Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Aktualnosti

Zbog sudskog spora Općine Pitomača i Osijek Koteksa, najavljena izvanredna sjednica

        27.11.2013.         2623 pogleda
 Zbog sudskog spora Općine Pitomača i Osijek Koteksa, najavljena izvanredna sjednica

Na 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača raspravljalo o 15 točaka dnevnog reda najavljenih na stranicama Općine Pitomača. Na samom početku sjednice prilikom utvrđivanja dnevnog reda, bez posebnog obrazloženja, predsjednik Općinskog vijeća Damir Begović predložio je da se sa dnevnog reda izostavi točka br.9 koja se odnosi na donošenje Odluke o kupnji nekretnina putem neposredne pogodbe namijenjene za izgradnju građevina društvene i poslovne namjene što je jednoglasno usvojeno.

Na aktualnom satu na jedini upit upućen od strane vijećnika Hrvatske stranke pravne države o trenutnom stanju sudskog spora Općine Pitomača i Osijek Koteksa načelnik Općine gosp. Željko Grgačić najavio je izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će se raspravljati o toj temi. Najvažnijom točkom dnevnog reda Općinski Proračun 2.izmjenama i dopunama smanjen je za oko 1000000 kuna i sada iznosi 24942000 kuna. Smanjenje je uvjetovano nerealizacijom prihodovne strane prvenstveno smanjenjem naknade korištenja mineralnih sirovina. Na sjednici je predstavljen i novi model informiranja javnosti putem Informativnog centra Virovitica koji je već na startu napravio prve greške u izvještavanju koje će nadamo se u budućnosti izbjegavati.

Objavljeno je da su Proračunske izmjene prihvaćene jednoglasno što nije točno jer je vijećnik HSPD-a glasovao protiv zbog nekih stavki za koje je predviđeno povećanje sredstava npr. troškovi reprezentacije Općine Pitomača povećani su sa 100000 kuna na 115 000 kuna. Netočno je izvješteno i o smanjenju sredstava za Dječji vrtić jer se sredstva smanjuju Knjižnici Pitomača i to u iznosu od 40 000 kuna a Dječji vrtić Potočnica ostaje netaknut ovim izmjenama. Svi vijećnici složili su se oko Odluke o davanju financijskog osiguranja za sufinanciranje projektnih prijedloga Preradovićeva kuća, Zavičajni muzej i galerija Pitomača i Infrastrukturalno opremanje Poduzetničke zone Rakitka.

Za predstavnika Općine Pitomača u Povjerenstvo za dodjelu zakupa na poljoprivrednom  zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske izabran je gosp. Željko Grgačić a u Povjerenstvo za procjenu troškova stavljanja u funkciju poljoprivrednog zemljišta koje nije u funkciji poljoprivredne proizvodnje obraslo raslinjem i vrijednost drvne mase gosp. Tomislav Andročec. Na kraju sjednice Općinsko vijeće dodijelilo je stipendiju Zvonimiru Filjaku za postdiplomski studiji u Škotskoj.

Hrvatska stranka pravne države, podružnica Pitomača

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
27.11.2013. 18:18
Kreni, jablane......

youtube.com/watch?v=RK34uNGvMbs
guru
27.11.2013. 17:24
Pa ovo je nešto sasvim drugo od izvješča u vir. listu.
Ne mogu vjerovati da osim što izvjestitelj prešučuje bitne točke dnevnog reda o nekima čak i lažno izvještava. U što se to pretvara vir. informativni centar.
Bravo Zlajo ima još načina da se prezentira istina,...
peroblagajnik
27.11.2013. 16:21
Bravo Majstore, pa i vrijeme je da se ozbiljno porazgovaramo o situaciji u Općini, ali nije mi jasno zašto skidate točke dnevnoga reda, ako su one prethodno dogovorene i kaj to konkretno znači. Jeli to početak nekakve krizne situacije u Općini Pitomača ili je svemu krivo sudstvo koje je pravomočnim presudama "ošetilo" Opčinu za preko 2 mil. kuna, ne računajuči trošak pravnog branitelja(-ice), za koji javnost nikad neće saznati koliko je plačeno i zašto.


Još iz kategorije Aktualnosti