Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Gospodarstvo

Završna konferencija Panonskog drvnog centra kompetencija, prvog centra kompetencija u Hrvatskoj

  vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak           28.09.2016.         2179 pogleda
Završna konferencija Panonskog drvnog centra kompetencija, prvog centra kompetencija u Hrvatskoj

Održana je završna konferencija najznačajnijeg županijskog EU projekta ”Panonski drvni centar kompetencija”. U zgradi Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici, uz nazočnost partnera na projektu, poduzetnika iz drvoprerađivačkog sektora kao i učenika drvodjelske struke iz Virovitice i njihovih profesora, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, Ivana Filipović predstavila je ovaj, najznačajniji europski projekt, nositelja Virovitičko-podravske županije, vrijednog 45 milijuna kuna i za kojeg je odobreno čak 99 posto bespovratnih EU sredstava.

Panonski drvni centar kompetencija, predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije. Vizija Centra je povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih tvrtki u Republici Hrvatskoj i širem panonskom odnosno europskom području, a misao vodilja su inovacije.

Direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović Virovitičko-podravska županija je, kao nositelj projekta, financirala jedan posto vrijednosti projekta, a u budućnosti će, surađivati s partnerima u provedbi: VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom u Zagrebu, te biti otvorena za suradnju s poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, ali i drugih industrija.

Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije, izradu prototipa inovativnih proizvoda od drva, usluge dizajna produkta i pakiranja te usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki.

Panonski drvni centar kompetencija je jedini centar kompetencija u Hrvatskoj i najveći je projekt takvog tipa u Hrvatskoj.

Osim toga, u srijedu su održani i Dani otvorenih vrata Panonskog drvnog centra kompetencija, koji će za sve posjetitelje biti otvoren i u četvrtak 29. rujna od 13 do 15 sati. Organizirane posjete većih skupina, trebaju se najaviti na kontakt darko.glumac@ravidra.hr.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo