnjem djelovanju premalo znate da bi mogli uopće komentirati njegov status.
Što god vi govorili o Crkvi Katoličkoj i njezinom djelovanju, povijesni podaci vam ruše teoriju: Ruđer Bošković - svećenik, Marin Držić - svećenik, Juraj Dobrila - svećenik i biskup, J.J Štrosmayer - svećenik i biskup, Antun Mahnić - svećenik i biskup, Franjo Rački - svećenik, Franjo Kuharić - svećenik i biskup, Alojzije Stepinac - svećenik, biskup i blaženik.
O govoru Željke Markić u emisiji VETO Televizije Jabuka ja bi se na vašem mjesto bolje informirao. Pogledao bih emisiju na internetu i sam donio zaključak što je rečeno a ne se povodio za podvalama ljevičarskih i provladinih medija.
Citat govora gospođe Željke Markić: `Najbolja majka, najsnažnija, najodgovornija, najkompetentnija, najnježnija, ne može svom djetetu u potpunosti zamijeniti oca. Niti najbolji otac ne može u potpunosti djetetu zamijeniti najbolju majku. Vaša majka je očito obavila odličan posao s vama (voditeljica je rekla da je njezina majka samohrana), kao što čini jako puno samohranih roditelja.
Jako puno samohranih roditelja su dio ove Inicijative upravo radi toga što oni razumiju koliko je teško sam podići dijete, upravo zato što oni razumiju koliko im fali, koliko im je teško kad oni sami odgajaju dijete. Dijete treba i oca i majku i ako društvo može, treba to osigurati.
Postoji niz različitih situacija, ali ja bih isto rekla da u situacijama gdje roditelji samohrani podižu svoju djecu, ti roditelji to rade uz jako velike žrtve. Također, uspjeh u odgoju te djece jako ovisi o obitelji, o onima koji su oko njih, djedovi, bake, ujaci, tete, dakle, u situaciji u kojoj se naruši jedan prirodni odnos, ulazi obitelj, ulazi zajednica koja toj djeci pomaže`.
Poštovani! Nadam se da ćete biti toliko ljubazni i da ćete pročitati ovaj moj tekst!

Pozdrav!
Sulejman veliki
14.11.2013. 22:52
Bravo nadakon, nemam što nadodati.
Crkva=partija
Vjera=komunizam
nadakon
14.11.2013. 22:42
Uooh napisao sam za ustavne suce da je većina desno nastrojena..pogledaj samo njihovu prošlost i gdje su pripadali..bać joza ako tko pripada nekakvoj partiji ili jednoumlju to si ti i tvoja crkvena klika..ja nisam u nikakvoj partiji i nitko me ne kontrolira kao tebe..mene boli briga za bilo koju partiju i smijem govoriti ovdje šta ja hoću i osjećam ali poštovati bać ti to nesmiješ..a nesmiješ zato šta je takav sistem demokracije u toj tvojoj crkvenoj partiji..zašto su don.Ivana Grubišića izopćili iz tvoje partije..pa zato šta se suprostavio vašem jednoumlju i zaostalim pogledima na suvremeni život..da tako je bać joza nepostoji veća partija i veće jednoumlje nego šta je crkva..šta mi obični smrtnici znamo šta se dešava iza crkvenih zidina i šta vi radite kad ne služite bogu..vjerojatno svašta..zato ni ti ni ja niti itko smije braniti nekome nešto šta će on biti i šta će raditi..samo neka bude pošten građanin rh..šta da sada kažu djeca koja su odrasla bez NEPRIRODNO bez jednog roditelja nakon izjave homofobice markić,šta da kažu djeca poginulih branitelja,šta da kažu djeca ako mu je jedan roditelj umro od bolesti ili je stradao u nekoj nesreći..mogu joj samo reći evo gos.markić mi NEPRIRODNI smo normalni pripadnici ovog društva..bać joza odgovori i budi frajer i nemoj sada podvući rep i ne javiti se..lijep pozdrav..
općinaSlatina
14.11.2013. 22:28
Poštovanje!!

Samo kratak komentar.
750000 ovaca a i ovce su birači.
Čujemo kako je u Splitu a čisto sumnjam da je u zabitima vpž drugačije, kako se na moralan i društveno prihvatljiv način Crkvi uvjetuje demokratski izlazak i izbor na referendum.

Pozdrav!
fitilj
14.11.2013. 19:45
@UooH točno nitko pederima i lezbačama ne uskraćuje njihovo pravo na osnivanje istospolne zajednice, ali se ta zajednica ne može definirati kao brak, jer je brak već člankom 5 Obiteljskog zakona definiran, citiram: BRAK

Članak 5.

Brak je zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca.

I. SKLAPANJE BRAKA

Članak 6.

Brak se sklapa suglasnom izjavom žene i muškarca u građanskom ili vjerskom obliku.

Članak 7.

Brak u građanskom obliku sklapa se pred matičarom.Drugi dio zakona

Članak 8.

Brak se u vjerskom obliku s učincima građanskog braka sklapa pred službenikom vjerske zajednice koja s Republikom Hrvatskom o tome ima uređene pravne odnose.

Članak 9.

(1) Nevjesta i ženik svoju namjeru sklapanja braka u građanskom obliku osobno prijavljuju matičaru nadležnom za mjesto u kojem žele sklopiti brak.

(2) Nevjesta i ženik priložit će prijavi izvatke iz matice rođenih, a kad je potrebno, na zahtjev matičara i druge isprave.

Članak 10.

(1) Matičar će na osnovi izjava nevjeste i ženika i na drugi način provjeriti jesu li ispunjene pretpostavke za sklapanje braka.

Prema tome nebi bilo nikakvih problema da jedna manjina koju čine pederi i lezbače ne zahtjevaju da se njihova istospolna zajednica nazove istim imenom kao zajednica žene i muškarca, a koja je zajednica definirana Obiteljskim zakonom, čime je svakoj iole pametnoj i razumnoj osobi jasno da pederi i lezbe maltretiraju većinu žena i muškaraca koji stoljećima, ili od bolje rečeno od pamtivjeka živi u bračnoj zajednici iz koje se rađaju djeca, tj. osigurava potomstvo i produžetak ljudske rase, što pederi i lezbe u svojoj zajednici ne mogu osigurati!

Inače i sam naslov je totalno promašen i nastao je u glavi kretena i degenerika koji zaboravljaju da brak nije samo kaolička, već pravoslavna i tvorevina mnogih drugih religija diljem Evrope i svijeta.
UooH
14.11.2013. 19:14
@fitilj, e to je upravo to, nitko njima ne uskracuje pravo na zivot kako to neki zele prikazati.
fitilj
14.11.2013. 18:25
@Lynx da imamo vlast koja zna raditi svoj posao definicija braka i sva ova problematika može se riješiti izmjenom Obiteljskog zakona.

Brak je od pamtivjeka zajednica žene i muškarca i tako treba i ostati, ali kao što vidimo manjina zlorabi ljudska prava i žele istopolnu zajednicu poistovjetiti sa brakom.

Isto mišljenje zastupa i Ustavni sud koji smatra da referendum o definiciji braka nije referendum o pravu na poštovanje obiteljskog života, jer je ono Ustavom zajamčeno svim osobama, neovisno o spolu i rodu, i pod izravnom je zaštitom Ustavnog suda i Europskog suda za ljudska prava.

Prema tome obiteljski život pedera i lezbi treba regulirati Obiteljskim zakonom kamo i spadaju brak žene i muškarca i istospolna zajednica perera i lezbi, a za svoju istospolnu vezu mogu nači neki drugi naziv.
UooH
14.11.2013. 18:03
@nadakon, pa tko im uskracuje pravo na zivot o cemu ti drobis.
U priopćenju koje je upućeno Državnom izbornom povjerenstvu, a objavit će se i u Narodnim novinama, stoji da "eventualna dopuna Ustava odredbom prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca ne smije imati nikakvog utjecaja na daljnji razvitak zakonskih okvira instituta izvanbračne i istospolne zajednice u skladu s ustavnim zahtjevom da svatko u Republici Hrvatskoj ima pravo na poštovanje i pravnu zaštitu svoga osobnog i obiteljskog života te svoga ljudskog dostojanstva".
I da Ustavni sud teško da je mogao drukcije odluciti buduci da Hrvatski sabor odluku o referendumu donio većinom od 104 glasa zastupnika, sumljam da su ti zastupnici svi desnica.
Lynx
14.11.2013. 17:09
Da, neku više, neku manje. Samo to je u glavama onih,moj @slavuj, koji su ga ( Boga ) privatizirali i tumače Bibliju kako im trenutačno paše. Tu najviše dolazi do izražaja da je Bog čovjeku dao slobodnu volju, pa se to na ovaj način danas dovodi do apsurda. Najbolji su mi oni koji kažu - ma da, poznam ih ja nekoliko, fini, dragi ljudi, inače nemam ništa protiv njih, ali... Imamo Zakon o obitelji, ovome što se predlaže nije mjesto u Ustavu, najprostiji razlog je da on kaže da su SVI građani JEDNAKI, a to je navedeno i u Deklaraciji o ljudskim pravima i slobodama. Tako se naš Ustav, ako ovo prođe na referendumu, dovodi u sukob sam sa sobom. To je apsurd. Neću dalje elaborirati, razumnima je ovo sasvim dosta.
bać joza
14.11.2013. 16:51
Poštovani Nadokane!

Neću odgovarati na vaš način komuniciranja. Samop bih vas podsjetio da je svoje potpise za ovaj referendum dalo 750 000 birača. Nećete valjda reći da su ti ljudi zatucani i itd. Zar sumnjate u profesionalce Ustavnog suda?

Naravno, to je stil partije kojoj pripadate.

Pozdrav!
atma
14.11.2013. 16:09
Ide referendum! Super! Ode nekoliko desetaka milijuna kuna u vjetar ...
I kako ono ide ... sve je sra..e osim piša..a, a i piša..e je sra..e ako se pi.a u vjetar.
nadakon
14.11.2013. 15:33
Nažalost bać joza nažalost..nisam niti sumljao da će tako biti jer znamo tko je predlagao te suce da uđu u ustavni sud..ja im želim da odlepršaju što prije sa svojih položaja jer će unazadit rh sa tim svojim rodoljubno ultradesničarskim stavovima i staviti nas uz bok par zemalja koje su to uvele u ustav..naravno bać joza da sada likuješ ali ja ipak vjerujem u građane rh da će na referendumu dokazati da hrvatska ide prema naprijed a ne natrag sa poštivanjem ljudskih prava i da će glasati protiv..a tebe i tvoje cijelokupno svećenstvo na čelu sa kradezeom i ovom ogavnom željkom markić može biti sramota da nekima ljudima koja su živa bića isto kao ti,ja i svi ostali uskraćujete pravo na njihov način života..mislim da vas se i sam bog srami..vi ste jedni obični homofobi i molim vas da pustite svako ljudsko biće da živi kako želi i hoće..tko ste vi da nekome uskraćujete pravo na život..malo se zamisli bać joza kakav si ti to čovjek da se naslađuješ kako ćeš nekome nešto uskratiti..preispitaj se kad se ispovjedaš..pozdrav..
bać joza
14.11.2013. 14:37
Poštovani!

Samo kratki komentar. Referendum ide redovito odlučili suci Ustavnog suda!

Pozdrav!
slavujj
14.11.2013. 0:03
Ali izgleda ne svu jednako,neke manje ,neme više,
ili se za neke to ne može reći,a trebalo bi .
Lynx
13.11.2013. 22:53
Bog voli svu svoju djecu, ili sam krivo naučen na vjeronauku.
Sulejman veliki
13.11.2013. 22:04
UooH
Da živimo u civiliziranoj zemlji parade bi bile normalna pojava i ne bih za osigiranje trebali trošiti toliko novaca već bi na paradam zarađivali kao što se to radi recimo u Berlinu.
Za toliki trošak nisu, dakle, krivi gej i lezbe nego primitivci koji pod okriljem crkve ugrožavaju njihove živote.
UooH
13.11.2013. 20:25
Nisam ni ja za referendum, to je se trebalo bez referenduma rijesiti, ali kad ne ide tako onda nam nepreostaje nego referendum.
nadakon
13.11.2013. 20:03
Uooh i ti si znači u toj hobotnici i računici dragog bač joze..čovjek jednostavno laže i laže i sebe uvjerava u nešto šta nije točno i kad mu ponestane argumenata objavljuje napuštanje ovog portala..sretno mu bilo i slobodno neka obmanjuje svoje drage istomišljenike zajedno sa tobom uooh..samo vi vraćajte rh u srednji vijek ali neće vam uspjeti jer ja znam da je većina građana rh protiv referenduma i za zaštitu ljudskih prava a nije nas samo 2% kako računa bać joza..
općinaSlatina
13.11.2013. 19:51
Poštovani!

Bravo!
Ako je onaj komentar o srbima za mene opet bravo. Bolje bit i srbin nego zastupat i branit nakaradne stavove koje izvaljuje glasnogovornica te udruge.
Ništa neobično čim si protivnik nakaradnih ideja odmah si srbin komunjara manje vrijedan hrvat i slične gluposti odmah se pravovjerni javljaju sa svojima konstrukcijama.

Pozdrav!

P.S. Poseban pozdrav kravici Jagodi, kad nas već njen gazda napokon napušta. Nedostajat će nam ta "moralna vertikala". Malo morgen kako je rekao još jedan povijesni smrad.
UooH
13.11.2013. 19:25
nadakon sad si nasao cviliti zbog 50 milijuna kn a gdije si bio sve ove godine dok su se odrzavale gay parade na cije je osiguranje ulupano milijune i milijune kuna. Onda si paradiro, e sad mi nemoj cviliti, nego stisni guzicu i na referendum.
Sulejman veliki
13.11.2013. 19:05
Koja nakaradna matematika kao i sva nastojanja da diskriminirate manjine. Bože siđi pa vidi kaj delaju posrednici u tvoje ime.
Da te ima ovi bi već davno gorjeli u paklu.
bać joza
13.11.2013. 18:52
Poštovani!

Ne mogu vjerovati da od 98% pripadnika različitih monoteističkih vjera koji su za ovaj referendum te je njih 750 000 dalo svoj potpis nitko ne dolazi komentirati na ovaj portal, nego da baš samo tih 2% dolazi i komentirana ovom portalu. To očigledno znači da sam u velikoj većini koji su za ovaj referendum, ali ne dolaze na ovaj portal. Dakle! 2% stanovnika Virovitičko podravske županije doalzi na ovaj portal i zastupa te čudne interesne skupine. To znači da mi je krajnje vrijeme da napustim ovaj portal. Pametno! Hvala na savjetu. A vi manjino (ako 2%) uvjeravajte i dalje da ste pametniji od većine!

Pozdrav!
nadakon
13.11.2013. 18:23
Bać joza ovaj cijeli tzv.refererendum potječe iz crkve katoličke,hdz i onih nakaradnih desničara koji veličaju ndh i uperen je protiv vlade rh..krak te vaše hobotnice vodi u kaptol i sve je to dobro izrežirano i isplanirano u zanosu velikih domoljuba koji očito više nemogu pljačkati lijepu našu pa sada rovare po ustavima i zakonima..sramota jedna bać joza od vas tzv.božjih poslanika da se već jednom ne ogradite od tih velikih desničara koji su nas do temelja opljačkali..da ste to odavno napravili učinili bi velik korak prema reformama u vašoj začahurenoj zajednici..jedini pozitivac i moral u vašoj crkvi je don.IVAN GRUBIŠIĆ koji vam se jasno i glasno suprostavio..umjesto da propagirate u crkvi da se sa ovih 50 milijuna kuna koje vlada mora potrošiti na taj suludi referendum sagrade vrtići ili škole za djecu..ali ne vi samo gledate da napakostite onima koji ne misle kao vi..mi svi ostali koji smo za naprednu i razvijenu hrvatsku smo za vas nemoralni,ludi ili rođeni sa genetskom greškom kako je jedan komentator nazvao neke građane rh..pozdrav..
bać joza
13.11.2013. 17:55
U okviru devetog međureligijskog susreta visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj, održanom u utorak 12. studenoga u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, organiziran je simpozij na temu "Preventivni i kurativni aspekti očuvanja braka i obitelji u Hrvatskoj – iskustva vjerskih zajednica".
Skrb za brak i obitelj sastavni je dio nauka i svakodnevice vjerskih zajednica. Stoga, okupljeni na devetom međureligijskom susretu, na temelju iznesenih izlaganja, rasprave i zaključaka simpozija, visoki predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj usvojili su izjavu u kojoj na početku podsjećaju na njihovu zajedničku izjavu o obitelji iz 2011. godine, u kojoj među ostalim stoji: "Polazeći od iskustva da je obitelj našega vremena ugrožena u brojnim segmentima njenog postojanja i osvjedočeni o njenom nezamjenjivom značaju za društvo i ljudski rod uopće, ovom Zajedničkom izjavom o obitelji kao visoki predstavnici triju monoteističkih religija u Hrvatskoj, židovske, kršćans
UooH
13.11.2013. 17:30
Evo javila se i srpska manjina koja je za gay brakove, cudno buduci da je u maticnoj zemlji sasvim druga situacija.
bać joza
13.11.2013. 16:58
Poštovani!

Svaka čast na komentarima. Stvarno se ovaj portal srozao na niske grane.

Neka. I Voltarire je napadao Crkvu i zvao je svakakvim imenima, ali je na kraju molio za oproštenje, i dobio ga je. Tako će jednoga dana svi ovi vrli i pametni komentatori doći ovako ili onako u okrilje Crkve.

I upravo zato je Crkva katolička velika jer poput svoga Učitelja prima grešnike!

P.s. Inicijativu za referendum nije pokrenula Crkva Katolička nego građanska udruga "U ime obitelji". Dakle građanska udruga ili udruga građana kao i sve druge udruge civilnog društva koje djeluju u republici Hrvatskoj. Što je ta udruga uspjela skupiti toliko potpisa, znači da je postavljeno pravo pitanej. 750 000 potpis agovori više nego komentari na ovom portalu.

Pozdrav!
općinaSlatina
13.11.2013. 16:41
Poštovani!!

Ovo je jedna od rijetkih istina u zadnje vrijeme pa je šteta da se ne ponovi još koji put. Jer to je put istina i život današnji.
"Navedite primjer gdje je Crkva Katolička pozivala građane i birače da glasaju za HDZ, kaže bać joza.
Pa s koje si te planete došao i kada? Popovima je HDZ od 1990. godine povazdan na usnama i onih par bolesnika koji drže misu za Antu Pavelića i veliča onu sramotu hrvatskog naroda zvanu NDH. Ako izuzmemo par časnih ljudi koji su imali hrabrosti istupiti u javnosti i suprotstaviti se tom ludilu"

Crkva u Hrvata je kriva baš kao i oni njeni predstavnici koji sa oltara pozivaju da se još uvijek daje glas tom sramotnom HDZu i oprašta im pljačku naroda koga su im puna usta s tek ponekim Oče našem i izdašnom donacijom. I bit će Crkva u Hrvata i dalje kriva dok sam ne osudi i izopći takve likove.

Da se to čudo jedan dan i dogodi ta osuda će zaobići jednog licemjernog lika zvanog bać joz.
Crkva bi da je morala koga propovjedaju mogla osuditi tek samo svoje svećenstvo a ne i izmišljene likove iz bajki i samoprozvane moralne veličine poput tzv bać joze i njegove kravice Jagode.

Par riječi i o ovom sramotnom referendumu za ovce.
Kao i svaki put kad bi se svjetlo istinske demokracije ukazalo i ljudi a ne ovce počeli razmišljati svojom glavom pojavi se ovakva "inicijativa" da nas vrati u srednji vijek.
Kad čitam tzv. komentare tih "moralnih veličina" više ne znam je li to referendum o nekom braku koji je btw već normiran svim društvenim i pravnim okvirima ili protiv ove vlade.
Sutra će ta grupica moralnih nakaza tako tražiti da se ukinu ljudska prava svima kojima prezime završava na - ić, ukinu ljudska prava djeci razvedenih roditelja, razvedenim ženama, ne daj bože da se ukinu sva građanska prava nekim likovima,
recimo nekom bać jozi ukinut pravo da ima kravicu Jagodu.


PROTIV toga i takvih nakaznih moralnih veličina.

Ne dozvolimo da bać joza izgubi pravo na kravicu Jagodu i glasajmo PROTIV.

PROTIV jer je to ljudski.


Pozdrav!!
Sulejman veliki
13.11.2013. 16:01
Da, dugo se nisam javljao. Obečao sam ovdje jednom da ću bać jozu i njemu slične moralne vertikale jednostavno obilaziti, ali vidim da se aveti opet bude i da su nam nametnuli nepotrebni i diskriminirajući referendum pa da i ja kažem par riječi.
Ako prođe ta do zla boga glupava konstrukcija kojoj čak i da je pametna nije mjesto u Ustavu, nikada neće proči moja ideja iz pradomovine da jedan čovjek može imati više žena legalnih.
Pa moram ko bać joza neke stvari s nekim ženama pod skivečki.
Ali, ne osuđujem ja baćjoze... pa i oni su ljudi.... seksati se, bez obzira s kim, muškim ili ženskim je prirodna pojava i najljepši tjelesni užitak.
josip
13.11.2013. 15:44
koliko samo ima svećenika koji su gay! Kad bi im se dopustilo da se vjenčaju to bi bilo super. Em nebi morali potajno posjećivat ljubavnike, em bi mogli u brak, em bi mogli usvojit djecu. Ovo zadnje nebi dopustio jedino samohranim svećenicima:) Mislim da bi to bilo dobro za njihovo psihičko zdravlje.
nadakon
13.11.2013. 13:54
Gos Nikola da bi riječ rekao..bać joza ajd molim te ovo stvarno nije pisano da bi se tebe obezvrijedilo..meni su baš dragi oni svećenici koji su ono šta se kaže u narodu pravi bekrije i koji vole sve šta vole i njihovi vjernici jer moraš priznati da ste i vi samo obični ljudi od krvi i mesa i baš sam za to da vam se ukine celibat i recimo zašto crkva ne dopušta ženama da imaju ista prava kao i vi tj.da budu svećenice..o kako bi to lijepo onda ići u crkvu a ne da se tu sada vi i mi opterećujemo sa nekakvim referendumima..pozdrav..
fitilj
13.11.2013. 13:22
@Nikola Huljak, o kada bi sve kazne bile tako slatke!
Nikola Huljak
13.11.2013. 13:04
@Sulejman Veliki i @nadakon haha svaka čast. Ma neće se bać joza oženiti. A znate zašto? Imam pravog čovjeka za to objašnjenje. Čuj, Augustine, dođi molim te u moj ured.
Sveti Augustin iz Hipa je poput većine ranokršćanskih junaka bio iz sjeverne Afrike. U mladim danima seksa mu nikad nije bilo dosta, međutim nakon što se u trideset i prvoj godini navodno preobratio na Kršćanstvo, dogodio mu se dramatičan zaokret i odlučio da je seks grozan. Ženama bez pratnje nije dopuštao ulazak u svoju kuću, čak ni svojoj sestri. Kako nije mogao smisliti drugi način za dobivanje djece, a nije želio da vrsta izumre, morao se s njim pomiriti. Međutim, ustrajavao je u tome da se u seksu nesmije uživati. Kolega, pokušao sam to ali jednostavno ne ide.
Ovo je Augustinov pogled na seksualnost:

"Muževi ljubite svoje žene, ali ljubite ih kreposno. Na djelu putenosti ustrajte samo ako je nužno za rađanje djece. Budući da djecu nemožete stvoriti ni na koji način, morate se u njega upuštati protiv svoje volje, jer tako je kažnjen Adam."

Takvi stavovi postupno su doveli do nametanja celibata svećenicima od strane pape Grgura VII. 1074.godine. Da, danas u Rimokatoličkoj crkvi imamo svećenike u celibatu jer je to odlučio jedan papa prije tisuću godina. A posljedice te odluke su poznate svima.
nadakon
13.11.2013. 12:27
Pa bać joza sulejman je u pravu kad kaže da bi se vi svećenici trebali oženiti kao i svećenici drugih vjera..evo ja bih da postoji takav referendum odmah zaokružio ZA..mislim da bi to bilo jako dobra stvar i za vas i za djecu koju pojedini svećenici maltretiraju..ovako većina vas ima ljubavnice i skriveni život iza paravana moralnosti i poštenja..a i tad bi bili kompetentni pričati u vezi braka..slažem se i sa prosvjednik8 da čim je hdz i crkva za nešto tu nešto smrdi jer sa tom koalicijom građani rh imaju jako gorka i loša iskustva..pozdrav..
Prosvjednik8
13.11.2013. 11:55
trebalo bi vatikanski ugovor na referendum i mafijasku organizaciju hdz na referendum pa da se oboje ukine i zabrani.to su vazna pitanja za egzistenciju naroda a ne homosexualci.cim vidis da su crkva i kradese za nesto odmah znas da je obratno ispravno.
UooH
13.11.2013. 11:19
O vratio se turčin sad će mo čuti svakakvi nebuloza.
No sulejmani što ima novoga na istoku.
fitilj
13.11.2013. 8:58
@bać joza zaboravio si na onu da se onaj tko sjedi u stakleniku nebi smio nabacivati kamenjem!
bać joza
13.11.2013. 7:54
Poštovani!

Očito ima bolesnika koji pišu i na ovom portalu. Naravno, biti bolestan nije sramota nego slabost organizma i duše čovjeka da se bori. Naravno, za svaku bolest ima lijeka, ali ako bolesnik ne shvaća dobronamjerno svoju bolest, onda je mala šansa u uspjeh liječenja.

Nažalost, velika je muka što bolesnici misle da su oni zdravi i normalni, a ostali da su bolesni. Upravo je to velika muka ovoga portala. No, ovaj portal kao i svi portali biraju svoj pravac. To nam je donijela demokracija. E pa živjela demokracija!

Pozdrav i zdravima i bolesnima!
Sulejman veliki
13.11.2013. 7:20
Navedite primjer gdje je Crkva Katolička pozivala građane i birače da glasaju za HDZ, kaže bać joza.

Pa s koje si te planete došao i kada? Popovima je HDZ od 1990. godine povazdan na usnama ako izuzmemo par časnih ljudi koji su imali hrabrosti istupiti u javnosti i suprotstaviti se tom ludilu i onoh par bolesnika koji drže misu za Antu Pavelića i veliča onu sramotu hrvatskog naroda zvanu NDH.
Sulejman veliki
13.11.2013. 7:16
Bać Joza, ako je zajednica muškarca i žene koju nazimao brakom logična i jedina istina zašto ti živiš sam. Zašto, topli brate, ne uzmeš neku ženu, odeš pred matičara i pred oltar, kažeš DA, uzmeš je za ruku, preneseš preko praga, polegneš na krevet i seksaš cijelu noć. Legalno, s papirima!
Odakle tebe koji ne znaš šta je brak i šta je ljubav moralno pravo da nam tu popuješ?
nadakon
13.11.2013. 0:58
Stole pravaši su samo priljepak hdz..i ti to znaš da je pravaše kao i hss iskoristio i uništio hdz..a kad će sdp ukrasti samo onoliko koliko je ukrao samo jedan jedini član hdz onda možemo izreći tu tezu da su isti..nemamo treće opcije stole ili centar pa lijevo ili centar pa desno ali mislim da bi nam i bilo pametnije da imamo samo dvije opcije kao u najdemokratskijoj zemlji na svijetu americi..pa neka se ljudi opredijele a ne mi imamo oko 150 stranaka a nema nas toliko kao u jednom manjem gradu u americi..a šta se tiče gayeva ja sam uvijek na strani manjine i svih malih i obespravljenih ljudi i nemogu se promjeniti jer je to moje razmišljanje..većina se uvijek ima veća prava i lakše se snađe a manjine se nikad netrebamo bojati..laku noć..
stole123
13.11.2013. 0:42
nadakon pa nije samo hdz desnica a što je sa pravašima. dali misliš da je današnja vlast bolja od hdzeove, znaš i sam da je fitilj u pravu kad stavi znak jednakosti između te dvije stranke,a ja osobno ne osjećam strah od gejeva već gađenje, a ti razmisli koja bi oni dobili prava da se to dopusti, usvajanje djece i tako dalje a to im se nesmije omogućiti , pozdrav
nadakon
13.11.2013. 0:24
Lijepo je sa vama voditi polemiku ali vi imate svoju istinu a ja svoju tako da to poštujem iako se neslažem iako znam da u dubini duše možda mislite kao i ja ili priznajem možda je i to obrnuto..odgojeni smo sa različitim stajalištima i znam da u sebi držite nešto šta ne mislite i nešto šta nesmijete reći jer ste odgojeni u jednosmjernoj ulici i nesmijete drugačije razmišljati ili bolje rečeno nesmijete to izreči jer bi bilo sankcija..e tu je moja prednost pred vama zato šta smijem izreči svoja a ne tuđa stajališta..znači netreba mi autosugestija kao vama..i netrebamo se bojati gayeva i lezbejki jer ih je premalo da bi ih se trebali bojati..lijep pozdrav..
bać joza
13.11.2013. 0:11
Poštovani!

Očito niste u mogućnosti neke stvari razumijeti. U bivšem sistemu je bila tzv. "kolektivna krivnja" koja je non stop bila pripisivana hrvatskom narodu. U demokratskom svijetu nema kolektivne krivnje. kriv može biti samo pojedinac koji radi nečasna djela. Očito onaj sistem razmišljanja ali i djelovanja vama ne izlazi iz glave.

Ne strah, nego bolesna odluka možebitnih ulizica gay lobija iz Evrope da će se veza istospolnih osoba proglasiti brakom, što to nije.

Dakle! 750 000 potpisa građana Republike Hrvatske je iskoristilo zakonsko pravo iskazati svoje pravo vođenaj Republike Hrvatske. To je legitimno pravo koje ne narušava ničiji integritet.

No, možda se uzalud trudim! Tko zna!

Pozdrav!
nadakon
13.11.2013. 0:06
Ne,nisam pobrkao lončiće dragi bać joza..zna se koja je stranka opljačkala hrvatsku i to netreba više ponavljati..jako su vam prirasli srcu i znam da nemate snage niti volje a vjerujem da i nesmijete to javno priznati..ok ali i to je nekakvi grijeh..odgovorite mi samo ako brak između žene i muškarca već odavno postoji u našem zakonu rh zašto onda postoji taj neki strah kod vas i kod vaših istomišljenika da se to mora uvesti i u ustav..pa zar nas treba biti strah od te diskriminirane manjine..a ono o autosugestiji malo razmislite dragi bać joza ali samo ako smijete i ako vam crkva to dopušta..lijep pozdrav..
stole123
12.11.2013. 23:59
nadakon pa već sam ti par puta pokušao objasniti a vidim i bać joza se trudi ali mu neide,.
1 dali možeš shvatiti da svećenici nisu katolička crkva
2 dali možeš shvatiti da u crkvi nema političkih stranaka
nadakone daj se uozbilji i razmisli o onome što pišeš nisam veliki vjernik ni kršćanain ali imam poprilici znanja o tome što ti je bać joza napisao, i nije te slagao ni mrvicu shvati da su svećenici ljudi kao i svi mi ostali i mogu sgrešiti ali oni nisu crkva, katolička crkva smo mi vjernici koji vjerujemo u boga, pokušaj to shvatiti,
slobodagovora
12.11.2013. 23:55
@nadakon,
kako god vi ili netko drugi glasao,neće nitko biti ni zaštićen ni ugrožen.
Ja bih osobno više volio da se ljudi bore za prava onih koji su najviše ugroženi,nezaposleni,siromašni, pa ljudi "europskoj Hrvatskoj " gla- du- ju, da gladuju !
A o tome se šuti, kad će takvi ugledati "svjetlost",
njih ne ugrožavaju ni oni homo,ni hetero, a njima se "živo hebe " i za jedne i za druge.
Okrenite se oko sebe,hoćete li prije zamjetiti nekoga "tko nema"
ili nekoga za koga mislite da je "drugačiji od vas"?
Veliko je pitanje tko tu koga ugrožava,niti jedan referendum ne može proći ,bez ovih " najugroženijih", nažalost,a netko skroz to pokušava zaobići manje važnim stvarima.
Što je s pravima tih gladnih?
bać joza
12.11.2013. 23:32
Poštovani!

Očito ste pobrkali lončiće! Korupcija, lopovluk, prijevare i druge razne makinacije definitivno nisu vezane uz neku stranku ili političku opciju. Oni su vezani uz pojedince iz različitih političkih opredjeljenja, a bitan im je samo vlastiti egoizam i propadljivo bogatstvo ovoga svijeta. Ružno je reći, ali vrag će doći po svoje.

Crkva Katolička ima svoje stavove o pojedinim pitanjima građanskog uređenja. Većina stanovništva Republike Hrvatske je kršćanski opredjeljena - katolici, pravoslavni i protestanti raznih provenijencija. Svi oni su istaknuli vrijednost braka kao vezu muškarca i žene. S ovim novim člankom Ustava - ne prejudiciram rezultate referenduma - apsolutno se slažu i pripadnici Islamske vjeroispovijesti.

Treba po stoti put naglasiti, da ovaj budući novi članak Ustava nikako ne diskriminira neku manjinu. Veza istospolnih zajednica može se nazvati nekim drugim imenom i stvar rješena. U mom naselju nema niti jedna osoba deklarirana kao pripadnica te manjine jer je to sramota za cijelu obitelj. Ako takvih ima, oni su se snašli u većim mjestima. Nitko im ne osporava pravu na vezu, ali to definitivno nije brak. Kada bi se iz njihove veze rodilo dijete, moglo bi se nešto po tom pitanju razgovarati, iako potomstvo nije nužno za vezu te nije ni uvjet za brak.

"U početku stvori Bog čovjeka, muško i žensko stvori ih! Stoga će čovjek ostaviti oca i majku, braću i sestre, i prionuti uza svoju ženu i dvoje njih biti će jedno tijelo. Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo! Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja"

Pozdrav!
nadakon
12.11.2013. 23:16
Dragi bać joza nisam član ni lijeve ni desne opcije i svoj glas sam do sada davao svim opcijama očekujući samo da će nam biti bolje..hdz nam je podario ogromnu pljačku na kojoj im mogu pozavidjeti i okorijeli mafijaši..iz dana u dan se otkrivaju sve veći razmjeri toga..evo najnovija afera nam je opet došla od velikog vjernika-LEPOG KAO GREH-kako su ga nazvali kad je bio u srbiji dragog nam nadana..sdp kad je bio one tri godine na vlasti nije imao m..a da počinje riješavati i hapsiti sve te lopove..tako da su se ljudi i u njih razočarali očekujući pospremanje hrvatske..ipak crkva i hdz su ostali i dalje povezani jer kao šta vidimo iz priloženog u ovom referendumu imate isto mišljenje..dakle još ste sa njima na istom kolosjeku..ipak ja se tebi divim šta ti imaš tako veliku autosugestiju nad sobom da se možeš uvjeriti u ono čega možda i nema..svaka ti čast na time..no bez obzira dali nešto postoji ili ne ja ću glasati protiv na referendumu iako sam različit od tih koje ću sa svojim glasom probati zaštititi..lijep pozdrav bać joza..
bać joza
12.11.2013. 21:27
Poštovani!

Pogled oko mene može zamračiti tama u mojoj duši. Ona me sprečava vidjeti svjetlo koje svjetli. Ako stalno živim u mraku zabluda, teško ću pronaći izlaz iz svoje slijepoće.

Isus Krist i njegova Crkva koju je osnovao pružaju nadu izgubljenima, ali samo onima koji tu nadu traže. Čovjek bez nade je izgubljen čovjek.

Vratimo svjetlo u svoj život. Dozvolimo da ljubav koju nam je navijestio Isus Krist bude dio našega razmišljanja, našega vjerovanja, našega djelovanja. Ljubav može promijeniti svijet. Počnimo tako razmišljati i svijet će postati bolji! Da, bolji po meni i po tebi! Vjeruj to i to će se ostvariti.

Pozdrav!
fitilj
12.11.2013. 19:18
@UooH naravno da mi nije namjera bila generalizirati, ali ako si pratio raspravu sve je počelo s bać jozinom tvrdnjom da Crkva u Hrvata sa oltara nije javno pozivala vjernike da glasuju za HDZ. U više sam navrata stavljao linkove o tome pa nema potrebe ulazizi u detaljniju raspravu s tim više što to nije ni tema gornjeg članka.

Naravno da je nakon onog zla u vidu HDZ-a sada došlo drugo ništa manje zlo na vlast, ovo koje imamo s SDP-om. Zlo koje se je protračilo četiri godine ne učinivši ništa za opće dobro i zajednicu, ali je zato pljačkalo državni proračun koristeći ga kao kasu uzajamne pomoći.
bać joza
12.11.2013. 19:06
Poštovani!

Očito niste dobro informirani. Pojedinci mogu navijati za koga god hoće. Naravno, da je vjernicima po naravi stvari bliža tzv. desna opcija, no ima i vjernika kojima je draga tzv. lijeva opcija. No, govorimo o pojedincima.

Po vašem načinu komuniciranja pripadate tzv. lijevoj opciji i teško mi je povjerovati da ste bili svjedoci navijanja nekog župnika s oltara da birači glasaju za neku stranku. Volio bih videjti konkretan komentar, a ne stalno neke neprovjerene informacije iz tzv. treće ruke.

U Crkvi Katoličkoj su i pripadnici SDP-a, HDZ-a, HNS-a, HSP-a, HSS-a, HDSSB-a, HSPD-a i svih stranaka. Dakle. Ne možemo niti je korektno optuživati Crkvu Katoličku da je na strani jedne političke opcije.

Prema tome!

Pozdrav!
nadakon
12.11.2013. 18:48
Bać joza uz svo poštovanje prema tebi ali zaista nisi fer ili nemaš dobro pamćenje..svećenici su javno i to sa oltara svojih crkvi pozivali vjernike da glasaju za hdz..osobno sam to doživio na jednoj misi a i ti sam znaš da je tako bilo i to ne samo jednom..evo iskreno to je jedan od mojih animoziteta prema crkvi..znam da ti to nećeš priznati ali neka ti bog oprosti za skrivanje istine..i ono za pedofiliju isto šta si napisao svjesno znaš da nije istina ali volja tvoja..inače te cijenim kao komentatora zato šta si fer i korektan u svojim komentarima iako bi ponekad trebao priznati neke za neke devijacije šta se događaju u crkvi jer bi svojom iskrenošču privukao još više vjernika..ovako mislim da činiš kontraefekt jer ponekad braniš ono šta je svima poznato i šta je neobranjivo..lijep pozdrav..
bać joza
12.11.2013. 18:26
Poštovani!

Iako vas osobno ne poznam i unatoč toga što znam vaš način komuniciranja i komentiranja na ovom portalu, zamolio bih vas slijedeće: navedite primjer gdje je Crkva Katolička pozivala građane i birače da glasaju za HDZ.

Gotovo 90% građana Republike Hrvatske smatraju se katolicima. Kada je HDZ ili bilo koja stranka imala 90% dobivenih glasova na izborima.

Kao pojedinac imam pravo i dužnost razmišljati svojom glavom i korektno, pozitivno i u dobroj namjeri iznostiti svoje razmišljanje o pojedinim pitanjima. To može svatko, ali bez etiketiranja, omalovažavanja, vrijeđanja i iznošenje ružnih i omalovažavajući riječi o drugome.

Nažalost, dosadašnjim pisanjem svojih komentara niste se držali ovih pravila te ste mnoge uvrijedili svojim pisanjem. Naravno, to je vaše pravo i time dajete sliku o sebi kao komentatoru i kao čovjeku.

Neka vas prate mir i dobro i pozitivno i dobronamjerno djelovanje koje služi dobrobiti našega naroda i svih stanovnika Republike Hrvatske!

Pozdrav!
UooH
12.11.2013. 18:26
@Fitilj možeš ti drobit što hoćeš ali ti to ne drži vodu na vlasti u državi je SDP i to ne prvi put, da je crkva javno pozivala sigurno ne bi bio, ne znam u kavu ti crkvu ideš ali nemoj generizirati.
Istina je da je Crkva više desno orijentirana ali HDZ nije jedina stranka na toj strani.
fitilj
12.11.2013. 17:42
@bać joza puno si toga nadrobio ali ni jednom rječju nisi opovrgnio da je upravo Crkva u Hrvata sa oltara javno pozivala vjernike da glasuju za one koji su učinili najveći zločin prema vlastitom narodu, te su ga opljačkali do gole kože!

A ti tom i takvom HDZ-u uporno držiš stranu!
bać joza
12.11.2013. 16:26
Poštovani!

Nekim pojedinim komentatorima bi bilo pametnije da svoje komentare zadrže za sebe - "Si tacuisses, philosophus mansisses. - Da si šutio, ostao bi filozof" - jer bi time umanjili ružnu sliku o sebi i kao čovjeku i kao komentatoru.

Crkva Katolička nije organizacija stvorena radi profita. Za vlastiti pogon potrbna su joj i određena materijalna sredstva koja ostvaruje prije svega dobrovoljnim prilozima svojih članova, materijalnom pomoći državnog proračuna ili proračuna lokalne samouprave kada radi nešto osobito značajno za lokalnu zajednicu. Treba spomenuti da je Crkva Katolička nasljedila dio dobara od vjernika koji su joj ostavili određena dobra. Nažalost, mnoga dobra Crkvi Katoličkoj do današnjega dana nisu vraćena. Naravno, to nitko ne spominje niti naglašava, a po svim pravnim stečevinama privatno vlasništvo je neotuđivo.

Crkva Katolička okuplja ljude usmjerene prema postizanju vječne sreće i radosti na dobrovoljnoj bazi. Očito to nekima nije jasno, jer non stop nešto predbacuju Crkvi. Nemoj napadati neku organizaciju koja ima dobrovoljno članstvo i koja želi pomoći čovjeku. Ona je tu već 2000 godina i nisu je srušili kojekakvi ideolozi pa neće niti u ovom vremenu.

Ponoviti ću još jednom. Crkva Katolička je zajednica ljudi koji vjeruju u Isusa Krista, i to ljudi koji to dobrovoljno žele. Iz dobrovoljnog ulaska u zajednicu Crkve Katoličke proizlaze i ostala prava i dužnosti samih njezinih članova.

Proizvoljni napadi, vrijeđanja na osobnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi samo Crkvu Katoličku čine jačom i dosljednijom svom poslanju. Njezino poslanje nije bilo niti će biti agitiranje za neku političku stranku. Naravno, biti će uvijek protiv onih koji rade protiv čovjeka.

Pozdrav!
fitilj
12.11.2013. 15:12
@bać joza i ona jadna bakica koja satima kisne i zebe na pijaci plaća maltu i porez na ono što je prodala, iako je za to što prodsje, za razliku od Crkve, mukotrpno kopala i znojila se.

A o tome da Crkva Katolička u Hrvata nikada nije amenovala nikakav zločin niti pljačku da Ona nikada nije stajala na strani grijeha, nego ga je osuđivala, mogu pričati samo oni kratkog pamćenja, koji su zaboravili da je upravo Crkva u Hrvata sa oltara javno pozivala vjernike da glasuju za one koji su učinili najveći zločin prema vlastitom narodu, te su ga opljačkali do gole kože!

No sve to nema veze s tim da je Crkva po pitanju referenduma na pravoj strani i da na listiću treba zaokružiti ZA, bez obzira na to što i desno krilo SKH ili zločinačka organizacija, zastupa isto mišljenje.
josip
12.11.2013. 14:37
Bać Joza. Crkva je po mom mišljenju jedna organizacija koja je nastala sa svrhom ubiranja novaca i vladanja narodom, ne samo katolička. Nemam nimalo lijepo mišljenje o njoj i slobodan sam se izražavati. Što se tiče pedofila, samo sam rekao da ih se treba kažnjavati kastracijom. Nisam ništa povezao s crkvom. Istina je samo da ovaj bunt potiče iz krugova bliskih desnici i crkvi koje su kod nas jako dobro povezane a oboma odgovara maloumlje u svrhu ponovnog zauzimanja vlasti.
kišni
12.11.2013. 7:10
evo jednog dobrog riješenja: sve muškarce i žene koji se nalaze u braku izbaciti iz ustava pa neka budu kao većina udruga, a ovu manjinsku udrugu istospolne zajednice staviti u ustav i riješili smo problem, bračnoj zajednici zabraniti da imaju djecu, jer tko je vidio da muškarac i žena imaju djecu to je glupost, a istospolnima dajte pravo da imaju djecu samo čiju, pa će svi veliki dušebrižnici biti zadovoljni, a možda da se mi koji se sramotno nalazimo u brakovima rastanemo pa si nađemo istospolne partnere sa njima se oženim i opet fino možemo nazad u ustav, eto vuk sit samo da li je koza cijela.
slavujj
11.11.2013. 22:20
nadakon,
Crkva nije na popisu poreznih dužnika.
Sa bać jozon se možete slagati ili ne ,ali ne trebate zato napadati Crkvu.
Naravno da Crkva kao i svaka druga grupa ljudi ima pravo reći svoje stajalište,slagao se netko s tim ili ne.
Pa ljudi će ipak odlučiti sami.
-bać joza,što ćemo s onima koji nisu rođeni u braku,a takvih je dosta,nažalost znamo da se mnoštvo brakova rapada,ljudi žive u "drugom braku" ,neki i trećem ,četvrtom a neki nikada i "ne stupe u brak".
Nažalost ,masa je takvih slučajeva.

Inaće, slažem se da je brak zajednica muškarca i žene,i Crkva tu može biti dosljedna sebi i svom nauku,
s tim da osobama koji žele biti u "istospolnoj zajednici"
država to treba omogućiti.
Po meni tu i nije toliki problem,mislim da je to već i sad dobro zakonski regulirano.
bać joza
11.11.2013. 22:05
Poštovani!

Volio bih vas pitati na koje prihode bi Crkva katolička trebala plaćati porez. Milostinja svake nedjelje? Taksa za sprovod ili vjenčanje? Dar vjernika prilikom blagoslova obitelji?

Prijatelju! Ovo su prihodi koje prima Crkva Katolička i nisu oporezivi. Iznajmljivanje nekretnina u svom vlasništvu, iznamljivanje obradive zemlje? Da, na ove prihode Crkva plaća poreze.

Jedino je Crkva katolička u svijetu od svih vjerskih zajednica regulirala pedofiliju i odredila sankcije u potpunu suradnju sa civilnim vlastima.

Treba spomenuti da je pedofilija zastupljena u svim društvima i treba je osuditi. Međutim, kada mediji negdje spomenu svećenika pedofila, odmah se to poistovjećuje s katoličkim svećenicima. Treba reći da je pedofilija najmanje zastupljena u Crkvi Katoličkoj od svih vjerskih zajednica, i nažalost, u obiteljiam.

Molio bih vas da ne stavljate znak jednakosti s Crkvom Katoličkom niti jednoj stranci. To bi bilo fer i pošteno jer ona u svoje članove prima pripadnike svih političkih opcija i stranaka, vjerojatno i vas.

Ponoviti ću još jednom da Crkva Katolička u Hrvata nikada nije amenovala nikakav zločin niti pljačku. Ona nikada nije stajala na strani grijeha nego ga je osuđivala, ali je pozivala i poziva grešnike na obraćenje.

Nadam se da ste gospodine NADOKAN zadovoljni mojim komentarom.

Pozdrav!
atma
11.11.2013. 21:56
Zajednica muškarca i žene tj. brak je jedno od obilježja po kojem se ljudsko društvo razlikuje od društva mačaka i pasa. Sve je tu vrlo jasno. Čemu uopće taj referendum i trošenje novca kojeg ionako nemamo na bacanje?
nadakon
11.11.2013. 21:07
Bač joza josipu si odgovorio da crkva plaća poreze..ma daj molim te lijepo jel na sav novac koji dobijete platite porez..ajd molim te reci nam ISKRENO na koji način to radite..i nisi mu odgovorio na ono o pedofiliji a nisi zato kad je to u tvojoj crkvi jako uzelo maha..prvo raščistite probleme u svojim redovima onda možete držati prodike drugima..i na kraju kako možeš reči da ste vi katolička šutljiva većina koju već dugo vremena nitko ništa ne pita..pa sa bivšom vlasti ste vodili državu dva desetljeća u propast..svi to znamo..i uspjelo vam je jer su oni koje ste vi pričestili u prvim redovima i prešutno odobravali i amenovali ta njihova nedjela..lijep pozdrav..
bać joza
11.11.2013. 20:41
Poštovani!

Po komentarima određenih pojedinaca, pitam se zašto uvijek tzv. "ljevica" sebe smatra naprednom i osjetljivom za sve one koji su navodno nečim kažnjeni. Zajednica muškarca i žene koju nazimao brakom je logična i jedina istina. Istospolne zajednice ne mogu se nazvati brakom jer ne ispunjavaju tri osnovna uvjeta braka: 1. jedan muškarac i jedna žena; 2. međusobna ljubav osoba dvaju različitih spolova; 3. potomstvo.

Neka onu svoju vezu zovu kako hoće i to im ovaj novi članak Ustava neće uskratiti.

Josipe! Crkva plaća porez na sve svoje usluge koje su povezane s određenim profitom. Da si upoznat s tom materijom, ne bi davao tako olake izjave koje su besmislene i neodgovorne!

Građani prelijepe Hrvatske domovine, koja je stoljećima opstajala i u najtežim vremenima samo zahvaljujući BRAKU muškarca i žene, izađite na ovaj praznik demokracije, na prvi pravi hrvatski referendum koji je izborilo vaših 750 000 sugrađana. 1.12.2013. Vi katolička većino, šutljiva većino, koju nitko ništa ne pita već jako dugo vremena, imate priliku pokazati da niste protiv nikoga, već da ste ZA BRAK u kojemu su rođeni vaši roditelji, da ste ZA BRAK u kojemu su rođeni vaši djedovi i bake, da ste ZA BRAK bez kojega ni vas ni cijelog hrvatskog naroda ne bi bilo. Drage građanke i građani, 1.12.2013. odlučite se ZA neprocjenjivu, stoljetnu, hrvatsku svetinju, BRAK muškarca i žene, koji nikoga ne ugrožava, koji ne mrzi, koji kuca u svakom našem srcu, ZA jedini brak koji stvara ŽIVOT. Dragi sugrađani, mirotvorci, ljubitelji čovjeka i života, odaberite BRAK muškarca i žene jer on je jedina LJUBAV koja se doživotno i nesebično daruje, koja ne traži svoje pravo i ne traga za svojim užicima, koja ne mrzi i ne prijeti preko megafona, već tiho i nenametljivo kuca u taktu najnježnijih riječi djeteta "MAMA i TATA" tom blagu pohranjenome u svakome od nas, koje čini samo srce naroda. Podržimo istinu koja nas je dovela na svijet, podržimo BRAK muškarca i žene jer BRAK je samo jedan a sve je ostalo nešto drugo. Ne dopustimo da srce prestane kucati, ne dopustimo da naša srca umru! Zagrlimo svoje roditelje, svoju Mamu i svoga Tatu!

Pozdrav!
Davor
11.11.2013. 20:36
Učenici srednje medicinske škole zbog nemogućih uvjeta u nastavi krenuli u štrajk. Ravnateljica i sama priznala da su uvjeti doista nemogući. “Imamo 8 učionica a 16 razreda. Neke od učionica su u podrumu. Nemamo mjesto gdje bi učenici mogli biti dok čekaju nastavu. Nama ni čajne kuhinje u kojoj bi mogli barem skuhati čaj ili kavu. Županija nema novaca pa onda nema ni proširenja kapaciteta”

Koliko se škola moglo izgraditi za 47 milijuna kuna koje ćemo ulupati u ovaj referendum? (Ili je možda je referendumsko pitanje prioritet?)
nadakon
11.11.2013. 20:03
Josip slažem se..nadam se da će ovaj tjedan ustavni suci razmotriti ustavnost ovog suludog refernduma koji će nas porezne obveznike koštati oko 40 MILIJUNA KUNA i poništiti ga jer sve je to uvedeno u zakon rh..
josip
11.11.2013. 19:32
Crkvi lupit porez na imovinu i uvest fiskalne blagajne pa će glavu razbijat drugim stvarima. Ajmo bolje na referendum da se pedofilija kažnjava kastracijom ili na referendum da se politička elita koja je poharala hrvatsku zabrani i proglasi ilegalnom. Kako može stranka čiji su članovi izvršili najveći zločin u povijesti još uvijek provoditi svoju srednjovjekovnu politiku zadrtosti u svrhu sakrivanja svojih zločina i pljačke hrvatske. A sreća je pa ima pacijenata koji ti puše.
Nano-59
11.11.2013. 17:25
Nespojivo je reći katolička đamahirija (kao prvo kaže se džamahirija) jer Džamahirija je svjetovni i sekularni oblik vlasti iz kojeg je religija potpuno isključena. Džamahirija ZABRANJUJE šerijat, Džamahirija pozitivno diskriminira žene i uključuje ih u politiku kroz narodne odbore, Džamahirija zabranjuje sve političke stranke, a pogotovo paramilitarne organizacije, Džamahirija uvodi obavezno osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te jamči fakultetsko svima koji žele. Džamahirija je sve ono protiv čega se islamisti bore. Riječ je o doista ogromnoj terminološkoj grešci. Toliko o naslovu, a o referendumu treba ići i glasati za ono što vam je srcu drago, ja sam ZA, jer i sad sam u braku sa ženom i dao bog da tako bude i u buduće, ako netko drugi ima drugačije sklonosti i to poštujem i odobravam pravo izbora, njihova veza je zajednica ali ne i brak, ove igre nam ne trebaju kao sad većina ugrožava manjinu, zar manjina nije Hrvatsku na referendumu uvela LEGALNO u EU, po meni volja većine ne mora odgovarati volji manjine ali isto tako ni nasilje manjine u nametanju stavova većini jedinos se može zaustaviti referndumom, zato svi na izjašnjavanje o braku uz ponavljanje da i posle toga meni dragi i poznati ljudi drugačije spolne orjentacije će biti jednako dragi i poštovani.
UooH
11.11.2013. 17:08
Agresivna manjina divlja i terorizira većinu. Nitko im ne brani da živie s kim hoće , ali to ne može biti brak, brak je zajednica muškarca i žene. Ukoliko će se udovolji svemu i svačem , društvo će se ugrozit i deformirati. Ovo nema veze sa zdravim razumom, da mi je znati tko koga ugrožava i maltretira, parade "ponosa"? Čime se to oni ponose? Sramota i glupost! Po ovome ugroženi smo svi mi koji živimo u normalnom odnosu. Brak i obitelj su okosnica civilizacije u kojoj MI , koji jesmo u većini želimo živjeti. Sve ostalo vodi u vrlo neizvjesnu budućnost ne samo našeg naroda nego i cijelog čovječanstva. Pamet u glavu i svi na referendum!
kišni
11.11.2013. 15:54
poštovani gospodine imam prijatelja koji su druge spolne orijentacije, no nikada mi nisu nabijali na nos to što rade ne ulazim u ničiji seksualni život, ali me smeta kada manja grupica ekstremnih stalno kokodače da nemaju nikakva prava, a u stvari samo gledaju svoju korist, pa pogledajte samo kako nas naprosto bombardiraju od televizije, novina a da ne kažem od vladajuće kaste dok nam iza leđa prodaju ovo malo hrvatske sirotinje, zabavljaju sa ćirilicom, ponavljam da nemam ništa protiv različitosti ali neću da me prikazuju kao krivca, demokracija nije da jedna grupa stalno napada većinu pa jel se ja moram sramiti što imam suprugu i djecu, pa što bih ja sada po vama trebao hodati po cesti sagnute glave neću, naka ih se stavi u ustav ali pod nekim drugim amandmanom i aneksom, jer je ovo prislila da ogromna većina trpi teror određene grupe građana.
nadakon
11.11.2013. 9:50
Poštovani gospodine kišni poštujem vaš komentar i poštujem vaše opredjeljenje..ja sam se samo izjasnio kako ću ja glasati a vi kako ćete vi i to je ok..ako je nama hrvatima moralna vertikala netko tko je rekao-tko je jamio jamio je-ili onaj drugi tip koji je javno rekao da je švercao,da nije plaćao porez državi u kojoj živi onda jr naš moral jadan..a šta se tiče genetskog poremećaja koji imaju osobe drugih spolnih orijentacija pa zar bi oni ili svi ostali npr.mentalno retardirani,paralizirani ili ostale invalidne osobe trebali nestati iz hrvatske ili im ukinuti sva ljudska prava koje po zakonu trebaju imati..recimo kao u sjevernoj koreji gdje uopće nema takvih osoba..a znate li gos.kišni da ih čim se rode odmah ubijaju jer kao oni nisu dostojni živjeti samo zato šta su rođeni sa genetskim poremećajem..dakle ja ću glasati protiv jer želim živjeti u državi koja će štititi manjine i pružiti im sva ljudska prava i pravo na dostojanstven život a ne vršiti segregaciju nad njima..želim živjeti u modernoj državi kojoj su uzori najmodernije europske i svjetske zemlje a ne nekakve sj.koreje,saudijske arabije ili neke vjersko fanatične đamahirije..pozdrav..
kišni
11.11.2013. 5:30
Poštovani gospodine nadakon, to su Vam dvije individue koje služe kao ogledni primjerak pravih hrvatina i primjer moralnih vertikala kako postati uspješan u krasnoj našoj (ko, jamio jamio je), a što se tiče nadolazećeg referenduma, ne volim pritiske, svatko treba razmišljati svojom glavom, ali mislim da gayevi i lezibejke ne mogu ulaziti u definiciju braka, jer oni nisu manjina da imaju posebna prava nego osobe druge spolne orjentacije, odnosno to je genetski poremećaj pa zašto bi onda bili u istoj kategoriji, postoji opasnost ako imaju mogućnost braka da zatraže i mogućnost posvajanja(jer svoju ne mogu imati), kako će oni to dijete odgajati, koja spolna orjentacija, ili će djetetu usađivati da mora biti gay odnosno lezbejka, pa u kakvu će onda to dijete osobu izrasti, vidim svi veliki dušebrižnici brinu koliko će se novca potrošiti na referendum a koliko se novca potrošilo na njihove parade mislim na osiguranja da bi netko nekome nabijao na nos koje je spolne orijentacije, pa i ja volim žene pa neidem po gradu sa transparentima i drigima nabijam na nos, pa zašto onda ne bi policija i mene osiguravala.
nadakon
11.11.2013. 0:14
Tako je neka svatko glasa po svojoj savjesti a ja sam rekao svoje mišljenje..spajić i rojs??.koji su ti nikad čuo za njih..
stole123
10.11.2013. 23:26
fitilj još se i sada sjećam lube ćesića rojsa i njegovog pokojnog kuma spajića koji su na televiziji pričali o pederima i lezbama ,bili su u pravu pozdrav
fitilj
10.11.2013. 23:18
Treba obavezno izići na referendum i zaokružiti ZA, a zašto pojasnio sam u komentaru na članak Borisa Pavelića pod nazivom Prazni Pantovčak

fitilj 10.11.2013. 14:20:28:

E moj Paveliću o kakvom ti to rušenju demokracije laprdaš!? Boli me uvo za "pedere" i "lezbe", jer po tom pitanju što se ono kaže imam mišljenje koje je ni vrit ni mimo. Neka se međusobom jakare koliko hoće, ali sam za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Moj Paveliću zašto zaboravljaš da je demokracija poštivanje odluke većine, a ta većina je ispunila uvjete za raspisivanje referenduna, te je umjesto potrebnih 400.000 pitpisa sakupila više od 740.000 potpisa građanki i građana koji misle da je brak zajednica žene i muškarca, a ne istospolnih osoba.

Jedna druga demokratski izabrana institucija, ona koju nazivamo Hrvatski sabor je sa 104 glasa za, 13 protiv i pet suzdržanih donio odluku o raspisivanju referenduma na zahtjev građanske inicijative U ime obitelji. Ako većina odluči da je brak životna zajednica žene i muškarca onda nije nikome uzela, ili uskratila njegova prava, već samo zaštitila "brend" kojeg su muškarac i žena "proizveli" sklapanjem braka i vjekovima prenosili s koljena na koljeno.

Pa ne mogu se dva različita proizvoda služiti istim imenom i istom reklamom! Zato je logično da je brak zajednica žene i muškarca, a ne zajednica dva "pedera" ili dvije "lezbe". Upravo iz tih razloga treba što masovnije izići na Referendum i zakoružiti ZA čime se ne ugrožavaju niti oduzimaju ničija tuđa prava, već se štiti upravo ona različitost koja nas supružnike čini drugačijim od dva "pedera" i dvije "lezbe".
stole123
10.11.2013. 23:02
nadakon normalno treba izaći na referendum a zaokružit ću po svojoj savjesti a to je da je brak zajednica muškarca i žene a ne pedera i lezbejki,
nadakon
10.11.2013. 22:56
Normalno je da ću zaokružiti-PROTIV-ovog suludog referenduma..


Još iz kategorije Politika