Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Virovitica

Zbor građana u Taborištu: Ove godine onačno rješavanje pružnog prijelaza u Podravskoj ulici. Sljedeći utorak zbor građana u Golom Brdu

  vn           28.03.2017.         1447 pogleda
Zbor građana u Taborištu: Ove godine onačno rješavanje pružnog prijelaza u Podravskoj ulici. Sljedeći utorak zbor građana u Golom Brdu

Uređenja prostora oko mjesnog doma, staze kod trgovine, postavljanje klupa kod crkve i boćališta kao i stalaka za bicikle, asfaltiranja i uređenja bankina u Ulici Mate Lovraka aktivnosti su Mjesnog odbora Taborište u prethodnom razdoblju koje je na zboru građana izdvojio predsjednik Željko Heđi.

Fradonačelnik Ivica Kirin kao najvažniji projekt naveo je gradnju Sjeverne obilaznice koji se direktno ne tiče Taborišta, ali indirektno će znatno smanjiti promet kroz to prigradsko naselje . Uklanjanjem kamiona s cesta znatno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu,osobito djece.

Privremeni pročelnik za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Marijo Klement mještane je upoznao s brojnim aktivnostima koje Grad namjerava odraditi u ovom dijelu grada od kojih je posebno naveo konačno rješavanje pružnog prijelaza s branicima na prijelazu u Podravskoj ulici.

Projekt je ove godine napokon ušao u plan Hrvatskih željeznica čemu je uz pritiske Grada pomogla i peticija mještana. Najavio je i sanaciju dijela Zagorske ulice, nogostup u Podravskoj ulici te radove na uređenju kanala. Direktor Virkoma Damir Marenić naveo je problem s kanalizacijom zbog podvodnog tla što stvara veliki probleme osobito kod velikih oborinskih voda jer kanalizacija nije predviđena za oborinske vode.

Građani su izdvojili pokušaj uređenja iznimno prometne Krležine ulice, tj. da se na neki način pronađe model postavljanja nogostupa unatoč činjenici da je ulica uska i to će biti teško izvodivo. Istaknuli su i postavljanje rasvjete u drugom dijelu Slavonske ulice te postavljanja nadstrešnice na ugibalištu ceste D2 prema centru grada.

U utorak 5. travnja zbor građana za mjesni odbor Golo Brdo održat će se u mjesnom domu s početkom u 19 sati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica