Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Obrtništvo

Zbog složene evidencija staža neki obrtnici u Pitomači ostali bez priznanja, predsjednik Udruženja se ispričao

  Goran Gazdek           05.12.2015.         3093 pogleda
Zbog složene evidencija staža neki obrtnici u Pitomači ostali bez priznanja, predsjednik Udruženja se ispričao

Predsjednik Udruženja obrtnika Pitomače Mladen Balić uručio je sinoć u Otrovancu priznanja obrtnicima za 10, 20, 30 i 35 godina neprekidnog rada. Za deset godina rada priznanja su dobili Kristina Bato-Kirin, Mato Bastalić, Darko Šimunija i Dražen Hrvojić, a za 20 Željko Šubić, Vesna Kožarić, Damir Begoviću, Ivan Demšić i Marijan Jagar.

Branko Šelimber primio priznanje za 30 godina rada, a Željko Palković za 35 godina neprekidnog rada. Povelja za dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva i malog poduzetništva dodijeljena je Zlatku Štefaniću, a Zlatna plaketa za iskazanu potporu u radu udruženja dodijeljena je Ministarstvu poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras se ispričao drugim obavezama pa je priznanje preuzeo doministar poljoprivrede zadužen za vodno gospodarstvo Dražen Kurečić naglasivši da je ovdje prije svega došao kao prijatelj, a tek onda kao izaslanik ministra Marasa.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Željko Palković, donedavni predsjednik Udruženja obrtnika Pitomača. "Nije malo toliko godina biti u obrtu. Svi oni koji imalo rade znaju koliko je problema i koliko odricanja treba da bi se uspjelo. Ali, čvrsti smo i ne popuštamo u tome", rekao je Palković.

Međutim, zbog prilično složene evidencije staža u obrtu dogodilo se i nekoliko propusta pa priznanja nisu dodijeljena svima koji su zaslužili. Predsjednik Udruženja Mladen Balić zbog toga je izrazio žaljenje, a naknadno je našem portalu izjavio kako će takva priznanja biti uručena naknadno. "Riječ o vezanim obrtima, to jest o onim obiteljskom obrtima koji se prenose sa oca na sina ili sa muža na ženu", rekao nam je Balić ispričavši se svima koji ove godine nisu bili među laureatima, a trebali su.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

franjomrak@gmai
6.12.2015. 11:57
Čestitke svim dobitnicima vrijednog priznanja ! Očito je da g.Ministar Maras ima "produžnu" nastavu iz Domovinskog rata, izučavajući tko je gdje usvajao ratne vještine ..........


Još iz kategorije Obrtništvo