Plenković o štrajku sindikata u školama: Ucjena nema, rješenja ima, razgovarat ćemo
Kujundžić ironizirao Beljakove prognoze o prijevremenim izborima 5. siječnja
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Kujundžić očekuje "oporbenu predstavu" o njegovu opozivu u Saboru
Štromar: Puno je teže bilo ući u ovu Vladu nego što će biti izaći
Mediji i suicid: Odgovorno izvještavanje može pomoći u prevenciji samoubojstava

Završni radovi na zgradi novog vrtića, umjesto 8 zaposleno 6 novih odgajatelja


  Grad           12.07.2010.         3087 pogleda
Završni radovi na zgradi novog vrtića, umjesto 8 zaposleno 6 novih odgajatelja

Gradnja nove zgrade Dječjeg vrtića „Cvrčak" u Pejačevićevoj ulici kod jaslica je pri završetku. Trenutno se izvode završni radovi i nove će prostorije za sedam novih skupina na jesen biti spremne primiti nove polaznike.  Novi kapaciteti konačno će riješiti vječiti problem prebrojne djece čiji su roditelji bili prinuđeni tražiti drugačiji način čuvanja. Ove je godine za smještaj u vrtić javilo rekordnih 170 novih mališana što je gotovo pola vrtića, ali, srećom nitko nije ostao neupisan. „Nismo očekivali tako veliki broj prijava, ali nam, obzirom na povećane kapacitete, nije bilo problema naći mjesta sve", objašnjava ravnateljica Anka Tomac.

Velikom interesu za smještaj djece u „Cvrčku", uz „baby boom"  koja su više nego prihvatljiva cijene koju pačaju roditelji. Za dijete, naime, treba izdvojiti tek 500 kuna, a ostalih 1500 do pune cijene smještaja, podmiruje Grad Virovitica.

Ukupno će u novoj pedagoškoj godini vrtić pohađati 460 mališana. Oni će, sukladno standardima, biti raspoređeni u grupe koje broje između 13 i 36 polaznika. U novi vrtić bit će raspoređene grupe koje su do sada koristile prostor predviđen za zbornicu i sobe za izolaciju bolesne djece jer ne zadovoljavaju minimalnim uvjetima boravka. Otvaranjem novog vrtića bit će ustrojene tri nove skupine tako da će ih sada biti ukupno 22 pa je nužno zaposliti 8 novih odgajatelja i te po jednog psihologa i defektologa. No, izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada vrtića kojeg je usvojilo Gradsko vijeće predviđeno je zaposliti šest odgajatelja. „Zaposlit ćemo dva odgajatelja  manje i niti jednog djelatnika tehničkog osoblja, što ne udovoljava potrebama ove djelatnosti, a ni mjerama Državnog pedagoškog standarda predškolskog odbora i naobrazbe", upozorila je vijećnica HNS-a-Liberalnih demokrata Nada Bartolić.

Ravnateljica Tomac priznaje da zbog recesije vrtić nije u mogućnosti zaposliti nove djelatnike tehničkog osoblja preciziravši da je riječ o spremačicama pa će taj problem biti riješen drugačijom preraspodjelom rada. „Dva odgajatelja manje neće ugroziti standarde jer su skupine rađene tako da sve budu pokriven potrebnim brojem 'teta'. Balansirali smo između starih i novih normativa jer još cijelu sljedeću godinu vrijede i mjere starih normi tako da zakon nije prekršen, niti su djeca oštećena", kaže gospođa Tomac.

U Dječjem vrtiću „Cvrčak" trenutno je zaposleno 76 radnika od kojih 47 odgajatelja i 10 spremačica te po jedan pedagog, psiholog i defektolog.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GradOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: