Objavljena velika lista o korupciji, Hrvatska gora od Kube i Jordana
Sabor u petak o prijedlogu zakona o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava
Državni tajnik Milatić: Cijene plina neće podivljati, povećanje će biti u nijansama
Bošnjaković žali zbog nazadovanja Hrvatske na listi percepcije korupcije
Saborska oporba: Zakon o navijačima je licemjeran i ne pridonosi kulturi navijanja
Povjerenstvo: Kujundžić podnio novu karticu pa shvatio da mu se omakla greška
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Aktualnosti

Zbog velikog broja napuštenih grobnih mjesta izmjena Odluke o grobljima

  virovitica.hr           20.06.2014.         1100 pogleda
Zbog velikog broja napuštenih grobnih mjesta izmjena Odluke o grobljima

Na sjednici Kolegija gradonačelnika na zahtjev tvrtke Flora Vtc  razmotrena je Odluka kojim se predlažu izmjene i dopune važeće Odluke o grobljima. Kako je u postupku sređivanja grobljanske evidencije utvrđeno da postoji velik broj napuštenih grobnih mjesta pojavila se je potreba rješavanja njihovog statusa, definiranjem sadržaja rješenja kojim se dodjeljuje pravo korištenja grobnog mjesta i jasnijim definiranjem obveza nasljednika u smislu određivanja korisnika grobnom mjesta.

Slijedom takvog zatraženo je propisivanje novog stavka kojim se određuje da uprava groblja može dodjeljivati na korištenje nova grobna mjesta odnosno mjesta na kojima nisu obavljani ukopi, grobna mjesta za koja je utvrdila da su ih korisnici napustili i grobna mjesta koja su korisnici vratili odnosno ustupili upravi groblja. Također se predlaže da se jasnije odrede obveze nasljednika grobnog mjesta kao i da se propiše obveza nasljednika ukoliko rješenjem o nasljeđivanju nije određeno nasljeđivanje prava na grobno mjesto.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.