Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Promet

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu ovog vikenda policija pojačava nadzor

  mup           28.05.2021.         492 pogleda
Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu ovog vikenda policija pojačava nadzor

Od početka ove godine se na području Virovitičko – podravske županije dogodilo 206 prometnih nesreća i u njima su 3 osobe poginule, 22 su teško ozlijeđene i 61 sudionik u prometu je lako ozlijeđen, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja pogoršanje stanja za 31 evidentiranu prometnu nesreću, 3 smrtno stradale, 4 teško ozlijeđene i 23 lako ozlijeđene osobe. Smrtno stradale osobe su bile biciklista i 2 vozača osobnih automobila.

Posebno je do pogoršanja stanja sigurnosti u prometu došlo od početka svibnja, pa je tako tijekom ovoga mjeseca evidentirano 40 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula i 8 je teško ozlijeđeno, odnosno jedna je osoba poginula i 5 je teško ozlijeđeno više nego tijekom cijeloga mjeseca svibnja prošle godine.

Od 7 teških prometnih nesreća s poginulom osobom i teško ozlijeđenima od početka svibnja 6 su uzrokovali mladi vozači, od kojih je u 3 prometne nesreće uzrok bila brzina, a kod 2 mlada vozača počinitelja prometnih nesreća je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.00 g/kg.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, a u cilju podizanja na višu razinu, policijski službenici će u predstojećem periodu vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama, kao i nadzor sudjelovanja u prometu mladih vozača, a u subotu / nedjelju, 29./30. svibnja od 18 do 02 sata će zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila i nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Kako bi se spriječilo događanje ovako teških prometnih nesreća upućuju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet