Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Politika

Zbogom Bojane, Glavaševiću!

  Mate Vukušić           28.08.2018.         2647 pogleda
Zbogom Bojane, Glavaševiću!

U 117 škola u Republici Hrvatskoj nije upisan niti jedan učenik! A nove škole niču kao u vrijeme Broza. Vrhunac krize u Uljaniku rezultirao štrajkom radnika na Markovu trgu u Zagrebu. Vlada nije sposobna naći kvalitetno rješenje za granu industrije kojom smo deseti u svijetu! U Agrokoru smjenjuju direktore Jamnice, Leda…tvrtki koje su uspješne ali ne plešu po Peruškovoj (Plenkijevoj) svirci! Ministar Marić želi provesti poreznu reformu kojom bi deseci tisuća poduzeća bili prisiljeni staviti „ključ u bravu“!

Kaos u zdravstvenom sustavu prouzročen katastrofalnim odlukama ministra Kujundžića! Posao saborskih zastupnika, pogotovu oporbenih, je reagirati na ovakve anomalije koje postaju hrvatska svakodnevica. Biti korektiv Vladi RH i svim institucijama koje bi trebale voditi brigu o svakom građaninu kako bi ostvario svoja, Ustavom zajamčena, prava na jednakost, na slobodu. Na sigurno radno mjesto i dostojan život od svog rada. Uz sve ono što kao saborski zastupnik obećaš građanima koji su te izabrali.

Očekujem to od svih 36 zastupnika SDP-a. Očekivao sam to i od stranačkog kolege Bojana Glavaševića. A danas…iznenađenje!! Ako uopće je..Bojan je, nezadovoljan stanjem u SDP-u izašao iz tog istog SDP-a.

Kažeš, Bojane, da je ideja SDP-a ugašena? Nije se SDP ništa, na žalost, promijenio u zadnje dvije godine od kada si članom postao. Preispitaj se, koliko si ti učinio da se stranka, u koju si ničim izazvan ušao 2016., promijeni? Na bolje, naravno. SDP je u najvećoj krizi od kad je RH. ( Osobno sam nezadovoljan stanjem u kojem jesmo i odnosima koji su u SDP-u ). I prije je bio u krizama, manjim ili većim. I iz svih kriza je izašao, kak se to veli, jači.

I iz ove će. Zahvaljujući članovima koji neće dati petama vjetra nailaskom na prvu prepreku. Na prvi problem. Zahvaljujući članovima koji ništa nisu dobili a koji su spremni zasukati rukave i, unatoč nekad bezizlaznim situacijama, svojim osobnim nezadovoljstvima stanjem u stranci, naći pravi put. Put povratka SDP-a na poziciju na kojoj ga građani žele vidjeti. Da po treći put Hrvatsku izvuče iz krize i stabilizira kako je to i do sada činio. I ne zamjeram ti, Bojane. Ali se čudim. Jer, nisi ti, Bojan, oprosti što ću ovo reći, nisi ti od takvih gena da bi se olako predao. Pa makar situacija, kako je ti vidiš, bila bezizlazna. Nije problem pasti. Problem je ne dići se. Barem pokušati. Ali, eto. Svatko ima pravo na izbor. Vidim, zatražio si da te se briše iz svih evidencija u koje si upisan u SDP-u! Ma je li moguće da te je sram članstva u SDP-u? Ne mogu vjerovati …osim ako te negdje traže istupnicu. Da moraš dokazati da si „čist“. Niti to ne vjerujem. Ipak si ti kao pomoćnik ministra Freda Matića dao doprinos u poboljšanju uvjeta za braniteljsku populaciju. Nemoguće je da i to želiš pobrisati.

Na kraju, razočarao si me, Bojane. Ako ja uopće imam pravo biti razočaran tvojim postupkom. Kako god, sretno ti bilo tamo gdje si se uputio.

I zbogom, Bojane…Glavaševiću.

Mate Vukušić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Virovitičko-podarsvke županije

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika