Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Gospodarstvo

Zbog pogrešne politike 'socijala' isplativija od sadnje krastavaca?!

  Dragutin Šantoši/Večernji list           29.11.2010.         2201 pogleda
Zbog pogrešne politike 'socijala' isplativija od sadnje krastavaca?!

ORAHOVICA - U posljednjih šest godina Tvornica za preradu voća i povrća Eurovoće Orahovica bilježi stalan rast proizvodnje i ukupnog prihoda pa će tako ove godine, kako očekuju u upravi tvrtke, preraditi više od 6500 tona voća i povrća te ostvariti ukupan prihod veći od 70 milijuna kuna. 

- Unatoč krizi ostvarujemo ohrabrujući porast prerade pa već sada 12 posto proizvodnje plasiramo na zahtjevna tržišta Amerike, Kanade, Švedske i drugih zemalja - kaže direktor Željko Jurkin ističući da bi strana tržišta mogu preuzeti neograničene količine prerađenih višanja. Orahovički prerađivači voća i povrća tvrde da se je na području Virovitičko-podravske županije nekada proizvodilo više od 10 tisuća tona krastavaca, a ove godine u cijeloj Hrvatskoj proizvedeno ih je nešto više od 2000 tona. Razlog tomu tvorničari vide u nerealnoj socijalnoj politici po kojoj se pokazuje da je seljacima isplativije primati socijalnu pomoć nego proizvoditi krastavce za koje je Eurovoće ove godine po kilogramu prve klase plaćalo naknadu od 4,8 kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
30.11.2010. 8:33
SADAŠNJU POLITIKU PREMA SELU JE KREIRAO HDZ I HSS. MOŽDA IPAK KRENE NA BOLJE?
U HSS-u se vodi tihi rat! Pankretić i Bajs bore se za stranački tron

Hrvatska seljačka stranka još uvijek nije donijela odluku hoće li na predstojeće parlamentarne izbore izići samostalno ili u koaliciji sa HDZ-om. Zanimljivo, i u HDZ-u su misteriozni oko toga. Dosad je HDZ na parlamentarne izbore izlazio samostalno jer ta stranka posljednjih 20 godina ima stabilno biračko tijelo. Sada je situacija bitno izmijenjena jer SDP sa HNS-om, IDS-om i HSU-om stvara oporbeni, prijeizborni blok ne prepuštajući ništa slučaju, tako da će i HDZ napraviti kalkulacije i vidjeti je li pametnije na izbore izići samostalno ili u koaliciji sa HSS-om, ističu u HDZ-u.

Ovisni o glasovima
Više nema nikakve dileme, Bajs i Pankretić imaju ambiciju preuzeti HSS. No kako doznajemo, njihovo međusobno rivalstvo i podmetanja zasad, kako doznajemo, ne smetaju čelniku stranke. Njih dvojica će, ovisno o rezultatima u resorima koje vode i snazi u izbornim jedinicama i županijama iz kojih dolaze, tražiti potporu članstva. Izborna skupština HSS-a bit će tek nakon parlamentarnih izbora i ovisno o rezultatima izbora Friščić će odlučiti odlazi li ili ostaje na čelu stranke. Zanimljivo, upravo su Bajs i Pankretić nagovorili Friščića da preuzme vodstvo HSS-a.

IMA IZGLEDA HSS SVOJIH PROBLEMA, A BRIGA GA ZA POLJOPRIVREDU?


Još iz kategorije Gospodarstvo