Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Prosvjeta

Završne aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca hravstke knjige u OŠ Eugena Kumičića

        18.11.2015.         1914 pogleda
Završne aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca hravstke knjige u OŠ Eugena Kumičića

Kao što smo već najavili, Mjesec hrvatske knjige obilježen je mnogim aktivnostima što u školskoj knjižnici Osnovne škole Eugena Kumičića, što na terenskoj nastavi u Virovitici. Učenici područnih škola iz Bakića, Gornjeg Miholjca, Josipova, Vaške i Novaka na terenskoj nastavi u Virovitici posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica gdje su se upoznali sa prostorom i uslugama knjižnice te su izrađivali straničnike s motivima svjetlosti.

U knjižnici naše škole bilo nam je veliko zadovoljstvo ugostiti knjižničarku Jelenu Martinović iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine koja nam je prikazala kako se obilježio MHK u njihovoj školi gdje su izrađivali svjetiljke i čitali priče. Nakon prikaza, knjižničarka Jelena je sudjelovala u radionici izrade svjetiljki u tehnici kaširanja koju je vodila nastavnica likovne kulture Anja Brabec.

Knjižničarka Melita Schmitz bila je gošćom u OŠ Josipa Kozarca u Slatini te je održala izlaganje Nikola Tesla-pogled prema svjetlosti, koje su poslušali i učenici osmih razreda i učiteljsko vijeće naše škole.

Nastavnice hrvatskoga jezika i književnosti Ivana Strupar i Elvira Vujčić priredile su dramsko-književna večer pod nazivom Svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić koja se održala u prostoru knjižnice.

Posebno se želimo zahvaliti svim sudionicima koji su ostvarili međuknjižničnu suradnju, integraciju knjižnično-informacijskog obrazovanja i hrvatskoga jezika i književnosti te se radujemo zajedničkom druženju u sljedećem Mjesecu hrvatske knjige 2016. godine.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta