Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Zdravstvo

Završila gradnja bolnice-pogledajte ekskluzivne fotografije Rudija Vanđije

  Goran Gazdek/Glas Slavonije           02.08.2010.         4524 pogleda
Završila gradnja bolnice-pogledajte ekskluzivne fotografije Rudija Vanđije

Završila je gradnja nove zgrade virovitičke Opće bolnice i unutarnje uređenje prostorija, ordinacije, ambulante - operacione dvorane i sobe za pacijente još samo treba opremiti medicinskim uređajima, krevetima i namještajem pa će sve biti spremno za svečano otvaranje planirano za Dan županije, 3. rujna.
U četverokatnoj zgradi ukupne površine od oko osam tisuća četvornih metara smještena je neurologija, ginekologija, odjel intenzivne njege, kirurški odjel, operacione sale te nova kuhinja, praonica rublja, sterilizacija i ljekarna. „Naši građani dobit će komforne odjele i visoke medicinske standarde, a naši zaposlenici vrhunske uvjete rada", kaže ravnateljica Opće bolnice Virovitica Ana Bajer Feketić.
Nova zgrada je nužna jer je od 18 tisuća četvornih metara bolničkog prostora čak četiri tisuće bilo krajnje neuvjetno i teško je udovoljavalo standardima suvremenog liječenja i boravaka pacijenata. Osim toga, pravilnik traži 80 četvornih metara po krevetu, a kako ih bolnica ima 300 nedostajalo je ukupno 10 tisuća „kvadrata". Gradnja nove bolničke zgrade počela je u travnju prošle godine kada su srušene potleušice u kojima je, među ostalim, bio smješten  odjel neurologije. Za vrijeme gradnje preseljen je u prizemlje zgrade plućnog odjela pa su privremeno uvjeti rada bili otežani. „Na sreću ni u jednome trenutku nije bila upitna zdravstvena zaštita bolesnika niti funkcioniranje bolnice u cjelini", tvrdi dr Feketić.
Investicija je vrijedna 75 milijuna kuna, a novac je osiguran desetgodišnjim kreditom Zagrebačke banke. Iz decentraliziranih sredstava izdvaja se  85 posto, a ostatak iz izvornih prihoda Virovitičko-podravske županije.
Oko 650 zaposlenih djelatnika bolnice, računajući i one koji su zaposleni na određeno vrijeme kao zamjena onima na bolovanju, skrbi o 93 tisuće stanovnika Virovitičko-podravske županije i pacijentima s rubnih dijelova Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Prošle je godine u devet odjela, liječeno oko 13 tisuća bolesnika. Kroz ambulante, poliklinički dio - dijagnostiku prošlo je 305 tisuća pacijenata, a ukupno je ostvareno preko 1,5 milijuna liječničkih usluga.

Pogledajte eksklizivne fotografije Rudija Vanđije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
3.8.2010. 16:44
Ova bolnica je kao prazna sportska dvorana. Važni su kvalitetni kadrovi i oprema a oni su sigurno nedostatni . Poznato mi je da se većina pretraga obavlja znatnije prije u Bjelovaru , Koprivnici , Osijeku i Zagrebu jer odavno tamo odlazimo pa vjerojatno to budemo u budućnosti. Politika je jedno a stvarnost drugo. Valjda netko gleda te liste čekanja pa nećemo valjda meditirati u te silne zgrade od kojih budemo ozdravili . Ništa se tamo nije promjenilo za dvadesetak godina , čekaj . čekaj .......!
Pero
3.8.2010. 13:35
VT je mogla dobiti bolnicu kad i kakvu recimo Zabok i to novcem iz državne kese a ovako dobijemo skuplju manju i još ju sami moramo platiti. Al opet bar nešto smo dobili pa makar si i sami to napravili.
freeman
3.8.2010. 10:26
"Investicija je vrijedna 75 milijuna kuna, a novac je osiguran desetgodišnjim kreditom Zagrebačke banke."

"Lako je tuđim ****** gloginje mlatiti"

Uspjeh bi bio ovaj objekt napraviti novcem iz državne kase, kao što to lijepo Dalmatinci rade - bez kredita
zenga2008
3.8.2010. 9:05
Bez obzira na sva politička prepucavanja, ovo izgleda u skladu s standardima današnjice - za svaku pohvalu..no treba reći u usporedbi s onim što je otišlo u Dalmaciju, na žalost , ovo su mrvice..no svakako uspjeh!
cikorija
3.8.2010. 0:09
bravo Jopa nitko nije vjerovao rekli su politički poeni ,ovakvu bolnicu zaista su naši žitelji zavrijedili ,upornost tebe i dr.Feketić su danas nepobitne činjenice no međutim opet će se naći oni koji su spremni pljuvati po svemu što je u ovom gradu dobro učinjeno a i u našoj vpž kaže osoblje da si neki dan obišao novu bolnicu i da treba još puno toga učiniti mi u to ne sumljamo da se to uz tvoju veliku pomoć neće realizirati
mastermind
2.8.2010. 23:55
Pohvalno!
ROKS
2.8.2010. 22:27
Bravo dečki! Da nema ekipe koja je sad u gradu i županiji ništa od ovoga ne bi bilo. Svaka Čast!


Još iz kategorije Zdravstvo