Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Zdravlje

Zdrav za 5 Svijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti

  mup/vn           10.11.2023.         1099 pogleda
Zdrav za 5  Svijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti

Preventivni projekt „Zdrav za 5“ je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša - cilj mu je podizanje razine svijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti te podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline. Na nacionalnoj razini preventivni projekt se provodi za učenike osmih razreda osnovnih škola i prvih/drugih razreda srednjih škola. Projekt zajednički provode, dvanaestu godinu zaredom, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, provodeći planirane aktivnosti iz preventivnog projekta, održala je predavanja na temu „Zdrav za 5“ osmim razredima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici na kojima je sudjelovalo oko 95 učenika, a povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji će započeti 15. studenog i traje sve do 15. prosinca.

Aktivnim sudjelovanjem u predavanju učenici stječu znanja o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice. Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su također provodi radionica, gdje učenici u zamišljenim situacijama, sami osmišljavaju nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Nadalje, u narednom periodu do kraja školske godine u prevenciji protiv ovisnosti, biti će održana predavanja na istu tematiku i u drugim školama na području Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje