Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Završeni kampovi za nadarene učenike


  Prosvjeta           Petar Žarković/glasslavonije.hr           29.03.2018.         603 pogleda
Završeni kampovi za nadarene učenike

Informativno-edukativni centar Dravska priča, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima (općina Čađavica), profilirao se kao značajno odredište ljubitelja i zaštitara prirode, predstavnika jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica i svih pojedinaca i ustanova koje aktivno djeluju na očuvanju čovjekova okoliša.

Upravo je Dravska priča bila mjesto gdje su održani i ovih dana završeni kampovi za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije, jedna od najznačajnijih aktivnosti projekta “Budi STEMpatičan”. To je projekt koji je osmislila VIDRA – županijska Agencija za regionalni razvoj u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu i koji je prihvaćen za financiranje u maksimalnom iznosu od 926.091,10 kuna. Projekt je prijavljen u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini (EU socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.). Nositelj projekta je Županija, a partneri su četrnaest osnovnih i sedam srednjih škola. Cilj je edukacijama nadograditi znanja odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima u STEM području – području prirodoslovnih i matematičkih znanosti, tehnologije i inženjerstva.

Virovitičko-podravska županija prva je županija u Hrvatskoj koja provodi projekt kojim se potiče rad s darovitom djecom i učenicima, izradom jedinstvenog modela za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima koji će moći koristiti bilo koja županija u Hrvatskoj. Prema riječima pročelnice Vesne Šerepac, time će se poboljšati razvoj potencijala darovitih učenika i omogućiti rana identifikacija darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje, tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: