Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Prosvjeta

Zdravi i kreativni

  Matija Zidar           18.12.2013.         1860 pogleda
Zdravi i kreativni

Kao i svake godine do sada učenici i učitelji OŠ August Cesarec Špišić Bukovica i su prigodno obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti (15. 11- 15. 12.) Ove godine taj mjesec je bio u znaku  kreativnosti pod motom ZDRAVI I KREATIVNI.  Cilj je  bio otkriti i potaknuti  što više učenika bez obzira na uspjeh koji postižu, da izraze i pokažu svoju  kreativnost, darovitost, originalnost, maštu, umijeće u raznim područjima, potaknuti kreativce na međusobno druženje, komunikaciju i razmjenu ideja. Sve je počelo u  suradnji s Gradskim muzejom kada su naši učenici s nastavnicama Gordanom Čurik i Vesnom Matovina sudjelovali  u jednom projektu zajedno sa privatnom školom u Zadru gdje su predstavili našu županiju, Viroviticu kao središte, kulturne spomenike Špišić Bukovice kao i samu školu. Tom prilikom su napravili izložbu radova na temu očuvanja kulturne baštine koje su učenici izrađivali u umjetničkoj radionici na likovnoj kulturi i  likovnoj grupi, organizirali radionice izrade nakita, tkanja na ručnom tkalačkom stanu, pokazali kako se radi starinska  frizura u Špišić Bukovici, te se lijepo i ugodno družili s vršnjacima iz Zadra koji će uskoro doći k nama u posjet i nastaviti lijepu suradnju.

 Prezentacija na vrlo zanimljiv način kroz 14 različitih kreativnih centara sa voditeljicama-animatoricama je bila prošli tjedan u školskoj dvorani. Svoju kreativnost učenici su pokazali između ostalog u tkanju torbica, izradi tradicionalnih i modernih frizura, pisanju pjesama, pletenju, crtanju portreta i dizajniranju majica. Fizičari su izveli vrlo zanimljive pokuse, a bilo je tu i kreativnog plesa. Jedna učenica je pokazala kako se dobro snalazi u različitim narječjima, a učenik 6. razreda sve nas je oduševio oponašajući mnoge životinje. U nekoliko centara su se izrađivali nakiti , ukrasi, eko vrećice, origami.  Pridružili su se i razigrani zvuci naših glazbenika uz gitaru i saksofon, a  učenica 8. razreda je otkrila svoj prekrasni glas. Bilo je tu još raznih vještina kao što su oblikovanje i rezbarenje u drvetu, igra samoljepivim trakama...  Nakon predstavljanja svih centara, učenici, nastavnici i roditelji su se priključili kreativcima u raznim centrima i zajedno s njima  nešto naučili i isprobali. Ujedno se moglo kupiti po simboličnim cijenama razne nakite, ukrase, vrećice i ostale stvarčice koje su napravili naši učenici s nastavnicima.

Ovo je bila prilika da upoznamo bolje naše učenike i otkrijemo njihovu kreativnost u različitim područjima što se često ne može otkriti u redovnom školskom radu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
19.12.2013. 18:02
A gdje je Ines...


Još iz kategorije Prosvjeta