Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Prosvjeta

Završna konferencija projekta e-learning Srednje škole Marka Marulića Slatina

        21.11.2011.         1396 pogleda
Završna konferencija projekta e-learning Srednje škole Marka Marulića Slatina

U petak 25. studenog 2011. godine, s početkom u 13,00 sati, u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, održat će se završnu konferenciju u okviru provedbe projekta „Uvođenje e-učenja u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina.

U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih s ravnateljima škola iz cijele Hrvatske 2010 godine je potpisano 18 ugovora za provedbu projekata kojima se u strukovnim školama želi unaprijediti nastavni proces. Među njima je i Srednja škola Marka Marulića Slatina s projektom „Uvođenje e-učenja radi unaprjeđivanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice". Slatinska škola jedina je u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je odobren projekt iz IPA programa Razvoj ljudskih potencijala u komponenti uvođenja novih kurikuluma. Partneri škole u projektu su Virovitičko-podravska županija i Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice, a pomoć u pripremi i ostvarenju projekta pruža Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije Vidra.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.163,67 eura. Nepovratna sredstva EU iznose 85 posto toga iznosa, odnosno 136.876,30 eura. Najveći dio sredstava bit će utrošen na edukaciju nastavnika strukovnih programa za primjenu modernih, na učenike usmjerenih pristupa u poučavanju, korištenjem suvremenih tehnologija - epoučavanje, radi dostupnijeg i fleksibilnijeg stjecanja znanja i vještina učenika strukovnih škola. Nastavnici će steći nova znanja kroz e-learning akademiju i tečaj engleskog jezika, u školi će opremiti dvije učionice za epoučavanje, a na studijskom putovanju upoznat će se s praktičnom primjenom takvog načina poučavanja u sredini gdje je ono već zaživjelo.

Opći cilj e-učenja u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u navedenim školama je unaprijediti znanja i vještine učenika za stvaranje konkurentnog gospodarstva sukladno potrebama tržišta rada, odnosno unaprjeđenje nastavnog procesa i postizanje kvalitetnijeg obrazovanja. Projekt „Uvođenje E-learninga u svrhu poboljšanja poučavanja učenika strukovnih programa" iznio je tri specifična problema s kojima se suočava Srednja škola Marka Marulića Slatina, a s nekima i škola partner. Problemi su: nedovoljna educiranost nastavnika za rad s učenicima korištenjem modernih pristupa poučavanju i suvremene tehnologije, nedovoljno poznavanje engleskoga jezika većeg dijela nastavnika i nedostatak materijalnih uvjeta za suvremene nastavne metode. Da bi se uklonile spomenute poteškoće potrebno je educirati nastavnike i nabaviti potrebnu opremu. Odobravanjem traženih sredstava putem ovog projekta u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina bit će stvoreni potrebni uvjeti za stručno obrazovanje učenika većih kompetencija i konkurentnijih na tržištu rada. Prema tome, držimo da će dodjela bespovratnih sredstava omogućiti razvoj i daljnju modernizaciju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i da će učenicima strukovnih škola biti pruženo kvalitetnije obrazovanje.

Na završnoj konferenciji projekta bit će održana izlaganja o samom projektu, realiziranim aktivnostima i ostvarenim rezultatima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

run-dmc
21.11.2011. 13:07
Jel ovo ona škola čiji je ravnatelj, inače istaknuti hadezeovac, izabran (da ne kažem nametnut) putem županijske skupštine, mimo školskog odbora? Problem te škole nisu nedovoljno educirani nastavnici, kao što se navodi u članku, nego je problem nedovoljno educirani ravnatelj, koji misli da će dogovorom sa slatinskim hns-om i županijskim sdp-om zadržati fotelju. Kao roditelj sam ogorčen činjenicom da ravatelj te škole ne zna ni gdje se nalaze školski plastenici. Kakav e-learning? Ovo je čisto bacanje prašine u oči. Za početak bi bilo dovoljno da se nastavnici te škole (čast iznimkama) zajedno sa svojim ravateljem nauče osnovama bontona, spuste malo na zemlju i pozdrave roditelje učenika sa "Dobar dan!"


Još iz kategorije Prosvjeta