Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Politika

Želimo povjerenje birača političke opcije desnog centra

        15.11.2011.         1398 pogleda
Želimo povjerenje birača političke opcije desnog centra

Donji Miholjac, 12.11.2011.

Na  Motivacijskom skupu Gradske organizacije HSS-a Donji Miholjac nositelj liste HSS-a za 4. Izbornu jedinicu Mato Barukčić pozvao je birače HDZ-a koji su razočarani događajima u toj stranci da svoj glas daju HSS-u. „Kolegama u HDZ-u želimo brz oporavak i stabilizaciju nakon svih nedaća koje su ih zadesile,  ali HSS, kao stožerna stranka centra, poziva  biračko tijelo koje je glasalo za takvu političku opciju da sagledaju HSS-ove programe i daju nam svoje povjerenje."

HSS, kazao je Barukčić, zaslužuje mandat u Saboru jer se do sada uvijek ponašao odgovorno što je donijelo i rezultate. „Sva istraživanja koja nas stavljaju kao besperspektivne nisu točna i prema posljednjim anketama imamo jedan saborski mandat u našoj izbornoj jedinici" naglasio je Barukčić . Uvjeren je da zajedništvom HSS može pokazati da ima perspektivu.

A da iza sebe stranka ima i rezultate pokazuje, među ostalim,  uspješnost turizma, HSS-ova resora u Vladi. Iako je bilo prigovora na kompetenciju Damira Bajsa kada je postao ministar turizma, on je postao najuspješniji hrvatski ministar, a Hrvatska druga država po broju turističkih posjeta u Europi, rekao je Barukčić. 

„HSS je do kraja mandata ostao u koaliciji s HDZ-om i osiguravao potreban kvorum u Saboru, iako se s nekim odlukama nismo slagali, među ostalim i zbog toga da bi ova država bila uređena, da bi se donio privremeni proračun, akti za provođenje izbora itd. Držimo nedosljedno što su neki Sabor pretvarali u ring i stjecali političke bodove jer smatramo da posao treba odraditi do kraja, a kampanja je vrijeme kada se skupljaju bodovi", rekao je Barukčić. Naglasio je da se aktualne afere u Vladi ne mogu  povezati s HSS-om  te da HSS za njih nije znao. Svi dužnosnici HSS-a, rekao je,   odgovorno su  i časno  obnašali svoje dužnosti i ničim nisu doveli u pitanje svoje osobno poštenje niti poštenje stranke.

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Osječko-baranjske županije i drugi na listi HSS-a za 4. Izbornu jedinicu Pavo Šarčević rekao je da je HSS  odradio povijesnu zadaću nametanjem poljoprivrednog proračuna od 4 milijarde kuna koji je omogućio omotnicu EU od 780 milijuna eura. „Da to nije bilo predviđeno u domaćem proračunu niti jednog argumenta naši pregovarači ne bi imali da to ostvarimo", istaknuo je.

Kazao je da oni koji za sebe drže da su zaštitnici sela u Osječko-baranjskoj županiji smanjili su proračun za poljoprivredu sa 55milijuna kuna, koliko je iznosio u vrijeme kada je HSS imao mjesto dožupana,  na sadašnjih  16 milijuna kuna. „ Ne vjerujemo anketama, ali bilo bi vrlo loše da se ostvare. Što će Slavoniji donijeti to da na vlast dođu oni koji smatraju da su poticaji za poljoprivredu bacanje novca. Jedina stranka koja može zaštititi seljaka je HSS" naglasio je Šarčević.

Potpredsjednik Osječko-baranjske županijske organizacije HSS-a i šesti na listi z a4. Izbornu jedinicu Stjepan Živković naglasio je da ankete već sugeriraju pobjednike što demotivira za izlazak na izbore. Na listama Kukuriku koalicije, rekao je , nalaze se ljudi za koje nikada nismo čuli, „drugi prave predstave po Saboru i našim selima, oblače šokačke kape i reklje, a na njima su autentične samo ta kapa i reklja". Podsjetio da su isti ti do jučer sudjelovali u svim vlastima do sada osim od 2000.-2003.godine.  „Netko drugi nam odlučuje o raspodjeli državne zemlje, stipendijama, a zašto to ne bi bili mi? Vrlo važan je trenutak, teška su vremena još teža nas čekaju i nije svejedno tko će preuzeti odgovornost za upravljanje zemljom" naglasio je Živković.

Predsjednik GO HSS-a Donji Miholjac Valent Poslon naglasio je da je HSS kroz 107 godina dugu povijest   uvijek preuzimao odgovornost za hrvatski narod i za svojim radom ostavljao rezultate. 2007.g. HSS je, rekao je, preuzeo odgovornost za interese Hrvatske i  ustrajao do kraja u koalicijskoj vlasti unatoč problemima. „HSS je ispunio 2 cilja : ulazak u Nato pakt i završetak pregovora s EU. Pregovaračke pozicije za seljake i ruralni razvoj postavio je HSS svojim programom „Preporod hrvatskog sela". Da smo početkom godine napustili vlast kao što su mnogi sugerirali sigurno da bi pregovori s EU bili produženi za 6 godina", istaknuo je Poslon.

Gradskoj organizaciji HSS-a Donji Miholjac pristupio je Ivan Kožić. Naglasio je da svoje umirovljeničke dane želi posvetiti poljoprivredi u kojoj je proveo četrdeset i jednu godinu dug radni vijek, a HSS je stranka kroz koju to može ostvariti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
15.11.2011. 22:14
HSS se treba što prije riješiti Friščića,jer je on
najlošiji predsjednik u povijesti HSS-a,
dovesti jednu takvu stranku na granicu izbornog praga je više nego jadno, i on se još hvali svojim radom?
pljuska
15.11.2011. 12:45
Trebaš samo analizirati što je Friščić napravio od HSS-a od kada je postao predsjednik stranke.

Tada je jasno da je HSS pod Friščićem uistinu postao desni centar, a to ti je srednji prst desne ruke!

Mislim da biračima nije teško prepoznati da je glas HSS-u, izgubljeni glas!pool
15.11.2011. 12:12
Ajd neka mi netko pokuša objasnit šta je to "desni centar" kako se tu navodi ili u drugim primjerima "lijevi centar"?!Centar je centar,desno je desno,a lijevo je lijevo,kako su mene učili


Još iz kategorije Politika