Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Komentar Bojane Božanić/Lider

Zeleni ponedjeljak, brački petak i zlatna srijeda

  Bojana Božanić/Lider           09.03.2012.         1683 pogleda
Zeleni ponedjeljak, brački petak i zlatna srijeda

Nakon što je ministrica zaštite okoliša Mirela Holy proglasila 'zeleni ponedjeljak' pa djelatnici njezinog ministarstva prvog radnog dana u tjednu za ručak mogu dobiti samo vegetarijanska jela, požurio se i ministar uprave 'bezecirati' svoj dan u tjednu. Izbor Arsena Bauka pao je na petak, točnije 'brački petak'. Iako je on to najavio na svom Facebook profilu, nije za razliku od ministrice Holy pojasnio što će obuhvaćati njegova 'manifestacija', no za pretpostaviti je da je riječ o nekom recesijskom danu u kojem neće med i mlijeko teći u potocima, a stolovi pucati pod težinom trpeze. Čovjek koji voli štedjeti i još dolazi s Brača za posljednji radni dan u tjednu zasigurno ne sprema ludu zabavu.

Tako da za sada predloženi dani nisu izazvali oduševljenje kod djelatnika ministarstava, no prvi mačići se ionako bacaju u vodu pa postoji šansa da ostali ministri poprave opći dojam.
Ipak, tu dolazimo do jednog objektivnog problema. S obzirom na to da u Hrvatskoj postoji 20 ministara, a samo je sedam dana u tjednu, ideja da svatko ima svoj dan apsolutno je neizvediva. Nije poznato hoće li se organizirati licitacija ili će se dani birati prema tome koliko su poslovi ministarstava srodni jer je

Pravilnik o ministarskim danima još uvijek u izradi. Postoji mogućnost da recimo, kultura te znanost i obrazovanje dijele dan, no navodno nitko ne želi biti u 'ekipi' s financijama i gospodarstvom.  Veliki problemi mogli bi nastati i oko toga što je nedjelja 'dan za odmor', pa nema mnogo zainteresiranih. No, tu bi se u bitku mogli uključiti trgovci i crkva. U izboru su 'dan molitve' i 'dan šopinga'. Također, utorak je u Hrvatskoj poznat i kao onaj u kojem se 'korigiraju' cijene naftnih derivata, pa se u 'benzin day' nitko ne želi petljati jer naprosto ne bi došli do izražaja.

Srijeda je zapravo idealan dan pa se pretpostavlja da bi u slučaju licitacije taj dan među ministrima mogao postići najveću cijenu.  Nitko ne voli početak radnog tjedna, a pred kraj su ljudi već 'glavom na vikendu' i sredina tjedna uistinu je zlatna. Taman da čovjek malo stane i odmori nakon dva naporna radna dana. Predlažem da se i zove 'zlatna srijeda' kako bi barem naziv sugerirao sreću i blagostanje kada nas već demoraliziraju statistički podaci. Svakako treba osmisliti neki program kojim bi se taj dan obilježio na nacionalnoj razini. Nema smisla da u njemu uživaju samo vladajući.

Blog Bojanka Bojane Božanić, Lider

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Komentar Bojane Božanić/Lider