Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Gospodarstvo

Žele KIO: Beograđani nude 280 radnih mjesta i redovite plaće

  Dragutin Šantoši/Večernji list           20.04.2010.         3122 pogleda
Žele KIO: Beograđani nude 280 radnih mjesta i redovite plaće

ORAHOVICA - Nakon virovitičkog Tvina i samoborske Samoborke, hrvatskih tvrtki koje su iskazale zanimanje za sudjelovanje u restruktuiranju prezadužene najsuvremenije i najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica KIO Orahovica iskazala je i beogradska tvrtka Enmon grupa.

Malo je poznato da je KIO, koji je u blokadi više od 190 dana s iznosom od oko 180 milijuna kuna, a njegove cjelokupne obveze premašuju iznos od 460 milijuna kuna, tri godine više od 55 posto svoje proizvodnje na tržište plasirao upravo posredstvom beogradskog Enmona koji je svu robu plaćao avansima i tako, do prije 4 mjeseca, tvornici keramičkih pločica sa 460 zaposlenih u Orahovici i Rujevcu omogućio preživljavanje.

- Spremni smo unajmiti tvornicu na tri godine, zaposliti 280 radnika, s redovitom isplatom bruto plaća ne manjih od dosadašnjih te za 20-ak dana pokrenuti strojeve i ostvariti godišnju proizvodnju od 5,3 do 6 milijuna četvornih metara pločica. Jamčimo i plasman orahovačkih proizvoda jer uspješno poslujemo na tržištima Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, Grčke i Njemačke. Tvornicu treba što prije pokrenuti jer bi propuštanje ove sezone moglo imati katastrofalne posljedice za KIO - kaže dipl. oec. Ivana Knežević, direktorica tvrtke Enmon Hrvatska osnovane lani u Orahovici.

Prema neslužbenim izvorima, Enmon grupi je ovih dana stiglo bankarsko upozorenje za dospjelost plaćanja 800 tisuća eura leasinga za prije dvije godine postavljenu novu proizvodnu liniju u tvornici KIO Orahovica za koju je Enmon grupa dala jamstvo. Troškovi pokretanja tvornice koja četiri mjeseca ne radi stajat će najmanje dva milijuna eura koje je Enmon grupa spremna uložiti u proizvodnju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

josip
23.4.2010. 16:25
mislim si ja da to više nemože spasiti niti Warren Buffett a ne ovakva ekipa.
Dizel
22.4.2010. 9:30
Te tri stavke sigurno nisu postojale u tvornici dok je došla gdje je došla - sumnjam da je ista garnitura naučila ili izvukla nekakve pouke...
tyson
21.4.2010. 18:31
samo da što prije počnemo raditi. to je nama bitno, ništa nas drugo ne zanima. red, rad i disciplina.
Dizel
21.4.2010. 9:59
Hoćeš reći - neradom, koji je i dotjerao tvornicu tu gdje je sad?
tyson
21.4.2010. 8:49
znao sam da će se ovo riješit, samo dok se profiltriraju oni koji ne valjaju, poslušni i vrijedni su ostali i nastavljamo dalje s radom.
tarik
20.4.2010. 19:10
Braćo Srbi pomagajte !


Još iz kategorije Gospodarstvo