Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Završna konferencija projekta „Crossborder E-R-D Strategy“

        16.12.2011.         2301 pogleda
Završna konferencija projekta „Crossborder E-R-D Strategy“

Održana je Završna konferencija projekta „Crossborder E-R-D Strategy". Projekt je dio IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska 2007-2013. Nositelj projekta je Szigetvári Kultúr-és Zöld Zóna Egyesül (Kulturna i zenela zona Szigetvar) iz Mađarske, projektni partneri su VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Grad Slatina, a ukupni iznos projekta je 184 364,00 €.

Aktivnosti i rezultate (izrađenu razvojnu strategiju za prekogranično područje) ostvarene tijekom 12 mjeseci provedbe projekta, te naglasak na važnost projekta za prekogranično područje Szigetvar-Slatina prezentirali su: Zentai Gábor, predsjednik udruge Kulturna i zelena zona Szigetvar; ravnateljica VIDRA- agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Sanja Bosnjak i Marin Kokorić, predstavnik Grada Slatine. Zajedničku prekograničnu strategiju razvoja prezentirao je jedan od autora, Gabor Kovacs, dok je Berkecz Balázs bio zadužen za dio strategije vezan uz urbanizam.

Lokalna razvojna strategija, s hrvatske strane izrađena za područje Lokalne akcijske grupe Marinianis (područje Grada Slatine, Općina Čađavice, Sopja, Nove Bukovice, Mikleuša i Voćina), u skladu je s LEADER načelima. U njezinoj su izradi tijekom projekta, kroz brojne radionice, sudjelovali pripadnici civilnog sektora, javnih lokalnih samouprava, gospodarstvenici i drugi dionici na ovom području.

Na temelju lokalne razvojne strategije usmjeravat će se budući ruralni razvoj područja LAG-a. Također, ona će biti temelj za akreditaciju LAG-a od strane IPARD agencije kojim LAG ostvaruje pravo na povlačenje sredstava iz Europske unije za različite projekte važne za lokalnu zajednicu, koji su planirani u Strategiji. Na kraju svečanosti partneri su istaknuli zadovoljstvo suradnjom i postignutim rezultatima, te se složili da sa završetkom projekta zajednički rad ne prestaje, nego tek počinje. Završna konferencija projekta sa hrvatske strane će biti održana krajem prosinca u Slatini. (www.ravidra.hr)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo