Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Promet

Završeni radovi na obnovi dionice pruge Virovitica – Pitomača, najveća dopuštena brzina sada je 100 kilometara na sat

  hzinfra.hr           14.12.2021.         1925 pogleda
Završeni radovi na obnovi dionice pruge Virovitica – Pitomača, najveća dopuštena brzina sada je 100 kilometara na sat

Po završetku internog tehničkog pregleda za građevinski infrastrukturni podsustav, s novim voznim redom koji na snagu stupio u nedjelju 12. prosinca 2021., brzina prometovanja vlakova na dionici od Virovitice do Pitomače podiže se na 100 km/h. Rezultat je to izvedenih građevinskih radova, ukupne vrijednosti 166,3 milijuna kuna (bez PDV-a), a brzina od 100 km/h ujedno je i najveća dopuštena brzina prometovanja tom dionicom.

U sklopu spomenutih radova, koji se odnose na obnovu pružnoga gornjeg i donjeg ustroja te uređivanje pružnih građevina, obnovljen je 21 željezničko-cestovni prijelaz, uređeni su svi kolosijeci u kolodvorima Špišić Bukovica i Pitomača, izvedeno je ukupno šest perona duljine 160 metara i to po dva u kolodvorima Pitomača i Špišić Bukovica te po jedan u stajalištima Vukosavljevica i Virovitica Grad.

Osim građevinskih radova projektom je predviđeno i usklađivanje signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. U tijeku su još uvijek radovi na vanjskoj rasvjeti perona, koji se planiraju završiti do kraja ove godine. Vrijednost radova na vanjskoj rasvjeti perona te radova na usklađenju signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja s radovima remonta iznosi 6,2 milijuna kuna (bez PDV-a).

Dionica Virovitica – Pitomača nalazi se na pruzi R202 Varaždin – Koprivnica – Osijek – Dalj, vrlo važnoj za regionalni promet između sjeverozapadne, sjeveroistočne i središnje Hrvatske. Prugom teče mješoviti promet, a njome prometuju i međunarodni vlakovi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Survive
14.12.2021. 14:30
Velika stvar? Podravka do Zg i dalje vozi 2h 45min, kao i prije 50 godina.


Još iz kategorije Promet