Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Žele biti glasni i iz zadnje klupe

  Dragutin Šantoši/Večernji list           16.06.2009.         1699 pogleda
Žele biti glasni i iz zadnje klupe

VIROVITICA - Na osnivačkoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije novoizabrani predsjednik Josip Novogradec iz HSS-a uzalud je pozivao i molio petoricu kolega vijećnika HSP-a - da se iz zadnjih klupa presele u prve redove. HSP-ovci su to tvrdoglavo odbijali, potvrđujući kako će se njihov oporbeni glas dovoljno snažno čuti i s kraja županijske vijećnice.

- Više od pokušaja promjene mjesta sjedenja vijećnika u vijećnici brine što HDZ i njegovi partneri, koji u Skupštini imaju 47 posto vijećničkih mandata, nisu dali niti jedno predsjedničko mjesto u bilo kojem Odboru ili Komisiji nekome od vijećnika iz oporbe.

Iako su funkcije potpredsjednika Skupštine više formalne i ne znače puno u praktičnom radu, na obje funkcije izabrani su vijećnici iz redova HDZ-a, a niti jedan iz oporbe. To nije dobro jer time HDZ i partneri daju jasnu poruku da u dovoljnoj mjeri ne cijene vijećnike iz oporbe - kaže Zvonimir Šimić, vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika HSP-a.

S prve sjednice toga županijskog predstavničkog tijela, na prijedlog oporbenog HSP-a, Vladi RH i Hrvatskom saboru upućen je prijedlog da se do sljedećih izbora revidiraju popisi birača, jer postojeći ne odražavaju stvarno stanje.

Potvrđuje to i primjer ove županije, u kojoj je 93.389 stanovnika, a na popisu birača je čak 86.105 građana s pravom glasa. Po tome ispada da u Virovitičko-podravskoj županiji živi svega 7289 djece do punoljetnosti, koji nemaju pravo glasa, iako je stvarni broj predškolske i školske djece, u stvarnosti, barem dvostruko veći.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

marko
18.6.2009. 14:53
Jel to "magareća" klupa?
xxll
18.6.2009. 12:35
EVO JO MALO:
Zanimljivosti - Prevara sa popisima birača: Treba li se uopće truditi i i ći na izbore? - Don Ivan Grubišić: "Demokracija, autokracija, vojna hunta ili banda lopovska?"

"UNATOČ upozorenju i razotkrivenom mehanizmu manipuliranja biračkim popisima očigledno je da je država umjesto da riješi problem jednom i zauvijek, odlučila problem relativizirati, umanjiti, falsificirati ili ignorirati", konstatira pollitika.com-a na čijim je stranicama prije, mjesec dana otkrivena prevara s popisima birača.

Primjerice, na adresi Dusina 0, prema popisu birača, prebivaju 404 osobe koje imaju pravo glasa na izborima u Hrvatskoj. To ne bi bilo čudno da u čitavoj Dusini, mjestašcu pored Vrgorca, prebiva ukupno 530 birača. Prema toj računici, dakle, njih 76 posto prebivalište ima prijavljeno na adresi Dusina 0. Prema nekim medijskim računicama, na toj bi adresi moglo biti toliko birača ukoliko bi ondje bio jedna od većih stambenih nebodera u ovom dijelu Europe od nekih 40-ak katova. Usporedbe radi, u neboderu od 17 katova u Zagrebu prebivalište ima prijavljeno 158 birača. Kamensko, koje se također nalazi uz granicu, isto ima "neboder" na adresi Kamensko 0, gdje su prijavljena 232 birača...

Demokracija, autokracija, vojna hunta ili banda lopovska?"
"Kada jedna hunta sjedne na državu i njenu demokraciju i radi što hoće, postavlja se pitanje koliko legitimno predstavljaju hrvatski narod. Ti popisi su nekome u interesu i to nije u redu, jer se udara u temelje demokracije, proceduru izbora", kaže nam don Ivan Grubišić o popisima birača. Upitan ima li smisla izlaziti na izbore gdje su birački popisi nakrcani fantomima s pravom glasa, kaže:

"Mi, primjerice, imamo Sabor, ali nemamo demokratski izabran Sabor, jer na prošlim izborima je bilo 133 tisuće birača viška. To se nikako ne može proglasiti legalnim i legitimnim izborima. A to je onda problem jer se postavlja pitanje je li to demokracija, autokracija, vojna hunta ili banda lopovska?

A KAKO JE U VPŽ?????
Potvrđuje to i primjer ove županije, u kojoj je 93.389 stanovnika, a na popisu birača je čak 86.105 građana s pravom glasa. Po tome ispada da u Virovitičko-podravskoj županiji živi svega 7289 djece do punoljetnosti, koji nemaju pravo glasa, iako je stvarni broj predškolske i školske djece, u stvarnosti, barem dvostruko veći.


xxll
17.6.2009. 9:30
DIO II
"SILOVANJE DEMOKRACIJA" - HDZ-OVCU ZAFALIO JEDAN GLAS

U DRUGOM krugu izbora u nedjelju birat će se i vlast u Vrgorcu, gradiću u Dalmatinskoj zagori gdje je HDZ-ovom kandidatu i saborskom zastupniku Borislavu Matkoviću zafalio jedan glas da bi postao gradonačelnik. Bilo bi pošteno čestitati Matkoviću na izvrsnih ravno 50 posto osvojenih glasova da se na području Vrgorca ne nalaze adrese Dusina 0 i Škola 0, na kojima je registriran pozamašan broj birača, a svakako nije pohvalan ni napad na televizijske ekipe koje su na dan izbora otišle snimiti autobuse kojima su birači iz Hercegovine nadirali na birališta u Dusinu, što baca sjenu sumnje na čitav izborni proces u Vrgorcu. "U ponedjeljak ujutro osjećali smo se kao da smo silovani" Dakle, Matković je osvojio 2314 glasova, a njegov protukandidat, nezavisni Miljenko Pivac - 1788, što je 38 posto glasova. Pivac je izjavio Novom listu kako smatra da su birači u Vrgorcu prevareni jer im je "uvozom birača" iz Hercegovine onemogućeno da biraju svoju vlast te stoga izlazak na izbore nema smisla. ... Podsjetimo, na adresi Dusina 0, prema popisu birača, prebivaju 404 osobe koje imaju pravo glasa na izborima u Hrvatskoj. To ne bi bilo čudno da u čitavoj Dusini, mjestašcu pored Vrgorca, prebiva ukupno 530 birača. Prema toj računici, dakle, njih 76 posto prebivalište ima prijavljeno na adresi Dusina 0. Prema nekim medijskim računicama, na toj bi adresi moglo biti toliko birača ukoliko bi ondje bio jedna od većih stambenih nebodera u ovom dijelu Europe od nekih 40-ak katova. Usporedbe radi, u neboderu od 17 katova u Zagrebu prebivalište ima prijavljeno 158 birača. ... U Velikom Prologu na adresi Škola 0 gdje bi se trebao nalaziti područni ured vrgoračke osnovne škole, pak, prijavljeno je 250 birača. Više>>>
.
Da NEBI FALILO i ovaj put, šaljemo vam za svaku sigurnost još 4 AUTOBUSA GLASAČA.

I SVI U RH ZNAJU TU ČINJENICU DA SE MANIPULIRA S POPISOM BIRAČA I NIKOME NIŠTA??????

xxll
17.6.2009. 9:25
"Potvrđuje to i primjer ove županije, u kojoj je 93.389 stanovnika, a na popisu birača je čak 86.105 građana s pravom glasa. Po tome ispada da u Virovitičko-podravskoj županiji živi svega 7289 djece.."
I MI BI U EU????

HDZ-Dusina b.b.
I bez medicinski potpomognute oplodnje, za Kaptol, satelite i HDZ skaredne do anateme, uoči svakih izbora broj se hrvatskih birača množi, pogotovo u selima gdje se ovca Dolly do kloniranja gloži.
Dok su nekada i mrtvi u velikom broju znali glasati za vladajuću stranku u pojedinim izbornim jedinicama, štoviše nadmašiti i žive, kada su to Tuđman i njegovi nasljednici poželjeli, danas je tehnologija fotokopiranja HDZ-ovih birača toliko uznapredovala da na jednoj adresi u zaseoku kod Vrgorca obitava dvostruko više birača nego u zagrebačkom neboderu od 17 katova! Dusina, zapamtite taj toponim, čak ako po profesiji niste poštari, ruši i svjetske rekorde, jer na jednom kućnom broju ima više prijavljenih birača nego stanovnika. Budući da se radi o Hrvatima a ne amebama, njihovo množenje nikako ne može biti plod Darwinove evolucije ili dijeljenja bičaša, već isključivo Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen!
Njih 404, bez crte, koji za prebivalište u Republici Hrvatskoj, državi koja navodno stremi Europskoj Uniji, imaju u osobnoj iskaznici u rubrici prebivalište zapisano Dusina 0, na ove će, vjerojatno i svake sljedeće izbore, izlaziti a da im ime i prezime, JMBG, ili barem snimku matične stanice, nitko neće provjeravati. Jer, zna se kako će na izborim glasovati taj vrgorački oblakoder kojeg ni Zagreb ne može nadkriliti. Baš kao što se zna kako će, u slučaju da nekome, uoči ili nakon izbora, padne na pamet propitivati ta Potemkinova sela, reagirati Ustavni sud Hrvatske.

I ONDA SE ČUDIMO DA NAS EU NEĆE????

`ZBOG SANADERA HRVATSKA NE MOŽE U EU`
NATAŠA SRDOČ, ekonomistica i suosnivačica riječkog Adriatic instituta za javni poredak, govori zašto je u novinskom tekstu optužila Hrvatsku za korupciju i kriminal a premijera za ilegalno bogaćenje. UGLED JE NARUŠEN - Nataša Srdoč kaže da je napisala članak jer hrvatska vlada blati Hrvatsku i uništava budućnost njenih građana te da je ugled zemlje u svijetu već dugo narušen. Prošlog tjedna veliku pažnju hrvatske, ali i svjetske javnosti izazvao je iznimno kritičan članak o Hrvatskoj objavljen u uglednom američkom dnevniku Wall Street Journal. Autorica članka, u kojem je hrvatska vlada optužena za korupciju, kriminal i pritiske na slobodu medija, a premijer Ivo Sanader za ilegalno bogaćenje,....

Drug Ivo se vratio `bogat` iz inozmestva, to `svi` znaju. Zpravo svi su u Vladi odavna `bogati`, i tko može u njih uopće `sumnjati`. Boli qurac Ivu i ostale šta tko o njima piše, kao i svakog diktatora na ovom svijetu. Kad zagusti, on ima drugu domovinu i putovnicu, kao i ostali kriminalci.Još iz kategorije Virovitica