DHMZ: Sunčano uz promjenljivu naoblaku
HAK: Pojačan promet na A2 i A3
Predsjednički izbori: Od ponoći na snazi izborna šutnja
Svjetski dan Brailleovog pisma - važnost zakona o hrvatskoj brajici
Večernji list: Cijene nekretnina rastu, obiteljske kuće ponovno su hit
Ledenjaci na Novom Zelandu posmeđili od požara u Australiji
Jutarnji list: Klemm ide u zatvor

  Aktualnosti

Zbog programske greške, kod dijela kućanstva došlo je do povećanja utrošenog plina u ožujku koje je različito u odnosu na stvarnu potrošnju, utvrđenu očitanjem

        15.04.2016.         1700 pogleda
Zbog programske greške, kod dijela kućanstva došlo je do povećanja utrošenog plina u ožujku koje je različito u odnosu na stvarnu potrošnju, utvrđenu očitanjem

Iz Službe opskrbe PLIN-a VTC, a vezano za povećane račune za ožujak 2016. godine, stiglo je sljedeće priopćenje: “Zbog programske greške, kod dijela kućanstva došlo je do povećanja utrošenog plina u ožujku koje je različito u odnosu na stvarnu potrošnju, utvrđenu očitanjem. Do greške je došlo nakon nadogradnje aplikacije zbog prelaska na ljetne koeficijente korekcije. Građani koji primijete osjetnu razliku u potrošnji mogu doći reklamirati dobiveni račun ako žele odmah korekciju, a za sve ostale biti će to napravljeno sa sljedećim obračunom. Napominjemo da se brojila očitavaju u periodu pet radnih dana prije ili poslije zadnjeg dana u mjesecu jer je fizički nemoguće očitati 8 tisuća brojila u jednom danu.

Izjavu je dao i direktor tvrtke PLIN VTC Zvonko Kožnjak. "Svima se želim ispričat, posebno našim kupcima koji su na svojim računima imali iskazan krivi obračun. Tko god je došao kod nas, tko smatra da je zakinut, napravili smo ispravku i napraviti ćemo onima kojima treba. Pozivam i sve oni koji je primijete neka dođu do nas. Ovo što se dogodilo nema veze s novom cijenom plina jer je ona stupila na snagu 1. travnja, a računi za travanj biti će tek od 1. svibnja. Zbog ovoga što se dogodilo, razmislit ćemo da napravimo očitanje, poput grada Zagreba, a to je dvaput godišnje, a ostatak se kao što to recimo radi HEP, napravi na osnovi procjene potrošnje".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dida
16.4.2016. 8:50
Ovo je kriminal koji zahtijeva momentalne otkaze odgovornima. Umjesto da se isprićaju sto su pokusali prevariti građanstvo oni i dalje uporno lažu o razlozima nastalog problema.Mislim da takve naivne priće mogu prodavati svojima u kući a ne nama kojima je dosta prevara i samovolje pojedinaca.
drug
15.4.2016. 11:07
Do greške je došlo nakon nadogradnje aplikacije zbog prelaska na ljetne koeficijente? Kakve veze ima neka nova aplikacija u kojoj je promijenjena cijena a sve ostalo ostaje isto.
Koga ovi prcaju, kakva je to aplikacija koja samo "jednom dijelu" korisnika krivo unese očitana brojila i gle čuda na štetu samih korisnika jer je plin pojeftinio.
Survive
15.4.2016. 10:04
Ovo je vrhunac bahatosti prodavača plina i toplinske energije u Virovitici. Nažalost Virovitica nije izuzetak jer isti su problemi u Rijeci, Vukovaru itd. Nemušta objašnjenja u tvrtki ne bi bila ni za malu djecu. Nije problem samo u pokušaju prevare potrošača, netko je dao nalog da se u obračunima upisuju druga stanja u odnosu na očitanja, nego što potrošači plina godinama sumnjaju da količine plina nisu razmjerne toplinskoj vrijednosti. Žalosno je da je plin od najjeftinijeg energenta postao praktički najskuplji, te da mnogi već imaju alternativno grijanje na struju, koje je daleko jeftinije.


Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.